X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Te olane .
Odpowiedz

Te olane .

Oceń ten wątek:
  • Kaśka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska0811 wrote:
    już wczoraj było multum ludzi..i pustki w asortymencie:/ Miłego wieczorku! a na co idziecie??Chyba nie wspomnialas?:) bo my tez chcemy wybrac ,moze na dniach. Zdasz relacje:)
    idziemy na "Wilk z Walkstreet" z Leo DiCaprio czy jak to tam się pisze :-)

konie82.gif
    f2w3rjjg1da4lr23.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka wrote:
    kurcze z jednej strony przekichane a z drugiej strony miałam dwa dni wolnego po Nowym Roku i ten weekend a nie wiem co ze sobą robić chyba jestem pracoholiczka haha
    mam przekichane hehe bo kicham co chwila :/
    A pracuje z Jaskiem ktory ma 9 miesiecy wiec nie chce go zarazic dzwonilam do niej ale ona mowi zemusi isc do pracy

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    Heja <3 A dobrze kochana :) leniwie strasznie

my niedawno wróciliśmy z małych zakupów ale jakoś sie zmeczyłam po nich mój mąż był w punkcie plusa a ja za ten czas w czterech sklepach i normalnie mnie bolą nogi :(

preg.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    A pracuje z Jaskiem ktory ma 9 miesiecy wiec nie chce go zarazic dzwonilam do niej ale ona mowi zemusi isc do pracy

o kurcze to malutkie to dziecko co sie opiekujesz ale faktycznie zebys tylko go nie zaraziła :(

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    my niedawno wróciliśmy z małych zakupów ale jakoś sie zmeczyłam po nich mój mąż był w punkcie plusa a ja za ten czas w czterech sklepach i normalnie mnie bolą nogi :(
    ja jestem jakas oslabiona dobrze ze goraczki nie mam . Piotrek chodzil butow szukal myslalam ze mnie szlak trafi gorzej niz ja

Kasiula09 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:

to Ewelinko widze,ze masz juz wprawe do maluszków:) także musimy byc ciociami w tym miesiacu:)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    o kurcze to malutkie to dziecko co sie opiekujesz ale faktycznie zebys tylko go nie zaraziła :(
    Dzwonilam do niej . mowilam Jej . Ale powiedziala ze musi isc do pracy .

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynka wrote:
    Dziewczyny próbowałam sobie zbadać szyjkę macicy i wyszło tak jakbym miała wysoko bo musiałam się nieźle wysilić żeby dotknąć , miękka i otwarta bo czułam wgłębienie . Ale jaka powinna być po @ ? Nie wiem wgl czy dobrze ja patrze

przed miesiączką szyjka macicy znajduje się nisko, jest stosunkowo twarda i lekko otwarta, by umożliwić przepływ krwi. Podobnie jest na początku cyklu, czyli podczas okresu. W tym czasie szyjka macicy w dotyku przypomina czubek nosa. Wiele kobiet nie bada położenia szyjki macicy podczas miesiączki z powodu dyskomfortu i obawy przed infekcjami. Gdy krwawienie ustaje, szyjka macicy pozostaje w niskim położeniu, jest twarda i zamknięta. W miarę jak zbliża się owulacja, szyjka macicy podnosi się do góry pochwy i staje się coraz bardziej miękka. W szczytowym momencie owulacji szyjka macicy zaczyna przypominać w dotyku usta, przy czym jest otwarta i gotowa na przyjęcie spermy. Niekiedy można odnieść wrażenie, że szyjka znika, ale jest to tylko złudzenie. W rzeczywistości jest ona tak miękka, że zlewa się ze ściankami pochwy. W tym czasie szyjka macicy jest tak wysoko, że nie sposób sięgnąć do niej palcem. Podczas owulacji szyjka jest miękka, wysoka, otwarta i wilgotna. Po owulacji szyjka macicy opada i staje się twarda oraz jędrna, a otwór w szyjce szczelnie się zamyka. Należy jednak pamiętać, że każda kobieta jest inna. A jak jesteś już po porodzie to czasami tak jest że wtedy kobiety mogą zaobserwować częściowe otwarcie szyjki przez cały cykl miesięczny :)

Miska0811, Cassie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka wrote:
    idziemy na "Wilk z Walkstreet" z Leo DiCaprio czy jak to tam się pisze :-)

ponoc zapowiada się fajny:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:

to dobrze z Twojej strony, że ją poinformowałaś...tylko, że ona też powinna wziać to pod uwagę jakoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska0811 wrote:
    to Ewelinko widze,ze masz juz wprawe do maluszków:) także musimy byc ciociami w tym miesiacu:)
    mam , mam kochana :) :) i juz sporo czasu sie maluchami zajmuje

No zobaczymy co nam styczen przyniesie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2014, 16:31

• Kaśka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska0811 wrote:
    ponoc zapowiada się fajny:)
    zdam relacje pewnie już jutro :-)

konie82.gif
    f2w3rjjg1da4lr23.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia1989 wrote:
    przed miesiączką szyjka macicy znajduje się nisko, jest stosunkowo twarda i lekko otwarta, by umożliwić przepływ krwi. Podobnie jest na początku cyklu, czyli podczas okresu. W tym czasie szyjka macicy w dotyku przypomina czubek nosa. Wiele kobiet nie bada położenia szyjki macicy podczas miesiączki z powodu dyskomfortu i obawy przed infekcjami. Gdy krwawienie ustaje, szyjka macicy pozostaje w niskim położeniu, jest twarda i zamknięta. W miarę jak zbliża się owulacja, szyjka macicy podnosi się do góry pochwy i staje się coraz bardziej miękka. W szczytowym momencie owulacji szyjka macicy zaczyna przypominać w dotyku usta, przy czym jest otwarta i gotowa na przyjęcie spermy. Niekiedy można odnieść wrażenie, że szyjka znika, ale jest to tylko złudzenie. W rzeczywistości jest ona tak miękka, że zlewa się ze ściankami pochwy. W tym czasie szyjka macicy jest tak wysoko, że nie sposób sięgnąć do niej palcem. Podczas owulacji szyjka jest miękka, wysoka, otwarta i wilgotna. Po owulacji szyjka macicy opada i staje się twarda oraz jędrna, a otwór w szyjce szczelnie się zamyka. Należy jednak pamiętać, że każda kobieta jest inna. A jak jesteś już po porodzie to czasami tak jest że wtedy kobiety mogą zaobserwować częściowe otwarcie szyjki przez cały cykl miesięczny :)

konkretnie i na temat :)

• Kasiula09 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:

To kochana kuruj się zebyś na jutro wyzdrowiała :) a co do zakupów z mężem to ja mam w miare dobrze bo szybko sie decyduje :)

preg.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska0811 wrote:
    to dobrze z Twojej strony, że ją poinformowałaś...tylko, że ona też powinna wziać to pod uwagę jakoś
    no a zdarzyl sie wyleczyc . Moze od niego zalapalam .

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:

to cudnie...nic innego jak tylko fasolinka dla Was:*

Ewelina23 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka wrote:
    zdam relacje pewnie już jutro :-)

czekam:)

• Kaśka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:

to będziesz naszą skarbnicą wiedzy jak już uda nam się zafasolkować i szczęśliwie urodzić :-)

Miska0811 lubi tę wiadomość

konie82.gif
    f2w3rjjg1da4lr23.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia1989 wrote:
    czytalam to wszystko w necie jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2014, 16:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    To kochana kuruj się zebyś na jutro wyzdrowiała :) a co do zakupów z mężem to ja mam w miare dobrze bo szybko sie decyduje :)

moj tez:) tylko,ze na mnie marudzi..bo ja naleze do osob niezdecydowanych i potrafie naprawde przeleciec jeden sklep w dlugim czasie ...i czesto zdarza,ze wychodze bez niczego..doceniam jego cierpliowosc.. ja bym sie wykomnczyla na jego miejscu :P

‹‹ 259 260 261 262 263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ