Testowanie -Lipiec 2017.
-
WIADOMOŚĆ
-
A we mnie już jest w sumie taki spokój. Jak się udało to za tydzień już na pewno się dowiem, a jak w tym czasie przyjdzie okres to też wszystko jasne. Bardzo bym chciała, żeby się udało, ale jeśli nie to nie. Wolę nastawiać się i czekać na okres, niż myśleć że jestem w ciąży i potem ryczeć dwa dni
Rene, Akwarela lubią tę wiadomość
-
SusannaDean wrote:Wiem, ale jestem głupia dzisiaj....
Może beta pomoże? Jak będzie neg to juz mogę odpuścić ten cykl
Weź wyluzuj kobito ....SusannaDean lubi tę wiadomość
początek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
Październik 2017 aromek-duphaston
Co dalej???
-
nick nieaktualnyTen sam mam jeszcze jeden
ano nie umiem wyluzować chyba o krok za daleko to poszło
jak wysechł to takie coś jakby obramówka, od początku takie było ale teraz widać na zdjeciu, wadliwy test chyba
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f05de8f6f064.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2017, 15:05
-
nick nieaktualny
-
Su mi ta dziwna kreseczka o której pisałam parę postów wcześniej wyszła w 27dc,10dpo
a i wkleję na pocieszenie moją notatkę z tamtego dnia tylko proszę sie ze mnie nie śmiać
,,wiedziałam,że tak będzie!!! test zrobiłam i co oczywiście jedna kreska(w miejscu tej drugiej pojawił się biały pasek jakby wgłębienie czego nie uznaję za kreseczkę ciążową) nie wiem czego się spodziewałam chyba chociaż cienia cienia no cóż... wydaję mi się że już powinno coś wyjść zobaczymy co dalej.Coś czuję że @@@zawita niebawem w sumie to już za kilka dni,jakoś zleci.Wolę się nie nakręcać że test zrobiony za wcześnie bo mogę się znów rozczarować a po co.Żelazna zasada na dziś to NIE TESTUJĘ DO DNIA SPODZIEWANEJ @.W razie co ,,zapiszemy'' się na następny cykl może się uda.Mrowienie i ból piersi ciąg dalszy,klasyczny pms,doszedł ból brzucha i pleców podobny do tego co jest przed @ plus ból pachwinSusannaDean lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Susana powiedz czy w Twoim przypadku właśnie chyba warto wcześniej test beta zrobić? Mi gin powiedział, ze 11 dni po owu to beta cos pokarze. Tylko czy Ty jeszcze coś dostaniesz jak wyjdzie ta beta nawet tylko dodatnia a poniżej 5. Czy nic się nie zmieni? Jutro mam gina i będe gadać o tych zasranych mutacjach.
Jeśli to nie problem napiszecie mi dziewczyny jakie jeszcze warto zrobić badania? Dużo juz zrobiłam i myślałam o nastepujacych: (część moze byc tym samym tylko inna nazwa): (Musze o nie gina popytać)
1. Krzywa glukozowa + insulinowa z 75g glukozy w 0, 1, 2 (bardzo ważne)
2. Witamina b12
3. Kortyzol (hormon stresu 8:00;12:00;16:00;20:00) (bardzo ważne)
4. KARIOTYP (prawidłowość dna)
5. Prolaktyna z obciążeniem
6. Androstendion
7. Testosteron
8. DHEAS (wpływa na produkcję testosteronu i estrogenu)
9. CA 125 (rak jajnika) i CEA (antygen rakowo płodowy)
10. CA 19-9 (na raka trzustki)
11. Usg tarczycy
12. SHBG (białko odpowiada za prawidłowość hormonów)
13. Zespół antyfosfolipidowy
Antygen tocznia ( lupus antykoagulant) we krwi
Przeciwciała antykardiolipinowe IgG, IgM
Przeciwciała przeciw beta-2 glikoproteinie 1 IgG, IgM
Przeciwciała przeciw fosfatydyloinozytolowi IgG, IgM
Przeciwciała przeciw fosfatydyloserynie IgG, IgM
Przeciwciała przeciw protrombinie IgG, IgM
14. Przeciwciała przeciwjądrowe ANA 1 oraz ANA 2
15. Przeciwciała przeciwłożyskowe
16. Przeciwciała Allo- MLR+ test cytotoksyczny - ocena obecności przeciwciał blokujących ALLO-MLR.
17. Kariotypy partnerów
18. Aktywnośc białka C
19. Aktywność białka S
20. HSG , laparoskopia (bardzo ważne)
21. Badania pod kątem immunologicnym????
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2017, 15:19
-
bladzioch po dwóch dniach od słynnej notateczki z żelazną zasadą wyszedł mi w 29dc,12dpo i dorzucam notateczke
,,Miałam nie testować ale śnił mi się test z pozytywnym wynikiem więc postanowiłam zatestować na początku teścik negatyw a za chwilę pojawiła się druga kreseczka blada ale jest:-).Nie potrzebnie się wczoraj spinałam że się nie udało no ale tak właśnie czułam i jeszcze brzuch mnie bolał i boli nadal jak na @.Test jeszcze jeden zrobię ale koło środy a i do gina pójdę w przyszłym tyg.
Jestem w CIĄŻY ))))))''
potwierdzenie żelaznej zasady którą złamałam ale w tym przypadku warto było.Także cię rozumie że wyskoczyłaś z tym wcześniejszym testowaniemSusannaDean, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
SusannaDean wrote:Ale bez sensu ją robić dziś bo wydam kasę a może być albo neg albo wątpliwa i po co mi stres jeszcze
Odpowiedziałam na pytanie koleżanki która pyt czy szybciej z krwi wyjdzie niz dwie kreski na teście. A u Ciebie bete robic to fakt o wiele za wcześnieSusannaDean lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Takie sobie zrobiłam wczoraj kuku przed snem że nie wiem czy to się wizytą u lekarza nie skończy. Tak szłam po wodę do popicia leków po ciemku z sypialni do kuchni że z całym impetem uderzyłam w fotel. Oczywiście małym palcem. Usłyszałam trzask i myślę: noga od fotela pękła ale jak poczułam taki ból że mało się nie ssikalam w majty to uświadomiłam sobie że prędzej trzasnął mój palec
Suma summarum dziś w robocie bolało mnie całe śródstopie a paluch tak spuchnięty że wygląda jak serdel. Jak jutro to samo idę do rodzinnego niech daje skierowanie na prześwietlenie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny