Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Testowanie -Lipiec 2017.
Odpowiedz

Testowanie -Lipiec 2017.

Oceń ten wątek:
  • Kreatorka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Dołączam się do waszych tu pogaduszek, zwykle Was czytałam, ale teraz co mi tam, odezwę się ;)

Ja będę miała 27.07 jubileuszowe testowanie w 10 cs. Trzymajcie kciuki!
    Niesamowite jak złudne miałam wrażenia o zachodzeniu w ciąży, wszystkie koleżanki wokół, siostra - za pierwszym razem, więc możecie sobie wyobrazić moje zdziwienie, jak okazało się, że to nie jest takie łatwe, a one po prostu miały bardzo dużo szczęścia.

Oprócz tego oczywiście wyszły w czasie przygotowań ciążowych dodatkowe choróbska i niedomagania.
    Jak dotąd, ku mojemu zdziwieniu, odkryto u mnie:
    - niedoczynność tarczycy hashimoto (brałam najpierw Euthyrox, teraz przerzuciłyśmy się z endo na Letrox, bo strasznie mi skakał poziom TSH),
    - prawdopodobnie za niski progesteron (choć gin tylko raz zlecił mi badania, po których w 20dc wyszło mi 3,50 - przepisał mi luteinę i aplikuję ją już 3 cykl).

Zaczęłam brać od 2 cykli:
    - Cyklodynon
    - Inofolic
    - Piję wiesiołka (choć jak nie było płodnego rozciągliwego śluzu, tak dalej go nie ma, tylko wodnisty)
    - piję z mężem zioła ojca Sroki nr 3

Jak myślicie, jakie badania powinnam zrobić jeszcze jak i tym razem się nie uda?
    Może polecacie jeszcze jakieś specyfiki do stosowania, choć wolałabym te naturalne, bo suplementów mam już nieco dosyć... (jestem weganką więc biorę B12 i jeszcze coś na włosy, bo mi strasznie wypadają).
    A tak w ogóle, to fajnie, że jest takie miejsce jak to, gdzie można sobie pogadać, bo jak na razie tylko z siostrą rozmawiałam o naszych paromiesięcznych staraniach...

Szczęście po prawie dwóch latach starań... Niech trwa! <3
    #30 lat #hashimoto #wegemama
    relgljue1y3bkinw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kreatorka! Czytałam o siemieniu lnianym, jest dobry na śluz płodny, też zaczęłam stosować

• Kreatorka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Akwarela! Ale zmielone i zagotowane? Podobno można przez cały miesiąc nie tak, jak wiesiołek tylko do ovu. Odczuwasz już jakieś zmiany?
    Ja mam największy problem też z infekcjami, co rusz jakieś dziadostwa mnie odwiedzają, często na zmianę z zapaleniem pęcherza... A teraz przy Luteinie jeszcze bardziej, bo zmienia środowisko na zasadowe.
    Czasami się zastanawiam, czy nie powinnam bardziej brać tego Duphastonu doustnego...

relgljue1y3bkinw.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akwarela wrote:
    Super! :) bardzo bym chciała żeby ginekolog pomógł mi trochę, wciąż tylko słyszę, że mam "próbować" i że "wszystko jest ok"...
    Zmien lekarza, ja mimo tego ze szybko mi sie udalo, to i tak pred zajsciem w pierwsza ciaze zrobilam wszystkie hormony, ba! nawet meza na badanie wyslalam :D

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kreatorka wrote:
    Dzięki Akwarela! Ale zmielone i zagotowane? Podobno można przez cały miesiąc nie tak, jak wiesiołek tylko do ovu. Odczuwasz już jakieś zmiany?
    Ja mam największy problem też z infekcjami, co rusz jakieś dziadostwa mnie odwiedzają, często na zmianę z zapaleniem pęcherza... A teraz przy Luteinie jeszcze bardziej, bo zmienia środowisko na zasadowe.
    Czasami się zastanawiam, czy nie powinnam bardziej brać tego Duphastonu doustnego...
    Normale nasiona lnu :) ja pilam diwe lyzki stolowe dzienni zalane polowa szklanka goracej wody, taki a'la kisielek, a jesli masz czesto infekcje to moze zapodaj sobie probiotyk w tabletkach.. Czasem pomaga

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akwarela wrote:
    Postanowiłam, że pójdę ostatni raz i zobaczę co mi powie... :) Marlena, chodzisz do "zwykłego" ginekologa, czy może specjalistę od niepłodności?

do zwykłego gina, ale on jest profesorem i mam wrażenie, że wie co robi. podobno jest lekarzem od " robienia dzieci " :)

początek starań sierpień 2014
    początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
    Październik 2017 aromek-duphaston
    Co dalej???
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kreatorka, dopiero zaczęłam, więc jeszcze nie mam zdania :) ja to zaparzam w szklance wrzątku i popijam, nasionka najlepiej przegryzać

WhyMe, prosiłam lekarza o skierowanie na jakieś badania, ale mówił że przy moich nieregularnych cyklach nie ma sensu robić bo nie wiadomo w jakim dc jestem... masakra..

Marlena, też bym chciała znaleźć takiego od robienia dzieci! Mój jest tylko od pocieszania, że wszystko JEST PRZECIEŻ DOBRZE

• MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kreatorka, ja zaszłam w drugą ciążę w trzecim cyklu picia inofoliu, wcześniej 6 cykli bez efektu.
    dodatkowo podobnie jak u Ciebie hashimoto, niski poziom progesteronu a wcześniej, tzn przed pierwszą ciążą mikrogruczolak przysadki mózgowej a co za tym idzie wysoka prolaktyna. O dziwo po kuracji bromergonem i po ciąży mikrogruczolak wchłonął się ( przed drugą ciążą robiłam badanie w tym kierunku).

Nie wiem dlaczego, ale jakoś przeczucie mam, że pomgół inofolic.... Dodatkowo, w cyklu w którym zaszłam w ciążę staraliśmy się z mężem codziennie, przez cały okres dni płodnych ( a może i dłuzej, jakoś 7 dni było). Wcześniej próbowaliśmy książkowo co drugi dzień i bez efektów....

Żeby było zabawniej pierwsza ciąża - złoty strzał - tak się śmieję, bo w cyklu w którym zaszłam w ciążę kochaliśmy się RAZ - przygotowywaliśmy się do ślubu a potem świętowaliśmy - więc na starania czasu nie było. Odpuściliśmy ten cykl zupełnie, a tu w dzień wylotu w podróż poślubną taka niespodzianka...

Testujemy tego samego dnia, będę trzymała kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2017, 15:40

Jagna <3 15.04.2018
  • Jasminum Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część Kreatorka :)
    A jak dziewczyny po wiesiolku, widzicie jakieś zmiany? I po jakim czasie?

U mnie dzisiaj ciężki dzień... Nie mogłam spać na brzuchu, tak jak lubię przez meeeega ból piersi :( Do tego doszły dzisiaj zawroty głowy i mroczki przed oczami. Pewnie z przemęczenia, bo sporo ostatnio pracuję. A na dodatek coś czuję, że zaraz przyjdzie wredna @, chociaż powinna być dopiero w sobotę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2017, 16:01

👩26l - usunięte torbiele endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN

💣Hashimoto - TSH 1,170 ;D Letrox 75

FT4- 0,96 ng/dl
    FT3 - 3,2 pg/ml
    aTpo - 50 IU/ml ⬆️
    aTG - 18,3 IU/ml
    Kwas foliowy - 12,30 ng/ml
    Glukoza - 86 mg/dl
    Wapń - 4,84 mEq/l
    Żelazo - 62 ug/dl
    FSH - 5,05 mIU/ml
    LH - 3,66 mIU/ml
    D3 - 38,60 ng/ml
    B12 - 527,00 pg/ml

💊 Kwas Omega 3, Pregna Start, Wit. C, Wit. D, Magnez + B6, Wit. A+ E, Letrox

"Kiedy pragnie się cudu, trzeba umieć czekać." 💝
  • Jasminum Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to ktoś planuje testować w najbliższym czasie? :>

👩26l - usunięte torbiele endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN

FT4- 0,96 ng/dl
    FT3 - 3,2 pg/ml
    aTpo - 50 IU/ml ⬆️
    aTG - 18,3 IU/ml
    Glukoza - 86 mg/dl
    Wapń - 4,84 mEq/l
    Żelazo - 62 ug/dl
    FSH - 5,05 mIU/ml
    LH - 3,66 mIU/ml
    D3 - 38,60 ng/ml
    B12 - 527,00 pg/ml

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminum, kiedy testujesz? Kiedy masz termin @? Też zastanawiam się nad tym wiesiołkiem, podobno zażywa się go do owulacji a później przerwa aż do @

• adelcia Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja infekcje układu moczowego wyleczyłam sobie uroseptem (3x2 tab dziennie) oraz duża dawką witaminy c (1000mg/dobę) oraz nasiadówkami z rumianku.

deaf234bd59751a3e2ce46fafae8735a.png
  • Jasminum Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akwarela termin @ mam w sobotę, ale testować chcę dopiero jak się spóźni. Boję się tych testów jak ognia ^^ Nie lubię widoku bieli, więc trochę się przemecze i pożyję słodką nadzieją :D
    Ja wiesiolka biorę właśnie od tego cyklu. Tzn. brałam do owulacji, ale jakiejś znaczącej poprawy nie widziałam. Za to czytałam gdzieś, że vzasem może to zająć nawet trzy miesiące :o

FT4- 0,96 ng/dl
    FT3 - 3,2 pg/ml
    aTpo - 50 IU/ml ⬆️
    aTG - 18,3 IU/ml
    Glukoza - 86 mg/dl
    Wapń - 4,84 mEq/l
    Żelazo - 62 ug/dl
    FSH - 5,05 mIU/ml
    LH - 3,66 mIU/ml
    D3 - 38,60 ng/ml
    B12 - 527,00 pg/ml

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, warto poczekać, jeżeli ma pomóc :) a co do testowania to racja, lepiej zrobić to po @ niż przed, więc lepiej odczekać..

• Jasminum Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym miesiącu kupiłam tylko jeden test i chcę go dobrze wykorzystać, żeby potem sobie nie wmawiać, że za wcześnie :p A teraz na dniach ktoś jeszcze ma zamiar testować? :>

FT4- 0,96 ng/dl
    FT3 - 3,2 pg/ml
    aTpo - 50 IU/ml ⬆️
    aTG - 18,3 IU/ml
    Glukoza - 86 mg/dl
    Wapń - 4,84 mEq/l
    Żelazo - 62 ug/dl
    FSH - 5,05 mIU/ml
    LH - 3,66 mIU/ml
    D3 - 38,60 ng/ml
    B12 - 527,00 pg/ml

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminum, spójrz w plik:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1_gldDtU7GvT-uyFIPaokslDDX8UruKroRuCswAQ4hX8/edit#gid=0

• Monia26 Koleżanka

Wysłany: 20 lipca 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam testowac 25.07 ale jednak chyba troche to przyspiesze i zrobie test 24.07. Bedzie to 13dpo wiec mysle ze jak co to powinna juz kreseczka byc ...no o ile @ mnie nie wyprzedzi.

• mi88 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile nowych stron! Właśnie jadę do przychodni dopytać o hormony i badanie nasienia - nie mogłam się dodzwonić.
    I też w takim razie kupię ten inofolic, jak szaleć, to szaleć :D
    Jasminum, ja za miesiąc testuję dopiero w dniu @, nie ma co robić wcześniej.

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Kreatorka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88, jakby co, najlepiej inofolic kupić przez internet, jest o wiele taniej niż w aptekach, bo tam niestety zdzierają z tą ceną...

relgljue1y3bkinw.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze wiedzieć!:) W Luxmedzie dowiedziałam się, że na wszystkie badania, hormony i badanie nasienia, trzeba mieć skierowanie. Bez sensu, bo co jeśli trafię na lekarza, który powie, żeby czekać?:/ Wiecie, czy tak wszędzie, czy tylko ich polityka?

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
‹‹ 238 239 240 241 242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ