X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Testowanie -Lipiec 2017.
Odpowiedz

Testowanie -Lipiec 2017.

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta wrote:
    Ale się rozpisalyscie o książkach dziewczyny, a myślałam już ze nikt nie czyta na tym forum. Ja bardziej książki historyczne niż thillery, szczególnie historia Anglii.
    Zabijam czas w oczekiwaniu na testowanie, chyba nie wytrzymam i jutro sprawdzę ale nie wiem czy jeszcze nie za wcześnie. Poza tym boję się zobaczyć jedna kreskę... :(

Za wcześnie na testy. Z tego co widzę będzie 9dpo? Chyba bardzo chcesz zobaczyć biel ;) życzę powodzenia ale musisz poczekać inaczej niepotrzebnie będziesz sie dołować negatywnym testem, ktory z czasem negatywnym byc nie musi. Ale teraz zapewne jeszcze będzie.

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Za wcześnie na testy. Z tego co widzę będzie 9dpo? Chyba bardzo chcesz zobaczyć biel ;) życzę powodzenia ale musisz poczekać inaczej niepotrzebnie będziesz sie dołować negatywnym testem, ktory z czasem negatywnym byc nie musi. Ale teraz zapewne jeszcze będzie.
    Jestem tego samego zdania, chociaż wiadomo kusi bardzo, ale 9 dpo nie ma prawie nikt pozytywnego...

• Cheresta Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj kusi kusi, tym bardziej że jutro wybieramy się na termy. Chłopaki na zjeżdżalnie a mnie ciągnie do sauny, a siostra mnie nakręciła że nie wolno

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta wrote:
    Oj kusi kusi, tym bardziej że jutro wybieramy się na termy. Chłopaki na zjeżdżalnie a mnie ciągnie do sauny, a siostra mnie nakręciła że nie wolno
    no jak wiesz o ciąży to nie wolno ale przed terminem @ nie ma przeciwskazań....nic to nie może zaszkodzić

Cheresta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    cały cykl Maggie O'Dell autora alex kava:
    http://lubimyczytac.pl/cykl/379/maggie-o-dell

autorka asa larsson i jej cykl:
    http://lubimyczytac.pl/cykl/243/rebeka-martinsson

simon becket:
    http://lubimyczytac.pl/cykl/378/dr-david-hunter

Dzieki Alexa nie czytala przez Ase Larson nie przeszlam a mialam kilka podejsc a Simona Becketa czytalam ale widze ze nie wszyskie tomy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    nasza rodaczka bonda katarzyna i alex kava, ale inni też są mega :)

Bondy nie czytalam ale mam w plane mam juz jej kilka ksiazek czekaja na swoja kolej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    A też lubisz kryminały?
    Bo ja mogłabym Ci polecic coś genialnego, nie kryminał, ale powieść przygodowo-romantyczną polskiej pisarki K.B Miszczuk "Szeptucha" - wyszły już 3 części a w przygotowaniu ostatni, 4.
    To jest alternatywna wersja polski, co by było gdyby nie przyjął Mieszko chrztu :D Ale XXI wiek młoda lekarka musi odbyć roczny staż u szeptuchy, aby móc zaliczyć studia, wyjeżdża na staż do małej wsi w kielecczyźnie ! Zarąbiste !!!!! :D <3 <3 Uwielbiam

hmm po opisie nie moje klimaty :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Za zamkniętymi drzwiami - B. A. Paris - ta książka też jest spoko, nie jest to kryminał, raczej thriller :) i dramat

czytalam dla mnie extra!! :)

SusannaDean lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzix88 wrote:
    hmm po opisie nie moje klimaty :(
    Ja lubię czytać wszystko prawie, dlatego i ciężkie thrillery, klasyke i takie lekkie obyczajówki, jak wiatr zawieje i humor mam :D Teraz "Bazar złych snów" S. Kinga

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Ale to jest nowość, ja bardzo chętnie poczytam, ale z biblioteki wezme, mi schodzi ok 10 na miesiąc powieści wiec bym zbankrutowała :)

Rene Agatha christie to jest kultowa pisarka, od niej sie wszystko zaczęło.... <3

Susanna mimo iz kocham miec ksiazke fizycznie w reku to ze względu min na kase przerzucilam sie na czytnika ebooków i nie zaluje. moge miec dzięki kuponowi rabatowemu do bibioteki w gdansku za darmo :) wystarczy ze raz w miesiacu pojade po kupon i moge pobrac ksiazki z serwisu Legimi za darmo sa tam takze nowości :) ale raz na jakis czas z fizycznej ksiazki nie zrezygnuje.
    na czytnika ebookow przerzuciłam sie nie tylko ze wzgledu na kase ksiazek ale tez i na to ze oszczędziło mi to miejsce w plecaku na treking w górach po schroniskach

SusannaDean lubi tę wiadomość

• Rene Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta wrote:
    Ale się rozpisalyscie o książkach dziewczyny, a myślałam już ze nikt nie czyta na tym forum. Ja bardziej książki historyczne niż thillery, szczególnie historia Anglii.
    Zabijam czas w oczekiwaniu na testowanie, chyba nie wytrzymam i jutro sprawdzę ale nie wiem czy jeszcze nie za wcześnie. Poza tym boję się zobaczyć jedna kreskę... :(
    Witaj w klubie zabijających czas:-)Możesz próbować jutro będzie 9dpo ovu więc jest szansa,że wyjdzie już.Wejdź na galerie testów ciążowych zaznacz test pozytywny wykonany w 9 dniu po ovulce,oczywiście nie namawiam żeby na mnie nie było hihi.
    Trzymam kciuki && niezależnie od tego kiedy zatestujesz:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idzianna wrote:
    Ja też czytam kryminały i thrillery ;)

Bondę czytałam (poza ostatnią), Nesbo, Camillę Lackberg, Stiega Larssona ;) ale polecam w szczególności Tess Gerritsen jeśli nie boicie się thrillerów medycznych :) seria z Maurą Iles i Jane Rizzoli :) bo ona pisze też thrillery o podłożu romansów i te średnio mi leżały :)

OOO tym Tess Gerritsen sie zainteresuje :)
    Camillę Lackberg tez mam wplanie :)

• Rene Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    też tak może być dlatego nie namawiałam,

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    wiec takie ksiązki mogę jeszcze polecić (spisze pare fajnych z mojej kolekcji salonowej :) ):

1. Beverly Barton - gra o śmierć
    2. Andrzej Sapkowski - sezon burz i całą trylogię wiedźmina (mąż mnie tym zaraził :))
    3. Andrzej Pilipiuk - 2586 kroków
    4. Laura Lippman - Co wiedzą zmarli
    5. Glenn Puit - Wiedźma
    6. Camilla Lackberg - cała jej seria kryminalna
    7. Marcin Ciszewski - wiatr
    8. Charlaine Harris - lodowaty grób
    9. Łukasz Śmigiel - Demony
    10. Unni Lindell - Czerwony kapturek
    11. Charlene Lunnon i Lisa Hoodless - Uprowadzone (dramat raczej)
    12. Iny Lorentz - Nierządnica (myślałam że bedzie do kitu ale mnie zaskoczyła miło)
    13. Mark Helprin - zimowa opowiesć (chyba film był)
    14. Cała seria gwiezdnych wojen (chyba z 15 książek mojego mężą, ja oczywiście nie czytałam :) )
    15. Romansidła :D
    16. Kasie West - chłopak na zastępstwo (dostałam)
    17. Bernard Minier - cykl o Martinie Servazie
    18. Samia Shariff - Pohańbione, za zasłoną strachu
    19. Ouarda Saillo - Księżyc we łzach
    20. Stephen King - każdy zna :)

ło matko i córko w weekend przejrze :D skopiowalam sobie :D

Ewi28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti87 wrote:
    Stieg Larsson jak najbardziej polecam!!!!! Uwielbiam...

to prawda super ksiazki! :)

• Rene Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh te ostatnie dni przed testowaniem....katorga...

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    przypomniałam sobie i znalazłam cykl JUTRO

http://lubimyczytac.pl/cykl/605/jutro

ksiązka super :)

moga być super poczytalam kilka opisów

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Patrzcie jakie my tu książkomaniaczki ... a w realnym życiu cieżko spotkać osobe, która cos w tym roku choćby przeczytała :P Nie wiem tragedia

ja naleze do wydazenia na fb "przeczytam 52 ksiazki w 2017 roku" :) mialam konto na lubimy czytac ale po dlugiej przerwie nie moglam sie zalogowac i juz nowego nie zalozylam

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    czytałyście ,,Brutalna Prawda" Karen Robards? dorzucam jeszcze Cienie dawnych lat tej samej autorki

Brutalna prawde Karen Richards na w planie jako nastepna :)

Rene lubi tę wiadomość

• Rene Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Ja lubię czytać wszystko prawie, dlatego i ciężkie thrillery, klasyke i takie lekkie obyczajówki, jak wiatr zawieje i humor mam :D Teraz "Bazar złych snów" S. Kinga
    Susanna a potem będą królować takie pozycje jak
    ,,w oczekiwaniu na dziecko' ,,pierwszy rok życia dziecka'',,język niemowląt''itd.:-)

Cheresta, jagodowa91 lubią tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ