X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Świeże staraczki 2019
Odpowiedz

Świeże staraczki 2019

Oceń ten wątek:
  • babydust1 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olaaM jak test wyjdzie pozytywnie to koniecznie kontynuowac :)

• Nera1986 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babydust1 wrote:
    wszystko w normie
    ostatnio tylko moja ginka kazala jeszcze sprawdzic wit d3 i tylko to bylo obnizone bo wynik 17 a norma od 30
    po wielkich dawkach mam juz 35 :) ale ginka kazala mi te duze dawki utrzymac zanim nie bede miala przynajmniej 50
    wiec mam nadzieje ze jak teraz uzupelnilam ten poziom to juz wszystko bedzie dobrze :)
    faktycznie jak sie naczytalam to poziom wit d3 ma bardzo duze znaczenie

faszeruje sie teraz tona witamin
    oprocz d3 mam pp, e, b12, duzo folianow, omega 3-6-9, q10, magnez z b6 a oprcz tego duphaston oczywiscie i acard
    Myślę , że na zdrówko . Ja tez musze zacząć brać witaminę d3 bo zaniedbałam strasznie aż wstyd się przyznać.

W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • Nera1986 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adaska wrote:
    To będzie raczej tak czysto informacyjnie żebym wiedziała czy mogę się już winka napić 😂
    Nie czuje, żeby się udało ale wiadomo, ze tez się nie nastawiam bo nie ma sensu.
    Trzymam Nera kciuki ✊🏻
    Ja również za Ciebie trzymam ! A co winko stoi na przeszkodzie? :) ja z mężem normalnie żyję swoim życiem. Wieczorem przed snem czasem napije się piwa (szczególnie w weekend) np dziś tez jedno z sokiem sobie sączę. Uważam ,że co ma być to będzie i napewno nie dam się zwariować :)

adaska lubi tę wiadomość

33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babydust1 wrote:
    Atyde dzieki :) no wlasnie staram sie nie stresowac :) bo w sumie nie mam na to wplywu, mam swoje lata juz i tez wiem jakie to zagrozenie niesie. moja ginka ktora prowadzila wszystkie moje ciaze mowi ze probowac kiedys sie uda :) ze musze statystyke zwyciezyc :)

Martyna :) pieknie bladziudka kreske widze :) jak na 23dc to pieknie :) ile po owu ??

Adaska ... ja na poczatku po owu tez tak myslalam ze nie ma mowy zeby sie w tym cyklu udalo ...ale im blizej testowania tym wiecej nadziei we mnie ;) choc licze sie z tym ze moge sie rozczarowac. bez sensu naczytalam sie ze po takiej biochemicznej najszybciej zachodzi sie w ciaze ...

8dni :p

• Nera1986 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna05 wrote:
    https://zapodaj.net/f110b63170d38.jpg.html

23dc, powtórzę we wtorek
    Koniecznie powtórz za kilka dni . Widze delikatna szarawą kreseczkę ale takie mnie juz nabrały i lepiej jak jwst odcien różowy .Trzymam kciuki ! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 22:15

33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • babydust1 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nera jak naczytalam sie to bardzo duzo osob ma niedobory zwlaszcza w okresie jesienno zimowym .. a prawidlowy poziom d3 wplywa na implantacje i stan endometrium
    takze polecam jednak sumplementowac :)

Nera1986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Koniecznie powtórz za kilka dni . Widze delikatna szarawą kreseczkę ale takie mnie juz nabrały i lepiej jak jwst odcien różowy .Trzymam kciuki ! :)
    Byłam w szoku, pokazała się już po paru sekundach, po pracy spojrzałam i już była ciemniejsza :) Test fakt faktem kosztował 8 euro, ale pisało, że 6 dni przed okresem na 79% daje prawdziwe hehe :) trochę się uśmiałam, że to tak szybko mogło się pokazac

• babydust1 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adaska kieliszek czerwonego winka w 1 fazie wplywa ponoc korzystnie na endometrium :) takze polecam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja d3 ze stycznia wyniosła 30, lekarz dziwil się że mam siłę wstać z łóżka :D codziennie 1 tabletka 4000

• babydust1 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna05 wrote:
    Byłam w szoku, pokazała się już po paru sekundach, po pracy spojrzałam i już była ciemniejsza :) Test fakt faktem kosztował 8 euro, ale pisało, że 6 dni przed okresem na 79% daje prawdziwe hehe :) trochę się uśmiałam, że to tak szybko mogło się pokazac
    to super :) tylko trzymac kciuki zeby ciemniala :)
    ja jutro mam 8dpo :P ale nie mam jeszcze odwagi jeszcze testowac :) choc kupilam dzisiaj test o czulosci 10 ;) maz powiedzial ze jest zaintrygowany bo ja od poczatku mowie mu ze sie nie udalo :P i musialam mu tlumaczyc ze nadzieja umiera ostatnia :P
    w zeszlym miesiacu beta wyszla mi w 9dpo ale byla niziutka na poziomie 9 , dopiero w 11 dpo mialam 40 a test wychodzil ledwo ledwo pozytywny

• babydust1 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna05 wrote:
    Moja d3 ze stycznia wyniosła 30, lekarz dziwil się że mam siłę wstać z łóżka :D codziennie 1 tabletka 4000
    ja mialam 17,1 :( :( a zle sie wcale nie czulam , mysle ze do glowy by mi nie przyszlo zbadac gdyby nie poronienia :(
    codziennie biore 8-10 tys jednostek, jeszcze tak 2 tyg potem wlasnie mam zejsc do 4 tys ale na stale dopoki nie bedzie duzo slonca mam brac 2000

• adaska Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babydust1 wrote:
    Adaska kieliszek czerwonego winka w 1 fazie wplywa ponoc korzystnie na endometrium :) takze polecam :)
    W pierwszej fazie to tak ale nie teraz :D
    Jakos tak... nie wiem 😂 ale jakos sobie do głowy wbiłam, ze nie i nie chce póki co :)

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021
    💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
    💙Staś 11:00, 47cm 2330g

Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️
  • adaska Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 4 miesięcy biorę wir d3, kwas foliowy, magnez z witamina b6 i do tego wit C.

jagodowamery lubi tę wiadomość

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021
    💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
    💙Staś 11:00, 47cm 2330g

Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja biorę suplement Ovarin. W składzie ma inozytol, witaminę D, b6, b12 i kwas foliowy. Wspomaga gospodarkę hormonalną. Przy nim cykle miałam co 23/24 dni. A teraz cisza, więc nie wiem co będzie. Nie myślę o tym, bo jakby to było TO, będę się cieszyć 🤗☺

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babydust1 wrote:
    to super :) tylko trzymac kciuki zeby ciemniala :)
    ja jutro mam 8dpo :P ale nie mam jeszcze odwagi jeszcze testowac :) choc kupilam dzisiaj test o czulosci 10 ;) maz powiedzial ze jest zaintrygowany bo ja od poczatku mowie mu ze sie nie udalo :P i musialam mu tlumaczyc ze nadzieja umiera ostatnia :P
    w zeszlym miesiacu beta wyszla mi w 9dpo ale byla niziutka na poziomie 9 , dopiero w 11 dpo mialam 40 a test wychodzil ledwo ledwo pozytywny
    Mnie bardzo podkusilo to, że jestem wzdeta jak balon i mam zgage gdzie ja nigdy zgagi nie miałam, a mam ją od 2 dni więc coś nie tak mi się wydawało :p

• babydust1 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna :) ja miewam zgage TYLKO i wylacznie w czasie ciazy ... (no i jak za duzo wina wypije :D :D :D )
    takze jak w pazdzierniku zasnelam przez TV o 17 godz i obudzila mnie zgaga to ubralam kurtke pojechalam do rosmana po test ciazowy i zrobilam go po poludniu :P i wyszedl pozytywny

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babydust1 wrote:
    Martyna :) ja miewam zgage TYLKO i wylacznie w czasie ciazy ... (no i jak za duzo wina wypije :D :D :D )
    takze jak w pazdzierniku zasnelam przez TV o 17 godz i obudzila mnie zgaga to ubralam kurtke pojechalam do rosmana po test ciazowy i zrobilam go po poludniu :P i wyszedl pozytywny
    Hehe, teraz tylko do wtorku 🤗🤗

• babydust1 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba ze pierwsza bedzie zgaga :D :D

• Nera1986 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babydust1 ja również mam zgagę tylko w ciąży i po winie hehe

33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • adelaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcę już być na waszym miejscu i testować. ;D Ale obiecałam Nerze, że teraz podchodzę do wszystkiego neutralnie i na spokojnie. :D Teraz jak tak siedzę i myślę, że we wszystkim widziałam objaw ciąży to chcę mi się śmiać. ;D Dziewczyny, jak się staram o maluszka to warto przyjmować jakieś witaminy? Jeśli tak to jakie najlepiej? 9 kwietnia jak pójdę do gina, to powiem, że staram się o dzieciątko to może też mi coś przepisze. ;) Trzymam dziewczyny za was kciuki, aby wyszły dwie wyraźne kreseczki. :)

Starania o pierwsze maleństwo <3
    Starania od 01.2019
    25lat
    4cs
    22.04 @
    4.04 - beta ujemna, wizyta u ginekologa, torbiel na lewym jajniku potwierdzona, - 24x44mm.
‹‹ 335 336 337 338 339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ