X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Te olane .
Odpowiedz

Te olane .

Oceń ten wątek:
  • Kaśka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska0811 wrote:
    już wczoraj było multum ludzi..i pustki w asortymencie:/ Miłego wieczorku! a na co idziecie??Chyba nie wspomnialas?:) bo my tez chcemy wybrac ,moze na dniach. Zdasz relacje:)
    idziemy na "Wilk z Walkstreet" z Leo DiCaprio czy jak to tam się pisze :-)

konie82.gif
    f2w3rjjg1da4lr23.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka wrote:
    kurcze z jednej strony przekichane a z drugiej strony miałam dwa dni wolnego po Nowym Roku i ten weekend a nie wiem co ze sobą robić chyba jestem pracoholiczka haha
    mam przekichane hehe bo kicham co chwila :/
    A pracuje z Jaskiem ktory ma 9 miesiecy wiec nie chce go zarazic dzwonilam do niej ale ona mowi zemusi isc do pracy

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    Heja <3 A dobrze kochana :) leniwie strasznie

my niedawno wróciliśmy z małych zakupów ale jakoś sie zmeczyłam po nich mój mąż był w punkcie plusa a ja za ten czas w czterech sklepach i normalnie mnie bolą nogi :(

age.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    A pracuje z Jaskiem ktory ma 9 miesiecy wiec nie chce go zarazic dzwonilam do niej ale ona mowi zemusi isc do pracy

o kurcze to malutkie to dziecko co sie opiekujesz ale faktycznie zebys tylko go nie zaraziła :(

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    my niedawno wróciliśmy z małych zakupów ale jakoś sie zmeczyłam po nich mój mąż był w punkcie plusa a ja za ten czas w czterech sklepach i normalnie mnie bolą nogi :(
    ja jestem jakas oslabiona dobrze ze goraczki nie mam . Piotrek chodzil butow szukal myslalam ze mnie szlak trafi gorzej niz ja

Kasiula09 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:

to Ewelinko widze,ze masz juz wprawe do maluszków:) także musimy byc ciociami w tym miesiacu:)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    o kurcze to malutkie to dziecko co sie opiekujesz ale faktycznie zebys tylko go nie zaraziła :(
    Dzwonilam do niej . mowilam Jej . Ale powiedziala ze musi isc do pracy .

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynka wrote:
    Dziewczyny próbowałam sobie zbadać szyjkę macicy i wyszło tak jakbym miała wysoko bo musiałam się nieźle wysilić żeby dotknąć , miękka i otwarta bo czułam wgłębienie . Ale jaka powinna być po @ ? Nie wiem wgl czy dobrze ja patrze

przed miesiączką szyjka macicy znajduje się nisko, jest stosunkowo twarda i lekko otwarta, by umożliwić przepływ krwi. Podobnie jest na początku cyklu, czyli podczas okresu. W tym czasie szyjka macicy w dotyku przypomina czubek nosa. Wiele kobiet nie bada położenia szyjki macicy podczas miesiączki z powodu dyskomfortu i obawy przed infekcjami. Gdy krwawienie ustaje, szyjka macicy pozostaje w niskim położeniu, jest twarda i zamknięta. W miarę jak zbliża się owulacja, szyjka macicy podnosi się do góry pochwy i staje się coraz bardziej miękka. W szczytowym momencie owulacji szyjka macicy zaczyna przypominać w dotyku usta, przy czym jest otwarta i gotowa na przyjęcie spermy. Niekiedy można odnieść wrażenie, że szyjka znika, ale jest to tylko złudzenie. W rzeczywistości jest ona tak miękka, że zlewa się ze ściankami pochwy. W tym czasie szyjka macicy jest tak wysoko, że nie sposób sięgnąć do niej palcem. Podczas owulacji szyjka jest miękka, wysoka, otwarta i wilgotna. Po owulacji szyjka macicy opada i staje się twarda oraz jędrna, a otwór w szyjce szczelnie się zamyka. Należy jednak pamiętać, że każda kobieta jest inna. A jak jesteś już po porodzie to czasami tak jest że wtedy kobiety mogą zaobserwować częściowe otwarcie szyjki przez cały cykl miesięczny :)

Miska0811, Cassie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka wrote:
    idziemy na "Wilk z Walkstreet" z Leo DiCaprio czy jak to tam się pisze :-)

ponoc zapowiada się fajny:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:

to dobrze z Twojej strony, że ją poinformowałaś...tylko, że ona też powinna wziać to pod uwagę jakoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska0811 wrote:
    to Ewelinko widze,ze masz juz wprawe do maluszków:) także musimy byc ciociami w tym miesiacu:)
    mam , mam kochana :) :) i juz sporo czasu sie maluchami zajmuje

No zobaczymy co nam styczen przyniesie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2014, 16:31

• Kaśka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska0811 wrote:
    ponoc zapowiada się fajny:)
    zdam relacje pewnie już jutro :-)

konie82.gif
    f2w3rjjg1da4lr23.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia1989 wrote:
    przed miesiączką szyjka macicy znajduje się nisko, jest stosunkowo twarda i lekko otwarta, by umożliwić przepływ krwi. Podobnie jest na początku cyklu, czyli podczas okresu. W tym czasie szyjka macicy w dotyku przypomina czubek nosa. Wiele kobiet nie bada położenia szyjki macicy podczas miesiączki z powodu dyskomfortu i obawy przed infekcjami. Gdy krwawienie ustaje, szyjka macicy pozostaje w niskim położeniu, jest twarda i zamknięta. W miarę jak zbliża się owulacja, szyjka macicy podnosi się do góry pochwy i staje się coraz bardziej miękka. W szczytowym momencie owulacji szyjka macicy zaczyna przypominać w dotyku usta, przy czym jest otwarta i gotowa na przyjęcie spermy. Niekiedy można odnieść wrażenie, że szyjka znika, ale jest to tylko złudzenie. W rzeczywistości jest ona tak miękka, że zlewa się ze ściankami pochwy. W tym czasie szyjka macicy jest tak wysoko, że nie sposób sięgnąć do niej palcem. Podczas owulacji szyjka jest miękka, wysoka, otwarta i wilgotna. Po owulacji szyjka macicy opada i staje się twarda oraz jędrna, a otwór w szyjce szczelnie się zamyka. Należy jednak pamiętać, że każda kobieta jest inna. A jak jesteś już po porodzie to czasami tak jest że wtedy kobiety mogą zaobserwować częściowe otwarcie szyjki przez cały cykl miesięczny :)

konkretnie i na temat :)

• Kasiula09 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:

To kochana kuruj się zebyś na jutro wyzdrowiała :) a co do zakupów z mężem to ja mam w miare dobrze bo szybko sie decyduje :)

age.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska0811 wrote:
    to dobrze z Twojej strony, że ją poinformowałaś...tylko, że ona też powinna wziać to pod uwagę jakoś
    no a zdarzyl sie wyleczyc . Moze od niego zalapalam .

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:

to cudnie...nic innego jak tylko fasolinka dla Was:*

Ewelina23 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka wrote:
    zdam relacje pewnie już jutro :-)

czekam:)

• Kaśka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:

to będziesz naszą skarbnicą wiedzy jak już uda nam się zafasolkować i szczęśliwie urodzić :-)

Miska0811 lubi tę wiadomość

konie82.gif
    f2w3rjjg1da4lr23.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia1989 wrote:
    czytalam to wszystko w necie jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2014, 16:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    To kochana kuruj się zebyś na jutro wyzdrowiała :) a co do zakupów z mężem to ja mam w miare dobrze bo szybko sie decyduje :)

moj tez:) tylko,ze na mnie marudzi..bo ja naleze do osob niezdecydowanych i potrafie naprawde przeleciec jeden sklep w dlugim czasie ...i czesto zdarza,ze wychodze bez niczego..doceniam jego cierpliowosc.. ja bym sie wykomnczyla na jego miejscu :P

‹‹ 259 260 261 262 263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ