STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
_magda87_ wrote:moja kolezanka skomentowala tylko ze blada ta kreska(czyli nie nakrecaj sie),no kurde ale widac ja skoro Wy ja widzicie,moze gruba bedzie w dniu spodziewanej miesiaczki
-
Dziewczyny jak macie wysoki poziom żelaza zróbcie sobie badanie ferrytyny czy jest w normie u mnie tata ma problem z wysokim żelazem zrobił ferrytyne i tez miał wysoko trzeba to kontrolowac co jakiś czas bo może być niebezpieczne dwa razy,żeby obnizyc poziom żelaza musiał mieć w szpitalu upuszczone trochę krwi.Sama musiałam się przebadać w tym kierunku bo moja gin stwierdziła, ze jak genetycznie hemochromatoza przeszła na mnie to mogę mieć problem z zajściem w ciąże okazało się, ze u mnie wyniki są w normie . Jedno małe badanie a warto oczywiście jak macie kilka badań zrobionych i zawsze w nich wychodzi wysokie żelazo bo jak wyszło raz albo jadlyscie dużo pokarmów bogatych w żelazo w danym miesiącu to co innego
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Ineczka wrote:Dziewczyny jak macie wysoki poziom żelaza zróbcie sobie badanie ferrytyny czy jest w normie u mnie tata ma problem z wysokim żelazem zrobił ferrytyne i tez miał wysoko trzeba to kontrolowac co jakiś czas bo może być niebezpieczne dwa razy,żeby obnizyc poziom żelaza musiał mieć w szpitalu upuszczone trochę krwi.Sama musiałam się przebadać w tym kierunku bo moja gin stwierdziła, ze jak genetycznie hemochromatoza przeszła na mnie to mogę mieć problem z zajściem w ciąże okazało się, ze u mnie wyniki są w normie . Jedno małe badanie a warto oczywiście jak macie kilka badań zrobionych i zawsze w nich wychodzi wysokie żelazo bo jak wyszło raz albo jadlyscie dużo pokarmów bogatych w żelazo w danym miesiącu to co innego
Ja jak odstawiłam kwas foliowy i unikałam produktów z żelazem wyszło w normie. Ineczka mogę ferrytynę zrobić w 4dc czy będzie to raczej mało wiadygodny wynik?
Własnie hemochromatozy sie obawiałam ale rodzinna rozłozyła ręce. Jeżeli to badanie wyszloby kiepskie to ją przycisnę
Mąż ostatnio stwierdził, że mogłabym z nim co jakiś czas pójśc oddac krew tylko ja panicznie igieł się bojeWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 23:10
-
A właśnie kwas foliowy może zawyżać wynik?
Sung bardzo proszę Cię o pomoc... Możesz coś powiedzieć więcej o mthfr w Twoim przypadku? Bierzesz ten " czysty " kwas foliowy? Fachowa nazwa wypadła mi z głowy, a nie chce mi się już szukać...Siostrze dzisiaj dotarły wyniki dziecka, o którym już pisałam Wam, że jest niepełnosprawne i okazało się, że ma ta mutacje, a siostra wysoka homocysteine i tez będzie robiła sobie to badanie, więc ja zapewne tez, chociaż planowałam w przyszłym miesiącu, ale teraz chce zrobić jak najszybciej... Czy mam odłożyć starania dopoki nie będę miała wyniku?4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Karolcia27 wrote:A właśnie kwas foliowy może zawyżać wynik?
Sung bardzo proszę Cię o pomoc... Możesz coś powiedzieć więcej o mthfr w Twoim przypadku? Bierzesz ten " czysty " kwas foliowy? Fachowa nazwa wypadła mi z głowy, a nie chce mi się już szukać...Siostrze dzisiaj dotarły wyniki dziecka, o którym już pisałam Wam, że jest niepełnosprawne i okazało się, że ma ta mutacje, a siostra wysoka homocysteine i tez będzie robiła sobie to badanie, więc ja zapewne tez, chociaż planowałam w przyszłym miesiącu, ale teraz chce zrobić jak najszybciej... Czy mam odłożyć starania dopoki nie będę miała wyniku?
Karolcia pewnie chodzi ci o metylowany kwas foliowy??
O jakim badaniu piszesz? -
staraczka24 wrote:powiem wam ze nadzieja mnie opuscila przejrzalam wylres z 1 ciazy i pozytywny test czulosc 10 byl juz 9 dpo i to z wieczornego moczu a 10 dpo beta byla 30.24.. u mnie dzis ani rano ani wieczorem nawet cienia nie było
Kochana, na spokojnie! Ja w pierwszej ciąży miałam cień (taki jak dziś juz 8 dpo). A w 10 dpo (czyli tak jak dzisiaj) była gruba i wyraźna krecha. Także nie ma co porównywać.
Głowa do góry -
dorot wrote:Jest cienka kreseczka..Ale jest..idź na betę
Pójdę w czwartek i pozniej w sobotę poczekam sobie spokojnie, żeby później się nie stresować, że wynik jest 12 czy 15 i czy na pewno bedzie ok, czy nie biochem itd.dorot lubi tę wiadomość
-
Temperatura poleciała mi
Z 37.02 na 36.72 wczoraj plamienie które ustalo. Jeszcze poniżej kreski odzielajacej nie spadło ale jednak.
Nie wiem nie biorę to pod uwagę bo noc była dla mnie ciężka. Dziecko budziło mi się co godzinę aż do 5 nad ranem, wiec często stawałam do niego.
Teraz czekam na dalszy rozwój dziś jest termin @, póki co cisza brzuch nie boli ,piersi nie są ciężkieWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 06:15
-
KlaudyŚ wrote:Temperatura poleciała mi
Z 37.02 na 36.72 wczoraj plamienie które ustalo. Jeszcze poniżej kreski odzielajacej nie spadło ale jednak.
Nie wiem nie biorę to pod uwagę bo noc była dla mnie ciężka. Dziecko budziło mi się co godzinę aż do 5 nad ranem, wiec często stawałam do niego.
Teraz czekam na dalszy rozwój dziś jest termin @, póki co cisza brzuch nie boli ,piersi nie są ciężkieNajpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
Dzień dobry w sobotę
Widziałam ładne kreseczki przeglądając wczorajsze rozmowy więc gratuluję ! :*
U mnie OF wyznaczyło dziś owulację na 16 dc- dzień w którym wstrzyknelam ovitrelle. Temperatura jest wyższa niż w pierwszej połowie cyklu więc wnioskuję myśląc pozytywnie że doszło do owulacji. A czy się udało zobaczę za niecałe dwa tygodnie. Naprawdę mam nadzieję, dużo więc może się wstrzelilismy.
Nurtuje mnie tylko taka kwestia czy ten zastrzyk miał w ogóle wpływ na owulację czy wystąpiła ona samoistnie, mogła też być np w czwartek... Ale to takie moje gdybanie teraz
Jeśli któraś może coś doradzić to link do wykresu jest w stopce, będę wdzięczna
Miłej soboty wszystkim :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 07:41
-
KlaudyŚ wrote:Temperatura poleciała mi
Teraz czekam na dalszy rozwój dziś jest termin @, póki co cisza brzuch nie boli ,piersi nie są ciężkie
Klaudyś jeszcze wszystko jest możliwe
Zainstaluj sobie aplikację flo. Mnie ona bardzo zaskoczyła bo meg a trafnie ostatnio przewiduje mi okres i mam wrażenie owulację -
SMag wrote:Dzień dobry w sobotę
Widziałam ładne kreseczki przeglądając wczorajsze rozmowy więc gratuluję ! :*
U mnie OF wyznaczyło dziś owulację na 16 dc- dzień w którym wstrzyknelam ovitrelle. Temperatura jest wyższa niż w pierwszej połowie cyklu więc wnioskuję myśląc pozytywnie że doszło do owulacji. A czy się udało zobaczę za niecałe dwa tygodnie. Naprawdę mam nadzieję, dużo więc może się wstrzelilismy.
Nurtuje mnie tylko taka kwestia czy ten zastrzyk miał w ogóle wpływ na owulację czy wystąpiła ona samoistnie, mogła też być np w czwartek... Ale to takie moje gdybanie teraz
Jeśli któraś może coś doradzić to link do wykresu jest w stopce, będę wdzięczna
Miłej soboty wszystkim :*
Przepieknie tempka rośnie. Kciuki mega mocni zaciśnięte
Teraz najważniejszy relaks, duzo spokoju i optymmizn. Jak się pojawią II kreski na teście to od razu poprosze o receptę na sukces
SMag widze, że bierzesz cynk? W jakiej ilości?