X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Te olane .
Odpowiedz

Te olane .

Oceń ten wątek:
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze jedno skontrolujcie sobie poziom wit D3, u wiekszosci bedzie duzy niedobor. U mnie stwierdzono ciezki niedobor i od ponad roku lykam kropelki Vigantol.
    Przepraszam, ze sie tak wymadrzam, ale u mnie wykryto mnustwo problemow i nieco czytalam o tym o tamtym (sprawdzalam tez to co mowi mi moj lekarz), ale po 4 latach staran, to mozna sie doktoryzowac w temacie, a i tak wciaz mozna dowiedziec sie czegos nowego, a przy mojej dociekliwej naturze to norma.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo masakra tyle ludzi w tym banku tak nie lubie tam chodzic . Ale juz jestem i ladnie mam do nadrobienia juz was kochane nadrabiam

AniaR88 lubi tę wiadomość

• jovitka Nowa

Wysłany: 3 stycznia 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jackie wrote:
    jestes tu nowa wiec skad masz taka pewnosc i oceniasz moja osobe nic o niej nie wiedzac?

Jestem nowa jako "ujawniona", natomiast forum śledzę od bardzo dawna, na Twoim też często goszczę, bo mozna dowiedzieć sie tu wielu ciekawych rzeczy od dziewczyn. W zwiazku z tym jestem na bieząco i widziałm twoje wczesniejsze wpisy, nie znam cie i nie oceniam, ale chyba nie zaprzeczysz, ze juz "odchodziłas" z forum, bo poirytowało cie to ze nikt nie zwrócił uwagi na twoje powitania i wpisy a mimo to dalej tu jestes...i mimo dzisiejszej zapowiedzi opuszczenia forum tez dalej piszesz, wiec to takie moje zpostrzezenie, ze tylko tak straszysz :P

Fasolowamama lubi tę wiadomość

czekam na <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jackie wrote:
    moze i powinnam kochanie wziac jakiegos slodyczka do dzioba i mozee by sie lepiej zrobilo ;p

Jacke, częstuję wafelkiem czekoladowym? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    W jakim tempie namnazaja sie tu strony, przepraszam nie bede odwolywac sie do wpisow i z gory przepraszam za przekrecanie, czy mylenie pseudonimow ;)
    Ewelina - masz brac CLO az do momentu, az do osiagniecia sukcesu? Poczytaj sobie na temat CLO, po pol roku powinno sie zrobic przerwe, bo i inaczej moze miec bardzo zly wplyw na zdrowie. Mozna sie dalej stymulowac, ale nalezy zmienic lek - chyba na gonodotropiny (albo cos takiego)
    Przewijal sie temat badania nasienia. My otrzymalismy zalecenie od gina, zadnego skierowania, robilismy badania w klinice, w ktorej sie leczymy. Musielismy sie umowic na konkretny dzien i godzine, zeby material za dlugo nie czekal, wiec osoba od preparatyki musi byc dyspozycyjna od razu ;) Moj oddawal material na miejscu, mozna tez dowiesc, ale to ryzykowne, ze przez to wyniki beda zaburzone. My placilismy za zwykle badania 50 zl, z posiewem i morfologia 150 zl. I z wynikami udalismy sie do gina, jak sa bardzo zle, to przewaznie trzeba sie udac do androloga.
    Co do tematu, ze facet jest struty w oczekiwaniu na wyniki badania. Mezowi nieco brakuje pewnosci siebie i musisz go po prostu podbudowac. Moj jak otrzymal wyniki, to dwa tygodnie sie meczyl, upijal i uzalal nad soba. W koncu zaciagnelam go do mojego gina (tez jest facetem) i to byl strzal w dziesiatke. Powiedzial mu co i jak, poopowiadal co moze byc przyczyna i jak za dotknieciem czarodziejskiej rozdzki wrocil moj kochany. Dziwne to, bo od tego czasu razem ze mna chodzi na wizyty, co wczesniej wywolywalo u niego ogromne skrepowanie.
    Diewczyny z calego serca Wam kibicuje.
    Acha jak wyniki nie wyszlyby za dobre, to warto zrobic wymazy w kierunku chlamydii, ureaplasmy i mykoplasmy,one bardzo pogarszaja wyniki nasienia. Wymazy pobieraja przewaznie od kobiety, bo w razie czego nisicielami sa oboje partnerow. Jak jest ktoras z infekcji to 6-10 tygodni leczenia antybiotykami i nasienie potrafi sie poprawic nawet 2-3 krotnie.
    Zaciskam za Was mocno kciuki i kibicuje :)
    Tak kochana wiem ze trzeba . On mysli ze do tego momentu to sie juz uda i ja tez mam taka nadzieje !!
    no pol roku jak bym miala jeszcze czekac to mnie szlak jasny trafi

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia1989 wrote:
    AniaR88
    Masz zdjątka mojego brzucholka :)

http://www.iv.pl/images/11991165438970698316.jpg
    http://www.iv.pl/images/15957091586632769030.jpg

slodycz sama <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, wszystkim nam się uda.. musimy w to wierzyc... Wszystkie będziemy mogly chwalić się zdjątkami:)

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ewelina23:) A gdzie reszta babeczek się pochowała, ja pytam?:)

Ewelina23 lubi tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovitka wrote:
    Jestem nowa jako "ujawniona", natomiast forum śledzę od bardzo dawna, na Twoim też często goszczę, bo mozna dowiedzieć sie tu wielu ciekawych rzeczy od dziewczyn. W zwiazku z tym jestem na bieząco i widziałm twoje wczesniejsze wpisy, nie znam cie i nie oceniam, ale chyba nie zaprzeczysz, ze juz "odchodziłas" z forum, bo poirytowało cie to ze nikt nie zwrócił uwagi na twoje powitania i wpisy a mimo to dalej tu jestes...i mimo dzisiejszej zapowiedzi opuszczenia forum tez dalej piszesz, wiec to takie moje zpostrzezenie, ze tylko tak straszysz :P
    odchodzila i co z tego ??????
    ja tez tak pisalam bo mialam zly dzien ale to jej watek i Ona z tad nie odejdzie bo ja znajde !!!!

AniaR88, Jackie lubią tę wiadomość

• Sylvka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska0811 wrote:
    Kochane, wszystkim nam się uda.. musimy w to wierzyc... Wszystkie będziemy mogly chwalić się zdjątkami:)

Uda się uda, się uda!!! :) :) :)

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska0811 wrote:
    pewnie ze sie uda . Ale rok juz zlecial i nic jak dla mnie to juz dlugo

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Uda się uda, się uda!!! :) :) :)

i tam musimy trzymać :) ale i pamiętajcie, nie popadajmy w paranoję:P na tą chwilę cieszmy się dniem dzisiejszym i tym, że to co najpiękniejsze dopiero(niedługo) przed nami :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Hej Ewelina23:) A gdzie reszta babeczek się pochowała, ja pytam?:)
    ja jestem caly czas tylko nie moglam pisac bo mialam rece zajete. teraz tez biegne myc glowe i do apteki zanim mi ja zamkną :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    pewnie ze sie uda . Ale rok juz zlecial i nic jak dla mnie to juz dlugo

Kochana ja podziwiam, ze tyle mozna w ogole wytrzymac i byc cierpliwym ( u nas dopiero 3 mc starań...)i troszkę martwię i jest we mnie lęk i wiele pytań kiedy, czy uda sie niedługo, czy to dopiero początek? Ale staram się nie myśleć źle...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    odchodzila i co z tego ??????
    ja tez tak pisalam bo mialam zly dzien ale to jej watek i Ona z tad nie odejdzie bo ja znajde !!!!
    zgadzam sie :) a fragment "bo ja znajde" podoba mi sie najbardziej. Dziewczyny jestescie świetne :D

Miska0811, Ewelina23, natasza82 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaR88 wrote:
    zgadzam sie :) a fragment "bo ja znajde" podoba mi sie najbardziej. Dziewczyny jestescie świetne :D

hehe :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska0811 wrote:
    Kochana ja podziwiam, ze tyle mozna w ogole wytrzymac i byc cierpliwym ( u nas dopiero 3 mc starań...)i troszkę martwię i jest we mnie lęk i wiele pytań kiedy, czy uda sie niedługo, czy to dopiero początek? Ale staram się nie myśleć źle...
    wiesz ja tez mam takie momenty a najbardziej ostatnio nie pisalam wam bo nie chce sie nad soba urzalac i wam glowe zawracac . Jak zobaczylam ze malpa przyszla ukleknelam z placzem zeby to byla ostatnia malpa na kolejne miesiace . Plakalam jak dziecko ze znow sie nie udalo . Kiedys wrozka mi powiedziala ze zajde w ciaze w wieku 23 lat mam jeszcze 7 miesiecy i jak pomysle ze kolejne miesiace moze sie nie udac to huj za przeproszeniem mnie strzela

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaR88 wrote:
    ja jestem caly czas tylko nie moglam pisac bo mialam rece zajete. teraz tez biegne myc glowe i do apteki zanim mi ja zamkną :D

Oj zabiegana widzę:) Ja ostatni dzień urlop, więc korzystam i odpoczywam:)Szczerze liczyłam, że prosto z urlopu wyląduje na L4 ciążowe, bo mam pracę taką a nie inną. No, ale nie tym razem:)

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lece myć, suszyc i prostowac włosy. Bądzcie grzeczne i nie szalejcie zebym mogla nadrobic Was w 5 min a nie godzin :) Buziooooolllle dla wszystkich :* :*

Miska0811 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaR88 wrote:
    lece myć, suszyc i prostowac włosy. Bądzcie grzeczne i nie szalejcie zebym mogla nadrobic Was w 5 min a nie godzin :) Buziooooolllle dla wszystkich :* :*
    buzioooollllkkkkkiiiiii :*

‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ