STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, mam wyniki hormonów, 4dc:
Prolaktyna - 5,4 ng/ml (4,8 - 23,3)
FSH - 4,8 mlU/ml (3,5 - 12,5 faza folikularna)
Estradiol - 42,83 pg/ml (12,5 - 166 faza folikularna)
LH - 5,2 mlU/ml (2,4 - 12,6 faza folikularna)
Chyba ok co ?Natalia91!, Diamond92 lubią tę wiadomość
-
SMag wrote:Mi niepokalanek wydłużył cykl może miałam wszystko ok i rozregulował coś. Przestałam brac.
Księżniczka styczeń 2013
Aniołek [*] luty 2018 - 10t
-
SMag wrote:Dziewczyny, mam wyniki hormonów, 4dc:
Prolaktyna - 5,4 ng/ml (4,8 - 23,3)
FSH - 4,8 mlU/ml (3,5 - 12,5 faza folikularna)
Estradiol - 42,83 pg/ml (12,5 - 166 faza folikularna)
LH - 5,2 mlU/ml (2,4 - 12,6 faza folikularna)
Chyba ok co ?
Ok A jaka prolaktyna ładna niziutka!
Ja czekam ma wyniki a-TG i a-TPO. TSH mam 1,6 wiec w porządku, ale ostatnio dermatolog powiedziała mi ze mam duza szyje i powinnam zbadać przeciwciała uwazam ze moja szyja jest spoko, no ale badania zrobiłamWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 14:14
-
1000 wrote:Ok A jaka prolaktyna ładna niziutka!
Ja czekam ma wyniki a-TG i a-TPO. TSH mam 1,6 wiec w porządku, ale ostatnio dermatolog powiedziała mi ze mam duza szyje i powinnam zbadać przeciwciała uwazam ze moja szyja jest spoko, no ale badania zrobiłam
z prolaktyny się ciesze
duza szyja? co ci lekarze czasem nie wymyślą.. -
Hej dziewczyny, to i ja wrzucam swoje dzisiejsze wyniki (resztę mam zrobić w 21-23 dc) z prośba o rzucenie na nie okiem - wydaje mi się ze jest ok ale wy się lepiej znacie a wizyta u ginekologa dopiero w środę trochę się zastanawiam czy te LH nie za wysokie?
FSH 5,98 mlU/ml (norma 3,5-12,5)
LH 8,55 mlU/ml (norma 2,4- 12,6)
Estradiol 27,70 pg/ml (norma 12,4- 233)
Progesteron 0,20 ng/ml (norma 0,057- 0,893)
Z góry dzieki za opinie -
NiecierpliwaKarolina wrote:Dziewczyny, a prolaktynę do którego dnia cyklu można zrobić?
Idę jutro na badania i się zastanawiam czy jest sens sobie ją dołożyć. Jutro będzie 13dc.
Mi lekarz przykazał zrobić prolaktyne (podstawowa i później po 1 godz. z MTC) dopiero w 21-23 dniu cyklu i tak samo mam powtórzyć to co wypisałam powyżej robione na początku cyklu. Na początku myslalam ze się pomylił ale wyczytałam ze to raczej celowo żeby sprawdzić prawidłowość przyrostow/spadków.
NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość
-
Natalia91! wrote:Hej dziewczyny, to i ja wrzucam swoje dzisiejsze wyniki (resztę mam zrobić w 21-23 dc) z prośba o rzucenie na nie okiem - wydaje mi się ze jest ok ale wy się lepiej znacie a wizyta u ginekologa dopiero w środę trochę się zastanawiam czy te LH nie za wysokie?
FSH 5,98 mlU/ml (norma 3,5-12,5)
LH 8,55 mlU/ml (norma 2,4- 12,6)
Estradiol 27,70 pg/ml (norma 12,4- 233)
Progesteron 0,20 ng/ml (norma 0,057- 0,893)
Z góry dzieki za opinie
Z tego co wiem, to stosunek LH do FSH powinien byc bliski 1, u Ciebie ten stosunek wynosi 1,4 co moze świadczyc o nieprawidłowościach, ale oczywiscie wyniko musi zobaczyć lekarzNatalia91! lubi tę wiadomość
-
NiecierpliwaKarolina wrote:Dziewczyny, a prolaktynę do którego dnia cyklu można zrobić?
Idę jutro na badania i się zastanawiam czy jest sens sobie ją dołożyć. Jutro będzie 13dc.
albo 3 dc albo 7-8dpo jak progesteron, nie ma sensu jej robić w 13dcNiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość
-
Pierwszy raz badasz? To raczej zrob na początku cyklu, tak do 3-4 dnia.NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość
-
1000 wrote:Z tego co wiem, to stosunek LH do FSH powinien byc bliski 1, u Ciebie ten stosunek wynosi 1,4 co moze świadczyc o nieprawidłowościach, ale oczywiscie wyniko musi zobaczyć lekarz
Łooo, nawet nie wiedziałam ze patrzy się na coś takiego przy tych dwóch hormonach... to się teraz trochę przestraszyłam tych ewentualnych nieprawidłowości... tak czy siak dzieki za odpWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 15:39
-
Dziewczyny, mam prawie zawał. Przyszły wyniki tarczycy i wszystko super jak na moje oko. Co jednak ciekawe - zbadałam tez progesteron z ciekawosci przy okazji. Wynik 31,15 ng/ml przy normie dla fazy lutealnej do 18,5... Powinnam sie nakręcać ze to ciaza czy niekoniecznie?
-
1000 wrote:Dziewczyny, mam prawie zawał. Przyszły wyniki tarczycy i wszystko super jak na moje oko. Co jednak ciekawe - zbadałam tez progesteron z ciekawosci przy okazji. Wynik 31,15 ng/ml przy normie dla fazy lutealnej do 18,5... Powinnam sie nakręcać ze to ciaza czy niekoniecznie?
Chciałabym pomoc ale nie znam się w tym temacie... mimo wszystko trzymam kciuki żeby to jednak była ciąża -
1000 wrote:Dziewczyny, mam prawie zawał. Przyszły wyniki tarczycy i wszystko super jak na moje oko. Co jednak ciekawe - zbadałam tez progesteron z ciekawosci przy okazji. Wynik 31,15 ng/ml przy normie dla fazy lutealnej do 18,5... Powinnam sie nakręcać ze to ciaza czy niekoniecznie?
Chyba za wcześnie? Ale nie wiem -
Natalia91! wrote:Łooo, nawet nie wiedziałam ze patrzy się na coś takiego przy tych dwóch hormonach... to się teraz trochę przestraszyłam tych ewentualnych nieprawidłowości... tak czy siak dzieki za odp
Wybacz, nie chciałam Cie przestraszyć, podwyższony stosunek moze wskazywać na PCOS, ale pewnie nie musi byc moze Twoj stosunek jest nadal w normie -
1000 wrote:Wybacz, nie chciałam Cie przestraszyć, podwyższony stosunek moze wskazywać na PCOS, ale pewnie nie musi byc moze Twoj stosunek jest nadal w normie
Nie No nie ma za co przepraszać, dobrze ze zwróciłaś na to uwagę bo ja nawet nie wiedziałam ze tak to się oblicza teraz sobie poczytam i dokładnie przepytam lekarza w środę! A czy PCOS można stwierdzić po usg? Bo to miałam już nie raz i nigdy żaden lekarz się nie dopatrzył... -
Seli wrote:Chyba za wcześnie? Ale nie wiem
"Za wczesnie" w sensie mowisz o moim wykresie? Dzisiaj przesunęło mi owulacje z 14 na 19 dzien cyklu. Zrobiłam ten progesteron bo miałam watpliwości co do owulacji - biorę od tego cyklu ovarin no i miałam hsg. Tego 14 dc był okropny bol jajnika, spac nie moglam, wiec sadze ze owulacja była wlasnie wtedy, ale potem miałam kilka dni wilgotny, mleczy śluz (co widac na wykresie) i juz zgłupiałam czy owu była i kiedy. W kazdym razie wynik mnie zaskoczył. Moze jutro zatestuje, bo jednak trudno sie nie nakręcać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 15:56
-
1000 wrote:Pierwszy raz badasz? To raczej zrob na początku cyklu, tak do 3-4 dnia.
Tak, zastanawiam się. Bo zaczynam schizować, że przez karmienie nic się tam na dole nie dzieje i będziemy się starać do usrania.
Mam dzień marudy dzisiaj
Dzięki za odpowiedź!