Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • MeggiGirl Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za miłe słowa. ;) Ten cykl jakoś szybko mi leci, już w przyszłym tygodniu planowana @. Oby nie dotarła! Jak Wam mijają święta?

010is65gtxk93h3j.png

Beta HCG:
    23.02. - 32,8 mIU/ml
    25.02 - 121.1 mIU/ml

starania wspomagane od 08.2020.

👩 27 l.
    👨 28 l.

Nasze pierwsze dziecko
  • Niecierpliwa88 Znajoma

Wysłany: 26 grudnia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jeszcze nic nie wiem czekam cierpliwie :) dzisiaj 28 dzień cyklu i okresu brak ale po testach owulacyjnych które wychodziły pozytywne powinnam dostać 30 grudnia dostać :) czekam na okres dosylwka jak dam radę jak nie przyjdzie to test:) mam nadzieję że to będzie cudowna informacja na nowy rok ;)

MeggiGirl lubi tę wiadomość

3cykl staran
  • Niecierpliwa88 Znajoma

Wysłany: 26 grudnia 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyny objaw to ból piersi taki że umieram :( a tak to nic :(

3cykl staran
  • MeggiGirl Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa88 wrote:
    Ja to jeszcze nic nie wiem czekam cierpliwie :) dzisiaj 28 dzień cyklu i okresu brak ale po testach owulacyjnych które wychodziły pozytywne powinnam dostać 30 grudnia dostać :) czekam na okres dosylwka jak dam radę jak nie przyjdzie to test:) mam nadzieję że to będzie cudowna informacja na nowy rok ;)

No to lepiej niech nie przychodzi! Trzymam kciuki za to!

010is65gtxk93h3j.png

Beta HCG:
    23.02. - 32,8 mIU/ml
    25.02 - 121.1 mIU/ml

👩 27 l.
    👨 28 l.

Nasze pierwsze dziecko
  • Niecierpliwa88 Znajoma

Wysłany: 26 grudnia 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziękuję ;) meggigirl a Ty za tydzień testujesz?:) Posalas wcześniej że czujesz że się udało ale to jakieś objawy?

3cykl staran
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeggiGirl wrote:
    Mam wrażenie, że tym razem...że się udało..Oby to nie były tylko nadzieje.

Hehe no mówiłam Ci o ciążowym wkurwie ;)

Mi się za to nie podobają moje temperatury :(

• MeggiGirl Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa88 wrote:
    Nie dziękuję ;) meggigirl a Ty za tydzień testujesz?:) Posalas wcześniej że czujesz że się udało ale to jakieś objawy?

Coś mnie kluje w lewym jajniku, ale to akurat średni objaw. Ja mam jeszcze 10 dni do okresu, więc średnio z objawami. Raczej zwykle przeczucia. To zabawne, ale mam silna intuicję. Możecie nie wierzyć, ale parę razy miałam taką myśl "ta koleżanka będzie w tym roku w ciąży". I jak do tej pory się nie mylilam:D

010is65gtxk93h3j.png

Beta HCG:
    23.02. - 32,8 mIU/ml
    25.02 - 121.1 mIU/ml

👩 27 l.
    👨 28 l.

Nasze pierwsze dziecko
  • Niecierpliwa88 Znajoma

Wysłany: 26 grudnia 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeggiGirl wrote:
    Coś mnie kluje w lewym jajniku, ale to akurat średni objaw. Ja mam jeszcze 10 dni do okresu, więc średnio z objawami. Raczej zwykle przeczucia. To zabawne, ale mam silna intuicję. Możecie nie wierzyć, ale parę razy miałam taką myśl "ta koleżanka będzie w tym roku w ciąży". I jak do tej pory się nie mylilam:D

A możesz to też o mnie powiedzieć :) odwdzięczę się wtedy czekolada ;)

3cykl staran
  • Niecierpliwa88 Znajoma

Wysłany: 26 grudnia 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w sumie jak ma przyjść okres to niech przyjdzie bo umieram dziś :(

3cykl staran
  • MeggiGirl Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z chęcią pomyślę tak o każdej z Was :) Wracam własnie ze spotkania z koleżanką, ona też zaczyna się starać o bobasa. Fajnie byłoby razem kroczyć z wózkami ;)

010is65gtxk93h3j.png

Beta HCG:
    23.02. - 32,8 mIU/ml
    25.02 - 121.1 mIU/ml

👩 27 l.
    👨 28 l.

Nasze pierwsze dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam świetną intuicję, ale nie do ciąż. Za każdym razem jak w niej byłam nie miałam o tym bladego pojęcia :/

• SMag Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Meggi, polecam święta wyjazdowe. My właśnie w hotelu i jest bosko . zero kwasów rodzinnych.

U mnie 2 dpo i spadek temp. Przejrzałam cykle i miałam tak tylko raz. W cyklu ciazowym :D tak, wkrecam sobie.
    Mierze od roku. Na 15 cykli miałam 6 bez owu. 5 ostatnich z owu. Uważam że to zasługa ziół.
    Jakie zioła stosujesz ? U mnie ten cykl chyba bez owu...

LISTA STARACZEK

• Szimi Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Powiem Wam że złapała poświątecznego doła. Cykl rozregulowany chyba przez ziółka, obu dużo wcześniej, serduszkowalismy chyba tylko że trzy razy. I jak tylko dni płodne mi się skończyły to mam taką niechcicę że nawet nie myślę o żadnych deskach. Smutne to no teoretycznie bym poserduszkowala Ale w praktyce mi się nie chce. No i przy takiej częstotliwości raczej nie ma co liczyć że @ nie przyjdzie...

31.01.2018- dwie kreski. Cudzie rośnij zdrowo <3
    zi133e3kabsyhy15.png
  • Niecierpliwa88 Znajoma

Wysłany: 27 grudnia 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś ledwo do pracy wstalam. Czuje się nadl jakby przejechał po mnie walec:( okresu nadal brak ale do Sylwestra czekam bo naprawdę czuję że się nie udało pierwszy raz co miesiąc wynyslalam tylko sobie objawy. :(

3cykl staran
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, do mnie właśnie zawitała @, dopiszcie mnie proszę do stycznia. Aczkolwiek moje miesiączki są tak punktualne, że nawet nie mam szans testować. Widzę, że na tle innych jestem już starą wyjadaczką, bo rozpoczynam 18cs o pierwszego maluszka i zaczynam wątpić czy kiedykolwiek będzie mi dane zostać mamą. Nikt nie mówił, że życie jest sprawiedliwe, może akurat mnie się oberwie...

ojxe8ribfhgxs7lm.png

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • MeggiGirl Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba dzisiaj taki dzień. Też mam jakiegoś doła, wrażenie, że wcale nie mam owulacji i nigdy nie będę mama. Zaraz mam wizytę u gin...nie rozmawiałam z nią wprost o tym, że będę się starać o dziecko. Wolałabym, żeby to była wpadka... Heh, szkoda, że nie wszystko jest takie proste. U mnie teraz dużo koleżanek w ciąży. Moja przyjaciółka w zeszłym roku o tej porze rozpaczala właśnie z powodu ciazy. A teraz synek jest jej całym światem... A ja zawsze chciałam mieć dziecko...

010is65gtxk93h3j.png

Beta HCG:
    23.02. - 32,8 mIU/ml
    25.02 - 121.1 mIU/ml

👩 27 l.
    👨 28 l.

Nasze pierwsze dziecko
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak chciałam, nie zabezpieczać się po prostu i zajść w ciążę. Żeby się nie nakręcać i nie stresować. Ale oczywiście los miał inny plan. U mnie szwagierka w ciąży zaawansowanej, z tego powodu nie pojechaliśmy ich odwiedzić na święta.

ojxe8ribfhgxs7lm.png

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • SMag Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny sprawdzalam szyjkę (już umiem rozróżniać ) jest miękka i wysoko. Zrobiłam test owu i mogę powiedzieć ze kreski są takie same.. czy jest możliwość że z takiej później owulacji ( u mnie to będzie 21 DC) jest jeszcze szansa na ciaze?
    Już straciłam nadzieję w tym cyklu ... a tu jakaś iskierka się pojawila..
    Jeszcze dziś po długich poszukiwaniach gina zadzwoniłam a terminy dopiero na luty ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2017, 10:14

LISTA STARACZEK

• MeggiGirl Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag wrote:
    Dziewczyny sprawdzalam szyjkę (już umiem rozróżniać ) jest miękka i wysoko. Zrobiłam test owu i mogę powiedzieć ze kreski są takie same.. czy jest możliwość że z takiej później owulacji ( u mnie to będzie 21 DC) jest jeszcze szansa na ciaze?
    Już straciłam nadzieję w tym cyklu ... a tu jakaś iskierka się pojawila..
    Jeszcze dziś po długich poszukiwaniach gina zadzwoniłam a terminy dopiero na luty ..

Myślę, że jest, skoro wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią, że jest owulacja to trzeba działać. Na pewno nie zaszkodzi. Ja jestem chyba nienormalna. 19 dc a ja robię test ciążowy w nadziei, że coś wykryje.... Gdzie mój mózg?

010is65gtxk93h3j.png

Beta HCG:
    23.02. - 32,8 mIU/ml
    25.02 - 121.1 mIU/ml

👩 27 l.
    👨 28 l.

Nasze pierwsze dziecko
  • Madame_butterly Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jak tam po świętach?
    U mnie dobrze, obyło się bez niewygodnych pytań :)

Zostały mi jeszcze 4 tabletki luteiny na ten cykl i zastanawiam się co będzie po odstawieniu - oczywiście nie zapytałam lekarza. :/
    Jeśli zabraknie progesteronu to organizm nie utrzyma ewentualnej ciąży? Czy powinien sobie poradzić?

28 lat
    6 cykl starań o pierwsze dziecko (luty/marzec 2018)
    W zanadrzu: ovarin, żel conceive -> od 4 cs
    Grudzień 2017 - cytologia (ok)
    Luty 2018 - USG (ok)

"Chcę tylko wiedzieć, do którego punktu wolno mi dojść w moich nadziejach"
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ