Szczecińskie mamusie łączmy sie :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyIneskka wrote:Czesc dziewczynki, dawno mnie nie bylo.
Na wstepie gratuluje wam dziewczyny
Ja jutro dzwonie do Zdrojii umawiam sie na HSG, bo w Policach dale zepsuty maja sprzet.
kasikk, ja mam anemie i to dosc mocna, pytalam swojego lekarza czy ona moze tez oowodowac trudnosci z zajsciem. Powiedzial ze nie. Trzeba teraz poki sie nie jest w ciazy brac zelazo, bo potem to dzidzius bede korzystal dla siebie
To dziwnie bo mojej koleżance wstrzymał się okres przez 3 miesiące po wszystkich badaniach lekarz powiedział że to przez silną anemie. -
Takze u nas jest wszytsko ok, bedzie to Maja moja odwrotność, bo chciałam chłopaka. A przy pierwszej chciałam dziewczynę ale ciesze sie bardzo...
Angela89 szkoda, ze sie nie spotkałyśmy, bo w piatek weslAm z ponad godzinnym opóźnieniem...grubo po 17 weslAm. A jak u Ciebie po wizycie? -
BATTINKA wrote:Ja tez ziola kupilam od dziewczyny nawet z ovufriend, ktora zaszla w ciaze w drugim cyklu (calkiem jak ja) ale poczytajcie o nich naprawde ja w takie rzeczy nie szczegolnie wierze ale w tym przypadku uwierzylam i przekonalam na wlasnym przykladzie!
Itka niepoddawaj sie naprawde bylam w identycznej sytuacji jak ty! czekaj na ten dzien a napewno zajdziesz!
zakup ziólka mezowi Salfazin i do dziela!
po takim wyroku wam sie udało , super !!!
-
Cześć martaa14:) Też już tutaj zaglądałam kilka razy i cicho sza:)
U mnie wszystko w porządku, synek rośnie i zaczyna już coraz bardziej w brzuchu dokazywać.
Cały czas jeszcze pracuję, ale już od kwietnia idę na zwolnienie i będę odpoczywać
Powoli zaczynam też kompletować wyprawkę, w zasadzie zaczęłam dopiero w ten weekend a przyczyną były targi w Bobolandzie i możliwość zrobienia zakupów po cenach hurtowych.
A co u Ciebie się działo przez ten czas? -
nick nieaktualny
-
Ja się przywitam i dołączę.
Jestem ze Świnoujścia ale leczę się w SzczecinieHashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI histero z resekcją
01.2016 I ICSI 1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu czekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest 6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET 5bb
16.09.2024 FET 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2 -
nick nieaktualny
-
No hejka
Dawno mnie nie było bardzo dawno, ostatni post z 2 grudnia i chyba wtedy pisałam, że się staramy a zeszłam z ovufriend i po teście okazało się, że jestem w ciąży
Synek rośnie zdrowo ma już 2 kg, już ostatnia prosta nam została, wyprawka zrobiona Ja się relaxuję, chociaż mały stres jest ponieważ czeka mnie cc w Zdrojach. Za 4 tyg ide ustalić termin.
co u Was ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 13:24
-
nick nieaktualnyOooo to ja się tutaj pojawiłam w styczniu po przerwaniu tabletek anty. No i właśnie niedawno zobaczyłam 2 kreseczki:) W zdrojach świetni lekarze nie ma co się przejmować i stresować! ale jak ja już bym chciała być w tak wysokiej ciąży jak ty a jeszcze kupe czasu przede mną!
-
Leczę się w Vitrolive. W Zdrojach miałam robione hsg i nie wspominam tego najlepiej, miałam mieć robione w Policach, ale wtedy aparat mieli zepsutyHashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI histero z resekcją
01.2016 I ICSI 1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu czekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest 6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET 5bb
16.09.2024 FET 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2 -
Agnesia wrote:Oooo to ja się tutaj pojawiłam w styczniu po przerwaniu tabletek anty. No i właśnie niedawno zobaczyłam 2 kreseczki:) W zdrojach świetni lekarze nie ma co się przejmować i stresować! ale jak ja już bym chciała być w tak wysokiej ciąży jak ty a jeszcze kupe czasu przede mną!
Jeszcze troszkę kochana, zobaczysz, że czas leci jak z bicza strzelił. Niedawno dwie kreski a tu już zaraz będę tulić moje szczęście. Naprawdę. Ahhh wszyscy mi to mówią, że w Zdrojach będę bezpieczna. Ale stres jest, problem natury bardziej psychologicznej, bo moja mama 2 tyg. po porodzie naturalnym zmarła. Smutno, ale modle się o to aby w tedy to był przypadek nieszczęśliwy i aby los miał dla mnie lepszy plan.. Abym synowi i mężowi mogła towarzyszyć jeszcze w życiu..
-
nick nieaktualny
-
No ja z kolei teraz bede rodzic w policach, bo moja gin tam pracuje i cos che żebym miała cc, ale zobaczymy co wyjdzie. Ja mimo, ze juz po jednym porodzie tego sie bardzo boje ja juz tez mam prawie wszytsko, musze tylko kołyskę albo kosz Mojżesza kupic, zeby Maja była narazie z nami w pokoju, zeby Kuby nie budzić. Torby swoja i dla dziecka mam spakowanane, tylko brakuje mi ciuszków doladowac.
Pomaranczka imie wybrane? A czemu będziesz miec cc?
Przykre to, ale podświadomie tez o tym mysle niestety i po nocach spac nie moge ale głowa do gory, teraz sa inne lepsze czasy -
martaa14 wrote:No ja z kolei teraz bede rodzic w policach, bo moja gin tam pracuje i cos che żebym miała cc, ale zobaczymy co wyjdzie. Ja mimo, ze juz po jednym porodzie tego sie bardzo boje ja juz tez mam prawie wszytsko, musze tylko kołyskę albo kosz Mojżesza kupic, zeby Maja była narazie z nami w pokoju, zeby Kuby nie budzić. Torby swoja i dla dziecka mam spakowanane, tylko brakuje mi ciuszków doladowac.
Pomaranczka imie wybrane? A czemu będziesz miec cc?
Przykre to, ale podświadomie tez o tym mysle niestety i po nocach spac nie moge ale głowa do gory, teraz sa inne lepsze czasy
Pierwsza przyczyna to taka, że nie umiem się przemóc do porodu naturalnego ze względu na przeszłość, tym bardziej, że nie znam przyczyny do końca śmierci mojej mamy.. Może się wydać komuś to dziwne, ale byłam u specjalistów i niestety odkąd zaszłam w ciąże, strach mi nie mija a czym bliżej potęguję się.. A druga to taka, że synek uparcie wraca do ułożenia poprzecznego i nie chce być ułożony główkowo.. Więc i tak najprawdopodobniej czeka mnie cc..
Właśnie w zdrojach..
A imię już jest David Arkadiusz..Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 10:24
-
Agnesia wrote:Ja prawdopodobnie wynajmę prywatną położną. Mi się jakoś dłuży dopiero co będę robiłam 2tygodnie temu. I dopiero 23dpo. Oby zaraz szybciej szło!
Zaczniesz wyprawkę planować miejsce w domu szykować (polecam robić to wcześniej) nie na ostatnią chwilę bo końcówka zaczyna być ciężka I najlepiej tworząc listę z podziałem, na sen, kąpiel, pielęgnacja, tekstylia itd.
A co do położnej, prywatnej czyli duli Wstrzymaj się jeszcze z tym właśnie do 34 tygodnia wtedy miej więcej będzie można ocenić czy odbędzie się poród naturalny czy cc Bo podczas cesarki wszyscy będą, od chirurgów, po anastezjologów, pediatrę, neonatologa i położną przygotowani na przyjście, Twojej pociechy i oczywiście będą zapewniać bezpieczeństwo Tobie..