Testowanie -Lipiec 2017.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNadia83 wrote:Ja chodzę prywatnie do lekarza pracującego w szpitalu. Dał mi skierowanie i sam robił mi to hsg ale na NFZ. To pewnie zwykłe, takie z rentgenem.
Ale wiem, że hycosy w moim mieście 800 zł. To podobno jakaś nowsza metoda bez rentgena, ale ja nie chciałam aż tak przepłacać. W sumie więcej było strachu niż badania(trwało jakieś 10 min razem z szykowaniem i moim rozbieraniem się ). No i ból prawie żaden, jakby lekkie ukłucie przy wpuszczaniu płynu, także nie ma czego się bać. Podobno może trochę boleć przy niedrożnych jajowodach.
No właśnie ja mam wycięty jajowód i gin mówił, że będzie boleć. Ech. Sono hsg w Warszawie 500 zł.
Casteams o kurde!!! Na objawy ciążowe to chyba za wcześnie. Nie martw się. Może betę sprawdź?!
Jutro wrzucę do Excel. Padam! Jeszcze stałam przy garachWiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2017, 19:51
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny! Ja sie właśe dowiedziałam, że moja kuzynka jest w ciąży. Ma termin na styczeń. Ah zazdroszczę jej, ale może jak sie uda to bedzie niewielka różnica miedzy naszymi dziećmi. Poza tym zaczynam stresować sie przed owu, też tak macie? To chyba nie pomaga
-
Hej dziewczyny! Ja byłam dzisiaj na zebraniu z żłobku, już sama nie wiem czy ją dać czy ją nie dać. Tzn jak nie zajdę w ciąże to wyboru nie będę miała
U mnie 12 dc, zrobiłam dzisiaj pierwszy raz test owulacyjny i wyszedł pozytywny (tak mi się przynajmniej wydaje) ?! Ovu mi przewidział dopiero od 16 dc, więc już nie wiem w co wierzyć. Trzeba się chyba brać do roboty i tyle
-
SusannaDean wrote:Wszystko jest piękne, nie miałam takiej tarczycy odkąd choruję, 8 lat ! Najmniej 2,4 - 2,6 i przy takiej zachodziłam... Teraz jedynie zmieniłam dietę o 25 podniosłam euthyrox, z 50 na 75 (ale kiedyś brałam 100 i nawet wtedy poziom był te 2,6, więc wiem, że to dieta)
To super! Oby Ci się udało! Ja w pierwszej ciąży miałam TSH 3,5 i wszyscy mi mówili że jest ok Zaszłam bez problemu. W ciąży skoczyło mi do 4,5 a po ciąży do 6,5. Teraz biorę euthyrox 50 i TSH mam 1,7 także mój endo zadowolony i liczę na to że lipiec będzie owocnySusannaDean lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Och dziewczyny, miałam ciężki dzień w pracy. Po południu niezapowiedziani goście, a teraz siedzę i mnie stres zżera. @ nadal niestety nie nadeszła, ja chodzę cała poddenerwowana i mam trochę dość. Jutro jadę po wyniki hist.-pat. Wiem że raczej nic się nie dowiem, ale sama wizyta tam mnie strasznie stresuje . Potem mam jeszcze usg układu moczowego no i nadal będę czekać na @, żeby moc zrobić badania i pójść w końcu do gina i wrócić do starań... chyba żaden miesiąc w życiu mi się tak nie dłużył...!
-
nick nieaktualnypilik wrote:Och dziewczyny, miałam ciężki dzień w pracy. Po południu niezapowiedziani goście, a teraz siedzę i mnie stres zżera. @ nadal niestety nie nadeszła, ja chodzę cała poddenerwowana i mam trochę dość. Jutro jadę po wyniki hist.-pat. Wiem że raczej nic się nie dowiem, ale sama wizyta tam mnie strasznie stresuje . Potem mam jeszcze usg układu moczowego no i nadal będę czekać na @, żeby moc zrobić badania i pójść w końcu do gina i wrócić do starań... chyba żaden miesiąc w życiu mi się tak nie dłużył...!
Pilik w końcu bedzie i zaczniesz cykl..... -
Susanna, czy to forum na fb to jakieś godne zaufania? Bo to kurka naprawdę nie wiadomo co robić...a jednak lekarzom wypadałoby wierzyć, tylko czasem się okazuje, że to błąd... myślę, że im więcej czytamy, tym bardziej schizujemy..może zapytaj przy najbliższej wizycie lekarza/y o to skąd się bierze opinia, że ten Twój kwas jednak nie jest właściwy dla Ciebie?PCOS
suplementacja: folik i wit. D3
Mąż - morfologia 1%, poza tym ok, suplementacja Fertilman Plus -
Szlag mnie trafi.. naprodukowalam długiego posta i na komórce kliknelam nie wyślij, tylko anuluj... Brawo...
W każdym razie pytałam Susanna o co cho ze sterydem i pisałam żebys pytała o wsio lekarza bez krępacji.
Myśl pozytywnie, będzie dobrze! Ja kciuki za Ciebie zaciskam na maxa!!SusannaDean lubi tę wiadomość
PCOS
nick nieaktualnyIdzianna wrote:Susanna, czy to forum na fb to jakieś godne zaufania? Bo to kurka naprawdę nie wiadomo co robić...a jednak lekarzom wypadałoby wierzyć, tylko czasem się okazuje, że to błąd... myślę, że im więcej czytamy, tym bardziej schizujemy..może zapytaj przy najbliższej wizycie lekarza/y o to skąd się bierze opinia, że ten Twój kwas jednak nie jest właściwy dla Ciebie?
Idzianna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIdzianna wrote:Szlag mnie trafi.. naprodukowalam długiego posta i na komórce kliknelam nie wyślij, tylko anuluj... Brawo...
W każdym razie pytałam Susanna o co cho ze sterydem i pisałam żebys pytała o wsio lekarza bez krępacji.
Myśl pozytywnie, będzie dobrze! Ja kciuki za Ciebie zaciskam na maxa!! -
SusannaDean wrote:No ja wiem bo ja w obu iażach miałam późno betę ok 12 dpo i to małą ponizej 5 dopiero za 2 dni rosła po 700 % ale za 5-6 dni był już spadek, więc boję się, ze u mnie mimo clexane się to powtórzy bo np jest jakieś odrzucenie zarodka.....PCOS
SusannaDean wrote:Właśnie tak czytam to wcale nie wydaje się zaufane, ludzie takie pierdołu piszą, ze mają się nie słuchać lekarzy niektórzy...Tylko ja ufam mojemu lekarzowi, on i młoda pani hematolog która na pewno ma świeżą wiedze też kazała ten zwykły brać, odkąd biorę wyniki mam bardzo dobre, świetny wynik tarczycy, czuje się dobrze, jakby mi szkodziło to bym się gorzej czuła...bo ja już pytałam i powiedzieli mi ze przy mojej wersji mutacji nie ma znaczenia który rodzaj wazne ze mam wiecej jesć
SusannaDean lubi tę wiadomość
PCOS
nick nieaktualnyIdzianna wrote:I ten steryd mógłby pomóc, tak? Sorry, nie ogarniam wielu kwestii jeśli może pomóc, to zapytaj/poproś. Lekarz wie jakie masz doświadczenia, więc na pewno będzie chciał pomóc