X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Te olane .
Odpowiedz

Te olane .

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się wam przyznam, że mam ochotę cały czas pić, dosłownie widzę oliwki, to myślę o martini, widzę kufel, to już bym biegła po piwo...
    A normalnie, to piję może raz na 2-3 miesiące.
    Cholera, aż mnie to przeraża, mam nadzieję, że mi przejdzie szybko, bo inaczej będę się musiała katować te kilka miesięcy :/

natasza82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynka wrote:
    zrobiłam tsh , morfologię i glukozę . I mam pytanie czy podczas @ mogą wyjść niewiarygodnie ?

TSH nieważne kiedy zrobisz, też dziś robiłam :)
    Glukozę robiłam miesiąc temu i chyba robiłam w ostatni dzień @, ale z morfologią to nie wiem nawet jak jest... :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo 200 wiedzę że ty też po baniach . No nic mam nadzieję że wszystko dobrze wyjdzie ;)A kiedy obierasz wynik?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2014, 10:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mają być jutro, ale wezmę w sobotę, bo wtedy też chce zrobić powtórkę bety :)
    Dziś w laboratorium jak powiedziałam paniom co chce, to się nagle takie miłe zrobiły, a przede mną na babkę o coś tam krzyczały :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 17:14

200 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    200 to ty w laboratorium robiłaś te badanie nie u normalnego lekarza?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynka wrote:
    Hej :) ja po badaniach :) zrobiłam tsh , morfologię i glukozę . I mam pytanie czy podczas @ mogą wyjść niewiarygodnie ?

@ nie powinna mieć wpływu na wynik badania tsh i glukozy

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynka wrote:
    200 to ty w laboratorium robiłaś te badanie nie u normalnego lekarza?

Hmm, u mnie chyba nigdzie takich luksusów nie ma, żeby u lekarza robić.
    A jeśli są i ktoś o tym wie, to niech da znać, chętnie do takiego pójdę :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tsh ja robiłam u normalnego lekarza :)

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynka wrote:
    tsh ja robiłam u normalnego lekarza :)

Tobie lekarz normalnie pobierał krew ? płaciłaś coś za te badania czy na fundusz robiłaś?

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie mi pobrała krew . Płaciłam za nie .

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynka wrote:
    Normalnie mi pobrała krew . Płaciłam za nie .

No to jestem zdziwiona troche bo u mnie to lekarz nie pobiera krwi albo o tym nic nie wiem

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie wiem . Pobrała mi krew wstrzyknęła po trochu do trzech próbek i tyle . Moja koleżanka też tak miała robione badanie .

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynka wrote:
    no nie wiem . Pobrała mi krew wstrzyknęła po trochu do trzech próbek i tyle . Moja koleżanka też tak miała robione badanie .

ok rozumiem :)

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    200 wrote:
    To ja się wam przyznam, że mam ochotę cały czas pić, dosłownie widzę oliwki, to myślę o martini, widzę kufel, to już bym biegła po piwo...
    A normalnie, to piję może raz na 2-3 miesiące.
    Cholera, aż mnie to przeraża, mam nadzieję, że mi przejdzie szybko, bo inaczej będę się musiała katować te kilka miesięcy :/

:)przypomnialo mi sie, jak koleżanka w Sylwestra ( jest w 7 tyg ciąży) opowiadała o swojej znajomej, która codziennie musiała napić sie 2-3 lampki wina czerwonego,a dotad nigdy nie pijała tak często!!! Aż do pewnego momentu mąż zauważył i pochował wszystko na klucyzki:))) po czym po wizycie u lekarza w której wspomniała o potrzebie picia winka to lekarz ponoć odpowiedział, że lampka winka dziennie nie powinna zaszkodzić. Nie wiem w którym akurat tyg.ciąży była ta znajoma(coś obiło o uszy, że 15?)
    Choc jestem zdania, że lepiej zachować przez 9 miesięcy tę abstynecję:) i pewnie jeszcze dłuzej jeśli mamy zamair karmić piersią.
    Słyszałam wczoraj również w radiu o tej sytuacji z pijaną matką, która bylła w 9mc ciąży.... - szok, jechałam akurat do siostry z narzeczonym na obiad i byłam taka nabuzowana i wnerwiona:) tylko mnie słuchał.. Dla mnie to jest nieodpowiedzialne!!!

200 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak w ogóle to cześć dziewczyny!!!:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska Hej . Nie słyszałam o tym szok . Nie odpowiedzialność i tyle :/ ale nic na to się nie poradzi . Dobrze że dziecko przeżyło ale no szkoda matki

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynka wrote:
    Miska Hej . Nie słyszałam o tym szok . Nie odpowiedzialność i tyle :/ ale nic na to się nie poradzi . Dobrze że dziecko przeżyło ale no szkoda matki

Nie musiałą się nahlać- taka prawda. Jeśli tak już musiało się stać i tak było pisane to może i lepiej dla dziecka.... Zyczę żeby znalazło ciepły i pełny miłości domek..

Ps. jak samopoczucie Landrynka?:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie takie maleństwo na pewno ktoś zaadoptuje i pokocha .

A dziękuję dobrze :)troszke mnie brzusio pobolewa ale to pewnie dla tego że mam @ . Nie wyspana jestem bo o 6 wstałam na te badania . Dobrze chociaż ze szybko poszło i parę minut po 8 weszłam i raz dwa i do domku . Bo myślałam że będę tam ze 2 godz siedziec jak to zwykle kolejki ale nie było ludzi . Siedzę sb i herbatke z dziurawca pije chcesz trochę ;P ?
    A ty jak tam kochana ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynka wrote:
    Dokładnie takie maleństwo na pewno ktoś zaadoptuje i pokocha .

A dziękuję dobrze :)troszke mnie brzusio pobolewa ale to pewnie dla tego że mam @ . Nie wyspana jestem bo o 6 wstałam na te badania . Dobrze chociaż ze szybko poszło i parę minut po 8 weszłam i raz dwa i do domku . Bo myślałam że będę tam ze 2 godz siedziec jak to zwykle kolejki ale nie było ludzi . Siedzę sb i herbatke z dziurawca pije chcesz trochę ;P ?
    A ty jak tam kochana ?

a dzięki:) też piję herbatkę, ale nie z dziurawca. MIalam ja zakupic i jednak nie zakupilam jeszcze.
    A u mnie dobrze, tylko ze strasznie pobolea mnie podbrzusze i jajniki, na przemian raz lzej raz mocniej, szczegolnie prawy(zawsze mam bole prawego)..
    ogolnie szaro i ponura za oknem, troszke sloneczka wleciało. A mi się za nic nei chce brać:) mialam zamiar zabrac za porzadki:P

‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ