szybsza miesiaczka czy krwawienie implantacyjne?
-
WIADOMOŚĆ
-
witam , miesiączkę mam dostac dopiero za tydzien , a juz pojawiła sie. Myślę sobie ze moze to krwawienie implantacyjne, jak myślicie? wygląda jak miesiaczka, i boli mnie podbrzusze. czekam na rady.. )
WESOŁYCH ŚWiĄT KOCHANE . ;**weronika86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Powiem ci, ze wiele specjalistow twierdzi, ze to powinno byc plamienie ale osobiscie znam dziewczyny, ktore mialay lekkie krwawienie przez 2 dni i byla to implanatcja...musisz sie obserwowac teraz, tym bardziej, ze nigdy tak nie mialas. Trzymam kciuki. A tempka ci spadla?
malami1 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyplamienie implantacyjne wcale nie musi trwać chwile,może trwać parę dni to sprawa indywidualna
cyt z 28dni
"" zarodek implantuje się dość długo. Zaczyna faktycznie ok. siódmego dnia od zapłodnienia. W zależności od tego , jak długo zarodek znajdował się w jajowodach, implantacja może się rozpocząć miedzy 4 a 12 dniem po owulacji.
Formujące się kosmki -którymi pęcherzyk ciążowy ( a w zasadzie już blastocysta) przytwierdza się do doczesnej, by czerpać niezbędne substancje niezbędne do dalszego rozwoju - wnikają coraz głębiej w śluzówkę macicy.W tym czasie nadal mogą pojawiać się plamienia. Mogą one pochodzić z pęknięcia krwiaczka ,który się może podczas tego procesu zrobić, albo z innych przyczyn. "Anna255 lubi tę wiadomość
-
Witam, razem z moim E "przytulalismy" sie w 9,10 dc okres trwal 6 dni mam cykle nieregularne i dziś rano zauwazylam na bieliznie bialo-brazowy sluz malo go bylo. czy moze byc to implantacja ? Dodam iz czesto boli mnie podbrzusze i wczoraj wieczorem tak jakby kol mnie lewy jajnik. Mamy nadzieje ze to to co myslimy i fasolka jest w srodku Prosze o szybko odpowiedz /
kasioua, Djuna lubią tę wiadomość
-
madzia9641 wrote:Witam, razem z moim E "przytulalismy" sie w 9,10 dc okres trwal 6 dni mam cykle nieregularne i dziś rano zauwazylam na bieliznie bialo-brazowy sluz malo go bylo. czy moze byc to implantacja ? Dodam iz czesto boli mnie podbrzusze i wczoraj wieczorem tak jakby kol mnie lewy jajnik. Mamy nadzieje ze to to co myslimy i fasolka jest w srodku Prosze o szybko odpowiedz /
Który to dzień cyklu?
Jaka jest Długość fazy lutealnej?
Jaką masz temperaturę?
CO ze śluzem? -
madzia9641 wrote:Witam, razem z moim E "przytulalismy" sie w 9,10 dc okres trwal 6 dni mam cykle nieregularne i dziś rano zauwazylam na bieliznie bialo-brazowy sluz malo go bylo. czy moze byc to implantacja ? Dodam iz czesto boli mnie podbrzusze i wczoraj wieczorem tak jakby kol mnie lewy jajnik. Mamy nadzieje ze to to co myslimy i fasolka jest w srodku Prosze o szybko odpowiedz /
-
Hej kobietki. jestem tu nowa.dzis jest moj 21dc. Owulacje mialam 1 maja (potwierdzona przez lekarza ) od 17dc mialam duzo białego śluzu, bardzo dużo. A wczoraj mialam zabarwiona na różowo. Dziś rano kilka nitek krwi.dodam ze nigdy wcześniej tak nie miałam. Co o tym myślicie?
-
natalunia2107 wrote:Hej kobietki. jestem tu nowa.dzis jest moj 21dc. Owulacje mialam 1 maja (potwierdzona przez lekarza ) od 17dc mialam duzo białego śluzu, bardzo dużo. A wczoraj mialam zabarwiona na różowo. Dziś rano kilka nitek krwi.dodam ze nigdy wcześniej tak nie miałam. Co o tym myślicie?
Myślę, że w okolicach 15-16 maja zrób sobie test A na razie nie ma co się nakręcać.
-
ja juz mam córeczke . Ale pora na drugie. To dopiero drugi cykl starań, a akurat bylam na kontroli u lekarza i sie okazalo ze mam owulacje wiec działaliśmy.nie nakręcam się jeszcze hehe W pierwszej ciąży nic takiego nie miałam (albo nie zauważylam) trochę mnie to zdziwiło
-
Ja miałam w tym cyklu ekspresowa miesiączkę... Zaczęło się lekkim krwawieniem, drugi dzień delikatnie mocniejsze ale w ciąż tylko jedna podpaska by spokojnie wystarczyła a dziś jako trzeci dzień tylko niewielkie plamienie i na papierze ani grama juz krwi... Dziwne tym bardziej ze przeważnie mam po 4-5 dni miesiączkę i mnie zalewa dosłownie a teraz nawet skrzepow nie miałam...[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Mam pytanie, czy zmiana trybu zycia moze spowodowac "upodobnienie" sie miesiaczki do wlasnie takiego plamienia?
Przez ostatni miesiac dosyc ciezko cwiczylam codziennie - 1godz treningu, schudlam 2kg. Po miesiacu nabawilam sie infekcji z wysoka goraczka i wielkimi wezlami chlonnymi. Biore ibuprofen.
Dzisiaj mam 24dc, pojawilo sie krwawienie- kilka plamek zywo czerwonej krwi na bieliznie. Cykle zwykle 35-40 dniowe.
Ryzyko ciazy znikome. Jak sadzicie-moesiaczka zmieniona czynnikami zmiana trybu zycia itp czy plamienie, wymagajace testu? -
Witam.jestem nowa. Mam problem..wg moich wyliczen wychodzi ze okres mam dostac za dwa dni a dzis niewiem jak to nazwac..wyglada na plamienia..tyle ze zanim sie zaczely poczulam ze mi mokro i okazalo sie ze pojawil sie brzydko mowiac glut ze sluzu konsystencji gestego kisielu a wielkosci zoltka z jajka.koloru ciemno czerwonego z domieszka brazowego.teraz sa olamienia krwi jakby zmieszanej ze sluzem...najbardziej zaniepokoil mnie ten glut..nigdy czegos takiego niemialam...ani przed okresem ani w rrakcue jego trwania.czy ktos mial podobnie?Majeczka86:-)