Testowanie - Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Staraczka ja na studiach miałam o testach przeprowadzanych w laboratoriach i test ciążowy oparty jest na mechanizmie antygen- przeciwciało. Jesli w badanej próbce znajdują sie przeciwciała specyficzne dla antygenu znajdującego sie w teście to powstanie kompleks który daje zabarwienie. Kreska powstanie wiec tylko w wypadku obecności beta hcg. Chyba ze to nie jest kreska tylko rozmazana plama lub inne mazy które sa oznaką wadliwego testu. Także jesli nie ma w moczu bety nie ma kreski;)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wynik odczytuje się do kilku minut określonych przez producenta. Pozniej wynik nie jest wiarygodny bo pod wpływem tlenu i innych czynników test nie spełnia juz swoich funkcji. U Ciebie bladzioch był na pewno bo odrazu go widziałam tyle ze po południu pewnie sie utlenił i nabrał koloru. U Ciebie beta wyszła 1,17 wiec jakies stężenie w organizmie jest i stad ten cień cienia chyba ze beta jednak Ci rosnie bo np miałaś pozna owulację i wszystko sie przesunęło. Jesli jestes w ciąży to jutro juz powinno byc widac;)
WWiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2017, 20:28