Te olane .
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZnalazłam takie coś
OBSERWACJA SZYJKI MACICY
1. Na początku cyklu szyjka jest:
- nisko,
- zamknięta,
- twarda.
2. Gdy narastają objawy płodności:
- wyżej,
- otwarta,
- miękka.
3. Gdy zbliża się owulacja:
- wysoko,
- otwarta,
- miękka.
4. Po owulacji szyjka jest:
- nisko,
- zamknięta,
- twarda.
Szczyt objawu szyjki jest to dzień, w którym szyjka macicy jest uniesiona najwyżej, ma najbardziej otwarte ujście zewnętrzne i jest miękka.
To mi tak jak bym miała tą 2 -
Landrynka wrote:jak się łatwo ją dosięga to nisko ja trzeba się wysilić ro średnio a jak się trzeba bardzo wysilić to wysoko czy jakos tak
miekka czy twarda to juz latwo odczuć a czy otwarta to czy jest opór czy nie ma. Chyba tak to jets tylko ja właśnie nie wiem bo na początku cyklu powinna być nisko zamknięta twarda a ja mam wyżej otwarta miekka tak mi sie wydaje przynajmniej ale taka jest jak narastają dni płodne a mi sie przeciez @ wczoraj dopiero skonczyla3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLandrynka wrote:Ja sb zaznaczylam teraz na wykresie ze mam wysoko nisko otwarta to mi wykrylo przypuszczalny dzień płodny wiec usunełąm
pewnie najlepiej obserwowac szyjke od poczatku cyklu i to przez pare cykli ,dla porownania i poznania. A pewnie i mi nic nie da to,ze ja sobie dzisiaj ją "macne" -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNusia1989 wrote:widocznie poziom frustracji społeczeństwa wzrasta, ludzie gdzies muszą wyładować swoją agresję, dać wyraz swojemu niezadowoleniu a internet sprzyja bezkarnemu dawaniu upustu tym wszystkim złym emocjom, w realu ktoś mógłby dać im zwyczajnie w pysk czy mordę, a tu wyżyje się i czuje się chojrak
poza tym zazwyczaj ludzie z niską samooceną, niedowartościowani poprzez poniżenie kogoś mogą dopiero poczuć się lepsi, leczą kompleksy
a czasem zwyczajnie człowiek wstanie lewą nogą i jest bardziej złośliwy niż zwykle i czasem nawet nie zdaje sobie z tego sprawy - ale takie chwilowe zachwiania trzeba wybaczyć
witaj Niusia
no tak to jest.... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJackie wrote:napisalam juz wczesniej Landryneczko...
Jeszcze smieszne jest to ze wypowiadaja sie o mnie osoby ktore nie stanowia dla mnie ani zadnego autorytetu anie nie sa dla mnie wazne na tym watku...
Uciekam zajac sie mezem ucaluj ode mnie Landrynko dziewczyny...;p
widocznie poziom frustracji społeczeństwa wzrasta, ludzie gdzieś muszą wyładować swoją agresję, dać wyraz swojemu niezadowoleniu a internet sprzyja bezkarnemu dawaniu upustu tym wszystkim złym emocjom, w realu ktoś mógłby dać im zwyczajnie w pysk czy mordę, a tu wyżyje się i czuje się chojrak
poza tym zazwyczaj ludzie z niską samooceną, niedowartościowani poprzez poniżenie kogoś mogą dopiero poczuć się lepsi, leczą kompleksy
a czasem zwyczajnie człowiek wstanie lewą nogą i jest bardziej złośliwy niż zwykle i czasem nawet nie zdaje sobie z tego sprawy - ale takie chwilowe zachwiania trzeba wybaczyć
Cassie, Jackie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny