Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • _Hania Autorytet
    Postów: 1653 628

    Wysłany: 13 stycznia 2018, 19:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Hania, który to dc? Bo ja ci znowu kibicuje :D

    Specjalnie dla Ciebie policzyłam: 45 dzień cyklu, albo 44 bo nie jestem pewna własnie od którego dnia liczyć ostatnią @, bo zaczęła się od plamień. 41/42 dc beta negatywna, więc bardzo Ci dziękuję za kibicowanie, ale nie robie sobie nadziei.

    Powiedzcie mi tylko bo rozmawiałam z siostrą, która lekarzem nie jest, ale wżeniła się w taką rodzinę i trochę się mądrzy :p że jeżeli miałam taki wysoki progesteron to miałam owulację (ok, zgadzam się), to jej zdaniem powinnam dostać @ naturalnie i ona nie widzi potrzeby wywoływania (ma rację?)

    A wiecie może ile progesteron z takiego pod korek (miałam górą normę) spada do takiego, który zwiastuje @?

    Kuzwa jutro już będzie 4 dzień od badań i cisza.

    SMag z mężem najfajniej, ale weekend, to weekend :-) Szczególnie, że mu urlopujemy i tak naprawdę siedzenie w domu jeszcze nas czeka, bo chyba rezygnujemy z wyjazdu na narty.

    syn 2019
    ____

    03.2021 wpadka - biochem
    06.2021 - starania czas start!
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • Lisaveta_ Ekspertka
    Postów: 189 105

    Wysłany: 13 stycznia 2018, 19:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to ogólnie jestem dziwna, do słodkiego mnie nie ciągnie jak zawsze, zjadłam dziś kawałek tortu to aż mnie od słodkiego zmulilo, za to mam ochotę na ostre rzeczy.

    Księżniczka styczeń 2013
    Aniołek [*] luty 2018 - 10t

  • Karolcia27 Autorytet
    Postów: 1497 931

    Wysłany: 13 stycznia 2018, 19:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisaveta_ wrote:
    Ja to ogólnie jestem dziwna, do słodkiego mnie nie ciągnie jak zawsze, zjadłam dziś kawałek tortu to aż mnie od słodkiego zmulilo, za to mam ochotę na ostre rzeczy.

    To trzymam kciuki za jutrzejsze II kreseczki:*

    4 cs - 29 marca II kreseczki <3

    7v8r9n73wz5zsofj.png

    heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

  • Karolcia27 Autorytet
    Postów: 1497 931

    Wysłany: 13 stycznia 2018, 19:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś też tak miała że rano wysoka tempka a wieczorem @? W takim razie mierzenie temp. byłoby jedynie przydatne to wyznaczenia owu i dni płodnych.

    4 cs - 29 marca II kreseczki <3

    7v8r9n73wz5zsofj.png

    heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

  • _Hania Autorytet
    Postów: 1653 628

    Wysłany: 13 stycznia 2018, 19:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadłam dziś 3 muffiny i też mnie zemdlilo :p taki urok pożerania słodyczy.

    Mnie np mdli ostatnio po kawie. Na pewno nie ciążowo (nie doszukuję się :p) bo mam to przynajmniej od kilku tygodni, ale tak lubię, że piję szklankami. Może to kwestia reakcji na mleko nie kawę, no ale nie mogę się powtrzymać, a potem zdycham . Więc ja normalna też nie jestem :p

    ams lubi tę wiadomość

    syn 2019
    ____

    03.2021 wpadka - biochem
    06.2021 - starania czas start!
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • ams Autorytet
    Postów: 738 566

    Wysłany: 13 stycznia 2018, 19:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    OMG! To już w ogóle Ci współczuje, ja mam przepuklinę na kręgosłupie i co jakiś czas mam atak rwy kulszowej czyli właśnie korzonków, pomagają tylko zastrzyki i tak właśnie w te wakacje moje nauczycielskie, zamiast wypoczywać na plaży, leżałam miesiąc w domu,bo nie mogłam się ruszyć, codziennie tylko rehabilitant przyjeżdżał... koszmar! Spróbuj posmarować czymś przeciwbólowym, nogi do góry pod kątem prostym i zimne okłady (nie wolno wygrzewać tego) - oczywiście jeśli to rwa kulszowa.


    Dziekuje za dobre slowo i rady.

    ciagnie mnie az do piaty, masakra.

    P.s.
    Tez jestem nauczycielka :)

    Duzo zdrowka :*

    Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte <3
  • ams Autorytet
    Postów: 738 566

    Wysłany: 13 stycznia 2018, 19:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hania wrote:
    Ja zjadłam dziś 3 muffiny i też mnie zemdlilo :p taki urok pożerania słodyczy.

    Mnie np mdli ostatnio po kawie. Na pewno nie ciążowo (nie doszukuję się :p) bo mam to przynajmniej od kilku tygodni, ale tak lubię, że piję szklankami. Może to kwestia reakcji na mleko nie kawę, no ale nie mogę się powtrzymać, a potem zdycham . Więc ja normalna też nie jestem :p


    Tez uwielbiam kawe, a od Swiat prawie w ogole jej nie pije...
    jakos kompletny brak ochoty. Dziwi mnie to bardzo, no ale tak to juz jest :D

    Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte <3
  • Karolcia27 Autorytet
    Postów: 1497 931

    Wysłany: 13 stycznia 2018, 19:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hania wrote:
    Ja zjadłam dziś 3 muffiny i też mnie zemdlilo :p taki urok pożerania słodyczy.

    Mnie np mdli ostatnio po kawie. Na pewno nie ciążowo (nie doszukuję się :p) bo mam to przynajmniej od kilku tygodni, ale tak lubię, że piję szklankami. Może to kwestia reakcji na mleko nie kawę, no ale nie mogę się powtrzymać, a potem zdycham . Więc ja normalna też nie jestem :p

    Może masz nietolerancję laktozy? Ja kawy nie pije w ogóle, ale za to piję z pewnością za dużo herbaty i to czarnej... Muszę ograniczyć :-) a jak u Was z tymi okresowymi tempkami nawiązując do mojego poprzedniego postu?

    4 cs - 29 marca II kreseczki <3

    7v8r9n73wz5zsofj.png

    heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

  • Lisaveta_ Ekspertka
    Postów: 189 105

    Wysłany: 13 stycznia 2018, 19:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Czy któraś też tak miała że rano wysoka tempka a wieczorem @? W takim razie mierzenie temp. byłoby jedynie przydatne to wyznaczenia owu i dni płodnych.
    Ja jak kiedyś mierzyłam, to zawsze dzień przed spadała.

    Księżniczka styczeń 2013
    Aniołek [*] luty 2018 - 10t

  • _Hania Autorytet
    Postów: 1653 628

    Wysłany: 13 stycznia 2018, 19:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Może masz nietolerancję laktozy? Ja kawy nie pije w ogóle, ale za to piję z pewnością za dużo herbaty i to czarnej... Muszę ograniczyć :-) a jak u Was z tymi okresowymi tempkami nawiązując do mojego poprzedniego postu?


    No wlasnie nie wiem, moja sistra tez mi to sugeruje, ale wczesniej nie zwracalam uwagi na to zebym miala problemy po mlecznych produktach.

    U mnie niewiadomo jak z tempka, nie mierzę jej. Tzn mierzę od kilku dni zaledwie z ciekawosci :p

    syn 2019
    ____

    03.2021 wpadka - biochem
    06.2021 - starania czas start!
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • Almond Autorytet
    Postów: 571 384

    Wysłany: 13 stycznia 2018, 20:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Czy któraś też tak miała że rano wysoka tempka a wieczorem @? W takim razie mierzenie temp. byłoby jedynie przydatne to wyznaczenia owu i dni płodnych.


    Mialam tak w tamtym cyklu, tempka rano 37.2 i popoludniu dostalam @ a tempka spadla mi dopiero w 2g dniu okresu.. wiec tez porzucilam bo znyt mocno mnie to wkrecalo

    Paula_30 lubi tę wiadomość

    f2w3dqk36x7eedzr.png

    7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

    1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

  • pumka1990 Autorytet
    Postów: 1186 599

    Wysłany: 13 stycznia 2018, 20:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    serena1989 wrote:
    Dziewczyny, wracam z dzisiejszymi wynikami. Beta bardzo ładna - 35,04. 2 dni temu była 14,21 więc podwoiła się. :) Jeśli chodzi o pozostałe:
    Tsh - 2,08 (norma 0,35-4,94)
    FT3- 2,35 (1,88-3,18)
    FT4- 0,95 (0,7-0,48)
    Progesteron - 14,37 - nie ma podanej normy. Ile powinnam mieć?

    Ja przy progesteronie 11.3 dostałam już luteine i w dużej dawce, bo 2 razy dziennie dopochwowo i 2 razy dziennie podjęzykowo.. Lekarz mówił, że od 15 powinnam już brać.. Ale każde labatorium może mieć inne normy. Mi przez 12 dni spadł z 22 na 11.3 :(

    Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]


    24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

  • dorot Ekspertka
    Postów: 294 86

    Wysłany: 13 stycznia 2018, 20:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Super! Trzymam kciuki :D
    Macie jakieś zdiagnozowane problemy? Ja musiałam sporo poprawić w swoim organizmie, ale nie winie wieku tylko ciąże. Rozregulowaly mi wszystko co mogły...
    Wcześniej miałam dwa poronienia w 6 i 7tc i problemy z prl więc trochę odpuściłem..A jak wszystko wróciło do normy zaczęliśmy starania :-) Myślę że w krótkim czasie coś się wydarzy :-)

    Sung lubi tę wiadomość

    Dorka
  • SMag Autorytet
    Postów: 842 331

    Wysłany: 13 stycznia 2018, 20:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Może masz nietolerancję laktozy? Ja kawy nie pije w ogóle, ale za to piję z pewnością za dużo herbaty i to czarnej... Muszę ograniczyć :-) a jak u Was z tymi okresowymi tempkami nawiązując do mojego poprzedniego postu?

    Mi spada, już nawet dwa dni wcześniej..

    LISTA STARACZEK

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 stycznia 2018, 20:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Skąd wiadomo że od progesteronu? To estrogen powoduje raka...

    Nie tylko estrogen. Robili badania i miala widocznie receptor progesteronowy.

  • Karolcia27 Autorytet
    Postów: 1497 931

    Wysłany: 13 stycznia 2018, 21:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli z tego wynika, że tempka może być rano wysoka a i tak przyjdzie @ w ten dzień... Więc chyba tempka nie jest jakimś super wyznacznikiem zbliżającego się okresu.

    4 cs - 29 marca II kreseczki <3

    7v8r9n73wz5zsofj.png

    heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

  • Almond Autorytet
    Postów: 571 384

    Wysłany: 13 stycznia 2018, 21:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 chuba nie jest dosc dobrym wyznacznikiem. Moja gin polecila mi zaprzestanie mierzenia, twoerdzi ze temperatura nic nie potwierdza a jedynie może sugerować. Skok tempki tez nie potwierdza owulacji, wiec u mnie termometr w szafce schowany:-)

    Co do tej stymulacji, rozmawialam o tym z lekarzem i badania byly przeprowadzone na grupie kobiet, ktore stosowaly lek wiecej niz 12 miesiecy przy czym sa tez osrodki badan podwazajace wplyw stymulacji na zwiekszalnosc zachorowania na raka... wiec tak jak chyba ze wszystkim, wszytsko szkodzi.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2018, 21:11

    f2w3dqk36x7eedzr.png

    7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

    1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

  • Paula_30 Autorytet
    Postów: 1501 619

    Wysłany: 13 stycznia 2018, 21:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Hej!

    Temperatura rano była obiecująca, więc zatestowałam
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dee77fbf15b8.jpg
    Chyba 15 dpo. Niestety takie delikatne kreseczki widziałam już nie raz i boję się, że będzie tak jak zawsze. W poniedziałek powtorze test. Jak ściemniej to pójdę na krew.
    gratuluje !

    dorot lubi tę wiadomość

    860i3e5edambhnvb.png
  • Paula_30 Autorytet
    Postów: 1501 619

    Wysłany: 13 stycznia 2018, 22:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chyba nie testuje :-/ bo od 3 dni plamie jak na @.. jescze wczoraj sie bardzo zle czulam wszystko mnie bolaalo a dzisaj jak reka odjal ,sama juz nie nie wiem. Piersi bola tylko przy ucisu i po bokach jakbym nadwyrezyla jakies miesnie

    860i3e5edambhnvb.png
  • Paula_30 Autorytet
    Postów: 1501 619

    Wysłany: 13 stycznia 2018, 22:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Czyli z tego wynika, że tempka może być rano wysoka a i tak przyjdzie @ w ten dzień... Więc chyba tempka nie jest jakimś super wyznacznikiem zbliżającego się okresu.
    u mnie czasami tak jest ze w [email protected] jest nawet skok temp a wieczorem przychodzi wredna

    860i3e5edambhnvb.png
‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ