X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Te olane .
Odpowiedz

Te olane .

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana wszystko jest mowliwe ja jestem pewna ze moja owulka byla 14dc a wg of mialam 17dc. Okaze sie ;)
    W poprzednim cyklu mialam faze lutealna niby 13dni i tez w to nie wierze.

Ewelina23 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska0811 wrote:
    Ja czytalam gdzies na OF ze jesli wyznaczy owulke przerywanymi to znaczy,ze ma za malo danych i ten wykres jest niepewny? Ciężko skumać ten mechanizm programu
    tak dobrze piszesz ze ovu nie ma 100% pewnosci ze byla owulka

Miska0811, Cassie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Kochana wszystko jest mowliwe ja jestem pewna ze moja owulka byla 14dc a wg of mialam 17dc. Okaze sie ;)
    W poprzednim cyklu mialam faze lutealna niby 13dni i tez w to nie wierze.

ja to tak serio nie biore tego wykresu za prawdziwy. Tym bardziej,ze mam rozregulowany okres i tak naprawde nie wiem kiedy powinnam go dostać. Wg OF na dzisiejszy dzien w 31 dc, zobaxzymy

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli wyznaczy mi na 17 dc to byla bym juz 3dpo

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    jesli wyznaczy mi na 17 dc to byla bym juz 3dpo

ja wlasnie jestem dzis 3 dpo.OF z 2 czy 3 razy zmieniało mi dni:/ A co ile masz @?Bo moze juz pisalas,ale nie pamietam:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska0811 wrote:
    ja wlasnie jestem dzis 3 dpo.OF z 2 czy 3 razy zmieniało mi dni:/ A co ile masz @?Bo moze juz pisalas,ale nie pamietam:)
    ostatnio mialam 45 dc ale teraz jestem po clo i on mi skrucic ma cykl . Gin mowil ze bedzie od 30 do 36 dc

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    ostatnio mialam 45 dc ale teraz jestem po clo i on mi skrucic ma cykl . Gin mowil ze bedzie od 30 do 36 dc

rozumiem... 45 dni szok.
    Ja nie bralam clo ale teraz cykl waha sam się się między 30-37 dniem. Więc to takie oczekiwanie denerwujące

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziwne bo moja szyjka jest nadal napuchnieta i otwarta i sluz lepki kremowy

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jest tylko program, ja sie nie sugeruje kiedy on mi wyznaczyl owulacje. dla mnie wazny jest wykres temperatury bo po nim widze co sie dzieje i czy jest szansa.

Miska0811 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska0811 wrote:
    rozumiem... 45 dni szok.
    Ja nie bralam clo ale teraz cykl waha sam się się między 30-37 dniem. Więc to takie oczekiwanie denerwujące
    denerwuje strasznie wczesniej mialam 28dc i 36 raz tak raz tak tak przeplatane a po tych tabletkach co bralam zeby wyleczyc z torbiela mi sie tak pomieszalo

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:

lepki kremowy wystepuje po owulacji, jest to sluz nie plodny.
    plodny jest przezroczysty taki ktory mozesz pomiedzy dwoma palcami rozciagnac na 5-8cm lub wiecej i sie nie zrywa

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natasza śliczna ta twoja siostrzenica :*
    Ewelinko smacznie ci wyszło mniam :) Chyba też sb zrobię :P

Ewelina23, natasza82 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    to jest tylko program, ja sie nie sugeruje kiedy on mi wyznaczyl owulacje. dla mnie wazny jest wykres temperatury bo po nim widze co sie dzieje i czy jest szansa.
    Ja to samo nie patrze na niego bo raz sie juz pomylil owulki nie bylo a on wyznaczyl :/
    myli sie strasznie wystarczy cos wpisac pozniej zmienic i juz sie gubi

Cassie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:

hmmmm.... Kochanie cieżko mi odpisać czego mozna się spodziewać. A mozesz okreslic czy wysoko czy nisko?
    Mnie drugi dzien nie pokoi sluz. Znow glut kremowy, ale rozciągliwy. Na wkładce sucho,ale po siusiu na papierze pełno tego śluzu. Oj, mam złe przeczucia...
    Ewelinko ,dziś badałam szyjkę i mam zamknięta-bynajmniej różni się napewno niż wczoraj bo czułam, że jest otwarta-dziś nie ma "otworku" i jest twardsza i nisko

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz jajka w domu? Wybij jedno do szklanki i sprobuj wziac bialko miedzy palce - taka konsystencje i wyglad ma sluz plodny. Kazdy inny jest nie plodny.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    lepki kremowy wystepuje po owulacji, jest to sluz nie plodny.
    plodny jest przezroczysty taki ktory mozesz pomiedzy dwoma palcami rozciagnac na 5-8cm lub wiecej i sie nie zrywa
    Wiem wiem kochana wczesniej dalam analize sluzu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska0811 wrote:
    hmmmm.... Kochanie cieżko mi odpisać czego mozna się spodziewać. A mozesz okreslic czy wysoko czy nisko?
    Mnie drugi dzien nie pokoi sluz. Znow glut kremowy, ale rozciągliwy. Na wkładce sucho,ale po siusiu na papierze pełno tego śluzu. Oj, mam złe przeczucia...
    Ewelinko ,dziś badałam szyjkę i mam zamknięta-bynajmniej różni się napewno niż wczoraj bo czułam, że jest otwarta-dziś nie ma "otworku" i jest twardsza i nisko
    no wlasnie jest wysoko napuchnieta i otwarta :/ Anitka miala tak jak byla w ciazy dopiero po tescie jej sie zamknela ale to kazda jest inna
    no i zobilam drugi test i jest negatywny :/
    nic juz z tego nie kumam czekam do jutra

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska0811 wrote:

Miska badam szyjke od dawna. U mnie jest ciezko odroznic czy jest otwarta czy zamknieta bo jestem po dwoch naturalnych porodach.
    Szyjke mierz zawsze o tj porze o ktorej mierzysz temp rano. Po godz 8.00 podobniej jak temperatura wedruje.
    A do wykresu wpisujcie najpewniejszy sluz ktory wystepuje w ciagu calego dnia. Zazwyczaj wieczore mozna zauwazyc sluz plodny ;) ja dla przykladu rano mialam kremowy a wieczorem przezroczysty jak szklo.
    I co jeszcze nie zaleca sie badania szybjki po owulacji zeby jej przypadkiem nie zaszkodzic ;)
    Tak Wam tylko chialam napisac czego sie nauczylam ;)

natasza82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wiem ze jest otwarta bo wchodzi mi czubek palca :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uszkodzic* a nie zaszkodzic

‹‹ 402 403 404 405 406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ