Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Te olane .
Odpowiedz

Te olane .

Oceń ten wątek:
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina a widzisz jakie Twoj Piotrek ma wyczucie :-). moze w tym cyklu cos wyczuje :-) trzymam kciuki!!

natasza mnie dzis tez zaczął bolec jajnik a to dopiero 4dc.

ewelka mysle ze powinnas zrobic tak jak Ania pisze :-). to pewnie sprawa hormonow, bo na ciążowe objawy to napewno nie :-)

Ania R zdrowka dla was!!

ja musze wybrac te globulki p/zapalne i tak kombinuje zeby zaczac jutro bo to po @ trzeba zacząć i pobiore 7 dni zamiast 10 to skoncze 13 dc więc jak wtedy zacznę <3 to może akurat zdąże na owulke :-). wiem ze kombinuje ale po prostu szkoda mi cyklu odpuscic....

natasza82, AniaR88 lubią tę wiadomość

• b-c Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Jestem nowa i widzę, że to idealny wątek dla mnie :) Kiedyś zaczęłam pisać na innym forum i dziewczyny zajęte były tylko wzajemnym samouwielbieniem i nie raczyły odpisać na żadne moje pytanie :)

Mam ogromnę nadzieję, że teraz to się uda :) To jest chyba 4 cykl starań ( a właściwie niezabezpieczania się), ale pierwszy pełny :) Wcześniej chyba omijałam owulkę i nie zwracałam uwagi kiedy co i jak :) Niestety wraz ze staraniem się w mierzeniu tempki, robieniu testów ovu przyszła ogromna niecierpliwość. Z jednej strony nie mogę się doczekać, z drugiej panikuję i aż się boje co będzie jeśli @ przyjdzie. Tzn. pewnie posmutam jeden dzień i wezmę się do roboty :)

Mam 25 lat, od 4 miesięcy jestem szczęśliwą mężatką :) Choruje na Hashimoto, ale mam to pod kontrolą. Chociaż wtorkowe TSH wynosi az 2, ale zwiekszylam sobie dawke sporo na 3-4 dni, żeby szybko wyrównać braki, jeśliby się okazało, że jednak już coś fasolkuje :) A teraz będę brała minimalnie więcej.

31.12 zrobiłam sobie również progesteron, bo mam 2-3 dniowe plamienia przed @. OvuFriend obliczył mi 7. dzien po ovu na 31.12, ale inny serwis, gdzie mam swoj wykres liczy od skoku tempki, czyli wtedy bylby to dopiero 5 dpo, Ale progesteron wyniósł 18,05 ng/ml, więc chyba nie jest zle.

Bardzo chciałabym zadomowic sie tutaj na forum, ale mam nadzieję, że jako ciężarowka a nie staraczka :)

Katha81, Ewelka II, AniaR88, Kasiula09, Sylvka lubią tę wiadomość

3 letnia córeczka- naturalnie
    Starania o drugiego potomka.
    Pojedyncze plemniki w nasieniu

06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
    3 x :(

01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
    02.2018 :(
    25.07.2019 FET....
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b-c wrote:
    Hej! Jestem nowa i widzę, że to idealny wątek dla mnie :) Kiedyś zaczęłam pisać na innym forum i dziewczyny zajęte były tylko wzajemnym samouwielbieniem i nie raczyły odpisać na żadne moje pytanie :)

Mam ogromnę nadzieję, że teraz to się uda :) To jest chyba 4 cykl starań ( a właściwie niezabezpieczania się), ale pierwszy pełny :) Wcześniej chyba omijałam owulkę i nie zwracałam uwagi kiedy co i jak :) Niestety wraz ze staraniem się w mierzeniu tempki, robieniu testów ovu przyszła ogromna niecierpliwość. Z jednej strony nie mogę się doczekać, z drugiej panikuję i aż się boje co będzie jeśli @ przyjdzie. Tzn. pewnie posmutam jeden dzień i wezmę się do roboty :)

Mam 25 lat, od 4 miesięcy jestem szczęśliwą mężatką :) Choruje na Hashimoto, ale mam to pod kontrolą. Chociaż wtorkowe TSH wynosi az 2, ale zwiekszylam sobie dawke sporo na 3-4 dni, żeby szybko wyrównać braki, jeśliby się okazało, że jednak już coś fasolkuje :) A teraz będę brała minimalnie więcej.

31.12 zrobiłam sobie również progesteron, bo mam 2-3 dniowe plamienia przed @. OvuFriend obliczył mi 7. dzien po ovu na 31.12, ale inny serwis, gdzie mam swoj wykres liczy od skoku tempki, czyli wtedy bylby to dopiero 5 dpo, Ale progesteron wyniósł 18,05 ng/ml, więc chyba nie jest zle.

Bardzo chciałabym zadomowic sie tutaj na forum, ale mam nadzieję, że jako ciężarowka a nie staraczka :)
    Witamy :)

iv09hdgenu0skffm.png
  • Kaśka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy i trzymamy kciuki :)

konie82.gif
    f2w3rjjg1da4lr23.png
  • Ewelka II Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    ewelka mysle ze powinnas zrobic tak jak Ania pisze :-). to pewnie sprawa hormonow, bo na ciążowe objawy to napewno nie :-)

Na pewno nie bo @ mam . Poobserwuję jak to się ma do cyklu. Dzięki Dziewczynki za podpowiedzi :*

p19ucsqvfdttwcoy.png
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Cie serdecznie b-c oraz wszystkie nowe dziewczyny w tym nowym roku :)

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a widzisz ewelka chcialam podejzec ale nie masz udostepnionego wykresu :-)

b-c witaj! :-) mam nadzieje ze uda nam sie tu wszystkim szybciutko zafasolkować :-)

a wlaśnie dzwoniła moja kuzynka i zaprosiła nas w sobotę na winko :-) to dobrze bo wtedy jestem jeszcze przed prognozowaną owu i mogę sobie pozwolić:-)

ania86 no wlasnie powiedz mi o co chodzi z tym winem i endo?? :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem weszlam jeszcze bo Piotrek pojechal odebrac Auto wkoncu mamy zrobione :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    ewelina a widzisz jakie Twoj Piotrek ma wyczucie :-). moze w tym cyklu cos wyczuje :-) trzymam kciuki!!

natasza mnie dzis tez zaczął bolec jajnik a to dopiero 4dc.

Ania R zdrowka dla was!!

ja musze wybrac te globulki p/zapalne i tak kombinuje zeby zaczac jutro bo to po @ trzeba zacząć i pobiore 7 dni zamiast 10 to skoncze 13 dc więc jak wtedy zacznę <3 to może akurat zdąże na owulke :-). wiem ze kombinuje ale po prostu szkoda mi cyklu odpuscic....
    Mam nadzieje kochana <3 Ja za Ciebie tez trzymam

karmelek lubi tę wiadomość

• karmelek Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    jestem weszlam jeszcze bo Piotrek pojechal odebrac Auto wkoncu mamy zrobione :D
    uuuu... zapewne ładnie z was kasy zedrą:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    uuuu... zapewne ładnie z was kasy zedrą:/
    no ale trzeba bylo niestety ubezpieczenie ktore mamy nie obejmyje bo to kolo peklo i nas sciagnelo ze podjechalismy na krawerznik no i tam sie wachacz czy cos uszkodzil i cos tam jeszcze ja sie nie znam . Kolo Piotrek wymienil ale nie mogl ruszyc z miejsca

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam Kochane wyniki ...
    morfologię mam dobrą
    płytki krwi 256
    glukoza 82
    ale z TSH nie jestem zadowolona mam 3,490

AniaR88 lubi tę wiadomość

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b-c witam serdecznie i trzymam kciuki :) zostań z nami u nas każdy zostanie wysłuchany i nie zostaniesz olana :/.
    Landrynka to TSH masz dość wysokie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2014, 20:09

preg.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynka, musiałabyś się skonsultować najpierw z ginekologiem, a potem najwyżej z endokrynologiem.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc b-c:) a na jakim portalu jeszcze prowadzisz zapiski temp?

• b-c Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynka- leczysz się na tarczycę? to TSH nie jest ok, a szczegolnie jesli starasz sie o dziecko/jestes w ciazy. Idalnie jest ok. 1, a nie wiecej niz 2.

AniaR88- prowadzę jeszcze wykres na 28dni.pl, ale tam wszystko jest bardziej skomplikowane i mniej czytelne

3 letnia córeczka- naturalnie
    Starania o drugiego potomka.
    Pojedyncze plemniki w nasieniu

06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
    3 x :(

01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
    02.2018 :(
    25.07.2019 FET....
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b-c wrote:
    Landrynka- leczysz się na tarczycę? to TSH nie jest ok, a szczegolnie jesli starasz sie o dziecko/jestes w ciazy. Idalnie jest ok. 1, a nie wiecej niz 2.

AniaR88- prowadzę jeszcze wykres na 28dni.pl, ale tam wszystko jest bardziej skomplikowane i mniej czytelne
    tez prowadzilam na 28 tam wszystko sama musisz wyznaczac

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelka II wrote:
    Hej dziewczyn! :) Jak w nowym roku? Do mnie wczoraj przyszła noworoczna @. Jakoś mnie specjalnie nie zaskoczyła, ale liczę, że kolejna dłuuuuugo się nie pojawi!

Do mnie przyszła w Sylwestra niestety, ale nastepny cykl jest nasz!!!:)

Ewelka II lubi tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc co ja mam teraz zrobić ? lekarz mi powiedział że jest dobrze :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynka wrote:
    No więc co ja mam teraz zrobić ? lekarz mi powiedział że jest dobrze :/
    kochana jak lekarz powiedzial ze jest dobrze . To po co sie zamartwiac ? Moze powtorz za jakis czas znow

‹‹ 180 181 182 183 184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ