X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Testowanie -Lipiec 2017.
Odpowiedz

Testowanie -Lipiec 2017.

Oceń ten wątek:
  • Idzianna Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chciałabym jeszcze jutro wolne :) niedziela zleciała totalnie, spacer, bieganie, film, praca..

We wtorek monitoring, stresa mam :|

MamaNl lubi tę wiadomość

PCOS
    suplementacja: folik i wit. D3
    Mąż - morfologia 1%, poza tym ok, suplementacja Fertilman Plus
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idzianna wrote:
    Dziewczyny, chciałabym jeszcze jutro wolne :) niedziela zleciała totalnie, spacer, bieganie, film, praca..

We wtorek monitoring, stresa mam :|
    Ja mam w środę, też się stresuję :P

• pilik Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Tak ale u mnie straty były na poziomie bety 50 :( Więc już sama nie wiem.... czy to od krzepliwości możliwe, ze tak

Oj to nie wiem :( u mnie doszło do ponad 300.. ale to różnica sześciu dni (u mnie, pierwsza betę miałam 47), nigdy się nie dowiemy ci tak naprawde zawiniło... moje wszystkie siostry mają leidena, żadna o tym nie wiedziała, żadna nie roniła, wszystkie mają dzieci...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Niewyspana i znowu poniedziałek! Ble.

• Idzianna Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)

Magdzia,u mnie to samo..nie mogłam się podnieść..

PCOS
  • jagodowa91 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mówię 'cześć' :) przez ból głowy padłam wczoraj po 19... i dopiero wstałam. Dobrze, że mąż był w domu to się córą zajął :) :) mogłam przespać najgorsze. Co u Was słychać? Ja jeszcze dziś leniuchuje :D pozdrawiam i życzę miłego dnia!!!

'Porażki to szczeble sukcesu'
    Zosieńka 05.10.2010 <3 moje Szczęście!
    Aniołki <3 [*] 08.2009 21tc [*] 05.2017 6tc
  • optymistkaaa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!!! Weekend jak to weekend szybko zleciał.... Teraz pora na oczekiwanie kolejnego piątku :):)
    Niech Wam poniedziałek miło zleci!!! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Oj to nie wiem :( u mnie doszło do ponad 300.. ale to różnica sześciu dni (u mnie, pierwsza betę miałam 47), nigdy się nie dowiemy ci tak naprawde zawiniło... moje wszystkie siostry mają leidena, żadna o tym nie wiedziała, żadna nie roniła, wszystkie mają dzieci...
    Ostatnim razem to nie wiem było 38 potem kilka dni nie rboiłam i potem jak zrobiłam to była mała, możliwe, ze za pierwszym razem była wyższa bo dłużej to wszystko trwało....Ale sam lekarz mówił, że max 100-200 mogła mieć...ja nawet w tyle wątpie. Boję się, że jest mi steryd potrzebny.... ale nie wiem jak zapytać o to lekarza

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    optymistkaaa wrote:
    Cześć dziewczyny!!! Weekend jak to weekend szybko zleciał.... Teraz pora na oczekiwanie kolejnego piątku :):)
    Niech Wam poniedziałek miło zleci!!! :)
    Ja bardzo czekam, bo ma byc owu piątek / sobota :O

jagodowa91 lubi tę wiadomość

• optymistkaaa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanna - no to trzymam kciuki!! :)

SusannaDean lubi tę wiadomość

• asia-bez Przyjaciółka

Wysłany: 26 czerwca 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Jakie badania asiu jeszcze chcesz robić?

Jak masz płodne to niech lekka infekcja cie nie powstrzyma :P

Chcę zrobić ANA, homocysteinę, wit. D, AMH.. O czymś zapomniałam, bo jak sobie liczyłam to było ich więcej ;) Chętnie zrobiłabym jeszcze kariotypy u siebie i partnera, ale nie wiem czy jest sens teraz. Poza tym chciałabym pójść do prof. Jerzak, a sama wizyta u niej trochę kosztuje, na pewno zleci jakieś badania za miliony ;)
    Płodne są, więc podziałaliśmy trochę :D Teoretycznie owulacja za 3 dni, zobaczymy..

Co do lekarza - chodzę na nfz, ale po znajomości, więc na pewno jestem inaczej traktowana np. z zapisami na wizyty.. Ale i tak nie dostałam żadnych skierowań :(

U mnie fasolka zatrzymała się w 8t5d, beta rosła bardzo ładnie (747 w 35 dc, po dwóch dniach 1484), fasolka była troszkę za mała wg om, a ostatnie serduszkowania z tamtym cyklu były w dniu owu, nie wiem czy to możliwe, żeby do zapłodnienia doszło 5 dni po stosunku, ale może już za dużo się nad tym zastanawiam.

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3ougpjyjxzxjth.png
  • jagodowa91 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi owu wypada przed samym urlopem :) licze 4/5 lipca, ale co będzie to się okaże ;)

• Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susan- witaj w klubie. Tez mam mieć ovu w piatek/sobote :) Owocny tydzień nas czeka heheh. W piatek idziemy na wesele, także musimy podziałac wcześniej :P no i w sobote i niedzielę :P

Kciuki za was wszystkie!!!!

jagodowa91, SusannaDean lubią tę wiadomość

😇😁😇😇😁
  • jagodowa91 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To będą na pewno owocne dni dla nas ;)

SusannaDean lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek 12 wrote:
    Susan- witaj w klubie. Tez mam mieć ovu w piatek/sobote :) Owocny tydzień nas czeka heheh. W piatek idziemy na wesele, także musimy podziałac wcześniej :P no i w sobote i niedzielę :P

Kciuki za was wszystkie!!!!
    U Nas się już wczoraj zaczął ten czas a plony pewnie wkrótce :D ha ha

jagodowa91, Zgredek 12 lubią tę wiadomość

• optymistkaaa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny Wy wiecie wszystko :) - powiedzcie mi ten kwas foliowy z femibionu (reklama po lewej stronie) - badziewie czy super produkt? Jak to jest z tym kwasem foliowym i jego wchłanianiem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    optymistkaaa wrote:
    dziewczyny Wy wiecie wszystko :) - powiedzcie mi ten kwas foliowy z femibionu (reklama po lewej stronie) - badziewie czy super produkt? Jak to jest z tym kwasem foliowym i jego wchłanianiem?
    0,4 metafoliny (od razu go przyswajasz nawet jak masz zaburzoną metylację) oraz 0,4 zwykłego kwasu foliowego, oprócz tego w składzie masz jod, d3 - ja go mam biorę 2x1 i jest ok :)

• optymistkaaa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanna czyli warto?
    Robiłaś testy na poziom kwasu? Warto?

Ewentualnie czy jakiś inny preparat ma ten lepiej wchłanialny kwas foliowy? Czy tylko femibion?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2017, 11:21

• Idzianna Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ jestem przetrącona dzisiaj... normalnie zasnę przy biurku... a tu ciężkie tematy na początku tygodnia w pracy :/

PCOS
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie niektóre dziewczyny kojarzą mnie ze starego nicka Madziulla :) wracam po 3 miesięcznej przerwie do starań. jeśli w tym cyklu sie nie uda to koniec lipca podchodzimy do pierwszej IUI. proszę o wpisanie na 15 lipca na testwanie miłego dnia <3

Idzianna, SusannaDean lubią tę wiadomość

‹‹ 62 63 64 65 66 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ