Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • SMag Autorytet
    Postów: 842 331

    Wysłany: 12 stycznia 2018, 13:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam wyniki hormonów, 4dc:

    Prolaktyna - 5,4 ng/ml (4,8 - 23,3)
    FSH - 4,8 mlU/ml (3,5 - 12,5 faza folikularna)
    Estradiol - 42,83 pg/ml (12,5 - 166 faza folikularna)
    LH - 5,2 mlU/ml (2,4 - 12,6 faza folikularna)

    Chyba ok co ?

    Natalia91!, Diamond92 lubią tę wiadomość

    LISTA STARACZEK

  • Lisaveta_ Ekspertka
    Postów: 189 105

    Wysłany: 12 stycznia 2018, 13:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag wrote:
    Mi niepokalanek wydłużył cykl :/ może miałam wszystko ok i rozregulował coś. Przestałam brac.
    Ja w poprzedniej ciąży, właśnie w cyklu którym zaczęłam brać Castagnusa udało się, chociaż myślałam, że marne szanse na to. I nie wiem czy to to pomogło czy zupełnie co innego. A więc zobaczymy co tym razem.

    Księżniczka styczeń 2013
    Aniołek [*] luty 2018 - 10t

  • 1000 Autorytet
    Postów: 653 487

    Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag wrote:
    Dziewczyny, mam wyniki hormonów, 4dc:

    Prolaktyna - 5,4 ng/ml (4,8 - 23,3)
    FSH - 4,8 mlU/ml (3,5 - 12,5 faza folikularna)
    Estradiol - 42,83 pg/ml (12,5 - 166 faza folikularna)
    LH - 5,2 mlU/ml (2,4 - 12,6 faza folikularna)

    Chyba ok co ?

    Ok :) A jaka prolaktyna ładna niziutka!

    Ja czekam ma wyniki a-TG i a-TPO. TSH mam 1,6 wiec w porządku, ale ostatnio dermatolog powiedziała mi ze mam duza szyje i powinnam zbadać przeciwciała :D uwazam ze moja szyja jest spoko, no ale badania zrobiłam :D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 14:14

    abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • SMag Autorytet
    Postów: 842 331

    Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 wrote:
    Ok :) A jaka prolaktyna ładna niziutka!

    Ja czekam ma wyniki a-TG i a-TPO. TSH mam 1,6 wiec w porządku, ale ostatnio dermatolog powiedziała mi ze mam duza szyje i powinnam zbadać przeciwciała :D uwazam ze moja szyja jest spoko, no ale badania zrobiłam :D

    z prolaktyny się ciesze :)

    duza szyja? :D co ci lekarze czasem nie wymyślą.. ;)

    LISTA STARACZEK

  • KAL Autorytet
    Postów: 1131 672

    Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag wyniki super :)

    Jeszcze godzinka i weekendunio :D

    Magda - mbc, SMag, 1000 lubią tę wiadomość

    Akceptacja!
  • MiSia :) Autorytet
    Postów: 2359 6675

    Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdenerwowali mnie z tymi zmianami na ovu, nie potrzebuje wykupowac premium chciałam tylko sobie zaznaczac co i jak a tu teraz lipa..

    hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • Natalia91! Autorytet
    Postów: 433 210

    Wysłany: 12 stycznia 2018, 15:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, to i ja wrzucam swoje dzisiejsze wyniki (resztę mam zrobić w 21-23 dc) z prośba o rzucenie na nie okiem - wydaje mi się ze jest ok ale wy się lepiej znacie a wizyta u ginekologa dopiero w środę ;) trochę się zastanawiam czy te LH nie za wysokie?
    FSH 5,98 mlU/ml (norma 3,5-12,5)
    LH 8,55 mlU/ml (norma 2,4- 12,6)
    Estradiol 27,70 pg/ml (norma 12,4- 233)
    Progesteron 0,20 ng/ml (norma 0,057- 0,893)

    Z góry dzieki za opinie :)

    7u22ugpj8heetxf1.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet
    Postów: 2409 2113

    Wysłany: 12 stycznia 2018, 15:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a prolaktynę do którego dnia cyklu można zrobić?

    Idę jutro na badania i się zastanawiam czy jest sens sobie ją dołożyć. Jutro będzie 13dc.

    n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Natalia91! Autorytet
    Postów: 433 210

    Wysłany: 12 stycznia 2018, 15:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Dziewczyny, a prolaktynę do którego dnia cyklu można zrobić?

    Idę jutro na badania i się zastanawiam czy jest sens sobie ją dołożyć. Jutro będzie 13dc.

    Mi lekarz przykazał zrobić prolaktyne (podstawowa i później po 1 godz. z MTC) dopiero w 21-23 dniu cyklu :) i tak samo mam powtórzyć to co wypisałam powyżej robione na początku cyklu. Na początku myslalam ze się pomylił ale wyczytałam ze to raczej celowo żeby sprawdzić prawidłowość przyrostow/spadków.

    NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

    7u22ugpj8heetxf1.png
  • 1000 Autorytet
    Postów: 653 487

    Wysłany: 12 stycznia 2018, 15:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia91! wrote:
    Hej dziewczyny, to i ja wrzucam swoje dzisiejsze wyniki (resztę mam zrobić w 21-23 dc) z prośba o rzucenie na nie okiem - wydaje mi się ze jest ok ale wy się lepiej znacie a wizyta u ginekologa dopiero w środę ;) trochę się zastanawiam czy te LH nie za wysokie?
    FSH 5,98 mlU/ml (norma 3,5-12,5)
    LH 8,55 mlU/ml (norma 2,4- 12,6)
    Estradiol 27,70 pg/ml (norma 12,4- 233)
    Progesteron 0,20 ng/ml (norma 0,057- 0,893)

    Z góry dzieki za opinie :)

    Z tego co wiem, to stosunek LH do FSH powinien byc bliski 1, u Ciebie ten stosunek wynosi 1,4 co moze świadczyc o nieprawidłowościach, ale oczywiscie wyniko musi zobaczyć lekarz ;)

    Natalia91! lubi tę wiadomość

    abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • Seli Autorytet
    Postów: 12180 2027

    Wysłany: 12 stycznia 2018, 15:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Dziewczyny, a prolaktynę do którego dnia cyklu można zrobić?

    Idę jutro na badania i się zastanawiam czy jest sens sobie ją dołożyć. Jutro będzie 13dc.

    albo 3 dc albo 7-8dpo jak progesteron, nie ma sensu jej robić w 13dc

    NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

    dZhdp1.png

    Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

    Więcej cudów nie będzie 😔
  • 1000 Autorytet
    Postów: 653 487

    Wysłany: 12 stycznia 2018, 15:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Dziewczyny, a prolaktynę do którego dnia cyklu można zrobić?

    Idę jutro na badania i się zastanawiam czy jest sens sobie ją dołożyć. Jutro będzie 13dc.

    Pierwszy raz badasz? To raczej zrob na początku cyklu, tak do 3-4 dnia.

    NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

    abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • Natalia91! Autorytet
    Postów: 433 210

    Wysłany: 12 stycznia 2018, 15:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 wrote:
    Z tego co wiem, to stosunek LH do FSH powinien byc bliski 1, u Ciebie ten stosunek wynosi 1,4 co moze świadczyc o nieprawidłowościach, ale oczywiscie wyniko musi zobaczyć lekarz ;)

    Łooo, nawet nie wiedziałam ze patrzy się na coś takiego przy tych dwóch hormonach... to się teraz trochę przestraszyłam tych ewentualnych nieprawidłowości... tak czy siak dzieki za odp :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 15:39

    7u22ugpj8heetxf1.png
  • 1000 Autorytet
    Postów: 653 487

    Wysłany: 12 stycznia 2018, 15:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam prawie zawał. Przyszły wyniki tarczycy i wszystko super jak na moje oko. Co jednak ciekawe - zbadałam tez progesteron z ciekawosci przy okazji. Wynik 31,15 ng/ml przy normie dla fazy lutealnej do 18,5... Powinnam sie nakręcać ze to ciaza czy niekoniecznie?

    abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • Natalia91! Autorytet
    Postów: 433 210

    Wysłany: 12 stycznia 2018, 15:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 wrote:
    Dziewczyny, mam prawie zawał. Przyszły wyniki tarczycy i wszystko super jak na moje oko. Co jednak ciekawe - zbadałam tez progesteron z ciekawosci przy okazji. Wynik 31,15 ng/ml przy normie dla fazy lutealnej do 18,5... Powinnam sie nakręcać ze to ciaza czy niekoniecznie?

    Chciałabym pomoc ale nie znam się w tym temacie... mimo wszystko trzymam kciuki żeby to jednak była ciąża :)

    7u22ugpj8heetxf1.png
  • Seli Autorytet
    Postów: 12180 2027

    Wysłany: 12 stycznia 2018, 15:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 wrote:
    Dziewczyny, mam prawie zawał. Przyszły wyniki tarczycy i wszystko super jak na moje oko. Co jednak ciekawe - zbadałam tez progesteron z ciekawosci przy okazji. Wynik 31,15 ng/ml przy normie dla fazy lutealnej do 18,5... Powinnam sie nakręcać ze to ciaza czy niekoniecznie?

    Chyba za wcześnie? Ale nie wiem :P

    dZhdp1.png

    Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

    Więcej cudów nie będzie 😔
  • 1000 Autorytet
    Postów: 653 487

    Wysłany: 12 stycznia 2018, 15:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia91! wrote:
    Łooo, nawet nie wiedziałam ze patrzy się na coś takiego przy tych dwóch hormonach... to się teraz trochę przestraszyłam tych ewentualnych nieprawidłowości... tak czy siak dzieki za odp :)

    Wybacz, nie chciałam Cie przestraszyć, podwyższony stosunek moze wskazywać na PCOS, ale pewnie nie musi :) byc moze Twoj stosunek jest nadal w normie :)

    abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • Natalia91! Autorytet
    Postów: 433 210

    Wysłany: 12 stycznia 2018, 15:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 wrote:
    Wybacz, nie chciałam Cie przestraszyć, podwyższony stosunek moze wskazywać na PCOS, ale pewnie nie musi :) byc moze Twoj stosunek jest nadal w normie :)

    Nie No nie ma za co przepraszać, dobrze ze zwróciłaś na to uwagę bo ja nawet nie wiedziałam ze tak to się oblicza :) teraz sobie poczytam i dokładnie przepytam lekarza w środę! A czy PCOS można stwierdzić po usg? Bo to miałam już nie raz i nigdy żaden lekarz się nie dopatrzył...

    7u22ugpj8heetxf1.png
  • 1000 Autorytet
    Postów: 653 487

    Wysłany: 12 stycznia 2018, 15:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Chyba za wcześnie? Ale nie wiem :P

    "Za wczesnie" w sensie mowisz o moim wykresie? Dzisiaj przesunęło mi owulacje z 14 na 19 dzien cyklu. Zrobiłam ten progesteron bo miałam watpliwości co do owulacji - biorę od tego cyklu ovarin no i miałam hsg. Tego 14 dc był okropny bol jajnika, spac nie moglam, wiec sadze ze owulacja była wlasnie wtedy, ale potem miałam kilka dni wilgotny, mleczy śluz (co widac na wykresie) i juz zgłupiałam czy owu była i kiedy. W kazdym razie wynik mnie zaskoczył. Moze jutro zatestuje, bo jednak trudno sie nie nakręcać ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 15:56

    abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet
    Postów: 2409 2113

    Wysłany: 12 stycznia 2018, 16:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 wrote:
    Pierwszy raz badasz? To raczej zrob na początku cyklu, tak do 3-4 dnia.

    Tak, zastanawiam się. Bo zaczynam schizować, że przez karmienie nic się tam na dole nie dzieje i będziemy się starać do usrania.
    Mam dzień marudy dzisiaj ;-)

    Dzięki za odpowiedź!

    n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ