STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobra, już dzwoniłam do opieki medycznej, niech mnie umawiają do tego endokrynologa. Nie sądziłam, że to będzie takie problematyczne.
edwarda20, Ewelinaaaa, Aleksa87 lubią tę wiadomość
Beta HCG:
23.02. - 32,8 mIU/ml
25.02 - 121.1 mIU/ml
starania wspomagane od 08.2020.
👩 27 l.
👨 28 l.
Nasze pierwsze dziecko -
Cześć dziewczyny, ciężki był ten dzisiejszy powrót do pracy:/ powiem Wam szczerze, ze te ostatnie dni zatrucia dały mi niezle popalić. Dzis jeszcze mam wstręt do jedzenia, choć śmieje się, ze pewnie, gdyby przytrafiłoby mi się to bliżej terminu @ to biegłabym po sto testów ciążowych myśląc, ze to pierwszy symptom, wtedy cierpienie byłoby łatwiejsze. A tak dosyć, ze nic nie mogę jeść, to już prawdopodobnie po owulce i pozostało czekanie do czasu testowania....
Naturalny Cud - 2015 rok ❤
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.
Decyzja o AZ💚
Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
Wierzę, że będzie dobrze...
Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia. -
KAL wrote:Ja mam hashimoto i nie trwało to u mnie dłuzej niż 3 msc mianowice po 6 tyg z TSH 5 spadło mi do 2,5 przy dawce 50mg euthyroxu a po zwiększeniu dawki tyle że letrox 75g w ciągu kolejnych 6 tyg zeszło do 1,00 więc idealnie więc Megi myślę ze dobra dawka i za dwa msc będzie pożądane TSH
Wszystko zalezy jak hashi jest zaawansowane. Niektore kobiety maja tak zjedzona tarczyce, że prawie nie reaguja na leki...
-
Dziewczyny, zapisuje sie na Styczeń . 27 grudnia przyszła @ , wyjątkowo skąpa trwała dosłownie jeden dzien, a pózniej tylko plamienia. W najbliższy piątek ide do gine , zobaczymy czy znowu wzrost prolaktyny ...6 cykl starań
Od października - Ovarin
Od września- cyclodynon -
MeggiGirl powinnas sie cieszyc, ze znalazlas przyczyne twoich niepowidzen! Rachu ciachu, podleczysz i bedzie juz wszystko ok.
Jesteś dopiero w 2 cs jak widzę, nie zycze ci tego żebyś musiala się starac 2 lata jak niektórzy albo i więcej. Jestes na poczatku drogi starań i juz wiesz chociaz co leczyc, niektórzy bladza na oślep kilka lat. Badania ft kosztuja w okolicach 20 zl to nie majatek. A chcac mieć dziecko nie z takimi wydatkami będziesz miec do czynieniaSung lubi tę wiadomość
25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
Będziemy starać się od nowa.
Nic nie dzieje się bez przyczyny. -
Sylwiaa992 wrote:MeggiGirl powinnas sie cieszyc, ze znalazlas przyczyne twoich niepowidzen! Rachu ciachu, podleczysz i bedzie juz wszystko ok.
Jesteś dopiero w 2 cs jak widzę, nie zycze ci tego żebyś musiala się starac 2 lata jak niektórzy albo i więcej. Jestes na poczatku drogi starań i juz wiesz chociaz co leczyc, niektórzy bladza na oślep kilka lat. Badania ft kosztuja w okolicach 20 zl to nie majatek. A chcac mieć dziecko nie z takimi wydatkami będziesz miec do czynienia
91 zł mi dziś pani powiedziała za wszystkie zlecone badania do TSH. Nie jest to też tak malutko, zważając na to, że inni się wcale nie badają i mają. Cieszyłabym się jakby wszystko było ok, a tu i owulki nie ma i TSH *ujowe. Jest mi źle i już.
Beta HCG:
23.02. - 32,8 mIU/ml
25.02 - 121.1 mIU/ml
👩 27 l.
👨 28 l.
Nasze pierwsze dziecko -
nick nieaktualnyMeggiGirl wrote:Ja akurat pisze prace na temat imion i to temat rzeka. Najzabawniejsze że każdemu się wydaje, że imię które daje swojemu dziecku jest takie oryginalne i wyjątkowe. Np. Natan, Kajetan, Tymon - rodzicom zazwyczaj się wydaje, że to oryginalne imiona a są już dość popularne. Temat naprawdę obszerny, długo można by o tym mówić A mi nie przeszkadza jak ktoś nazywa psa tak jak człowieka - pies to najlepszy przyjaciel, więc to moim zdaniem mile. A i moja przyjaciółka jak usłyszała o Oskarze to mi powiedziała, że jej pies się tak nazywał i był niegrzeczny haha. A D. To imię przez sen wygadał.
O podziel się uwielbiam kwestię imion. Moje dziecko ma rzadkie. Na tyle rzadkie, że jest jedyna w szkole, była jedyna w przedszkolu i na każdych zajęciach, na które uczestniczy i uczestniczyła Często słyszy "o, jakie rzadkie imię". Także się da
Laura podoba mi się bardzo, ale już jest zbyt popularne dla mnie, a to dopiero początek jego popularności.
A moje 3 koty mają ludzkie imiona, jeden nie. Ukochany, zmarły też miał ludzkie. Dla mnie zwierzęta to są członkowie rodziny.
Magda mbc, właśnie ja też fotelik tyłem do oporu chcę
Aleksa, jak to wysoki progesteron nie pozwolił na trasfer zarodka?? Co to znaczy?
Meggi, przy niedoczynności często są niedobory. Kup selen, witaminę D i K2, i zbadaj przy okazji ferrytynę.
I daj wyniki jak będziesz miała -
Sung wrote:O podziel się uwielbiam kwestię imion. Moje dziecko ma rzadkie. Na tyle rzadkie, że jest jedyna w szkole, była jedyna w przedszkolu i na każdych zajęciach, na które uczestniczy i uczestniczyła Często słyszy "o, jakie rzadkie imię". Także się da
Laura podoba mi się bardzo, ale już jest zbyt popularne dla mnie, a to dopiero początek jego popularności.
A moje 3 koty mają ludzkie imiona, jeden nie. Ukochany, zmarły też miał ludzkie. Dla mnie zwierzęta to są członkowie rodziny.
Magda mbc, właśnie ja też fotelik tyłem do oporu chcę
Aleksa, jak to wysoki progesteron nie pozwolił na trasfer zarodka?? Co to znaczy?
Meggi, przy niedoczynności często są niedobory. Kup selen, witaminę D i K2, i zbadaj przy okazji ferrytynę.
I daj wyniki jak będziesz miała
O wszystkim będę informować na bieżąco! Witamina D już brana, w resztę się zaopatrzę, jutro rano kolejne badania.
A co do pracy - powinnam ją do czerwca skończyć (magisterko napisz się sama), ale to nie takie proste. Muszę się wziąć ostro za to.
Beta HCG:
23.02. - 32,8 mIU/ml
25.02 - 121.1 mIU/ml
👩 27 l.
👨 28 l.
Nasze pierwsze dziecko -
MeggiGirl wrote:91 zł mi dziś pani powiedziała za wszystkie zlecone badania do TSH. Nie jest to też tak malutko, zważając na to, że inni się wcale nie badają i mają. Cieszyłabym się jakby wszystko było ok, a tu i owulki nie ma i TSH *ujowe. Jest mi źle i już.25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
Będziemy starać się od nowa.
Nic nie dzieje się bez przyczyny. -
Dziewczyny, to ja następna- DWIE jednakowo grube kreski dzisiaj wyszły! 35 dc
To moja druga ciąża (pierwsza zakończyła się w sierpniu 2017 w 10t łyżeczkowaniem pustego jaja płodowego). Na ostatniej wizycie lekarz powiedział, że od stycznia możemy wznowić działania, ale już w grudniu trochę "nie uważaliśmy" i taki mamy efekt. Nie spodziewaliśmy się takiego szybkiego rezultatu
To która następna? Mam nadzieję, że zarażęEwelinaaaa, Madame_butterly, Majaaa, Szimi, karolkaa22, Magda - mbc, SylwiaLu, pumka1990, MiSia :), Sung, NiecierpliwaOna, Eve25, Aleksa87 lubią tę wiadomość
2017r. - puste jajo płodowe (10tc)
2018r. - narodziny zdrowego bobaska
2019r. - ciąża od 4.09.19r. wg OM, zakończona poronieniem w 11+1 tc -
Agatek_gagatek wrote:Dziewczyny, to ja następna- DWIE jednakowo grube kreski dzisiaj wyszły! 35 dc
To moja druga ciąża (pierwsza zakończyła się w sierpniu 2017 w 10t łyżeczkowaniem pustego jaja płodowego). Na ostatniej wizycie lekarz powiedział, że od stycznia możemy wznowić działania, ale już w grudniu trochę "nie uważaliśmy" i taki mamy efekt. Nie spodziewaliśmy się takiego szybkiego rezultatu
To która następna? Mam nadzieję, że zarażę
No pięknie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Gratulacje!! :* :* Rośnij duża!Agatek_gagatek lubi tę wiadomość
Beta HCG:
23.02. - 32,8 mIU/ml
25.02 - 121.1 mIU/ml
👩 27 l.
👨 28 l.
Nasze pierwsze dziecko -
Agatek_gagatek wrote:Dziewczyny, to ja następna- DWIE jednakowo grube kreski dzisiaj wyszły! 35 dc
To która następna? Mam nadzieję, że zarażęAgatek_gagatek lubi tę wiadomość
-
Sung i chyba nie ma już w dzisiejszych czasach tak, że z dzieci się śmieją, gdy mają rzadkie imiona, nie?
Takie mam właśnie odczucia, że teraz dużo ciekawych, rzadszych imion się pojawia i budzi to coraz mniejsze kontrowersje, a nawet bardziej zainteresowanie i sympatię
Szkoda, że nie możesz zdradzić imienia, ja lubię takie rzadkie poznawać. Zresztą osoby, które znam z rzadkimi imionami (np. Dagna, Czcibor) są bardzo barwnymi postaciami, niebanalnymi.
Sama mogłabym mieć mniej popularne imię :psyn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
_Hania wrote:Sung i chyba nie ma już w dzisiejszych czasach tak, że z dzieci się śmieją, gdy mają rzadkie imiona, nie?
Takie mam właśnie odczucia, że teraz dużo ciekawych, rzadszych imion się pojawia i budzi to coraz mniejsze kontrowersje, a nawet bardziej zainteresowanie i sympatię
Szkoda, że nie możesz zdradzić imienia, ja lubię takie rzadkie poznawać. Zresztą osoby, które znam z rzadkimi imionami (np. Dagna, Czcibor) są bardzo barwnymi postaciami, niebanalnymi.
Sama mogłabym mieć mniej popularne imię :p
Z orginalnych i ładnych imion znam właśnie Dagnę, Ksenię, Orianę i HalszkęWiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 06:20
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
hejka:) długo się nie udzielałam ale wvzoraj byłam u nowego ginekologa. Niezłe opinie więc stwierdziłam że co mi szkodzi. Trochę mnie zasmucił bo wczoraj był 14dc i pęcherzyk 26mm. Stwierdził że już powinien pęknąć i że troszkę wygląda na przerośnięty i endometrium życzył by sobie, aby było grubsze (mam cykle średniow 30dniowe a owu tak 17-18dc). Trochę się zmartwiłam że to był 14dc a nie dość że pęcherzyk już taki kolos to jeszcze nic strzelił. Mówił że może jeszcze pęknie. Zalecił jeszcze przez 3 miesiące badać w 21dc progesteron i żeby mąż zrobił badanie nasienia. Wtedy będzie miał już jakiś pbraz sytuacji. Mówił też żebym nie robiła badań hormonalnych w pierwszych dniach cyklu bo jak widać jest pęcherzyk dominujący i wszystko wygląda dobrze.
A tak generalnie to nasz 7cs. Przez święta i sylwestra mało było serduszek więc raczej nie wiąże z tym cyklem nadzieji. Gratuluje wszystkim i życze powodzenia:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 06:40
07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450) -
Pati88 dobrze, ze w ten sposób podszedł do sprawy, bo mój gine doradził zrobienie badania nasienia po 12 miesiącach starań , s wydaje mi sie ze im szybciej tym lepiej.
Pocieszające jest to, ze koleżanka, ktora miała wariacje hormonalne- dosłownie! czasami 3miesiace nie miała @, miała zacząć przyjmować leki od następnego cyklu , takze spisała teraźniejszy na straty , nagle na teście ujrzała 2kreski , takze cuda sie zdarzają .
Dziewczyny , mam do Was pytanie . W piątek ide do gine (5 stycznia) , natomiast wg kalendarzyka owu przypada na wtorek (9 stycznia) , czy gine tak wcześnie bedzje w stanie sprawdzić czy bedzie owulacja ? Nigdy nie przywiązywałam do tego uwagi i nie myslalam monitoringach , ale chyba musze zacząć...6 cykl starań
Od października - Ovarin
Od września- cyclodynon