SZAMPAŃSKIE BĄBELKI czyli lista testujących w grudniu :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
emaj wrote:Bratku siedź tu z nami i nie fifrokuj!
Ale brzmi,jak nie fikaj, więc dobrze, Prze Pani Nie fikam, zapisuję się i... a huk wie, może akurat zaskoczę, hahaha
Zwei_, jeszcze raz MEGA dzięki ))))
Vesper, emaj lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny! Ja też testuję w Mikołajki Dopiszecie mnie? Zobaczymy co z tego będzie... Dopiero zaczynam moją przygodę z OvuFriend. W 2014 roku poroniłam pierwszą ciążę w 8tyg - puste jajo. Po tym przykrym zdarzeniu zostałam przebadana wzdłuż i wszerz - wszystkie wyniki książkowe. Przy okazji postanowiliśmy z mężem zrobić po jakimś czasie badanie nasienia, żeby spr, czy wszystko jest ok, no i szok... wszystkie parametry bardzo zaniżone (koncentracja: 1,4mlm, brak plemników o ruchu A, morfologia 1%). Badanie nasienia robiliśmy potem jeszcze 2 razy - raz gorzej, raz lepiej, ale zawsze grubo poniżej normy. Lekarze od razu kierują na ICSI jak najszybciej, póki plemniki jeszcze w ogóle są, ale chcemy trochę popróbować naturalnie - przecież cuda się zdarzają, więc dlaczego nie nam ?
-
Suomi a czym suplementujesz meza? Sa tu na forum dziewczyny ze baaardzo podbily badania meza wlasnie dzieki suplom.
I skoro raz w ciaze zaszlas to widac nawet przy jego slabych zolnierzykach jest to mozliwe. Puatw jajo mowia ze sie moze zdarzyc nawet u zdrowej pary. Ot jakis blad matki natury. -
Cytrynka,
mąż teraz wcina macę, kwas foliowy, wit.C i inne, selen, cynk, zero alkoholu i dużo orzechów oraz innych naturalnych wspomagaczy (pestki dyni, słonecznik itd.). Zobaczymy co z tego będzie. Pod koniec listopada chcemy zrobić badanie nasienia, żeby zobaczyć, czy tendencja jest spadkowa, czy na odwrót. Słaba armia w jego przypadku to zapewne pozostałość po przebytej w dzieciństwie operacji - wodniak na jądrach. Ja wierzę, że będzie dobrze -
nick nieaktualnySuomi wrote:Cześć Dziewczyny! Ja też testuję w Mikołajki Dopiszecie mnie? Zobaczymy co z tego będzie... Dopiero zaczynam moją przygodę z OvuFriend. W 2014 roku poroniłam pierwszą ciążę w 8tyg - puste jajo. Po tym przykrym zdarzeniu zostałam przebadana wzdłuż i wszerz - wszystkie wyniki książkowe. Przy okazji postanowiliśmy z mężem zrobić po jakimś czasie badanie nasienia, żeby spr, czy wszystko jest ok, no i szok... wszystkie parametry bardzo zaniżone (koncentracja: 1,4mlm, brak plemników o ruchu A, morfologia 1%). Badanie nasienia robiliśmy potem jeszcze 2 razy - raz gorzej, raz lepiej, ale zawsze grubo poniżej normy. Lekarze od razu kierują na ICSI jak najszybciej, póki plemniki jeszcze w ogóle są, ale chcemy trochę popróbować naturalnie - przecież cuda się zdarzają, więc dlaczego nie nam ?
Suomi, nie daj od razu namówić się za zabieg!
Facet jest płodny całe życie,to u kobiety rezerwa sie zmniejsza, u faceta parametry moga sie poprawić. Dla przykładu, juz o tym pisałam: w listopadzie na poczatku odebranie wyników i rwanie włosów z głowy- morfologia 2%, suplementacja, 9 grudnia zaszłam w ciazeSuomi, Suomi, Bratek lubią tę wiadomość
-
Ależ piszecie dziewczyny! Ja przy moim owsiku nie mam szans wszystkiego czytać
Wombi też trzymam kciuki, choć nie wiem za co
U mnie @ ani widu ani słychu, a niby powinna dziś być ;/ widzę że podajecie daty testowania w grudniu, ja niestety nie wiem kiedy to nastąpi z moimi cyklami. Myślę że w okolicy świąt... Chyba kupię tego donga coś tam brała któraś?
wombi lubi tę wiadomość
Zosia (TGA) 2014 Aniołek 2016
Po ponad dwóch latach jesteś
-
Mama Ali, dzięki za utwierdzenie w przekonaniu, że może się udać Juz gdzieś widziałam Twoją wypowiedź, na ten temat, bo pamiętam nick. Przeczytałam juz chyba cały Internet w tym temacie.Jest bardzo dużo dziewczyn, którym się udało i na szczęście mówią o tym głośno, bo gdyby nie to to trzeba by było wierzyć tylko lekarzom, co nie zawsze jest najlepsze U Was tylko morfologia była słaba, czy coś jeszcze?
-
No ja juz po, teraz trzeba tylko czekać... jakoś dam radę, ale mam zakaz sportu itp wiec mam nadzieje że nie zeświruję
Bratek, Marta.83, Vesper, emaj, bar lubią tę wiadomość
Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI histero z resekcją
01.2016 I ICSI 1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu czekamy na amnio