X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Świeże staraczki 2019
Odpowiedz

Świeże staraczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Algorytm Roma dheas testosteron TSH prolaktyna i progesteron. Ja też mam krótkie cykle ale okresy nie są jakieś mega skąpe. Według mnie w normie

43e007b402535b35389a1a34ce3b22f8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    Algorytm Roma dheas testosteron TSH prolaktyna i progesteron. Ja też mam krótkie cykle ale okresy nie są jakieś mega skąpe. Według mnie w normie

Co do krótkich cykli to raczej mam tak jak powinno być maks 27 dni minimum 25

Trzymam kciuki za wyniki szczególnie za proga:-D
    Inne nie mniej ważne również niech są w normie &&&

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMonisia wrote:
    Cytrynka gratulacje! 😀

Anetka rozumiem Cię z tymi badaniami....tez mieszkam w małej wsi i każdy o każdym wszystko wie :/ również na badania dotyczące ciąży jeździłam do miasta (staraliśmy się o dzidzie ponad 6 lat).
    Powtorz test za 2 dni , a później jedz do miasta na bete. Życzę Ci z całego serca tej ciąży 😘

Mój mąż się napalil na staranka w tym cyklu bardziej niż ja 😂 chciałby codziennie ❤ 😂
    A ja strasznie się boje ze kolejny raz Nam się nie uda :(

Misia powiedz coś więcej o Twoich staraniach, udało się naturalnie ? Wiesz jaka była przyczyna tak długiego oczekiwania ? Jakieś leki brałaś ?
    Pozdrawiam

• OlaaM Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Bo przyjmuje estrofem 3x1 tabletka dziennie, po 1 i po 2 wogole na mnie działał
    Mam cienkie endometrium przy 2 tabletkach miałam w granicach 5mm tuż przed miesiączka
    Powinno być zdecydowanie większe
    Nie mogę bo długo brać bo mam też miesniaki macicy :-( A estrogeny prawdopodobnie powodują ich wzrost co kontroluje ( na szczęście narazie nic się nie dzieje )
    Wszystko zaczęło się dwa lata temu kiedy to niespodziewanie okazało się że jestem w ciąży- szczerze do dziś nie wiem jak to możliwe no ale ciąża była, niestety długo się nie cieszyłam beta spadła z dnia na dzień i zaczęły się tortury nie miałam plamien nie miałam krwawienia A lekarze zdecydowali o czyszczeniu po 2 dniach beta nadal nie spadała po usg okazało się że zostawili resztki, zapadła decyzja o kolejnym zabiegu nie zgodziłam się poprosiłam o tabletki na wywołanie więc dostałam i te również nie pomogły dostałam większą dawkę skurczy było brak plamienia i krwawienia też . Wszystko zaczynało " gnic " przepraszam za wyrażenie i takim o to sposobem w ciągu tygodnia byłam dwa razy czyszczona A od tamtego momentu nie odbudowuje mi się endometrium:-(:-(

Kurczę, to rzeczywiście nieciekawie. Dużo przeszłaś.
    Trzeba być dobrej myśli, kiedyś się uda. Uwierz w to.

Synku, czekamy na Ciebie 💚

p19ucsqvrm65zofq.png
  • OlaaM Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje miesiączki tez są słabe i dość krótkie około 3 dni krwawienia, 4 dnia plamienie. W tym cyklu brałam estrofem dopochwowo co drugi dzień na noc i @ od razu żywa krew, wczesniej zawsze plamienia przed. Moje endo to 6-6.5 mm i lekarz uważa za cienkie.. stad estrofem. W tym cyklu zaczynam od 6-26dc co drugi dzień.

p19ucsqvrm65zofq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaaM wrote:
    Kurczę, to rzeczywiście nieciekawie. Dużo przeszłaś.
    Trzeba być dobrej myśli, kiedyś się uda. Uwierz w to.

Ciężko wierzyć w to po tylu latach... , generalnie nigdy się nie zabezpieczalismy A jestem z moim mężem od 17 roku życia to już prawie 15 lat , w tym czasie udało się tylko raz , i to nawet kiedy się nie staraliśmy
    Pozatym myślę że z tych wszystkich lat spokojnie zlicze przynajmniej 5 intensywnego starania z kalendarzem termometrem klinika niepłodności itp
    5 bo czasem odpuszczam tak maksymalnie i pilnuje aby seks nie był do końca żeby odpocząć psychicznie, bo inaczej zwyczajnie się nakręcam
    Dlatego bardzo mi ciężko uwierzyć w to że naprawdę może się udać :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaaM wrote:
    Moje miesiączki tez są słabe i dość krótkie około 3 dni krwawienia, 4 dnia plamienie. W tym cyklu brałam estrofem dopochwowo co drugi dzień na noc i @ od razu żywa krew, wczesniej zawsze plamienia przed. Moje endo to 6-6.5 mm i lekarz uważa za cienkie.. stad estrofem. W tym cyklu zaczynam od 6-26dc co drugi dzień.

Ale że ten normalny estrofem czy masz z niego jakieś globułki zrobione ?
    Dokładnie mam podobnie czasem 2 dni i to tylko w toalecie widzę że wogole mam @ tampony zazwyczaj wyciągam na w pół suche czasem tylko wkładka wystarczy :-/

• Ania 89 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka to moje przy twoim krwawieniu jest duże. A przed ciążą też tak miałaś czy po tym czyszczeniu?

43e007b402535b35389a1a34ce3b22f8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    Anetka to moje przy twoim krwawieniu jest duże. A przed ciążą też tak miałaś czy po tym czyszczeniu?

Miałam normalnie 4 dni może nie długo ale też nie skapa , zresztą obfita też nie
    W sumie właśnie taka jaką miałam przed ciąża miałam odkąd pamiętam- więc uważam to za norme

• OlaaM Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Ale że ten normalny estrofem czy masz z niego jakieś globułki zrobione ?
    Dokładnie mam podobnie czasem 2 dni i to tylko w toalecie widzę że wogole mam @ tampony zazwyczaj wyciągam na w pół suche czasem tylko wkładka wystarczy :-/
    Nie, te normalne tabletki ale lekarz zalecił dopochwowo. W czwartek przyszły mam monitoring, ciekawe jakie endo będzie. My się staramy od jesieni a intensywnie od stycznia i tez już czasem się załamuje. Problem jest z owulacja, po clostilbegyt rośnie jeden dominujący. Teraz mam większa dawkę i może to coś zmieni, dobrze jakby były dwa pecherzyki. Męża wyniki dobre, nawet bardzo.

p19ucsqvrm65zofq.png
  • Cytrynka648 Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wyniki. Beta wynosi 22 mlU/mL
    To za nisko jak na ten dzień cyklu prawda? :(

Wiek 26 lat
    14.06.2015 - Leo ❤️👦🏼
    Pierworodny, nasza duma 😊
    26.03.2018 - usunięcie endometroizy z blizny po CC
    05.2019 - ciąża biochemiczna :(

03.01.2020 - Nikoś [*] 28 tc
    Czuwaj nad nami Maleńki 👼❤
    22.06.2023 - Felicja 👶🏻 ❤️ 38 tc (cesarskie cięcie) Tęczowy skarb, nasz roześmiany promyczek 🥰🌈
  • Winter86 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka648 wrote:
    Dziewczyny mam wyniki. Beta wynosi 22 mlU/mL
    To za nisko jak na ten dzień cyklu prawda? :(

Cytrynka a jakie ma normy laboratorium w którym robiłaś?

34Lata
    Matka Polka na pełym etacie :D
    starania od sierpnia2018
    Pazdziernik 2018 Poronienie 5tc
    Luty 2019 Pozytywny test ciążowy -oczekuje kolejnego szczescia :)
    Niedoczynnosc tarczycy Ethyrox112

💚💙💚💙💚💙💚💙💙💚💙💚💙💚💙💚

💙Pawełek 05.11.2019 💙
  • Cytrynka648 Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Winter86 wrote:
    Cytrynka a jakie ma normy laboratorium w którym robiłaś?
    Norma na 2-3 tydzień ciąży to 5.0 - 400

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 15:17

Wiek 26 lat
    14.06.2015 - Leo ❤️👦🏼

22.06.2023 - Felicja 👶🏻 ❤️ 38 tc (cesarskie cięcie) Tęczowy skarb, nasz roześmiany promyczek 🥰🌈
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Misia powiedz coś więcej o Twoich staraniach, udało się naturalnie ? Wiesz jaka była przyczyna tak długiego oczekiwania ? Jakieś leki brałaś ?
    Pozdrawiam
    Anetka najpierw wyszły mi zle badania tarczycy, TSH 16. Chodziłam do endokrynologa prywatnie bo podobno dobry. Ciągle tylko mydlil mi oczy ze "no teraz musi się udac". Nie udawało się, do tego tarczyca ciągle rozregulowana. Po 2 latach zrezygnowałam z Niego, koleżanka poleciła mi endokrynolog na nfz. Szybko ustabilizowala mi tarczyce. Niestety nadal nie wychodziło.
    Ciągle zmienialam ginekologów (chodziłam i prywatnie i na nfz).
    Po 6 latach starań byliśmy już zrezygnowani.
    Szukaliśmy informacji o in vitro. Niestety moja teściowa była przeciwko. No bo to "niezgodne z kosciolem"!. ....ale mieliśmy to gdzieś.
    W międzyczasie kuzynka kazała mi się zgłosić do ginekologa do którego ona chodziła ze swoimi problemami. Mówię "i tak nic z tego ale co mi szkodzi". Znalazł polip na macicy. Skierowal mnie na zabieg do szpitala w którym też pracuje.
    Zabieg miałam 6 grudnia 2013r. Podczas zabiegu sprawdził mi droznosc jajowodow. Mówił ze jest wszystko ok. Tylko za jakiś czas będzie mnie czekał kolejny zabieg ponieważ mam nadzerke.
    22 grudnia kupiliśmy sobie psa....skoro nie możemy mieć dzieci no to trzeba przelać na kogoś miłość :) W styczniu spoznial mi się okres, 10 dni. Mąż mnie namawiał na zrobienie testu ciazowego. Nie chciałam, jeszcze kazałam mu się puknac w głowę ! "Tyle lat nic, o czym Ty marzysz".
    Ale mąż nadal nie odpuszczal i osobiście pojechał kupić test. Zrobiłam go w koncu. I co? 2 piekne kreski :o
    Byłam w szoku. Płakałam i się śmiałam.
    Lekarz, który robił mi zabieg prowadził moja ciążę.
    W 7 tc słyszałam bicie serduszka.
    2,5 tygodnia później zaczęłam krwawic. Pojechaliśmy na pogotowie. Niestety nasza kruszynka juz nie żyła.
    O tym ze po poronieniu lekarz mi nie pomógł to pisałam wczesniej. Miałam sobie sama radzić, On umyl ręce.
    Po poronieniu inna ginekolog zleciła mi badania. Diagnoza: Toksoplazmoza.
    Po 4 miesiącach ponownie zaszłam w ciążę (w pierwszym cyklu staran). Tym razem się udało donosic ciążę do końca :) (choć ciaza z problemami).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 15:33

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • Cytrynka648 Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomożecie dziewczyny? Bo ja już sama nie wiem czy płakać czy się cieszyć ... :(

Wiek 26 lat
    14.06.2015 - Leo ❤️👦🏼

• Mysza1990 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka najlepiej jak powtórzysz badanie w sobotę zobaczysz czy jest odpowiedni przyrost. Beta może być mała w tym dniu bo owulacja mogła się przesunąć zagniezdzenie mogło być późno więc najlepiej powtorz bete

1usaj44jiie83zb2.png
    Nasz aniołek 05.2019 6tc

* kariotypy prawidlowe
    *AMH 6,28
    *fDNA plemnika 25%
    03.2019 HSG jajowody drożne
    12.2019 histeroskopia wszystko ok
    01.2020 początek ivf
    17.02 pick up 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
    22.02 1ET 🍀😭😭😭

20.04 beta 686,9 progesteron 40
    22.04 beta 1509 progesteron 35
    28.04 beta 23563 37 progesteron
    05.05 mamy ❤
    16.06 badanie prenatalne maleństwo ma 6,3 cm
    18.08 polowkowe. 80% chlopiec, 460g

Cudzie trwaj .💚💛🧡❤💙💜
  • Cytrynka648 Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedziałam, że coś zbyt łatwo mi to przyszło. Przecież ja nigdy nie mogę mieć w życiu łatwo :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 16:15

Wiek 26 lat
    14.06.2015 - Leo ❤️👦🏼

• Mysza1990 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka nie skreslaj tego mała beta może świadczyć o wczesnej ciąży najważniejsze żebyś powtórzyła badanie i zobaczyła czy przyrasta

1usaj44jiie83zb2.png
    Nasz aniołek 05.2019 6tc

* kariotypy prawidlowe
    *AMH 6,28
    *fDNA plemnika 25%
    03.2019 HSG jajowody drożne
    12.2019 histeroskopia wszystko ok
    01.2020 początek ivf
    17.02 pick up 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
    22.02 1ET 🍀😭😭😭

20.04 beta 686,9 progesteron 40
    22.04 beta 1509 progesteron 35
    28.04 beta 23563 37 progesteron
    05.05 mamy ❤
    16.06 badanie prenatalne maleństwo ma 6,3 cm
    18.08 polowkowe. 80% chlopiec, 460g

Cudzie trwaj .💚💛🧡❤💙💜
  • Cytrynka648 Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1990 wrote:
    Cytrynka nie skreslaj tego mała beta może świadczyć o wczesnej ciąży najważniejsze żebyś powtórzyła badanie i zobaczyła czy przyrasta
    No owulacje określiłam tylko na podstawie śluzu, może się przesunęła, sama nie wiem. Trochę teraz żałuje, że poszłam na tą bete. Mogłam sobie odpuścić i grzecznie za 2 tygodnie iść do lekarza. No cóż, co ma być to będzie. Mam nadzieje, że jednak ta ciąża będzie prawidłowa

Wiek 26 lat
    14.06.2015 - Leo ❤️👦🏼

• babydust1 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1990 wrote:
    Dziewczyny zaczęłam krwawic 😭 byłam na pogotowiu i lekarz powiedział że mam krwiaka kazał brać luteine i mieć nadzieję. Chyba umrę jak stracę ciążę ☹☹😭
    Mysza spokojnie ja mialam kriwaka w 1 ciazy - lezalam dlugo bo bite 7 tyg wstawajac tylko do lazienki ale sie udalo :) a krwiak byl calkiem spory
    mysl pozytywnie :) moja corka ma teraz 14 lat :)

‹‹ 615 616 617 618 619 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ