Te olane .
-
WIADOMOŚĆ
-
Miska0811 wrote:już wczoraj było multum ludzi..i pustki w asortymencie:/ Miłego wieczorku! a na co idziecie??Chyba nie wspomnialas? bo my tez chcemy wybrac ,moze na dniach. Zdasz relacje:)
-
nick nieaktualnyKaśka wrote:kurcze z jednej strony przekichane a z drugiej strony miałam dwa dni wolnego po Nowym Roku i ten weekend a nie wiem co ze sobą robić chyba jestem pracoholiczka haha
A pracuje z Jaskiem ktory ma 9 miesiecy wiec nie chce go zarazic dzwonilam do niej ale ona mowi zemusi isc do pracy -
Ewelina23 wrote:mam przekichane hehe bo kicham co chwila
A pracuje z Jaskiem ktory ma 9 miesiecy wiec nie chce go zarazic dzwonilam do niej ale ona mowi zemusi isc do pracy
o kurcze to malutkie to dziecko co sie opiekujesz ale faktycznie zebys tylko go nie zaraziła -
nick nieaktualnyKasiula09 wrote:my niedawno wróciliśmy z małych zakupów ale jakoś sie zmeczyłam po nich mój mąż był w punkcie plusa a ja za ten czas w czterech sklepach i normalnie mnie bolą nogi
Kasiula09 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwelina23 wrote:mam przekichane hehe bo kicham co chwila
A pracuje z Jaskiem ktory ma 9 miesiecy wiec nie chce go zarazic dzwonilam do niej ale ona mowi zemusi isc do pracy
to Ewelinko widze,ze masz juz wprawe do maluszków:) także musimy byc ciociami w tym miesiacu:) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLandrynka wrote:Dziewczyny próbowałam sobie zbadać szyjkę macicy i wyszło tak jakbym miała wysoko bo musiałam się nieźle wysilić żeby dotknąć , miękka i otwarta bo czułam wgłębienie . Ale jaka powinna być po @ ? Nie wiem wgl czy dobrze ja patrze
przed miesiączką szyjka macicy znajduje się nisko, jest stosunkowo twarda i lekko otwarta, by umożliwić przepływ krwi. Podobnie jest na początku cyklu, czyli podczas okresu. W tym czasie szyjka macicy w dotyku przypomina czubek nosa. Wiele kobiet nie bada położenia szyjki macicy podczas miesiączki z powodu dyskomfortu i obawy przed infekcjami. Gdy krwawienie ustaje, szyjka macicy pozostaje w niskim położeniu, jest twarda i zamknięta. W miarę jak zbliża się owulacja, szyjka macicy podnosi się do góry pochwy i staje się coraz bardziej miękka. W szczytowym momencie owulacji szyjka macicy zaczyna przypominać w dotyku usta, przy czym jest otwarta i gotowa na przyjęcie spermy. Niekiedy można odnieść wrażenie, że szyjka znika, ale jest to tylko złudzenie. W rzeczywistości jest ona tak miękka, że zlewa się ze ściankami pochwy. W tym czasie szyjka macicy jest tak wysoko, że nie sposób sięgnąć do niej palcem. Podczas owulacji szyjka jest miękka, wysoka, otwarta i wilgotna. Po owulacji szyjka macicy opada i staje się twarda oraz jędrna, a otwór w szyjce szczelnie się zamyka. Należy jednak pamiętać, że każda kobieta jest inna. A jak jesteś już po porodzie to czasami tak jest że wtedy kobiety mogą zaobserwować częściowe otwarcie szyjki przez cały cykl miesięczny
Miska0811, Cassie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMiska0811 wrote:to Ewelinko widze,ze masz juz wprawe do maluszków:) także musimy byc ciociami w tym miesiacu:)
No zobaczymy co nam styczen przyniesieWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2014, 16:31
-
nick nieaktualnyNusia1989 wrote:przed miesiączką szyjka macicy znajduje się nisko, jest stosunkowo twarda i lekko otwarta, by umożliwić przepływ krwi. Podobnie jest na początku cyklu, czyli podczas okresu. W tym czasie szyjka macicy w dotyku przypomina czubek nosa. Wiele kobiet nie bada położenia szyjki macicy podczas miesiączki z powodu dyskomfortu i obawy przed infekcjami. Gdy krwawienie ustaje, szyjka macicy pozostaje w niskim położeniu, jest twarda i zamknięta. W miarę jak zbliża się owulacja, szyjka macicy podnosi się do góry pochwy i staje się coraz bardziej miękka. W szczytowym momencie owulacji szyjka macicy zaczyna przypominać w dotyku usta, przy czym jest otwarta i gotowa na przyjęcie spermy. Niekiedy można odnieść wrażenie, że szyjka znika, ale jest to tylko złudzenie. W rzeczywistości jest ona tak miękka, że zlewa się ze ściankami pochwy. W tym czasie szyjka macicy jest tak wysoko, że nie sposób sięgnąć do niej palcem. Podczas owulacji szyjka jest miękka, wysoka, otwarta i wilgotna. Po owulacji szyjka macicy opada i staje się twarda oraz jędrna, a otwór w szyjce szczelnie się zamyka. Należy jednak pamiętać, że każda kobieta jest inna. A jak jesteś już po porodzie to czasami tak jest że wtedy kobiety mogą zaobserwować częściowe otwarcie szyjki przez cały cykl miesięczny
konkretnie i na temat -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNusia1989 wrote:przed miesiączką szyjka macicy znajduje się nisko, jest stosunkowo twarda i lekko otwarta, by umożliwić przepływ krwi. Podobnie jest na początku cyklu, czyli podczas okresu. W tym czasie szyjka macicy w dotyku przypomina czubek nosa. Wiele kobiet nie bada położenia szyjki macicy podczas miesiączki z powodu dyskomfortu i obawy przed infekcjami. Gdy krwawienie ustaje, szyjka macicy pozostaje w niskim położeniu, jest twarda i zamknięta. W miarę jak zbliża się owulacja, szyjka macicy podnosi się do góry pochwy i staje się coraz bardziej miękka. W szczytowym momencie owulacji szyjka macicy zaczyna przypominać w dotyku usta, przy czym jest otwarta i gotowa na przyjęcie spermy. Niekiedy można odnieść wrażenie, że szyjka znika, ale jest to tylko złudzenie. W rzeczywistości jest ona tak miękka, że zlewa się ze ściankami pochwy. W tym czasie szyjka macicy jest tak wysoko, że nie sposób sięgnąć do niej palcem. Podczas owulacji szyjka jest miękka, wysoka, otwarta i wilgotna. Po owulacji szyjka macicy opada i staje się twarda oraz jędrna, a otwór w szyjce szczelnie się zamyka. Należy jednak pamiętać, że każda kobieta jest inna. A jak jesteś już po porodzie to czasami tak jest że wtedy kobiety mogą zaobserwować częściowe otwarcie szyjki przez cały cykl miesięczny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2014, 16:35
-
nick nieaktualnyKasiula09 wrote:To kochana kuruj się zebyś na jutro wyzdrowiała a co do zakupów z mężem to ja mam w miare dobrze bo szybko sie decyduje
moj tez:) tylko,ze na mnie marudzi..bo ja naleze do osob niezdecydowanych i potrafie naprawde przeleciec jeden sklep w dlugim czasie ...i czesto zdarza,ze wychodze bez niczego..doceniam jego cierpliowosc.. ja bym sie wykomnczyla na jego miejscu