Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Zuduarineczka wrote:Mam dziwne przeczucie.1,5 roku bez zabezpieczeń uprawiamy seks i nic.
Hormony już wyrównałam lekami, ale mam podwójną macicę i nie wiem jak jajowody. Boje się laparoskopii a przede wszystkim narkozy. Chłopak jeszcze nasienia nie badał ale wiele lat się masturbował i boje się, że to może też mieć wpływ na jego nasienie. W najbliższym czasie pójdzie na badanie.
Ogólnie mam teraz cudowną lekarkę, która mówi mi że nie ma rzeczy niemożliwych i że damy rade, ale moja psychika mi podpowiada, że łatwo nie będzie.
Przez te prawie dwa lata zrobiłam mnóstwo testów i jeszcze żaden nie był pozytywny. To martwi mnie najbardziej...
Kochana to ja miałam prawie to samo, przez 4 lata po ślubie zero zabezpieczeń i nic... We wrześniu miałam laparoskopie i drożność i okazało się że prawa strona niedrożna a lewą mi udrożnili i w listopadzie już zaszła od razu.
... No tylko że szybko straciłam18.11.2018-ciąża biochemiczna
10.09.2018- laparoskopia -
- prawy jajowód niedrożny
-lewy udrożniony -
nick nieaktualnyNiecierpliwa_Angie wrote:Wogóle to zastanawiam się jak to jest możliwe że kobiety czasami przypadkiem w np 3 miesiącu dowiaduja6sie że są w ciąży... Kompletnie to do dla mnie nie pojęte..
Może nie chcą dopuścić do siebie takiej myśli? Ja się nie znam, ale może jakaś blokada psychiczna.. -
Niecierpliwa_Angie wrote:Wogóle to zastanawiam się jak to jest możliwe że kobiety czasami przypadkiem w np 3 miesiącu dowiaduja6sie że są w ciąży... Kompletnie to do dla mnie nie pojęte..
-
Niecierpliwa_Angie wrote:Ja po zabiegu szybko wróciłam do normy. Nie ma się czego bać, taki zabieg to pryszcz a mi bardzo pomógł.
-
Zuduarineczka wrote:U nas w pracy babka dowiedziała się o ciąży jak zaczął się jej poród. Pracowała do 9 miesiąca bo w ogóle nie była świadoma ciązy. Nie wiem jak to możliwe i nie mogłam w to uwierzyć, ale oglądałam program ciąża z zaskoczenia i tam są właśnie takie przypadki
Zaczyna Cię boleć brzuch a tu się okazuje że poród.18.11.2018-ciąża biochemiczna
-lewy udrożniony -
Musiała być chyba całkiem przy kości, że nie zauważyła.
Jak odstawiłam tabletki w kwietniu tamtego roku to też nie uważaliśmy wcale i co? I nic. Nie wiem czy można to zaliczać do starań, ale sam fakt, że nic się nie wydarzyło o czymś mówi chyba zabawie tu na dłużej3 cs
kwas foliowy, Wit D, C, A i E, oeparol.
Cykle długie i nieregularne. -
nick nieaktualnykruci, ja chyba razem z Tobą, bo szanse, że w tym cyklu się nam powiodło są znikome (serduszkowaliśmy tylko raz). Będziemy sobie nawzajem dodawać otuchy.
Poza tym, też nie wiem czy wszystko z naszą płodnością w porządku.
Ktoś będzie w ciągu najbliższych kilku dni testował? -
Sandra ja myślę że koło czwartku będę testować, no chyba że wcześniej przyjdzie @
Albo wpadnę na jeszcze inny pomysł, bo co minutę zmieniam zdanie...18.11.2018-ciąża biochemiczna
-lewy udrożniony -
nick nieaktualnyNiecierpliwa_Angie wrote:Sandra ja myślę że koło czwartku będę testować, no chyba że wcześniej przyjdzie @
Albo wpadnę na jeszcze inny pomysł, bo co minutę zmieniam zdanie...
No to jak będziesz testować, daj znać Będziemy trzymać kciuki. U mnie spodziewana @ 17.01 -
nick nieaktualnyJa też tak jak i wy, staranie o pierwszego dzidziusia, mam prawie 26 lat, a mój mąż 29. Wydaje mi się, że to idealny wiek na pierwsze dziecko jeśli chce się ich miec więcej, ja zawsze marzyłam o 3.
Ale oby chociaż z jednym się udało
Niecierpliwa, jaki miałaś zabieg ? -
RudaMaruda25 wrote:Ja też tak jak i wy, staranie o pierwszego dzidziusia, mam prawie 26 lat, a mój mąż 29. Wydaje mi się, że to idealny wiek na pierwsze dziecko jeśli chce się ich miec więcej, ja zawsze marzyłam o 3.
Ale oby chociaż z jednym się udało
Niecierpliwa, jaki miałaś zabieg ?18.11.2018-ciąża biochemiczna
-lewy udrożniony -
nick nieaktualny
-
Ja musiałam odczekać jeden cykl. I od razu w pierwszym możliwym cyklu się udało zajść. Czyli pocieszenie jest takie że nie jesteśmy bezplodni.
Terax to mój pierwszy możliwy cykl po poronieniu. I mam wielką nadzieję...
A u ciebie widziałam że w maju startujecie? Szybko minie, zwłaszcza że można sobie troszkę na forum pogdybac... Bo jakby mój mąż słuchał tych wszystkich moich myśli które mi się klebia w głowie to psychiatra murowany.18.11.2018-ciąża biochemiczna
-lewy udrożniony