STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
1000 wrote:Karolcia, zadzwoń do NFZ, powiedz jak wyglada sytuacja i zapytaj gdzie masz sie udac. W takim nagłym wypadku lekarz mający kontrakt z NFZ ma obowiązek Cie przyjąć natychmiast.
Powiem Wam, że z tym NFZ to istna parodia, a raczej nawet dramat! Człowiek uczciwie pracuje, a i tak do każdego lekarza trzeba chodzić prywatnie, a i nawet prywatnie do specjalistów teraz już są kolejki 2 miesięczne. Zobaczę co będzie się działo, na szczęście nie mam problemów z widzeniem na to oko, ale dosłownie zawsze musi być coś...!4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Karolcia współczuję Ci! Znam doskonale przejścia z "NFZ" i też nie rozumiem, jak tak można... Nie mówiąc już o terminach.
Trzymam kciuki, żeby z okiem było ok, ale może uda Ci się gdześ dostać jeszcze dziś.
Ja jestem wkurzona, zostalam w domu, mąż w końcu też, bo myślałam, że @ się rozkręca i już mnie tak bolało, a ja jestem nie do życia jak się zacznie, a tu cisza. Zepsułam nam wieczór, znajomi pojechali bez nas na weekend.
Mam okropną ochotę na pizzę, ale to bardzo źle zrobi mojej już za wysokiej wadze :p
syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
_Hania wrote:Karolcia współczuję Ci! Znam doskonale przejścia z "NFZ" i też nie rozumiem, jak tak można... Nie mówiąc już o terminach.
Trzymam kciuki, żeby z okiem było ok, ale może uda Ci się gdześ dostać jeszcze dziś.
Ja jestem wkurzona, zostalam w domu, mąż w końcu też, bo myślałam, że @ się rozkręca i już mnie tak bolało, a ja jestem nie do życia jak się zacznie, a tu cisza. Zepsułam nam wieczór, znajomi pojechali bez nas na weekend.
Mam okropną ochotę na pizzę, ale to bardzo źle zrobi mojej już za wysokiej wadze :p
Haniu współczuje Ci, bo już od jakiegoś czasu się męczyć z tymi bólami i czekasz na @. Ja miałam dokładnie tak samo ale dwa cykle temu, mój trwał ponad 50 dni, aż w końcu dostałam coś na wywołanie i w końcu @ przyszła i te wszystkie dolegliwości minęły, ale wiem co czujesz, bo to jest męczarnia... gin mówił nawet, że po wywołaniu cykl może być bezowulacyjny, ale owu normalnie była, tyle że trwał ok. 40 dni ( wtedy też zaczęliśmy starania) a ten już jest normalnej długości. A prl masz w normie?4 cs - 29 marca II kreseczki
-
nick nieaktualnyKarolcia27 wrote:Hej próbowałam znaleźć Twój następny post, który już był cytowany przez kogoś, ale nie mogłam:( ale dokładnie czuję się moja droga tak samo jak Ty! Jutro termin @ ale pomimo wysokiej tempki czuję, że przyjdzie pobolewa mnie brzuch, piersi nie do wytrzymania i czuję się dosłownie jak przejechana przez walec, nic mi się nie chce i najchętniej to bym się położyła do łóżka... testujesz jutro? Ja się wstrzymam do wtorku:) i który to Twój cykl starań?
I jeszcze pytanie do wszystkich staraczek - czy w ciąży można używać kosmetyków do mycia twarzy np. żeli, toników? I jakie przeciwbólowe można brać - no - spa, apap jest bezpieczny?
Tak można używać kosmetyków normalnie, apap i nospe również. Uważać trzeba z pewnymi zabiegami medycyny estetycznej.Karolcia27 lubi tę wiadomość
-
My od stycznia staramy się jeść zdrowo,a szczególnie mój mąż, zero chipsów i piwa;P nawet na siłkę się zapisał i właśnie poszedł jemy ciemny chleb, dużo kaszy, chociaż dzisiaj pozwoliliśmy sobie na ziemniaki. Ogólnie ja kilka lat temu zmagałam się z zapaleniem jelita (nie życzę największemu wrogowi) i mniej więcej nauczyłam się jeść zdrowiej - zero fast foodów, gazowanego i tylko pieczone lub gotowane, nic smażonego, także moja waga (na szczęście) stoi ok kilku lat w miejscu, chociaż nie wyglądam jak miss świata:P heh za to moją zgubą są wszelkiego rodzaju ciasta:)4 cs - 29 marca II kreseczki
-
Lavendova wrote:Tak można używać kosmetyków normalnie, apap i nospe również. Uważać trzeba z pewnymi zabiegami medycyny estetycznej.
Dzięki:) to ważna informacja:)4 cs - 29 marca II kreseczki
-
nick nieaktualnyHania, który to dc? Bo ja ci znowu kibicuje
Z apapem itp uważajcie. Pogooglujcie sobie. Tzn w drugiej polowie cyklu.
A ja mam pytanie o nizoral. Chciałam sobie umyć nim głowę, ale jest w ulotce, że nawet podczas starań się nie powinno... dlaczego?? W ogóle czy w drugiej połowie cyklu? -
nick nieaktualnydorot wrote:Tak mam dwoje...90 o 91 są już dorosłe.. mam już wnuczka 4 lata a we mnie obudziło się ponowne macierzyństwo haha
O to tak samo jak mojej matce jak ja zaszlam w ciążę w wieku 20 lat to jej magle tez odbilo i urodzila w wieku 47 lat bliźniaki. Oczywiście bez stymulacji sie nie obyło. 3 lata pozniej zostala zdiagnozowana z nowotworem piersi progesteronowym, także te stymulacje taki mialy smutny efekt.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2018, 18:34
-
nick nieaktualnydorot wrote:Tak mam dwoje...90 o 91 są już dorosłe.. mam już wnuczka 4 lata a we mnie obudziło się ponowne macierzyństwo haha
Super! Trzymam kciuki
Macie jakieś zdiagnozowane problemy? Ja musiałam sporo poprawić w swoim organizmie, ale nie winie wieku tylko ciąże. Rozregulowaly mi wszystko co mogły... -
nick nieaktualnyLavendova wrote:O to tak samo jak mojej matce jak ja zaszlam w ciążę w wieku 20 lat to jej magle tez odbilo i urodzila w wieku 47 lat bliźniaki. Oczywiście bez stymulacji sie nie obyło. 3 lata zostala zdiagnozowana z nowotworem piersi progesteronowym, także te stymulacje taki mialy smutny efekt.
Skąd wiadomo że od progesteronu? To estrogen powoduje raka... -
Diamond92 wrote:Almond nie wiem czy dobrze pamiętam bo to już trochę czasu temu było ale czytałaś książkę o kobietach wysyłanych do Dubaju w tych czasach. Jaki tytuł ma ta książka? Znajoma kiedyś też polecała ją ale nie pamiętam tytułu, a chętnie bym przeczytała
Diamond to ksiazka „Bylam Kochanka Arabskich Szejkow” napisana przez Laila Shukri. Naprawde polecam, bylam zszokowana że takie rzeczy dzieką się w Dubaju.. Bylismy z M rok temu i tak teraz myśle ze te niektore koniety ktore przechodzaly soe z szejkami moglby byc po prostu ofiarami handlu ludzmi:(
Hania ja tez juz mam dosc! Dzis rano mega bol okresowy myslalam ze jak wstane to juz bedzie i co? Nawet plamien juz nie ma. W ciazy nie jestem raczej no i chce juz zaczac cykl ze stymulacja a tu takie czekanie....
7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje
1cs z Lametta - cb 02.2018
2 cs z Lametta - Chyba się udało
-
_Hania wrote:Karolcia współczuję Ci! Znam doskonale przejścia z "NFZ" i też nie rozumiem, jak tak można... Nie mówiąc już o terminach.
Hania...masakra..współczuję Ci ;* ale z mężem też fajnie przecież
Karolcia mój mąż jak miał coś z okiem to też masakra była.. od jednego szpitala do drugiego aż mu samo przeszło. Tobie współczuję i oka i samopoczucia :* trzymaj się :*
Mnie mąż męczy o pizze, tzn chce żeby mu ciasto zrobić a on resztę
U mnie 5dc a już chyba wyposzczeni byliśmy ale trzeba trenować...co zrobić
-
Almond wrote:
Hania ja tez juz mam dosc! Dzis rano mega bol okresowy myslalam ze jak wstane to juz bedzie i co? Nawet plamien juz nie ma. W ciazy nie jestem raczej no i chce juz zaczac cykl ze stymulacja a tu takie czekanie....
Potwierdzam, to czekanie jest wstretne...
Czekam, czekam i nic..
Jeszcze mi dzisiaj korzonki wysiadly i ledwo sie ruszam ;(Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte -
ams wrote:Potwierdzam, to czekanie jest wstretne...
Czekam, czekam i nic..
Jeszcze mi dzisiaj korzonki wysiadly i ledwo sie ruszam ;(
OMG! To już w ogóle Ci współczuje, ja mam przepuklinę na kręgosłupie i co jakiś czas mam atak rwy kulszowej czyli właśnie korzonków, pomagają tylko zastrzyki i tak właśnie w te wakacje moje nauczycielskie, zamiast wypoczywać na plaży, leżałam miesiąc w domu,bo nie mogłam się ruszyć, codziennie tylko rehabilitant przyjeżdżał... koszmar! Spróbuj posmarować czymś przeciwbólowym, nogi do góry pod kątem prostym i zimne okłady (nie wolno wygrzewać tego) - oczywiście jeśli to rwa kulszowa.4 cs - 29 marca II kreseczki
-
Ja tak miałam, tempka wysoka rano, wieczorem @
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
Dlatego już jej nie mierzę, bo tylko mnie do szału doprowadzała i dawała złudne nadzieje.
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
Karolcia27 wrote:Hej próbowałam znaleźć Twój następny post, który już był cytowany przez kogoś, ale nie mogłam:( ale dokładnie czuję się moja droga tak samo jak Ty! Jutro termin @ ale pomimo wysokiej tempki czuję, że przyjdzie pobolewa mnie brzuch, piersi nie do wytrzymania i czuję się dosłownie jak przejechana przez walec, nic mi się nie chce i najchętniej to bym się położyła do łóżka... testujesz jutro? Ja się wstrzymam do wtorku:) i który to Twój cykl starań?
I jeszcze pytanie do wszystkich staraczek - czy w ciąży można używać kosmetyków do mycia twarzy np. żeli, toników? I jakie przeciwbólowe można brać - no - spa, apap jest bezpieczny?Księżniczka styczeń 2013
Aniołek [*] luty 2018 - 10t