X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Te olane .
Odpowiedz

Te olane .

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj też miałam sprzątać to tylko pościel na dwór wyjęłam :P i na tym moje porządki się zakończyły . :D też mamy brzydko na dworze niby słoneczko jest ale zimno jak nie wiem . Przymrozek był , jak mnie mój A, zawoził do lekarza to stłuczka była jakieś dwa samochody się zderzyły .
    Ohydna jest ta herbata z dziurawca :P fu fu fu :D

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki, jak zaczął się Wasz Nowy Rok?:) Ja czuję, że mam w sobie dużo siły, choć momentami ciężko. Jakieś postaowienia?:)

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Cześć dziewczynki, jak zaczął się Wasz Nowy Rok?:) Ja czuję, że mam w sobie dużo siły, choć momentami ciężko. Jakieś postaowienia?:)

hej sylvka:) narazie nie narzekam, humor w miare dopisuje. Nowy ROk zaczety na szczescie szczesliwy:) i postanowien tez jest pare- a czy uda sie zrealizowac to sie okaze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:

Ja zaplanowałam sobie m.in. bardziej dbać o to co jem. Ciąża to czas najwyższy na takie zmiany, a jak zbiega się to z noworocznymi postanowieniami to może łatwiej będzie. Jak na świat przyjdzie dzieciątko czasu będzie malutko na cokolwiek, więc chyba teraz też ostatni dzwonek na uporządkowanie czy dokończenie pewnych spraw

- słodycze raz w tyg (oj ciężko będzie..)
    - codziennie minimum 1 porcja owoców i 1 warzyw (wiem, że to i tak mało, ale od czegos trzeba zacząć).
    - ograniczyć smażone, wysokoprzetworzone jedzenie i soki z kartonów na rzecz naturalnych i zdrowych produktów (odkopałam już sokowirówkę, zakupiłam maszynkę do wypieku chleba)
    - nie wracać do papierosów po porodzie jak przejdę na zdrowy tryb życia powinno być łatwiej
    - oszczędzać (tu plan wymaga jeszcze dopracowania jak to zrobić )
    - no i rzecz jasna zadbać o związek, nie dać odczuć mężowi, że dziecko całkowicie zajęło jego miejsce (tu też plan wymaga jeszcze dopracowania ) :)

Miska0811, karmelek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia1989 wrote:
    Ja zaplanowałam sobie m.in. bardziej dbać o to co jem. Ciąża to czas najwyższy na takie zmiany, a jak zbiega się to z noworocznymi postanowieniami to może łatwiej będzie. Jak na świat przyjdzie dzieciątko czasu będzie malutko na cokolwiek, więc chyba teraz też ostatni dzwonek na uporządkowanie czy dokończenie pewnych spraw

- słodycze raz w tyg (oj ciężko będzie..)
    - codziennie minimum 1 porcja owoców i 1 warzyw (wiem, że to i tak mało, ale od czegos trzeba zacząć).
    - ograniczyć smażone, wysokoprzetworzone jedzenie i soki z kartonów na rzecz naturalnych i zdrowych produktów (odkopałam już sokowirówkę, zakupiłam maszynkę do wypieku chleba)
    - nie wracać do papierosów po porodzie jak przejdę na zdrowy tryb życia powinno być łatwiej
    - oszczędzać (tu plan wymaga jeszcze dopracowania jak to zrobić )
    - no i rzecz jasna zadbać o związek, nie dać odczuć mężowi, że dziecko całkowicie zajęło jego miejsce (tu też plan wymaga jeszcze dopracowania ) :)

trzymam kciuki za zrealizowanie:) fajne postanowienia:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..chyba czas na sniadanie (dosc pozne) zoladek się odzywa:)

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wITAM wAS DZIEWCZYNY :) mi sie jakoś opymizm traci :( niby tampka fajna ale jakoś nie mam objawów ciągle tylko biust dotykam i nie boli jakoś to trace nadzieje ze tam cos sie we mnie tworzy :( iby jajniki czasem bolą ale juz czasem sie zastanawiam czy naprawde bolą czy to zas moja wyobraźnia... och ta ogromna chęć bycia mama robi ze mną wszystko już :( jakiś taki dołujący dzień :( zwłaszcza jak cała rodzina Ci życzy powiększenia rodziny a ja staram sie z mezem jak moge...
    efe6e97802c97898fa51e5ed247e1f0f.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2014, 13:29

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :) ja za godzinę odbieram wyniki drugiej bety i strasznie się boję, bo od wczoraj mam wrażenie, że piersi jakby mniej mnie bolą.. Mam nadzieję, że sobie wkręcam, ale strasznie się boję.. :|

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    cześć dziewczyny :) ja za godzinę odbieram wyniki drugiej bety i strasznie się boję, bo od wczoraj mam wrażenie, że piersi jakby mniej mnie bolą.. Mam nadzieję, że sobie wkręcam, ale strasznie się boję.. :|

daj znać i nie martw!:*

• Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie czy magnez i wit b6 (50mg) może wpłynąc na to , że pęcherzyki nie rośną???
    Od kilku cykli prowadze obserwacje, owulacja jak w zegarku 13-14dc (potwierdzona da razy monitoringiem). Ciąży brak, więc zaczełam łykac magnez i b6. Dziś 13dc owulacji ani śladu, tylko jeden pęcherzyk i to 7mm.

ukdywn15f5oepb6t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    wITAM wAS DZIEWCZYNY :) mi sie jakoś opymizm traci :( niby tampka fajna ale jakoś nie mam objawów ciągle tylko biust dotykam i nie boli jakoś to trace nadzieje ze tam cos sie we mnie tworzy :( iby jajniki czasem bolą ale juz czasem sie zastanawiam czy naprawde bolą czy to zas moja wyobraźnia... och ta ogromna chęć bycia mama robi ze mną wszystko już :( jakiś taki dołujący dzień :( zwłaszcza jak cała rodzina Ci życzy powiększenia rodziny a ja staram sie z mezem jak moge...
    efe6e97802c97898fa51e5ed247e1f0f.png

hej :)
    Monia ,rozumiem Cię doskonale. Zresztą pewnie nie tylko ja. My staramy się 3 mc, a ja już chciałabym za 1 razem..:/ jestem niecierpliwą osobą. W ubiegłym mc starań, strasznie się przejmowałam, doszukiwałam objawów,często na siłę itd itd... To było naprawdę męczące. Dla mnie i dla mojej Połówki. Ale w tym cyklu starań już troszkę wrzuciłam na luz... Nie powiem, że nie myślę..bo myślę o dzidziusiu i jakaś tam w środku serca nadzieja jest, że a może się uda, ale z drugiej strony nie chce poraz kolejny nastawiać się a później rozczarować. Chyba wolę być miło rozczarowaną niż odwrotnie. Napewno to nie jest wyścig. Zmieniłam nastawienie na "co będzie to bedzie, kiedyś się uda i będę szczęśliwa" i jest mi z tym lepiej:) Muszę cierpliwie czekać, co jest dla mnie cholernie trudne, ale może warto? Narazie cieszę się chwilą, miłością, przyjemnym współżyciem z Partnerem i nadchodzącym urlopem, może na dobre mi to wyjdzie jak wyłączę myślenie DZIECKO. Jeśli się nie uda (pfu pfu) będzie kolejny miesiąc, nadzieje. Wiem, że to trudne. Ale uda się, zobaczysz :)

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialenka wrote:
    Dziewczyny powiedzcie czy magnez i wit b6 (50mg) może wpłynąc na to , że pęcherzyki nie rośną???
    Od kilku cykli prowadze obserwacje, owulacja jak w zegarku 13-14dc (potwierdzona da razy monitoringiem). Ciąży brak, więc zaczełam łykac magnez i b6. Dziś 13dc owulacji ani śladu, tylko jeden pęcherzyk i to 7mm.

Kochana, nie znam się na tym więc nie pomogę :(

• Kaśka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    będzie dobrze trzymamy kciuki daj znać :)

stardust87 lubi tę wiadomość

konie82.gif
    f2w3rjjg1da4lr23.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:

kochana nic się nie martw :)

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska0811 wrote:
    hej :)
    Monia ,rozumiem Cię doskonale. Zresztą pewnie nie tylko ja. My staramy się 3 mc, a ja już chciałabym za 1 razem..:/ jestem niecierpliwą osobą. W ubiegłym mc starań, strasznie się przejmowałam, doszukiwałam objawów,często na siłę itd itd... To było naprawdę męczące. Dla mnie i dla mojej Połówki. Ale w tym cyklu starań już troszkę wrzuciłam na luz... Nie powiem, że nie myślę..bo myślę o dzidziusiu i jakaś tam w środku serca nadzieja jest, że a może się uda, ale z drugiej strony nie chce poraz kolejny nastawiać się a później rozczarować. Chyba wolę być miło rozczarowaną niż odwrotnie. Napewno to nie jest wyścig. Zmieniłam nastawienie na "co będzie to bedzie, kiedyś się uda i będę szczęśliwa" i jest mi z tym lepiej:) Muszę cierpliwie czekać, co jest dla mnie cholernie trudne, ale może warto? Narazie cieszę się chwilą, miłością, przyjemnym współżyciem z Partnerem i nadchodzącym urlopem, może na dobre mi to wyjdzie jak wyłączę myślenie DZIECKO. Jeśli się nie uda (pfu pfu) będzie kolejny miesiąc, nadzieje. Wiem, że to trudne. Ale uda się, zobaczysz :)

Dzięki serdeczne, jak fajnie jest usłyszeć coś miłego od kogoś kto wie co czuje i jest w tej samej sytuacji :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Dzięki serdeczne, jak fajnie jest usłyszeć coś miłego od kogoś kto wie co czuje i jest w tej samej sytuacji :)

oj dokladnie wiem..chyba nawetbardziej, niz Ci sie zdaje :) pisac moglabym .....hohohooo...:) ale po co :) tak tylko w skrocie:) główka do góry i uśmiech:)

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:

kochana nic sie nie bój bedzie dobrze i na pewno beta wyjdzie wysoka trzymam kciuki i daj znać :)

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialenka wrote:

Czesc kochana ja pije caly czas magnez z witamina B6 i pierwsze slysze . Ja przed Piciem tego juz mialam torbielowe pecherzyki wiec mam tendencje do torbieli . Zapt=ytaj gina ale nie sadze zeby tak bylo

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialenka wrote:
    wiesz, ja pierwszy raz brałam magnez i b6 i właśnie w tym cyklu zaszłam, więc musiał dojrzeć i pęknąć pęcherzyk u mnie.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane <3

‹‹ 170 171 172 173 174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ