X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Te olane .
Odpowiedz

Te olane .

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udzielac mi sie nie udziela tylko mam dni jak przed @ ...

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W jakim tempie namnazaja sie tu strony, przepraszam nie bede odwolywac sie do wpisow i z gory przepraszam za przekrecanie, czy mylenie pseudonimow ;)
    Ewelina - masz brac CLO az do momentu, az do osiagniecia sukcesu? Poczytaj sobie na temat CLO, po pol roku powinno sie zrobic przerwe, bo i inaczej moze miec bardzo zly wplyw na zdrowie. Mozna sie dalej stymulowac, ale nalezy zmienic lek - chyba na gonodotropiny (albo cos takiego)
    Przewijal sie temat badania nasienia. My otrzymalismy zalecenie od gina, zadnego skierowania, robilismy badania w klinice, w ktorej sie leczymy. Musielismy sie umowic na konkretny dzien i godzine, zeby material za dlugo nie czekal, wiec osoba od preparatyki musi byc dyspozycyjna od razu ;) Moj oddawal material na miejscu, mozna tez dowiesc, ale to ryzykowne, ze przez to wyniki beda zaburzone. My placilismy za zwykle badania 50 zl, z posiewem i morfologia 150 zl. I z wynikami udalismy sie do gina, jak sa bardzo zle, to przewaznie trzeba sie udac do androloga.
    Co do tematu, ze facet jest struty w oczekiwaniu na wyniki badania. Mezowi nieco brakuje pewnosci siebie i musisz go po prostu podbudowac. Moj jak otrzymal wyniki, to dwa tygodnie sie meczyl, upijal i uzalal nad soba. W koncu zaciagnelam go do mojego gina (tez jest facetem) i to byl strzal w dziesiatke. Powiedzial mu co i jak, poopowiadal co moze byc przyczyna i jak za dotknieciem czarodziejskiej rozdzki wrocil moj kochany. Dziwne to, bo od tego czasu razem ze mna chodzi na wizyty, co wczesniej wywolywalo u niego ogromne skrepowanie.
    Diewczyny z calego serca Wam kibicuje.
    Acha jak wyniki nie wyszlyby za dobre, to warto zrobic wymazy w kierunku chlamydii, ureaplasmy i mykoplasmy,one bardzo pogarszaja wyniki nasienia. Wymazy pobieraja przewaznie od kobiety, bo w razie czego nisicielami sa oboje partnerow. Jak jest ktoras z infekcji to 6-10 tygodni leczenia antybiotykami i nasienie potrafi sie poprawic nawet 2-3 krotnie.
    Zaciskam za Was mocno kciuki i kibicuje :)

Sylvka, Katha81, Jackie lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaR88 wrote:
    Mialam isc a tak mi zchodzi. Normalnie uzaleznienie o Waszego towarzystwa:* Mąz juz sie czuje lepiej ale jakis tez zly humor ma. Zezloscil sie bo go namawiam na badania a on srednio chce isc. Ide ciasto robic moze sie zgodzi :D

tak tak wiem wiem jestem okropna :D

Ania ile u Was już trwają starania?

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaR88 wrote:
    Mialam isc a tak mi zchodzi. Normalnie uzaleznienie o Waszego towarzystwa:* Mąz juz sie czuje lepiej ale jakis tez zly humor ma. Zezloscil sie bo go namawiam na badania a on srednio chce isc. Ide ciasto robic moze sie zgodzi :D

tak tak wiem wiem jestem okropna :D

mysle ze najlepiej bedzie jak sam to przemysli i zdecyduje sie na badania.

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Sylvka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jackie w którym dniu cyklu jesteś?

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jackie wrote:
    udzielac mi sie nie udziela tylko mam dni jak przed @ ...
    jaka @? co? Czy ja Ci musze wszystko tlumaczyc?? :):) To jest takie ogólnoswiatowe zalamanie w nastroju twoim bo za kilka dni bedzie najlepsza z twoich owulacji a potem tylko zielona kropeczka a w brzuszku fosoleczka. Glowa do gory:*:*:**:

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Ania ile u Was już trwają starania?
    4 cykl dopiero :) czasami mysle ze nie udaje sie bo na początku nie chcialam dziecka :(

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha81 wrote:
    to samo mi powiedzial moj maz, ze najbardziej go przygnebia jak ja sie martwie... a jego zdaniem nie powinnam bo jestem jeszcze mloda ( 32 :P )

jesteś młoda-ma rację:D!

Katha81 lubi tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaR88 wrote:
    4 cykl dopiero :) czasami mysle ze nie udaje sie bo na początku nie chcialam dziecka :(

Kochana nie możesz tak myśleć! To napewno nie to, każdy potrzebuje czasu na taką decyzję:* Widzisz, my chcieliśmy odrazu i nic z tego narazie nie wychodzi...

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaR88 wrote:

ja mam czasami podobne mysli :( tak dlugo odwlekalam decyzje o dziecku i dlatego teraz nie moge zajsc

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    W jakim tempie namnazaja sie tu strony, przepraszam nie bede odwolywac sie do wpisow i z gory przepraszam za przekrecanie, czy mylenie pseudonimow ;)
    Ewelina - masz brac CLO az do momentu, az do osiagniecia sukcesu? Poczytaj sobie na temat CLO, po pol roku powinno sie zrobic przerwe, bo i inaczej moze miec bardzo zly wplyw na zdrowie. Mozna sie dalej stymulowac, ale nalezy zmienic lek - chyba na gonodotropiny (albo cos takiego)
    Przewijal sie temat badania nasienia. My otrzymalismy zalecenie od gina, zadnego skierowania, robilismy badania w klinice, w ktorej sie leczymy. Musielismy sie umowic na konkretny dzien i godzine, zeby material za dlugo nie czekal, wiec osoba od preparatyki musi byc dyspozycyjna od razu ;) Moj oddawal material na miejscu, mozna tez dowiesc, ale to ryzykowne, ze przez to wyniki beda zaburzone. My placilismy za zwykle badania 50 zl, z posiewem i morfologia 150 zl. I z wynikami udalismy sie do gina, jak sa bardzo zle, to przewaznie trzeba sie udac do androloga.
    Co do tematu, ze facet jest struty w oczekiwaniu na wyniki badania. Mezowi nieco brakuje pewnosci siebie i musisz go po prostu podbudowac. Moj jak otrzymal wyniki, to dwa tygodnie sie meczyl, upijal i uzalal nad soba. W koncu zaciagnelam go do mojego gina (tez jest facetem) i to byl strzal w dziesiatke. Powiedzial mu co i jak, poopowiadal co moze byc przyczyna i jak za dotknieciem czarodziejskiej rozdzki wrocil moj kochany. Dziwne to, bo od tego czasu razem ze mna chodzi na wizyty, co wczesniej wywolywalo u niego ogromne skrepowanie.
    Diewczyny z calego serca Wam kibicuje.
    Acha jak wyniki nie wyszlyby za dobre, to warto zrobic wymazy w kierunku chlamydii, ureaplasmy i mykoplasmy,one bardzo pogarszaja wyniki nasienia. Wymazy pobieraja przewaznie od kobiety, bo w razie czego nisicielami sa oboje partnerow. Jak jest ktoras z infekcji to 6-10 tygodni leczenia antybiotykami i nasienie potrafi sie poprawic nawet 2-3 krotnie.
    Zaciskam za Was mocno kciuki i kibicuje :)

dzieki za porady i wsparcie :D

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny nie możecie tak myśleć, psychika płata nam figlę...
    Tak, więc główki do góry i do boju:)

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Kochana nie możesz tak myśleć! To napewno nie to, każdy potrzebuje czasu na taką decyzję:* Widzisz, my chcieliśmy odrazu i nic z tego narazie nie wychodzi...
    po maturze strasznie chcialam dziecko. czulam, że dam rade. Poszlam na studia dzienne, wyjechalam z mojej wioseczki i pozniej nie wyobrazalam sobie bycia mama. Po studiach nie mialam pracy i balam sie strasznie bo to takie wydatki badania i wszystko. Teraz po slubie chcialam egoistycznie bawic sie bez patrzenia na to co jem pije itp. Az wkoncu poczulam ze mam w zyciu wszystko doslownie wszystko brakuje mi jednak czegos i tym "czyms" jest malutka istotka ktora wypelni radoscia nasz dom

natasza82, stardust87 lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie :) dziewczyny po porstu na każda z nas przyjdzie odpowiedni moment ;) i na pewno tak bedzie ;)

Sylvka lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaR88 wrote:
    po maturze strasznie chcialam dziecko. czulam, że dam rade. Poszlam na studia dzienne, wyjechalam z mojej wioseczki i pozniej nie wyobrazalam sobie bycia mama. Po studiach nie mialam pracy i balam sie strasznie bo to takie wydatki badania i wszystko. Teraz po slubie chcialam egoistycznie bawic sie bez patrzenia na to co jem pije itp. Az wkoncu poczulam ze mam w zyciu wszystko doslownie wszystko brakuje mi jednak czegos i tym "czyms" jest malutka istotka ktora wypelni radoscia nasz dom

Aniu doskonale Cie rozumie

AniaR88 lubi tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakochałam się w tym zdjęciu <3

http://1.bp.blogspot.com/-xO1TxDX8Keo/Uf6M0UvVwFI/AAAAAAAAEeI/HtCMYhDz06s/s640/gotowe+black+male.jpg

Katha81, natasza82, stardust87 lubią tę wiadomość

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaR88 wrote:
    po maturze strasznie chcialam dziecko. czulam, że dam rade. Poszlam na studia dzienne, wyjechalam z mojej wioseczki i pozniej nie wyobrazalam sobie bycia mama. Po studiach nie mialam pracy i balam sie strasznie bo to takie wydatki badania i wszystko. Teraz po slubie chcialam egoistycznie bawic sie bez patrzenia na to co jem pije itp. Az wkoncu poczulam ze mam w zyciu wszystko doslownie wszystko brakuje mi jednak czegos i tym "czyms" jest malutka istotka ktora wypelni radoscia nasz dom[/

i ta radość napewno niedługo się pojawi. Musimy w to wierzyć:) Napewno tak będzie. To jest ważna decyzja i teraz jesteś na to gotowa:)

AniaR88 lubi tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia1989 wrote:

http://1.bp.blogspot.com/-xO1TxDX8Keo/Uf6M0UvVwFI/AAAAAAAAEeI/HtCMYhDz06s/s640/gotowe+black+male.jpg
    zamawiam takie z twoja osoba w roli glownej :)

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia1989 wrote:

Niesamowite :) Czasami nie mogę się nadziwić nad cudem poczęcia i powstającego życia:)

Nusia1989, AniaR88 lubią tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaR88 wrote:
    zamawiam takie z twoja osoba w roli glownej :)

Jestem za :)

‹‹ 197 198 199 200 201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ