Testowanie - Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
staraczka24 wrote:Teraz to i ja to wiem. Jesten bardzo oslabiona i odwodniona. Mam dgoraczke znowu. Maz pojechal do apteki po cos
Ja polecam bakterie w kapsułkach (probiotyk), spróbuj tez zjeść gorzkiej czekolady byle chemii jak najmniej łykać w razie czego... -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny. Nie zapisuję się już od jakiegoś czasu na testowanie, bo chciałam spróbować się trochę odfiksować, co nie do końca mi się udało Właśnie kończę 10 cykl, już wiem, że kolejny nieudany. I znowu to samo złość, bezsilność, okropne poczucie uwięzienia. Sama nie wiem, czy mam bardziej dość tych moich destrukcyjnych emocji czy niepowodzeń samych w sobie.
Znalazłam dziś tę stronę i bardzo mi przypadła do gustu, mam nadzieję, że znajdę sposób, żeby przede wszystkim odpocząć, żeby podejść do tego inaczej, bo czasem jestem już baaaardzo zmęczona. Może którejś z Was pomoże, więc wysyłam:
http://chcemiecdziecko.pl/zapytam-coacha-plodnoscilist-1/14.04.2018 Théo -
nick nieaktualnymi_lejdi wrote:Cześć dziewczyny. Nie zapisuję się już od jakiegoś czasu na testowanie, bo chciałam spróbować się trochę odfiksować, co nie do końca mi się udało Właśnie kończę 10 cykl, już wiem, że kolejny nieudany. I znowu to samo złość, bezsilność, okropne poczucie uwięzienia. Sama nie wiem, czy mam bardziej dość tych moich destrukcyjnych emocji czy niepowodzeń samych w sobie.
Znalazłam dziś tę stronę i bardzo mi przypadła do gustu, mam nadzieję, że znajdę sposób, żeby przede wszystkim odpocząć, żeby podejść do tego inaczej, bo czasem jestem już baaaardzo zmęczona. Może którejś z Was pomoże, więc wysyłam:
http://chcemiecdziecko.pl/zapytam-coacha-plodnoscilist-1/
Z tego co widzę wyniki są dobre
Jak tam wyniki partnera? -
Kochane!! Byłam u ginekologa! Miałam owulację! Piękne ciałko i grubiutkie endo! Lekarz trzyma kciuki!
Mam w sumie brać 12 dni dupka i jak obaczę pozytyw to szybciutko do niego, bo przy tylu lekach musze byc pod kontrola.
Przy pozytywnym teście absolutnie nie odstawiać dupka i metforminy.
Moja pierwsza owulacja chyba od starań..... jaka ja jestem szczęśliwa. Mogę w końcu wierzyć. Ale jestem bardzo spokojna.
Mi lejdi a to pewne, że cykl stracony?(
Susanna kochana jak u Ciebie?
Staraczka jak się czujesz?meggi90, SusannaDean, Idzianna lubią tę wiadomość
-
Coś się nadal zacina.
Dziewczyny wiecie co od wczoraj bolały mnie jajniki, nie jakoś strasznie, bez tabletek się obyło. Dziś czuję się tak jakby okresowo (okres za tydzień, cykle 35 dniowe), czuję się taka gorąca. Dziś 9 dpo i tak o godzinie 14 mówię zrobię sobie test, i tak w sumie dla jaj to było, i wiecie co ? po około minucie pokazał się cień cienia niemalże niewidoczny. Nawet nie będę wstawiała tego, bo powiecie że jakaś nienormalna jestem. Nie śmiem twierdzić nawet że to ciąża, 2 cykl i byłby szczęśliwy? Kochane bardziej się martwię, że to jakaś torbiel czy coś. Dodam że robiłam PINK TEST w Eco opakowaniu, wcześniej robiłam tez pink testy i wychodziła biel, żadnego cienia, a teraz coś tam jest no i te dziwne czucie. Ale w 9 dpo? Doradźcie co mam robić? Jutro beta? A jakby ciąża to kiedy najlepiej na wizytę do gina? Dodam że te moje tsh to tak ma 3,4. Oczywiście jutro zrobię test z porannego moczu.dobuska, Aga26 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny jutro mam 4/5dc bo nie wiem nigdy czy mialam plamienie czy lekkie krwawienie. Chce zrobic badanie krwi i tak sie zastanawiam ktore? Moge zrobic albo same hormonalne czyli prog, prolaktyna, tsh, lh, fsh, estradiol albo zrobic typowe dla kobiet starajacych sie w tym jest mocz, ob, prolaktyna, tsh, przeciwciala tokso i rozyczka. Ktore robic? W piatek wizyta u gina.
-
meggi90 wrote:Coś się nadal zacina.
Dziewczyny wiecie co od wczoraj bolały mnie jajniki, nie jakoś strasznie, bez tabletek się obyło. Dziś czuję się tak jakby okresowo (okres za tydzień, cykle 35 dniowe), czuję się taka gorąca. Dziś 9 dpo i tak o godzinie 14 mówię zrobię sobie test, i tak w sumie dla jaj to było, i wiecie co ? po około minucie pokazał się cień cienia niemalże niewidoczny. Nawet nie będę wstawiała tego, bo powiecie że jakaś nienormalna jestem. Nie śmiem twierdzić nawet że to ciąża, 2 cykl i byłby szczęśliwy? Kochane bardziej się martwię, że to jakaś torbiel czy coś. Dodam że robiłam PINK TEST w Eco opakowaniu, wcześniej robiłam tez pink testy i wychodziła biel, żadnego cienia, a teraz coś tam jest no i te dziwne czucie. Ale w 9 dpo? Doradźcie co mam robić? Jutro beta? A jakby ciąża to kiedy najlepiej na wizytę do gina? Dodam że te moje tsh to tak ma 3,4. Oczywiście jutro zrobię test z porannego moczu.
Ale super!!! Ja myslę, ze to ciąża! Miałam wieeeeeeleeeee torbieli i żaden nigdy mi nie dał kreski na teście. Zrób z rana test lub betę. Takie tsh w ciąży to konieczne będą leki.
Ale fajosko!
meggi90 lubi tę wiadomość
-
casteams wrote:Dziewczyny jutro mam 4/5dc bo nie wiem nigdy czy mialam plamienie czy lekkie krwawienie. Chce zrobic badanie krwi i tak sie zastanawiam ktore? Moge zrobic albo same hormonalne czyli prog, prolaktyna, tsh, lh, fsh, estradiol albo zrobic typowe dla kobiet starajacych sie w tym jest mocz, ob, prolaktyna, tsh, przeciwciala tokso i rozyczka. Ktore robic? W piatek wizyta u gina.
-
dobuska wrote:Ale super!!! Ja myslę, ze to ciąża! Miałam wieeeeeeleeeee torbieli i żaden nigdy mi nie dał kreski na teście. Zrób z rana test lub betę. Takie tsh w ciąży to konieczne będą leki.
Ale fajosko!
Dzięki za odp. Kurczę tylko jak będzie ciąża to właśnie nie wiem kiedy iść po coś na te tsh. Bo przecież 19 mam mieć okres dopiero to lekarz popatrzy na mnie jak na idiotkę. -
Witam po przerwie technicznej meggi90 jak robiłaś nie z porannego i cień Ci wyszedł to co to będzie z porannego? Już teraz moje szczere gratulacje a mnie zastanawia wczorajsze zachowanie organizmu. Zauważyłam u siebie wczoraj plamienie-niewielkie, chwilowe ale jednak było i to zauważalne gołym okiem (i papierem ) pytanie cóż to takiego? Nigdy prze prze przenigdy nie miałam żadnego ani najmniejszego plamienia, które nie byłoby @. A teraz takowe było i temperatura niżej niż zwykle (na dzisiejsza nie patrzę bo mi termometr zaświrował i nie chciał mierzyć normalny czas tylko szybko pik pik wiec zapisałam wiedząc, że kłamie). Jestem 10dpo, plamienie wczoraj czyli 9dpo.https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
meggi90 wrote:Coś się nadal zacina.
Dziewczyny wiecie co od wczoraj bolały mnie jajniki, nie jakoś strasznie, bez tabletek się obyło. Dziś czuję się tak jakby okresowo (okres za tydzień, cykle 35 dniowe), czuję się taka gorąca. Dziś 9 dpo i tak o godzinie 14 mówię zrobię sobie test, i tak w sumie dla jaj to było, i wiecie co ? po około minucie pokazał się cień cienia niemalże niewidoczny. Nawet nie będę wstawiała tego, bo powiecie że jakaś nienormalna jestem. Nie śmiem twierdzić nawet że to ciąża, 2 cykl i byłby szczęśliwy? Kochane bardziej się martwię, że to jakaś torbiel czy coś. Dodam że robiłam PINK TEST w Eco opakowaniu, wcześniej robiłam tez pink testy i wychodziła biel, żadnego cienia, a teraz coś tam jest no i te dziwne czucie. Ale w 9 dpo? Doradźcie co mam robić? Jutro beta? A jakby ciąża to kiedy najlepiej na wizytę do gina? Dodam że te moje tsh to tak ma 3,4. Oczywiście jutro zrobię test z porannego moczu.
Myślę ze juz mozna gratulować Ja także testowałam wieczorem tylko ze jakos 11-12 dpo i przeżyłam szok jak zobaczyłam dwie kreski bo byłam nastawiona na wyszukiwanie wyimaginowanego cienia na mlecznej bieli:D Ja do lekarza wybieram sie w poniedziałek za tydzien (19 czerwca) i wtedy zaczynam 6 tydzien, mam nadzieje ze juz cos bedzie mogl powiedzieć bo nie moge wytrzymać dłużej... -
Chatte u mnie niby wylicza 4 ty dzień 1 dzień. Zobaczymy jutro. Może biel wizira nie mogę się nakrecac. Ale jeśli jednak to jestem w szoku. Nie mówiłam nic mojemu mężowi. no i do pracy mam na 13 a laboratorium do 12 więc muszę jakby co wcześniej jechać betę zrobić. Niby bardzo chce mieć dZiecko ale się boję
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyterka wrote:Witam po przerwie technicznej meggi90 jak robiłaś nie z porannego i cień Ci wyszedł to co to będzie z porannego? Już teraz moje szczere gratulacje a mnie zastanawia wczorajsze zachowanie organizmu. Zauważyłam u siebie wczoraj plamienie-niewielkie, chwilowe ale jednak było i to zauważalne gołym okiem (i papierem ) pytanie cóż to takiego? Nigdy prze prze przenigdy nie miałam żadnego ani najmniejszego plamienia, które nie byłoby @. A teraz takowe było i temperatura niżej niż zwykle (na dzisiejsza nie patrzę bo mi termometr zaświrował i nie chciał mierzyć normalny czas tylko szybko pik pik wiec zapisałam wiedząc, że kłamie). Jestem 10dpo, plamienie wczoraj czyli 9dpo.
Dziewczyny idę spać cały dzień myślałam o moich zwidach na teście i sama nie wiem co robić ha ha krwawienia z nosa ok bo acard ale jakoś dziwnie, że zawsze przy ciaży mi się tak dzieje (wyjątkowo w trakcie @ w poprzednim cyklu, ale już w trakcie a nie przed tak jak teraz, a tak to w ostatniej ciąży dopiero przestało jak już byłam po krwawieniu a zaczęło się 8 dpo około czyli podobnie jak teraz...) Nic, czekamy do środy ja chyba zwariuje
DOBRANOC -
Hej dziewczyny część z was może mnie kojarzy z poprzednich wątków bo zapisywałam się i na maj i na kwiecien i na marzec itd. A w tym miesiącu olałam wszystko, wyłączyłam ovu, nie poszłam na monitoring i po pregnyl i nic nie mierzyłam. Jakoś tak wrzuciłam na luz.
No i kurcze chyba się udało wczoraj ujrzałam wreszcie te dwie wymarzone kreski. Po prawie dwóch latach starań. Piszę to po to aby dać wam nadzieję, że kiedyś zaświeci w końcu słońce idę w przyszłym tygodniu do gina. Jestem teraz w 5 tyg.
Jeszcze to do mnie nie docierameggi90, Aga26, Idzianna, dobuska, katka/85 lubią tę wiadomość
-
Meginka gratulacje kochana )
Ja tez wszystko na luzach mam, mierze tempke i zapisuje objawy ale glownie dla siebie zeby wiedziec co sie dzieje z moim orgganizmem no i tez tu do lekarza w Holandii, bo za miesiac mam kontrole wiec sie przyda
Ciesze sie bardzo ze Ci sie udalo i tak zastanawialam sie gdzie zniklas -
fajnie że mnie pamiętasz postanowiłam zrobić sobie urlop od ovu jak widać owocny dobrze mi to zrobiło, głowa trochę odpoczęła chociaż nie byłam jakaś bardzo nakręcona
Jestem taka podekscytowana że o tej porze spać nie mogę.