WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Te olane .
Odpowiedz

Te olane .

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Kobitki ja narazie uciekam, postaram się wpaść późniejszym wieczorem. Miłego popołudnia. Buzki!

buziaki

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam takie coś

OBSERWACJA SZYJKI MACICY

1. Na początku cyklu szyjka jest:
    - nisko,
    - zamknięta,
    - twarda.

2. Gdy narastają objawy płodności:
    - wyżej,
    - otwarta,
    - miękka.

3. Gdy zbliża się owulacja:
    - wysoko,
    - otwarta,
    - miękka.

4. Po owulacji szyjka jest:
    - nisko,
    - zamknięta,
    - twarda.

Szczyt objawu szyjki jest to dzień, w którym szyjka macicy jest uniesiona najwyżej, ma najbardziej otwarte ujście zewnętrzne i jest miękka.

To mi tak jak bym miała tą 2

• Sylvka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynka wrote:
    jak się łatwo ją dosięga to nisko ja trzeba się wysilić ro średnio a jak się trzeba bardzo wysilić to wysoko czy jakos tak
    miekka czy twarda to juz latwo odczuć a czy otwarta to czy jest opór czy nie ma. Chyba tak to jets tylko ja właśnie nie wiem bo na początku cyklu powinna być nisko zamknięta twarda a ja mam wyżej otwarta miekka tak mi sie wydaje przynajmniej ale taka jest jak narastają dni płodne a mi sie przeciez @ wczoraj dopiero skonczyla
    Może będziesz mieć w tym miesiącu szybciej dni płodne i owu.

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papa Sylvka :* Hehe a może może :P
    Miska A to może nie wiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2014, 15:49

Sylvka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynka wrote:
    Papa Sylvka :* Hehe a może może :P
    Miska A to może nie wiem :)

mozliwe, a raczej napewno ze mi sie pogmatfalo:)az dzisiaj z czystej ciekawosci zbadam sobie ta szyjke..sprobuje ja jakos wymacac i ocenic:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sb zaznaczylam teraz na wykresie ze mam wysoko nisko otwarta to mi wykrylo przypuszczalny dzień płodny wiec usunełąm

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynka wrote:
    Ja sb zaznaczylam teraz na wykresie ze mam wysoko nisko otwarta to mi wykrylo przypuszczalny dzień płodny wiec usunełąm

pewnie najlepiej obserwowac szyjke od poczatku cyklu i to przez pare cykli ,dla porownania i poznania. A pewnie i mi nic nie da to,ze ja sobie dzisiaj ją "macne":)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynka wrote:

chyba,ze rzeczywiscie mialabys wczesniej plodne? Ilu dniowe masz cykle?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nieregularne , więc różnie raz miałam 28 dni raz 30 . Różnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynka wrote:
    Ja mam nieregularne , więc różnie raz miałam 28 dni raz 30 . Różnie

no to w sumie to taka norma..:) w taki kontroluj temperaturke i obserwuj sluz

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami bywa że dłuższe .
    Pójdę jeszcze raz sobie zbadam zobaczę .

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynka wrote:
    Czasami bywa że dłuższe .
    Pójdę jeszcze raz sobie zbadam zobaczę .

to tak jak ja..choc ostatnio jestem w szoku -37dc

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia1989 wrote:
    widocznie poziom frustracji społeczeństwa wzrasta, ludzie gdzies muszą wyładować swoją agresję, dać wyraz swojemu niezadowoleniu a internet sprzyja bezkarnemu dawaniu upustu tym wszystkim złym emocjom, w realu ktoś mógłby dać im zwyczajnie w pysk czy mordę, a tu wyżyje się i czuje się chojrak
    poza tym zazwyczaj ludzie z niską samooceną, niedowartościowani poprzez poniżenie kogoś mogą dopiero poczuć się lepsi, leczą kompleksy
    a czasem zwyczajnie człowiek wstanie lewą nogą i jest bardziej złośliwy niż zwykle i czasem nawet nie zdaje sobie z tego sprawy - ale takie chwilowe zachwiania trzeba wybaczyć :)

witaj Niusia :)
    no tak to jest....

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz sprawdziłam i tak teraz ją łatwo dosięgłam , jest taka średnia nie za twarda nie za miękka ale co do otwarcia to nie wiem chyba zamknięta jednak bo nic nie wyczułam teraz . ZObaczę jutro

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynka wrote:
    Teraz sprawdziłam i tak teraz ją łatwo dosięgłam , jest taka średnia nie za twarda nie za miękka ale co do otwarcia to nie wiem chyba zamknięta jednak bo nic nie wyczułam teraz . ZObaczę jutro

porownaj jutro:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niusia byla i nie ma?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jackie wrote:
    napisalam juz wczesniej Landryneczko...
    Jeszcze smieszne jest to ze wypowiadaja sie o mnie osoby ktore nie stanowia dla mnie ani zadnego autorytetu anie nie sa dla mnie wazne na tym watku...
    Uciekam zajac sie mezem ucaluj ode mnie Landrynko dziewczyny...;p

widocznie poziom frustracji społeczeństwa wzrasta, ludzie gdzieś muszą wyładować swoją agresję, dać wyraz swojemu niezadowoleniu a internet sprzyja bezkarnemu dawaniu upustu tym wszystkim złym emocjom, w realu ktoś mógłby dać im zwyczajnie w pysk czy mordę, a tu wyżyje się i czuje się chojrak
    poza tym zazwyczaj ludzie z niską samooceną, niedowartościowani poprzez poniżenie kogoś mogą dopiero poczuć się lepsi, leczą kompleksy
    a czasem zwyczajnie człowiek wstanie lewą nogą i jest bardziej złośliwy niż zwykle i czasem nawet nie zdaje sobie z tego sprawy - ale takie chwilowe zachwiania trzeba wybaczyć :)

Cassie, Jackie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska0811 wrote:
    Niusia byla i nie ma?

przypadkowo usunęłam wpis :O

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miejmy tylko nadzieje że Stardust wróci :)

Miska0811, Nusia1989, Cassie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia1989 wrote:
    przypadkowo usunęłam wpis :O

myslalam juz ze jakies zwidy mialam:) jak mija niedziela?:)

‹‹ 257 258 259 260 261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ