X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Świeże staraczki 2019
Odpowiedz

Świeże staraczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Nera1986 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka648 Gratuluję <3

W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera o jejku kiedy ty tyle postów naczaskałaś???? :)

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera a teraz jest widoczny wykres:)?

43e007b402535b35389a1a34ce3b22f8.png
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka gratulacje! 😀

Anetka rozumiem Cię z tymi badaniami....tez mieszkam w małej wsi i każdy o każdym wszystko wie :/ również na badania dotyczące ciąży jeździłam do miasta (staraliśmy się o dzidzie ponad 6 lat).
    Powtorz test za 2 dni , a później jedz do miasta na bete. Życzę Ci z całego serca tej ciąży 😘

Mój mąż się napalil na staranka w tym cyklu bardziej niż ja 😂 chciałby codziennie ❤ 😂
    A ja strasznie się boje ze kolejny raz Nam się nie uda :(

Anetka32 lubi tę wiadomość

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • Aguska Koleżanka

Wysłany: 1 maja 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka648 wrote:
    Cześć dziewczyny, od razu z góry przepraszam że praktycznie wogole się nie udzielam (nie za bardzo mam czas co się wiąże z nową pracą), za to staram się na bieżąco czytać. :)
    Chciałam się z wami podzielić dobrą nowiną. Wygląda na to że jestem w ciąży. Wczorajszy test z rana pokazał jakiś cień, za to dzisiejszy już nie robiony z rana pokazał taką oto kreseczkę. Pokazała się od razu. Chyba taka kreska to raczej nie jest evap nie? Jutro dla upewnienia zrobie jeszcze bete, ale tak boli mnie biust że masakra więc chyba to jest to :) Dodam że dzisiaj 13 dpo.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0de9175f6cdc.jpg

Ps. Wybaczcie brudny stolik, ale to tak zwany "roboczy" stoliczek męża ❤

Gratuluję!!! 😘😘 Dobra wiadomość!!!

• Nera1986 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    Nera o jejku kiedy ty tyle postów naczaskałaś???? :)
    Przez odpowiedzi na pytania i pomoce w interpretacjach wykresów :)

Atyde lubi tę wiadomość

33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • Nera1986 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    Nera a teraz jest widoczny wykres:)?
    Tak Aniu ,jest widoczny i wykresik wygląda obiecująco. Być może po jutrzejszej tempce owu zaznaczy już. Tak szybciutko u Ciebie owulacja wypada?

33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nercia w tym cyklu tak nagle. Ogólnie zazwyczaj około 8 DC ale w tym cyklu miałam płodny śluz 2 DC i zrobiłam test owu i okazało się że pozytywny. Aż się zdziwiłam. Nie wiem czy nie było za późno na staranka. Ciekawe czy jutro temperatura nie spadnie. Oby nie:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2019, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc dziewczyny! 😘
    Ja jutro do pracy. W sobotę również.. już aż mi się brzydnie; znowu będzie masa ludzi przed 3 maja.. ale co zrobić. Nic tylko przetrwać.. buziaki! 🙄😘

• Ania 89 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wasze testy:)? Jagodowa to nie dziwię się że masz dość roboty

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    Dziewczyny jak wasze testy:)? Jagodowa to nie dziwię się że masz dość roboty

Ania, praca w sklepie to najgorsze co może być. Chodzę teraz w kratkę przez tą majówkę.. na popołudnie, nocki, na rano.. mam wszystkie możliwe zmiany, więc już wysiadam po czasie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Test powtórzony co prawda 9 dpo ale wczorajszego nie biorę na serio bo dziś pojawiła się ta sama cienka kreska w tym samym miejscu więc to zwyczajny bubel
    Pojechałam na zakupy weszłam do auchana kupiłam o czułości 10 i podobnie więc uznaje że poprostu testy tak mają . Czekam przyjemniej 4 dni
    Głupie to bo jak nie mam testów to wogole ich nie robię A że biorę luteine to testować muszę.
    Jako że jestem na silnych lekach bo już biorę estrofem 3×1 praktycznie cały cykl to mam jeszcze jeden miesiąc i koniec :-( czuje mega parcie że się nie udaje

Jagodowa - rozumiem Cię i to bardzo mam podobnie praca w sklepie co prawda nie skacze tak na zmianach ale rozumiem Cię że jesteś zmęczona
    Czasem mam wrażenie że to przez pracę nie wychodzi, ciężka fizyczna A przy tym tyle nerwów:-(

• Ania 89 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to nie lepiej zmienić tą pracę?:) Może warto poszukać czegoś innego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:

Jestem blisko tego, w sumie mam jeszcze miesiąc starań potem przerwa więc będę mogła sobie pozwolić na zmianę pracy itp bo Wiaodmo umowa itd
    Ale z mężem już gorzej , bo uważa że wszędzie tak jest itd A mam pracę na miejscu wychodzę 5 minut przed czasem nie marnuje go ani kasy na dojazdy itp A płacą tak jak wszędzie

• OlaaM Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Hej
    Test powtórzony co prawda 9 dpo ale wczorajszego nie biorę na serio bo dziś pojawiła się ta sama cienka kreska w tym samym miejscu więc to zwyczajny bubel
    Pojechałam na zakupy weszłam do auchana kupiłam o czułości 10 i podobnie więc uznaje że poprostu testy tak mają . Czekam przyjemniej 4 dni
    Głupie to bo jak nie mam testów to wogole ich nie robię A że biorę luteine to testować muszę.
    Jako że jestem na silnych lekach bo już biorę estrofem 3×1 praktycznie cały cykl to mam jeszcze jeden miesiąc i koniec :-( czuje mega parcie że się nie udaje

Jagodowa - rozumiem Cię i to bardzo mam podobnie praca w sklepie co prawda nie skacze tak na zmianach ale rozumiem Cię że jesteś zmęczona
    Czasem mam wrażenie że to przez pracę nie wychodzi, ciężka fizyczna A przy tym tyle nerwów:-(

Anetko a dlaczego tylko miesiąc i koniec?

Synku, czekamy na Ciebie 💚

p19ucsqvrm65zofq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Hej

Ja ogólnie też nie skacze na zmiany różne. Tylko na przykład mam 3 dni popołudnia, a później dzień wolnego i wskakuje na nocki 3, to tylko taki przykład. A częściej się zdarza 4 dni rano,dzień lub 2 wolne i później 4 popołudnia. Praca w Biedrze tak wygląda-.-

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:

Nie zawsze to jest takie proste zmienić pracę..

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaaM wrote:
    Anetko a dlaczego tylko miesiąc i koniec?

Bo przyjmuje estrofem 3x1 tabletka dziennie, po 1 i po 2 wogole na mnie działał
    Mam cienkie endometrium przy 2 tabletkach miałam w granicach 5mm tuż przed miesiączka
    Powinno być zdecydowanie większe
    Nie mogę bo długo brać bo mam też miesniaki macicy :-( A estrogeny prawdopodobnie powodują ich wzrost co kontroluje ( na szczęście narazie nic się nie dzieje )
    Wszystko zaczęło się dwa lata temu kiedy to niespodziewanie okazało się że jestem w ciąży- szczerze do dziś nie wiem jak to możliwe no ale ciąża była, niestety długo się nie cieszyłam beta spadła z dnia na dzień i zaczęły się tortury nie miałam plamien nie miałam krwawienia A lekarze zdecydowali o czyszczeniu po 2 dniach beta nadal nie spadała po usg okazało się że zostawili resztki, zapadła decyzja o kolejnym zabiegu nie zgodziłam się poprosiłam o tabletki na wywołanie więc dostałam i te również nie pomogły dostałam większą dawkę skurczy było brak plamienia i krwawienia też . Wszystko zaczynało " gnic " przepraszam za wyrażenie i takim o to sposobem w ciągu tygodnia byłam dwa razy czyszczona A od tamtego momentu nie odbudowuje mi się endometrium:-(:-(

• Ania 89 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka kurcze oby wróciło do normy. Nigdy nie miałam sprawdzanego endometrium więc nie wiem jak u mnie to wygląda... Ja dziś pobralam krew do badań i teraz będę czekała na wyniki

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    Anetka kurcze oby wróciło do normy. Nigdy nie miałam sprawdzanego endometrium więc nie wiem jak u mnie to wygląda... Ja dziś pobralam krew do badań i teraz będę czekała na wyniki

U mnie objawilo się ono krótkimi i bardzo skapymi miesiaczkami
    Jakie badania zrobiłaś?

‹‹ 614 615 616 617 618 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ