Testowanie -Lipiec 2017.
-
WIADOMOŚĆ
-
Byłam w innej przychodni po drodze do domu i tu hormony i nasienie można bez skierowania, odpłatnie muszę jeszcze doczytać o rodzajach badania nasienia, bo chcę od razu zrobić dokładne, żeby nie stresować męża zbyt często
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Hej, japo pierwszej wizycie.
Pęcherzyk ciążowy 17,7; pęcherzyk żółtkowy 2,6. i to tyle. Zarodka nie widać,bo za wcześnie (wg. Om 5+5). Stwierdził,że beta wysoka, ale że przyjmujemy ciążę pojedyńczą,choć może być i mnoga,ale że za wcześnie. Kolejna wizyta 5.08. Znów będe się niecierpliwić.Pozdrawiam.optymistkaaa, Rene lubią tę wiadomość
-
Kasia Gratuluję!
Ja właśnie w kolejce u ginekologa! 7 miesięcy nieudanych prób... Beta 2 dni temu tj 10dpo ujemna, okresu jeszcze nie dostałam, temp wysoka ale nie ma co liczyć na cud.
Mam nadzieję że nie powie że jeszcze musimy czekać bo to za wcześnie tylko da obiecane skierowanie do szpitala na badania.KasiaQ lubi tę wiadomość
Natka
Starania od 12.2016
12.2017- badanie nasienia - morfologia 1%
04.2018- badanie nasienia - morfologia 2%
05.2018- pierwsza wizyta w MedArt
06.2018- sono Hsg -lewy jajnik niedrożny
08.2018- inseminacja (morfologia 4%)
12.2018 - inseminacja (morfologia 4%) zakończona pozytywnym testem -
nick nieaktualny
-
Adelcia - elegancko, trzymam kciuki za zdrówko - niech dopisuje!
Hope - ja mam pierwszy, delikatny spadek ok 24-25 dc przy cyklach 25-28 dniowych.
KasiaQ - gratulacje
Natka - trzymam kciuki, abyś dostala skierowanie na wszystkie potrzebne badania
Agnesia - skurcze mogą wynikać nie tylko z niedoboru magnezu ale i z braków potasu.KasiaQ lubi tę wiadomość
-
Już po wizycie.
Dostałam skierowanie dla mojego kochanie na badanie nasienia... Ale i tak mówi doktor że to jest badanie płatne.
Powiedział, że najpierw musimy to wykluczyć a dopiero później zaczniemy doszukiwać się "winy"po mojej stronie.Natka
Starania od 12.2016
12.2017- badanie nasienia - morfologia 1%
04.2018- badanie nasienia - morfologia 2%
05.2018- pierwsza wizyta w MedArt
06.2018- sono Hsg -lewy jajnik niedrożny
08.2018- inseminacja (morfologia 4%)
12.2018 - inseminacja (morfologia 4%) zakończona pozytywnym testem -
mi88 wrote:Dobrze wiedzieć! W Luxmedzie dowiedziałam się, że na wszystkie badania, hormony i badanie nasienia, trzeba mieć skierowanie. Bez sensu, bo co jeśli trafię na lekarza, który powie, żeby czekać? Wiecie, czy tak wszędzie, czy tylko ich polityka?
też mam abonament w luxmedzie i to prawda. nie możesz sobie iść ot tak na badania bo to są dla nich koszty. no chyba że zapłacisz ale oni mają takie ceny, że wiesz. też się dziwiłam, bo przecież się za to płaci a to się okazuje, że najpierw musisz iść do lekarza po skierowanie i jak ci wystawi to dopiero na badanie. ja w LX w warszawie mam jednak swojego gina który wielkiego problemu ze skierowaniami nie robi.
początek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
Październik 2017 aromek-duphaston
Co dalej???
-
HopeandFaith wrote:Dziewczyny w którym dniu po owu zauważacie spadek temp.?Mowie o tym przedokresowym spadku???
ja jakieś 3 dni przed @ mam już zauważalny spadek. wprawdzie mierzę bardzo rzadko, ale jak już to wtedy włąśnei spada i przestają mnie boleć cyckipoczątek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Co dalej???
-
optymistkaaa wrote:meniulla
Tusia91
testowałyscie???
naacia
Marlena88
HopeandFaith
będziecie na dniach testować??? Dajcie znać
Kogo nie ma w tabelce a chce zostać dopisany? Meldujcie się
tak tak teścik najprawdopodobniej w niedzielę ew. jak doczekam do poniedziałku to w poniedziałek rano. muszę zrobić bo biorę dupka i muszę wiedzieć czy odstawiać czy dalej brać.
chciałabym żeby w końcu mi pomogło dziś 23dc obudziłam się z bólem podbrzusza jak na @, bardzo podobnym. jakoś nigdy tak wcześnie nie bolał mnie brzuch przed @, to zapewne zasługa duphastonu, ale iskierka nadziei się tli bolą mnie też lekko piersi też jak na okres więc czekam do niedzieli
trzymam kciuki za Was
KasiaQ gratulacje!!!!!KasiaQ lubi tę wiadomość
Co dalej???
-
Mi88, ja jestem w Enel-medzie i z tym ubezpieczeniem jest tak samo, badania są bezpłatne, ale muszę mieć skierowanie od lekarza.
Dziewczyny, a powiedzcie mi, bo mąż chce się wybrać wreszcie na badania nasienia, co musi najpierw zrobić? Iść po skierowanie czy od razu do jakiejś kliniki?Szczęście po prawie dwóch latach starań... Niech trwa!
#30 lat #hashimoto #wegemama
-
Optymistkaaaa ja testuje w poniedzialek.
Marlena88 widze ze jedziemy na tym samym wozku 23 dpo i testowanie w poniedzialek.
Ja sie lecze tez w prywatnej przychodni ale nie w zadnej znanej ( zaden lux med czy enelmed). Wizyta plus usg 300zl.Wszystkie badsnia platne.18cs
Niedoczynność tarczycy ( TSH unormowane na 1,5)
Hormony-ok, AMH-2,6, HOMA IR-2,06 ( bez leków)
Diagnoza: cykle bezowulacyjne:/ -
Kreatorka wrote:
Dziewczyny, a powiedzcie mi, bo mąż chce się wybrać wreszcie na badania nasienia, co musi najpierw zrobić? Iść po skierowanie czy od razu do jakiejś kliniki?
może iść bez skierowania, tylko chyba najpierw trzeba się umówić. one i tak są płatne więc gdzie nie pójdziesz to ponad 100zł. trzeba zachować wstrzemięźliwość od 3 do 5 dni, nie pić alko i nie palić chyba. idzie, bierze sprawy w swoje ręce i po wszystkim wyniki na drugi dzień. mój był w invictapoczątek starań sierpień 2014
Co dalej???
-
HopeandFaith wrote:
Marlena88 widze ze jedziemy na tym samym wozku 23 dpo i testowanie w poniedzialek.
oby nam się udałoBlack&White lubi tę wiadomość
Co dalej???