Testowanie -Lipiec 2017.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
Moj partner w kuchni sam to niewiele zrobi. Jedynie jakieś podstawowe rzeczy ale kiedy ja zaczynam cos gotować to z dużą chęcią staje obok i zaczyna pomagać.
Co do obsługi pralek i innych urządzeń to zupełnie nic, zawsze słyszę "misiuuu może nastawimy pranie" albo cos w tym rodzaju i kończy się na tym ze wyrzuca wszystkie ubrania w przedpokoju, segreguje je a później reszta na mojej głowie. O zmywarce już nie wspomne... Bo to dla niego juz zupełnie czarna magiaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 08:33
jagodowa91 lubi tę wiadomość
-
Mój mąż lubi i często gotuje i to z własnej inicjatywy Ale sprzątać nie lubi, w domu tylko odkurza, wyrzuca śmieci i wstawia zmywarkę
Czy macie jakieś domowe sposoby na przyspieszenie nadejścia @?
Dodam, że dzisiaj znowu gorączkuję (ale czuję się w miarę OK), może to opóźnia @, ale gorące kąpiele raczej odpadają.* hormony w normie
* naturalna owulacja
* badanie drożności - wrzesień 2017
* słabe wyniki nasienia -
Oda_33 wrote:Dodam, że dzisiaj znowu gorączkuję (ale czuję się w miarę OK), może to opóźnia @, ale gorące kąpiele raczej odpadają.
Nie znam Twojej historii, wybacz, ale czy gorączka może oznaczać że @ u Ciebie nie nadejdzie? Ja w pierwszej ciąży w dniach kiedy miała nadejść @ miałam stan grypopodobny,myślałam że się przeziębiłam a jak się okazało jest to bardzo częsty pierwszy objaw ciąży -
Oda_33 wrote:Mój mąż lubi i często gotuje i to z własnej inicjatywy Ale sprzątać nie lubi, w domu tylko odkurza, wyrzuca śmieci i wstawia zmywarkę
Czy macie jakieś domowe sposoby na przyspieszenie nadejścia @?
Dodam, że dzisiaj znowu gorączkuję (ale czuję się w miarę OK), może to opóźnia @, ale gorące kąpiele raczej odpadają.'Porażki to szczeble sukcesu'
Zosieńka 05.10.2010 moje Szczęście!
Aniołki [*] 08.2009 21tc [*] 05.2017 6tc
-
Aendzi wrote:Nie znam Twojej historii, wybacz, ale czy gorączka może oznaczać że @ u Ciebie nie nadejdzie? Ja w pierwszej ciąży w dniach kiedy miała nadejść @ miałam stan grypopodobny,myślałam że się przeziębiłam a jak się okazało jest to bardzo częsty pierwszy objaw ciąży
Ja sama nie znam swojej historii, bo co miesiąc jest inna Cykle od 27-37 dni, prawdopodobnie brak owulacji w większości. W tym cyklu brałam dostinex (ale od 9dc, może to opóźnia?) na zbicie prolaktyny. W 9dc byłam też na USG, ale podobno pęcherzyki nie wyglądały na to, że owu będzie, więc nie nastawiam się niestety na ciążę.
Dzisiaj 36 dc (a poprzednie 2 cykle już piękne 28-30 dniowe), więc jeszcze nie padł rekord, ale i tak się martwię. W 34 dc zrobiłam test (aplikacja wyliczyła mi wtedy termin @) negatywny. Gorączka utrzymuje się trzeci dzień (od 37,5-38). Szyjka też nie zapowiada jeszcze @, na tyle na ile ją ogarniam. Poza tym poprzednie @ były poprzedzone 1-3 dniowym plamieniem, więc pewnie jeszcze poczekam na łaskawe nadejście wielmożnej @...
Nie doszukuję się ciąży, ale może wpływu dostinexu albo co gorsza znowu coś ze mną nie tak ! Szczególnie, że w tym cyklu tyle nowości - dziwny śluz, bóle miesiączkowe od dawna, ból pleców i ciągłe uczucie, że dostałam @, szybko do łazienki a tam nic...
* hormony w normie
* naturalna owulacja
Ja bym się nie stresowała może faktycznie u Ciebie znów dłuższy cykl, wiem że to tylko gadanie, ale cierpliwości... może małpiszon niedługo nadejdzie.'Porażki to szczeble sukcesu'
-
jagodowa91 wrote:Ja bym się nie stresowała może faktycznie u Ciebie znów dłuższy cykl, wiem że to tylko gadanie, ale cierpliwości... może małpiszon niedługo nadejdzie.
Aż tak się nie stresuję, ale biorę pod uwagę, że coś nie tak. Chociaż może bardziej się wkurzam, bo szkoda mi czasu
Do zrobienia testu dziękowałam za każdy dzień bez @, a po negatywnym jak na złość menda nie przychodzi
Pewnie mam dłuższy cykl, masz rację, chociaż właśnie miał mi się skracać, no nic, czekam, czekam. Im później przyjdzie, tym większe szanse, że owulacja wypadnie mi na wakacjach w drugiej połowie lipca - zawsze trzeba szukać pozytywów! )
jagodowa91 lubi tę wiadomość
* hormony w normie
* naturalna owulacja
Oda_33 wrote:Aż tak się nie stresuję, ale biorę pod uwagę, że coś nie tak. Chociaż może bardziej się wkurzam, bo szkoda mi czasu
Do zrobienia testu dziękowałam za każdy dzień bez @, a po negatywnym jak na złość menda nie przychodzi
Pewnie mam dłuższy cykl, masz rację, chociaż właśnie miał mi się skracać, no nic, czekam, czekam. Im później przyjdzie, tym większe szanse, że owulacja wypadnie mi na wakacjach w drugiej połowie lipca - zawsze trzeba szukać pozytywów! )'Porażki to szczeble sukcesu'
-
jagodowa91 wrote:Rozumiem Cię jak najbardziej, ja swojej też nie mogłam się doczekać najgorzej na tych lekach bo wszystko sie rozlegulowuje ...
Własnie, lek mial wyregulować i skrócić, a może pogorszył sprawę :p
Ale ufam mojej lekarce. Miałam już takie przygody na nfz, że zdecydowałam się na prywatną opiekę i wydaje mi się, że wybrałam dobrą specjalistkę, ale przede wszystkim bardzo ciepłą osobę, która ma cierpliwość do mnie - panikary i detektora objawów najgorszych chorób
Dobrze, że chociaż za oknem tyle słońca i chce się żyć, chociaż ja nie wystawiam nosa z tą gorączką* hormony w normie
* naturalna owulacja
nick nieaktualnyCześć
Co mi pogoda niedawno wstałam I tak nie wychodzę
Mi pękają same pęcherzyki i ciągle się zastanawiam co mi da ovitrelle kurcze a kosztuje 90 zł, w cyklu gdzie z nim miałam tzn wywołał owu to nie zaszłam a w cyklu bez niego gdzie sam organizm zdecydował to się udało -
nick nieaktualny
-
Ja dziś się czuje o niebo lepiej niż wczoraj na szczęście bo za dwie godziny muszę stawić się w pracy. Ale jutro będę mogła poleniuchować
SusannaDean lubi tę wiadomość
'Porażki to szczeble sukcesu'
-
nick nieaktualny
-
SusannaDean wrote:Cześć
Co mi pogoda niedawno wstałam I tak nie wychodzę
Mi pękają same pęcherzyki i ciągle się zastanawiam co mi da ovitrelle kurcze a kosztuje 90 zł, w cyklu gdzie z nim miałam tzn wywołał owu to nie zaszłam a w cyklu bez niego gdzie sam organizm zdecydował to się udało
Ja też w łóżku dziś, bo temp rośnie, ale miło nawet jak przez okno wpada takie piękne słońce!
SusannaDean lubi tę wiadomość
* hormony w normie
* naturalna owulacja
SusannaDean wrote:Jagodowa, to fajnie, że dziś dobrze
No leci aż szok mnie bierze, jeszcze 0,7 kg dokładnie i będzie 8 kg?!?!'Porażki to szczeble sukcesu'
-
nick nieaktualny