STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej,przystępuje do dokładnego badania siebie bo bardzo się martwię ze jeszcze się nie udało.
proszę podpowiedzcie o zbadanie jakich hormonów poprosić jutro ginekolog? Jutro mam 9dc. Z góry dziękuję
rocznik '85. AMH 1,3. Starania od 06.2017.Czynnik męski. Asthenozoospermia. Morfologia 3%, FDNA 8%. Invicta Gdańsk. Pierwsze ivf: 10.11.2018 - transfer blastki 4AB; 16.11 - bHCG - 46.28; 20.11 - bHCG - 285.81; ❄❄ w zapasie
30.07.2019 - poród SN, dziewczynka
18.07.2023 - kriotransfer 4BB, 24.07. bHCG <0,2
18.08.2023 - kriotransfer ostatniej blastki 2BB na cyklu naturalnym
23.08.2023 - pozytywne testy, bHCG- 29,77
24.08.2023 - bHCG- 63,90
28.08.2023 - bHCG - 571,00 -
1000 wrote:Przykro mi strasznie, ale jakos tak rozbawił mnie Twoj wpis dzieki ważne zeby miec dystans do tych całych staran i niepowodzeń
powiem Wam lepsza rzecz moj M ma dwojke dzieci z poprzedniego małzesntwa z Ukrainka.. i ta Ukrainka mu kiedys powiedziala czy to dla niego nie dziwne,ze ona za kazdym razem zaszla w ciaze bedac na ukrainie na jakims wyjezdzie u jej rodzicow. A tez sie dlugo starali o kazde dziecko i nie wychodzilo. ale nigdy sie nie badał nadaje sie na ukryta prawde, dlaczego ja i trudne sprawy
-
Helenka_mała wrote:Hej,przystępuje do dokładnego badania siebie bo bardzo się martwię ze jeszcze się nie udało.
proszę podpowiedzcie o zbadanie jakich hormonów poprosić jutro ginekolog? Jutro mam 9dc. Z góry dziękuję
-
Mam betę, 96,9
Czyli to na prawdę się dzieje.Helenka_mała, Paula_30, Magda - mbc, jestem_M, MARIKA12, NiecierpliwaKarolina, SMag, KAL, 1000, Karolcia27, _Hania, Ewelinaaaa, MiSia :), pumka1990 lubią tę wiadomość
Księżniczka styczeń 2013
Aniołek [*] luty 2018 - 10t
-
Idę prywatnie i liczę się z kosztami. Mam taką ginekolog, że mam nadzieję, iż zleci badania, o jakie tylko poproszę. Chcę wiedzieć co powinnam zbadać, ale szczerze to oprócz hormonów tarczycy i badań na toksoplazmozę (mam koty) to nie wiem co
W czerwcu jak byłam powiedziała mi, ze za wcześnie na badania, tym bardziej ze USG ok, cykle regularne i bez dolegliwości, ale teraz nie odpuszczę. W głowie mi siedzi, że pewnie mam niedrożne jajnikirocznik '85. AMH 1,3. Starania od 06.2017.Czynnik męski. Asthenozoospermia. Morfologia 3%, FDNA 8%. Invicta Gdańsk. Pierwsze ivf: 10.11.2018 - transfer blastki 4AB; 16.11 - bHCG - 46.28; 20.11 - bHCG - 285.81; ❄❄ w zapasie
30.07.2019 - poród SN, dziewczynka
18.07.2023 - kriotransfer 4BB, 24.07. bHCG <0,2
18.08.2023 - kriotransfer ostatniej blastki 2BB na cyklu naturalnym
23.08.2023 - pozytywne testy, bHCG- 29,77
24.08.2023 - bHCG- 63,90
28.08.2023 - bHCG - 571,00 -
Helenka_mała wrote:Idę prywatnie i liczę się z kosztami. Mam taką ginekolog, że mam nadzieję, iż zleci badania, o jakie tylko poproszę. Chcę wiedzieć co powinnam zbadać, ale szczerze to oprócz hormonów tarczycy i badań na toksoplazmozę (mam koty) to nie wiem co
W czerwcu jak byłam powiedziała mi, ze za wcześnie na badania, tym bardziej ze USG ok, cykle regularne i bez dolegliwości, ale teraz nie odpuszczę. W głowie mi siedzi, że pewnie mam niedrożne jajniki
Ja dostałam takie, do zbadania w 3-4dc:
prolaktyna, testosteron, SHBG, androstendion, test obciazenia glukoza (75g) z krzywą insulinową po 1 i po 2h, DHEAS, 17-OH-progesteron, kreatynina, ASPAT, ALAT
idę w czwartek robić, bo dziś dostałam @, a na wizycie byłam akurat w 26dc więc szybko zleciało
TSH FT3 i FT4 mi nie zapisał, bo mam świeże wynikiWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 13:53
Helenka_mała lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Helenka_mała wrote:Idę prywatnie i liczę się z kosztami. Mam taką ginekolog, że mam nadzieję, iż zleci badania, o jakie tylko poproszę. Chcę wiedzieć co powinnam zbadać, ale szczerze to oprócz hormonów tarczycy i badań na toksoplazmozę (mam koty) to nie wiem co
W czerwcu jak byłam powiedziała mi, ze za wcześnie na badania, tym bardziej ze USG ok, cykle regularne i bez dolegliwości, ale teraz nie odpuszczę. W głowie mi siedzi, że pewnie mam niedrożne jajnikiHelenka_mała lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny idę dziś do gina, zwolnił się termin i Pan z rejestracji do mnie zadzwonił.
Trochę się stresuje bo jakoś unikam lekarzy
Dziś 7 DC, myślicie że coś już może zobaczyć na monitoringu ? (Jeśli oczywiście zrobi) wezmę te moje ostatnie badania hormonów i te z grudnia podstawowe. -
SMag wrote:Dziewczyny idę dziś do gina, zwolnił się termin i Pan z rejestracji do mnie zadzwonił.
Trochę się stresuje bo jakoś unikam lekarzy
Dziś 7 DC, myślicie że coś już może zobaczyć na monitoringu ? (Jeśli oczywiście zrobi) wezmę te moje ostatnie badania hormonów i te z grudnia podstawowe.
Ja też unikam lekarzy, także dobrze Cię rozumiem!
A byłaś już u gina w trakcie starań?
Ja teraz jak byłam, to powiedziałam, że przyszłam, bo chce zajść w ciążę no i to jakby tyle.
On wtedy zrobił mi badanie, usg - to był 26dc.
Wypisał te badania i zaprosił z wynikami, no i zobaczymy, co to będzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 14:30
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Na zdjęciu widać, że ten na dole (z dziś) jest ciemniejszy, ale to ten wcześniejszy jak wyschnął to wyblakł. Na moje oba były takie same. Zrobiłam rano bete. Zobaczymy co bedzie. W dodatku rano ślad krwi na papierze o niczym dobrym nie świadczy...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/360998f6d843.jpgpumka1990 lubi tę wiadomość
-
Helenka_mała wrote:Hej,przystępuje do dokładnego badania siebie bo bardzo się martwię ze jeszcze się nie udało.
Ja poszłam do mojej z wynikami prolaktyny, progesteronu i tsh, powiedziała, ze sa okej i ze mam zrobić dodatkowo lh, fsh, estradiol i amh, do tego HSG i badanie nasienia i z tymi wynikami sie zgłosić no i idę w piatek albo w poniedziałek
Helenka_mała lubi tę wiadomość
-
Magda - mbc wrote:Ja też unikam lekarzy, także dobrze Cię rozumiem?
A byłaś już u gina w trakcie starań?
Ja teraz jak byłam, to powiedziałam, że przyszłam, bo chce zajść w ciążę no i to jakby tyle.
On wtedy zrobił mi badanie, usg - to był 26dc.
Wypisał te badania i zaprosił z wynikami, no i zobaczymy, co to będzie.
Też tak powiem bo co innego, pokaże badania i zobaczymy .
Stresuje się jak debil -
Makowa_Panna wrote:Na zdjęciu widać, że ten na dole (z dziś) jest ciemniejszy, ale to ten wcześniejszy jak wyschnął to wyblakł. Na moje oba były takie same. Zrobiłam rano bete. Zobaczymy co bedzie. W dodatku rano ślad krwi na papierze o niczym dobrym nie świadczy...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/360998f6d843.jpg
Pozytywny test 23.02 -
Makowa_Panna wrote:Na zdjęciu widać, że ten na dole (z dziś) jest ciemniejszy, ale to ten wcześniejszy jak wyschnął to wyblakł. Na moje oba były takie same. Zrobiłam rano bete. Zobaczymy co bedzie. W dodatku rano ślad krwi na papierze o niczym dobrym nie świadczy...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/360998f6d843.jpgKsiężniczka styczeń 2013
Aniołek [*] luty 2018 - 10t
-
Lisaveta_ wrote:Mam betę, 96,9
Czyli to na prawdę się dzieje.
Super gratulacje ja zrobię rano sikanca i chyba pójdę na betę żeby nie żyć w niepewności bo inaczej zwariuje co myślicie?4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G