Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie
Ola, moim zdaniem słuszna decyzja.
Myszka, trzymam kciuki! ✊🏻
Winter, to znak, ze maluch jest silny i zdrowy 😊 współczuje zgagi
Anetka, prosze o spokój! Meliska do picia i odpoczynek proponuje👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
💙Staś 11:00, 47cm 2330g
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️ -
Anetko na pewno wszystko będzie dobrze chociaż świetnie rozumiem twój stres
Nasz aniołek 05.2019 6tc
* kariotypy prawidlowe
*AMH 6,28
*fDNA plemnika 25%
03.2019 HSG jajowody drożne
12.2019 histeroskopia wszystko ok
01.2020 początek ivf
17.02 pick up 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
22.02 1ET 🍀😭😭😭
20.04 beta 686,9 progesteron 40
22.04 beta 1509 progesteron 35
28.04 beta 23563 37 progesteron
05.05 mamy ❤
16.06 badanie prenatalne maleństwo ma 6,3 cm
18.08 polowkowe. 80% chlopiec, 460g
Cudzie trwaj .💚💛🧡❤💙💜 -
nick nieaktualnyAnetka ja tez w tej ciazy zero jakichś przykrych objawów! Noooo może mnie tak ze 2-3 razy porządnie zemdliło ale nie aż tak żeby wymiotować
jedynie przy myciu zębów miałam straszny odruch wymiotny i musiałam myć na raty
a co do leków to takie miałam! Nagle zaczynałam być jakaś taka rozbita/roztrzęsiona bez powodu. Aż biegunki potrafiłam dostać. Myśle ze to hormony tak działają bo ja podobne fazy miałam tez przed ciążą i zazwyczaj było to spowodowane jakąś hormonalna huśtawka 😁
-
Ja już w domu, dostałam zwolnienie do 26 lipca, przynajmniej odpocznę sobie i dojdę psychicznie do ładu zanim wrócę do pracy, myśle, że w sierpniu wrócimy już do staranek, nie chce za długo zwlekać. Mój partner w sierpniu wraca już na stałe, więc będziemy częściej się widzieć i może szybciej wtedy uda mi się zajść. Fizycznie czuje się dobrze, psychicznie trochę gorzej, ale trzeba wstać po upadku i iść dalej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2019, 13:43
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyChyba mam dziś taki dzień... jeszcze przyszła szwagierka pyta jak się czuje . Mówię że zupełnie normalnie, nic mi nie dolega itp A ona dziwne powinnaś mieć jakieś mdłości czy wrażliwość na zapachy jakieś smaki kiedy idziesz do lekarza sprawdzić czy dobrze się rozwija?
No świetnie poprostu...
Przecież do cholery wiem że powinnam coś czuć A tego nie czuje Ja to wszystko wiem ! I co mam zrobić? Nic nie zrobię nie mam na nic wpływu -
Anetka nie ma plamien ani nic w tym typie więc na pewno jest wszystko ok. Jedne kobiety dobrze znoszą ciążę inne kiepsko i tu nie ma reguły
MisiaMonisia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnetka32 wrote:Chyba mam dziś taki dzień... jeszcze przyszła szwagierka pyta jak się czuje . Mówię że zupełnie normalnie, nic mi nie dolega itp A ona dziwne powinnaś mieć jakieś mdłości czy wrażliwość na zapachy jakieś smaki kiedy idziesz do lekarza sprawdzić czy dobrze się rozwija?
No świetnie poprostu...
Przecież do cholery wiem że powinnam coś czuć A tego nie czuje Ja to wszystko wiem ! I co mam zrobić? Nic nie zrobię nie mam na nic wpływu
Jezuuuu no uwielbiam takie baby i teksty w tym stylu! Nic nie powinnaś! Każda kobieta w ciąży czuje się inaczej! Powiedz szwagierce niech spada na drzewo z takimi złotymi myślami bo Cie tylko stresuje niepotrzebnie!
Na pewno wszystko jest ok Anetka! Ja tez tak swirowalam i „uwielbiałam” jak się mnie ktoś pytał: a mdlosci masz? A śpiąca jesteś? Pewnie masz nieziemski apetyt! Pewnie biust Ci się mocno powiększył? A mnie nie bylo nic nadzwyczajnego i tez się tym nakrecalam. Później dopiero wyłapałam ile dziewczyn NIE MA tych książkowych objawów a ich ciąże się ksiazkowo rozwijają! Anetka nie słuchaj proszę Cię i się nie stresuj ani nie nakręcaj. Wierz mi ze moja ciąże można by było nazwać bezobjawowa a za każdym razem na wizycie mój gin jest bardzo zadowolony z rozwoju dzidziusia. U Ciebie tez tak będzie kochana 😘
Poza tym czytałam gdzieś ze te wszystkie ciążowe dolegliwości to wynik wrażliwości na wzrost hormonu. Widocznie przez te leki które przyjmowałyśmy już nie jesteśmy takie wrażliwe na hcgniektóre dziewczyny miały jazdy już po samym pregnylu (hcg przecież!) a ja nic. Wiec widocznie taka nasza uroda. Trzeba się cieszyć 😘
MisiaMonisia lubi tę wiadomość
-
Dziewczynki powiedzcie mi proszę po jakim czasie po okresie apka Ovu wyliczy mi owulacje z temperatur?
-
nick nieaktualny
-
Olaa..32 wrote:Dziewczyny lekarz zadecydował o zabiegu, a beta jest naprawdę niska, nie lepiej jakbym się sama oczyściła? Co robić dziewczyny?
Moje pierwsza ciaza zakończyła się promieniem. Był tylko sam pęcherzyk. Lekarz czekal do 8 tygodnia czy pojawi sie zarodek, niestety nic sie nie wykształciło i kazał odstawić luteine, więc jak w poniedziałek wieczorem odstawiłam tak w środę w nocy dostałam bóli i wymiotowalam. Trwało do dosłownie z 25 minut. W piątek pojechałam do ginekologa sprawdzić jak sytuacja. Okazało się że nie wszystko się oczyścilo i nadal był pęcherzyk o niereguralnych kształtach. Beta w ten dzień 411. Zaraz po wizycie zaczęłam mocniej krwawic, ale bez boli żadnych i nagle na toalecie poczułam, że coś ze mnie wypadło...W poniedziałek nie było już śladu i tylko delikatnie plamiłam. Nie chciałam żadnego zabiegu i ingerencji. Bardzo szybko dostałam miesiaczke bo po 21 dniach. Miałam odczekać jeden cykl i w czerwcu dowiedziałam się że znów jestem w ciąży:). Teraz po cichu mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Czego Tobie również życzę. Myślę że warto poczekać jak się jest pod opieką lekarską. Pozdrawiam Cię serdecznie:)
-
MalaPI wrote:Moje pierwsza ciaza zakończyła się promieniem. Był tylko sam pęcherzyk. Lekarz czekal do 8 tygodnia czy pojawi sie zarodek, niestety nic sie nie wykształciło i kazał odstawić luteine, więc jak w poniedziałek wieczorem odstawiłam tak w środę w nocy dostałam bóli i wymiotowalam. Trwało do dosłownie z 25 minut. W piątek pojechałam do ginekologa sprawdzić jak sytuacja. Okazało się że nie wszystko się oczyścilo i nadal był pęcherzyk o niereguralnych kształtach. Beta w ten dzień 411. Zaraz po wizycie zaczęłam mocniej krwawic, ale bez boli żadnych i nagle na toalecie poczułam, że coś ze mnie wypadło...W poniedziałek nie było już śladu i tylko delikatnie plamiłam. Nie chciałam żadnego zabiegu i ingerencji. Bardzo szybko dostałam miesiaczke bo po 21 dniach. Miałam odczekać jeden cykl i w czerwcu dowiedziałam się że znów jestem w ciąży:). Teraz po cichu mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Czego Tobie również życzę
. Myślę że warto poczekać jak się jest pod opieką lekarską. Pozdrawiam Cię serdecznie:)
-
Olaa..32 wrote:Dzięki kochana pocieszyłaś mnie 😘 Za 2 tygodnie jadę do mojej ginekolog na kontrolę i dowiem się kiedy dokładnie mogę zacząć starania
Nie ma za co, napewno wszystko będzie dobrze, zawsze przychodzi czas gdzie sytuację się odwracają i malują uśmiech na naszych twarzach, tak znienacka az sami ledwo w to wierzymy:) bo wszystko siedzi w naszych głowach ...bo z nieba można zrobić piekło, a z piekła niebo 😘 -
Anetka32 wrote:Chyba mam dziś taki dzień... jeszcze przyszła szwagierka pyta jak się czuje . Mówię że zupełnie normalnie, nic mi nie dolega itp A ona dziwne powinnaś mieć jakieś mdłości czy wrażliwość na zapachy jakieś smaki kiedy idziesz do lekarza sprawdzić czy dobrze się rozwija?
No świetnie poprostu...
Przecież do cholery wiem że powinnam coś czuć A tego nie czuje Ja to wszystko wiem ! I co mam zrobić? Nic nie zrobię nie mam na nic wpływu
Każda Ci to powie, że nie należy się przejmować. Moja koleżanka był w 3 miesiącu ciąży gdzie się dowiedziała o niej. A to jej druga ciaza. Zawsze mi powatarza, że w ciąży mogłaby być cały czas bo czujecie się lepiej niż jak w niej nie jestgdyby nie brzuch nawet nie wiedziałaby że jest w ciąży:) bądź spokojna !
-
nick nieaktualnyPisz zawsze jak Cię dopadną natrętne myśli. Ja Cię sprowadzę do pionu ale błagam Ty rob później ze mną to samo 🤣 ja np dzisiaj dostałam dziwnej czerwonej plamy na ręce. No i co? Oczywiście Google! Same najgorsze świństwa mi się przyplątały!! I tez się zestresowałam ale w sumie to już zaczynam się przyzwyczajać do tego panikowania. Ech... niech już będzie grudzień! Za tydzień połówkowe wiec już w ogóle będę świrować jak jakaś nienormalna 😭
-
nick nieaktualnyA jeszcze na pocieszenie Ci powiem ze codziennie się pytam wszystkich domowników czy mi czasem brzuch nie zmalał, czy mam ciepłe czoło, czy na pewno mi nic po tym czy tamtym nie będzie i proszę żeby mnie zapewniali ze wszystko jest dobrze. Z natury w ogóle jestem hipochondrykiem, ale jeśli sprawa dotyczyła mnie to potrafiłam sobie jakoś z tym radzić, teraz jak sprawa dotyczy tej wyczekanej i upragnionej istotki w brzuchu to mam obsesje! Także grudzień, grudzień, grudzień! Jutro oficjalnie wchodzę w 5 miesiąc!
-
Dziewczyny a powiedzcie mi o co chodzi, bo w poniedziałek jak miałam robione badanie usg to w opisie mam, że jajnik prawy i lewy niewidoczny, a dzisiaj jak mi robił usg to mam napisane, że jajnik prawy niewidoczny a jajnik lewy jakieś parametry: 38x20, 3 mm, czyli to oznacza, że zaczyna już rosnąć pęcherzyk, czy o co chodzi? 🤔