STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Iskierka21 wrote:Dorot tak na logikę to na pewno po miesiączce będziesz mała niższy poziom bo organizm kobiety pozbywa się żelaza wraz z krwawieniem miesiączkowym. Ja jak robiłam to starałam się aby badać pod koniec cyklu bo wtedy wynik jest najbardziej miarodajny. Zawsze dla porównania można zrobić zaraz po miesiączce i pod koniec cyklu. Badanie żelaza to ok 5-10 zł
O super..to mogłabym zrobić go jutro i pod koniec cykluDorka -
Ooo to ja dzis ogldne sobie ten film co 1000 poleca , Lion. Droga do domu:-) bo akurat M ma impreze firmową
1000 lubi tę wiadomość
7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje
1cs z Lametta - cb 02.2018
2 cs z Lametta - Chyba się udało
-
Wiem, że jestem wredna małpa, że się nie odzywam, że rzadko do was pisze, ale myślę o was tylko nie chcę się nakręcac. Właśnie dzwoniła mama D. z informacją, że jest już gotowa na bycie babcia...i z jednej strony się ucieszyłam a z drugiej zasnucilam. Chociaż D. Mówi, że chce dziecko, ale się boi. Tylko mi przykro. Nie biorę jednak leków na tarczyce, endokrynolog wszystko wstrzymał...czekam do środy na usg i wizytę kolejna. W ogóle ostatnio znowu sikalam na test ciążowy. Bez sensu bo w tym miesiącu robiliśmy to z cztery razy. A ja i tak się ludze. Głupota.
Beta HCG:
23.02. - 32,8 mIU/ml
25.02 - 121.1 mIU/ml
starania wspomagane od 08.2020.
👩 27 l.
👨 28 l.
Nasze pierwsze dziecko -
KlaudyŚ wrote:Kolo 17 zaczęłam plamic nie duzo tego było. A teraz cisza,czysciutko ani nitki krwi :o
W srodku wilgotno szyjka miękka tylko to wiem jak się sprawdza.
Także czekam ci dalej będzie się działoNajpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
MeggiGirl wrote:Wiem, że jestem wredna małpa, że się nie odzywam, że rzadko do was pisze, ale myślę o was tylko nie chcę się nakręcac. Właśnie dzwoniła mama D. z informacją, że jest już gotowa na bycie babcia...i z jednej strony się ucieszyłam a z drugiej zasnucilam. Chociaż D. Mówi, że chce dziecko, ale się boi. Tylko mi przykro. Nie biorę jednak leków na tarczyce, endokrynolog wszystko wstrzymał...czekam do środy na usg i wizytę kolejna. W ogóle ostatnio znowu sikalam na test ciążowy. Bez sensu bo w tym miesiącu robiliśmy to z cztery razy. A ja i tak się ludze. Głupota.
Dlaczego endokrynolog wstrzymał leki przy TSH 5,5?? -
staraczka24 wrote:ajakiej czuloscitestmasz?
dorot lubi tę wiadomość
-
Skończyliśmy właśnie oglądać "Lion. Droga do domu", ale się uryczałam piękny film ! I aż nie do uwierzenia że ta historia wydarzyła się naprawde! Kosmos !
1000 lubi tę wiadomość
-
Iskierka21 wrote:Dlaczego endokrynolog wstrzymał leki przy TSH 5,5??
Beta HCG:
23.02. - 32,8 mIU/ml
25.02 - 121.1 mIU/ml
starania wspomagane od 08.2020.
👩 27 l.
👨 28 l.
Nasze pierwsze dziecko -
MeggiGirl wrote:Powiedziała, że chce wszystko dokładnie zbadac i jeśli mam niedoczynność kory nadnerczy to mogłoby mi to bardzo zaszkodzić.
Ja się za bardzo nie znam i nie jestem lekarzem, ale może lepiej wstrzymaj się do tego czasu ze staraniami. Niestety tak wysokie TSH jest podobno niebezpieczne dla staraczek. Ja mam ok 3 i endokrynolog zaczeła już zbijać. Plan jest taki, że chce zbić do 1 jak się uda. -
_magda87_ wrote:staraczka podaj maila to Ci wysle,nie jestem zalogowana na zadnym fotosiku itd
Polecam zapodaj.net nie trzeba się logować.
Wybierasz na forum wygrywasz zdj wybierasz rozdzielczosc i kopiujesz ostatnim link i wklejasz tuWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 21:10
-
Iskierka21 wrote:Ja się za bardzo nie znam i nie jestem lekarzem, ale może lepiej wstrzymaj się do tego czasu ze staraniami. Niestety tak wysokie TSH jest podobno niebezpieczne dla staraczek. Ja mam ok 3 i endokrynolog zaczeła już zbijać. Plan jest taki, że chce zbić do 1 jak się uda.
Ja w grudniu miałam 5 coś. Teraz idę w marcu to zobaczę jak sytuacja wygląda. -
Iskierka21 wrote:Bierzesz coś na zbicie?
Zaczęło się od 0.20 potem źle dopasowanie leków skończyło do 10 ale pomału stopniowo zbijane było euthyrox dawki juzycie nie pamiętam udało się zejść do 1 i wtedy zaszłam w ciążę w ciąży max miałam 2.45 Brałam Letrox 50
Po ciąży nadal tyle samo aż zaczęłam się źle czuć poszłam na badania i do endrokrynologa i okazało się ze znów podskoczyla do 5 wiec dawka zwiększona letrox 50 i 75 na zmianę -
KlaudyŚ wrote:Ogólnie na tarczyce lecze się 5 lat .
Zaczęło się od 0.20 potem źle dopasowanie leków skończyło do 10 ale pomału stopniowo zbijane było euthyrox dawki juzycie nie pamiętam udało się zejść do 1 i wtedy zaszłam w ciążę w ciąży max miałam 2.45 Brałam Letrox 50
Po ciąży nadal tyle samo aż zaczęłam się źle czuć poszłam na badania i do endrokrynologa i okazało się ze znów podskoczyla do 5 wiec dawka zwiększona letrox 50 i 75 na zmianę
Najważniejsze, że jesteś tego świadoma i bierzesz leki
Ja od poniedziałku robię drugie podejście do euthyrox -
powiem wam ze nadzieja mnie opuscila przejrzalam wylres z 1 ciazy i pozytywny test czulosc 10 byl juz 9 dpo i to z wieczornego moczu a 10 dpo beta byla 30.24.. u mnie dzis ani rano ani wieczorem nawet cienia nie byłoNajpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.