X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Te olane .
Odpowiedz

Te olane .

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Oj zabiegana widzę:) Ja ostatni dzień urlop, więc korzystam i odpoczywam:)Szczerze liczyłam, że prosto z urlopu wyląduje na L4 ciążowe, bo mam pracę taką a nie inną. No, ale nie tym razem:)
    a co robisz? ja zwolnilam sie z pracy bo uwazalam ze zagraza nawet moim staranion ze wzgladu na aparat do tobienia zdj rtg

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie miej mnie za jakas paranoiczke ale balam sie a do tego doszly inne okolicznosci i tak juz 3 miesiac szukam nowej pracy bez efektow :/ :(

• Phatka Znajoma

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    wiesz ja tez mam takie momenty a najbardziej ostatnio nie pisalam wam bo nie chce sie nad soba urzalac i wam glowe zawracac . Jak zobaczylam ze malpa przyszla ukleknelam z placzem zeby to byla ostatnia malpa na kolejne miesiace . Plakalam jak dziecko ze znow sie nie udalo . Kiedys wrozka mi powiedziala ze zajde w ciaze w wieku 23 lat mam jeszcze 7 miesiecy i jak pomysle ze kolejne miesiace moze sie nie udac to huj za przeproszeniem mnie strzela

Ewelinko, Ty masz dopiero 23 lata :) młodziutka jesteś i na pewno wcześniej czy później się uda :)

• Sylvka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    wiesz ja tez mam takie momenty a najbardziej ostatnio nie pisalam wam bo nie chce sie nad soba urzalac i wam glowe zawracac . Jak zobaczylam ze malpa przyszla ukleknelam z placzem zeby to byla ostatnia malpa na kolejne miesiace . Plakalam jak dziecko ze znow sie nie udalo . Kiedys wrozka mi powiedziala ze zajde w ciaze w wieku 23 lat mam jeszcze 7 miesiecy i jak pomysle ze kolejne miesiace moze sie nie udac to huj za przeproszeniem mnie strzela

Wiemy, że Ci ciężko. Chyba każda przerabia łzy przy negatywnym teście, czy @. Statystyki mówią, że para średnio stara się rok o dziecko. Także jesteś już przed samą metą:):):) Dobrze zrozumiałam, że to już tyle?

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:

rozumiem Cie Kochana. Ja pisalam,ze jestem osoba bardzo niecierpliwa i myslalam ze wystarczy jeden strzał i będzie dzidzia. I tak sie rozczarowalam po pierwszym staraniu i drugim. SMutne i tez przeplakalam,ale doszlam do wniosku ze nie moge wiecznie o tym myslec, smucic i uzalac sie bo to jeszcze gorzej wplynie na mnie. Narazie nie zapeszam jest ok, choc nie da sie nie myslec bedac tutaj na ovu z Wami codziennie :) sciskam

AniaR88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phatka wrote:
    Ewelinko, Ty masz dopiero 23 lata :) młodziutka jesteś i na pewno wcześniej czy później się uda :)
    Ale to ze jestem kochana mloda nie znaczy ze niechce tego tak bardzo . mam 23 lata w lipcu 24 i juz rok sie staramy wiec juz troche czasu jest

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phatka wrote:
    jestem mloda i juz mam takie problemy z jajnikami :/

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaR88 wrote:
    nie miej mnie za jakas paranoiczke ale balam sie a do tego doszly inne okolicznosci i tak juz 3 miesiac szukam nowej pracy bez efektow :/ :(

Ania ja też jestem pełna lęków, u mnie fale radiowe, prądy, ultradźwieki, laser. Tak samo się boję i myślę czy nie trzeba będzie zmienić pracy. Czy nie jestem już tym poprostu przesiąknięta przez te 2 lata... Gin. powiedziała, że może to mieć wpływ na starania, ale więcej robi stres...

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phatka wrote:

napewno kiedyś się uda :) tylko jak jest oczekiwane i pragnie się tej trzeciej małej osóbki w życiu to cieżko z każdym miesiącem widzieć 1 kreskę na teście, albo @. Właśnie to jest w tym niesprawiedliwe,ze człowiekowi nalży się szczęście a musi na nie czekać i czekać. A inne kobiety(ten temat był już poruszany nieraz) "puszczają" się w krzakach z byle kim i co za miesiąc?CIĄŻA! Często nie chciana i zaniedbana..... (przepraszam Was za takie wyrażenia) ale szlak mnie trafia :)

• Phatka Znajoma

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm, Boże broń ;) nie powiedziałam, nawet nie pomyślałam, że nie chcesz tego tak bardzo, bardzo :) Wiek nie ma tu nic do rzeczy :) Można mieć i 18 lat, a być gotowym na dziecko i pragnąć go z całych sił. Jedyne co myślę, to to, że ze względu na wiek masz jeszcze czas by na spokojnie starać się o dzidziusia.

Ewelina23 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Wiemy, że Ci ciężko. Chyba każda przerabia łzy przy negatywnym teście, czy @. Statystyki mówią, że para średnio stara się rok o dziecko. Także jesteś już przed samą metą:):):) Dobrze zrozumiałam, że to już tyle?
    tak kochana dobrze :)
    Wiesz ja wiem ze jest duzo dziewczyn ktore staraja sie nawet 6 lat to ja w porownaniu do nic jest nic . Ale dla mnie samej jest to wiecznosc

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    Ale to ze jestem kochana mloda nie znaczy ze niechce tego tak bardzo . mam 23 lata w lipcu 24 i juz rok sie staramy wiec juz troche czasu jest

wydaje mi się, że to odpowiedni wiek na dziecko. Jeśli nie ma przeszkód to dlaczego nie? Teraz dużo słyszy się o tym, ,ze mlode dziewczyny staraja sie o dziecko miesiącami i nie jedej lekarz mówił, że najlepiej żeby zachodzić do 25 roku życia (jak mojej dobrej znajomej ,która jest w moim wieku-23 lata) no szok jak mi to powiedziała...

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    tak kochana dobrze :)
    Wiesz ja wiem ze jest duzo dziewczyn ktore staraja sie nawet 6 lat to ja w porownaniu do nic jest nic . Ale dla mnie samej jest to wiecznosc

Będzie dobrze, naprawdę będzie. Ja w to wierzę, że Wam się uda. Bardzo bardzo bardzo:* U nas to już 8 miesiąc i też mam już czarne myśli, ale jakoś trzeba żyć dalej;)

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na każdą z nas przyjdzie pora.. przerażający tylko fakt, że kiedyś tak nie było...:) a teraz młode dziewczyny borykają się z wieloma problemami zdrowotnymi przy których cieżko starać się o dziecko, a przede wszystkim wymaga to czasu. To jest smutne:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Będzie dobrze, naprawdę będzie. Ja w to wierzę, że Wam się uda. Bardzo bardzo bardzo:* U nas to już 8 miesiąc i też mam już czarne myśli, ale jakoś trzeba żyć dalej;)

Sylvka- uda się :) trzymam kciuki ;*

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, a może tak zmiana tematu - tak trochę odskoczyć od tematu ciąża, dziecko?:) co za dużo to nie zdrowo:) bo naprawdę coś czuje, że mi się zalączy myślenie a dopiero u mnie 14dc:P

• Sylvka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż mówi, że tak to jest że tylko 14latki i 15latki zachodzą w ciąże bez problemu. Niestety zawsze jest na odwrót: chcesz nie masz, nie chcesz masz.

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska0811 wrote:
    rozumiem Cie Kochana. Ja pisalam,ze jestem osoba bardzo niecierpliwa i myslalam ze wystarczy jeden strzał i będzie dzidzia. I tak sie rozczarowalam po pierwszym staraniu i drugim. SMutne i tez przeplakalam,ale doszlam do wniosku ze nie moge wiecznie o tym myslec, smucic i uzalac sie bo to jeszcze gorzej wplynie na mnie. Narazie nie zapeszam jest ok, choc nie da sie nie myslec bedac tutaj na ovu z Wami codziennie :) sciskam
    dlatego ja nie porownuje wykresow ze swoim tylko zaznaczam i uciekam tu . Nie da sie zapomiec bo chcialam sobie zrobic przerwe ale nie moglam wytrzymac bez WAS !
    Boli mnie to ze co niektore ktore wywalaja dziec do smieci albo do rzek o ciaze nie maja ciezko . A w normalnym domu dzie ja sarunki pieniadze milosc przedewszystkim o dziecko tak ciezko . Ja jak ogladam wiadomosci i slysze to normalnie rycze ile rodzin nie moga miec wogole dzieci adoptowali by ale taka suka woli odebrac zycie takiej malej iskierce co by gdzie indziej miala wspaniale zyczie

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska0811 wrote:
    Sylvka- uda się :) trzymam kciuki ;*
    Dzięki kochana:)

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phatka wrote:
    Hmmm, Boże broń ;) nie powiedziałam, nawet nie pomyślałam, że nie chcesz tego tak bardzo, bardzo :) Wiek nie ma tu nic do rzeczy :) Można mieć i 18 lat, a być gotowym na dziecko i pragnąć go z całych sił. Jedyne co myślę, to to, że ze względu na wiek masz jeszcze czas by na spokojnie starać się o dzidziusia.
    Wiem kochana ale patrze na ten rok i nic . Wiec dobrze ze jeszcze nie chcialam czekac ze staraniami bo chcialam zaczac w wieku 25 lat

‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ