X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Te olane .
Odpowiedz

Te olane .

Oceń ten wątek:
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina a widzisz jakie Twoj Piotrek ma wyczucie :-). moze w tym cyklu cos wyczuje :-) trzymam kciuki!!

natasza mnie dzis tez zaczął bolec jajnik a to dopiero 4dc.

ewelka mysle ze powinnas zrobic tak jak Ania pisze :-). to pewnie sprawa hormonow, bo na ciążowe objawy to napewno nie :-)

Ania R zdrowka dla was!!

ja musze wybrac te globulki p/zapalne i tak kombinuje zeby zaczac jutro bo to po @ trzeba zacząć i pobiore 7 dni zamiast 10 to skoncze 13 dc więc jak wtedy zacznę <3 to może akurat zdąże na owulke :-). wiem ze kombinuje ale po prostu szkoda mi cyklu odpuscic....

natasza82, AniaR88 lubią tę wiadomość

• b-c Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Jestem nowa i widzę, że to idealny wątek dla mnie :) Kiedyś zaczęłam pisać na innym forum i dziewczyny zajęte były tylko wzajemnym samouwielbieniem i nie raczyły odpisać na żadne moje pytanie :)

Mam ogromnę nadzieję, że teraz to się uda :) To jest chyba 4 cykl starań ( a właściwie niezabezpieczania się), ale pierwszy pełny :) Wcześniej chyba omijałam owulkę i nie zwracałam uwagi kiedy co i jak :) Niestety wraz ze staraniem się w mierzeniu tempki, robieniu testów ovu przyszła ogromna niecierpliwość. Z jednej strony nie mogę się doczekać, z drugiej panikuję i aż się boje co będzie jeśli @ przyjdzie. Tzn. pewnie posmutam jeden dzień i wezmę się do roboty :)

Mam 25 lat, od 4 miesięcy jestem szczęśliwą mężatką :) Choruje na Hashimoto, ale mam to pod kontrolą. Chociaż wtorkowe TSH wynosi az 2, ale zwiekszylam sobie dawke sporo na 3-4 dni, żeby szybko wyrównać braki, jeśliby się okazało, że jednak już coś fasolkuje :) A teraz będę brała minimalnie więcej.

31.12 zrobiłam sobie również progesteron, bo mam 2-3 dniowe plamienia przed @. OvuFriend obliczył mi 7. dzien po ovu na 31.12, ale inny serwis, gdzie mam swoj wykres liczy od skoku tempki, czyli wtedy bylby to dopiero 5 dpo, Ale progesteron wyniósł 18,05 ng/ml, więc chyba nie jest zle.

Bardzo chciałabym zadomowic sie tutaj na forum, ale mam nadzieję, że jako ciężarowka a nie staraczka :)

Katha81, Ewelka II, AniaR88, Kasiula09, Sylvka lubią tę wiadomość

3 letnia córeczka- naturalnie
    Starania o drugiego potomka.
    Pojedyncze plemniki w nasieniu

06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
    3 x :(

01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
    02.2018 :(
    25.07.2019 FET....
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b-c wrote:
    Hej! Jestem nowa i widzę, że to idealny wątek dla mnie :) Kiedyś zaczęłam pisać na innym forum i dziewczyny zajęte były tylko wzajemnym samouwielbieniem i nie raczyły odpisać na żadne moje pytanie :)

Mam ogromnę nadzieję, że teraz to się uda :) To jest chyba 4 cykl starań ( a właściwie niezabezpieczania się), ale pierwszy pełny :) Wcześniej chyba omijałam owulkę i nie zwracałam uwagi kiedy co i jak :) Niestety wraz ze staraniem się w mierzeniu tempki, robieniu testów ovu przyszła ogromna niecierpliwość. Z jednej strony nie mogę się doczekać, z drugiej panikuję i aż się boje co będzie jeśli @ przyjdzie. Tzn. pewnie posmutam jeden dzień i wezmę się do roboty :)

Mam 25 lat, od 4 miesięcy jestem szczęśliwą mężatką :) Choruje na Hashimoto, ale mam to pod kontrolą. Chociaż wtorkowe TSH wynosi az 2, ale zwiekszylam sobie dawke sporo na 3-4 dni, żeby szybko wyrównać braki, jeśliby się okazało, że jednak już coś fasolkuje :) A teraz będę brała minimalnie więcej.

31.12 zrobiłam sobie również progesteron, bo mam 2-3 dniowe plamienia przed @. OvuFriend obliczył mi 7. dzien po ovu na 31.12, ale inny serwis, gdzie mam swoj wykres liczy od skoku tempki, czyli wtedy bylby to dopiero 5 dpo, Ale progesteron wyniósł 18,05 ng/ml, więc chyba nie jest zle.

Bardzo chciałabym zadomowic sie tutaj na forum, ale mam nadzieję, że jako ciężarowka a nie staraczka :)
    Witamy :)

iv09hdgenu0skffm.png
  • Kaśka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy i trzymamy kciuki :)

konie82.gif
    f2w3rjjg1da4lr23.png
  • Ewelka II Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    ewelka mysle ze powinnas zrobic tak jak Ania pisze :-). to pewnie sprawa hormonow, bo na ciążowe objawy to napewno nie :-)

Na pewno nie bo @ mam . Poobserwuję jak to się ma do cyklu. Dzięki Dziewczynki za podpowiedzi :*

p19ucsqvfdttwcoy.png
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Cie serdecznie b-c oraz wszystkie nowe dziewczyny w tym nowym roku :)

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a widzisz ewelka chcialam podejzec ale nie masz udostepnionego wykresu :-)

b-c witaj! :-) mam nadzieje ze uda nam sie tu wszystkim szybciutko zafasolkować :-)

a wlaśnie dzwoniła moja kuzynka i zaprosiła nas w sobotę na winko :-) to dobrze bo wtedy jestem jeszcze przed prognozowaną owu i mogę sobie pozwolić:-)

ania86 no wlasnie powiedz mi o co chodzi z tym winem i endo?? :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem weszlam jeszcze bo Piotrek pojechal odebrac Auto wkoncu mamy zrobione :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    ewelina a widzisz jakie Twoj Piotrek ma wyczucie :-). moze w tym cyklu cos wyczuje :-) trzymam kciuki!!

natasza mnie dzis tez zaczął bolec jajnik a to dopiero 4dc.

Ania R zdrowka dla was!!

ja musze wybrac te globulki p/zapalne i tak kombinuje zeby zaczac jutro bo to po @ trzeba zacząć i pobiore 7 dni zamiast 10 to skoncze 13 dc więc jak wtedy zacznę <3 to może akurat zdąże na owulke :-). wiem ze kombinuje ale po prostu szkoda mi cyklu odpuscic....
    Mam nadzieje kochana <3 Ja za Ciebie tez trzymam

karmelek lubi tę wiadomość

• karmelek Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    jestem weszlam jeszcze bo Piotrek pojechal odebrac Auto wkoncu mamy zrobione :D
    uuuu... zapewne ładnie z was kasy zedrą:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    uuuu... zapewne ładnie z was kasy zedrą:/
    no ale trzeba bylo niestety ubezpieczenie ktore mamy nie obejmyje bo to kolo peklo i nas sciagnelo ze podjechalismy na krawerznik no i tam sie wachacz czy cos uszkodzil i cos tam jeszcze ja sie nie znam . Kolo Piotrek wymienil ale nie mogl ruszyc z miejsca

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam Kochane wyniki ...
    morfologię mam dobrą
    płytki krwi 256
    glukoza 82
    ale z TSH nie jestem zadowolona mam 3,490

AniaR88 lubi tę wiadomość

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b-c witam serdecznie i trzymam kciuki :) zostań z nami u nas każdy zostanie wysłuchany i nie zostaniesz olana :/.
    Landrynka to TSH masz dość wysokie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2014, 20:09

preg.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynka, musiałabyś się skonsultować najpierw z ginekologiem, a potem najwyżej z endokrynologiem.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc b-c:) a na jakim portalu jeszcze prowadzisz zapiski temp?

• b-c Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynka- leczysz się na tarczycę? to TSH nie jest ok, a szczegolnie jesli starasz sie o dziecko/jestes w ciazy. Idalnie jest ok. 1, a nie wiecej niz 2.

AniaR88- prowadzę jeszcze wykres na 28dni.pl, ale tam wszystko jest bardziej skomplikowane i mniej czytelne

3 letnia córeczka- naturalnie
    Starania o drugiego potomka.
    Pojedyncze plemniki w nasieniu

06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
    3 x :(

01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
    02.2018 :(
    25.07.2019 FET....
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b-c wrote:
    Landrynka- leczysz się na tarczycę? to TSH nie jest ok, a szczegolnie jesli starasz sie o dziecko/jestes w ciazy. Idalnie jest ok. 1, a nie wiecej niz 2.

AniaR88- prowadzę jeszcze wykres na 28dni.pl, ale tam wszystko jest bardziej skomplikowane i mniej czytelne
    tez prowadzilam na 28 tam wszystko sama musisz wyznaczac

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelka II wrote:
    Hej dziewczyn! :) Jak w nowym roku? Do mnie wczoraj przyszła noworoczna @. Jakoś mnie specjalnie nie zaskoczyła, ale liczę, że kolejna dłuuuuugo się nie pojawi!

Do mnie przyszła w Sylwestra niestety, ale nastepny cykl jest nasz!!!:)

Ewelka II lubi tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc co ja mam teraz zrobić ? lekarz mi powiedział że jest dobrze :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynka wrote:
    No więc co ja mam teraz zrobić ? lekarz mi powiedział że jest dobrze :/
    kochana jak lekarz powiedzial ze jest dobrze . To po co sie zamartwiac ? Moze powtorz za jakis czas znow

‹‹ 180 181 182 183 184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ