Testowanie -Lipiec 2017.
-
WIADOMOŚĆ
-
naacia wrote:Cześć dziewczyny data testowania mi się zmieni bo po dzisiejszej wizycie u ginekologa dowiedziałam się, że jestem aktualnie w fazie folikularnej i owulację będę miała dopiero gdzieś w przyszłym tygodniu
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Okazało się że mam podwyższona prolaktyne...mam zacząć brać duphaston od pierwszego dnia kolejnego cyklu...czy któraś w was stosowała duphaston , właśnie od początku cyklu?In vitro -wrzesien +ah beta 13 dpt 282
Słaba morfologia plemników ( 2 nieudane iui) -
nick nieaktualnyAife wrote:Okazało się że mam podwyższona prolaktyne...mam zacząć brać duphaston od pierwszego dnia kolejnego cyklu...czy któraś w was stosowała duphaston , właśnie od początku cyklu?
-
nick nieaktualny
-
dupka to chyba pod koniec cyklu się daje, po owu. też nie wiem, co on zamierzapoczątek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
Październik 2017 aromek-duphaston
Co dalej???
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySusannaDean wrote:Nie, przyda się Raczej myślałam, żeby tą kasę potraktować jako na czarną godzinę bo chciałabym, jak się uda, zostać z maluszkiem 1,5 roku a nie rok Myślę, ze to będzie wykonalne
-
nie znam się aż tak ale znalazłam info na temat dupka.Na pewno dziewczyny które stosują ten lek wiedzą lepiej:-)
,,Można wówczas sprowokować wyrzut LH (uruchamiający owulację) poprzez podanie Duphastonu na trzy dni PRZED skokiem temperatury po kilkudniowym rozwoju objawu śluzu (w cyklach 28-dniowych owulacja wcale nie będzie 14 dnia cyklu, a więc podawanie leku 11 dnia jest zbyt wczesne!). Konieczna jest diagnostyka USG a nie automatyzm działania, nie rutynowe przepisanie leku. Przecież nie wiadomo, kiedy może nastąpić owulacja! Podanie Duphastonu zbyt wcześnie, np. na dwa tygodnie przed owulacją może tylko zaszkodzić. Złe zastosowanie leku wprowadza dodatkowe zaburzenia cyklu (rozregulowuje naturalny cykl kobiecy), a więc nie ma żadnego działania leczniczego.''
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2017, 15:57
-
Hej, ale w Warszawie była burza Masakra, aż się bałam, że tu nam okna wywali... I chyba grad nawet przez chwilę padał
Susanna, daj znać po usg!
Ej a czemu mój wykres nie pokazuje dni po owulce?https://www.suwaczki.com/tickers/8p3ougpjyjxzxjth.png -
Cześć Dziewczyny.
Przeczytałam z pół tego wątku i postanowiłam również dopisać się na lipcowe testowanie - u mnie będzie to 11 lipca.
Trzymam za was wszystkie mocno kciuki.
Za siebie oczywiście również, choć może trochę mniej - na wtorkowej wizycie ginekolog przestraszył mnie przegrodą w macicy, którą podobno zauważył na USG - nie potwierdził tego w 100% ale będzie to możliwe dopiero na początku kolejnego cyklu. Boje się, że w przypadku ciąży może skończyć się poronieniem.
Staramy się już naprawdę długo (prawie 1,5 roku) i coraz ciężej pogodzić mi się z kolejnymi @ i negatywnymi testami a teraz jeszcze ta przegroda.
A myślałam, że po uregulowaniu hormonów tarczycowych i przy lekach na zbicie prolaktyny będzie już dobrze i w końcu się uda.
Magdzia85F, Rene lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny no troche slabo urosl ale zwiekszyl sie bez watpienia na 18/19 mm doktor powiedzial ze wiecej sie nie da z niego wycisnac, niby mam przyjsc w sobote ale powiedzialam ze pracuje a juz dzis wolne wzielam wiec nie mam mozliwosci, powiedzial w takim razie ze moge zastrzyk w sobote zrobic. Ja i tak podejrzewam ze owu moze byc wkrotce, ten pecherzyk za 2-3 bedzie sie nadawal chyba, endo uroslo 10/11 mm nie widzialam co in tam bazgra a juz nie pytalam... Przepisal clexane,encorton,metformax i dupka. Encorton i clexane moge juz teraz brac,to co mnie pocieszylo to to,ze powiedzial ze ja bez najmniejszego problemu zachodzilam poprzednio w ciaze wiec daje mi na zas juz leki.
-
nick nieaktualny