TESTOWANIE- SIERPIEN 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
pilik wrote:Jagodowa na pewno przeleci!
Mi w pracy tak leci że nagle koniec tygodnia. Ja chyba świruje z testowaniem i tyle testów bo jakbym wiedziała że się udało to muszę leki od razu włączyć, a że dwie ciąże już straciłam to nie chce do tego znowu dopuścić. Mam nadzieję że we wrześniu będę testowała i będziecie mnie hamować przed za wczesnym testem :p
Pilik, to musi być straszne, przeżyć dwie straty Ale następnym razem będziesz już mogła od razu zadziałać z lekami.
Radzisz zrobić jakieś konkretne badania, jeśli już w końcu zobaczy się te dwie kreski? Gdzieś tu na forum czytałam, że -
oprócz 2xbety - trzeba zbadać TSH, progesteron i morfologię. To wystarczy w razie gdyby miało się okazać, że coś jest nie tak?
Za pozostałe dziewczyny mocno trzymam kciuki!!! Trzymajcie też za mnie
Rene, Ellka - jest weekend, śpijcie sobie
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Mi - czy będzie druga kreska czy przydałoby się zrobić te badania poza tym polecam zrobić badanie czystości pochwy (wymaz jak na cytologię pobiera gin) i badanie moczu pełne i posiew też. Poza tym ja polecam zrobić badania mutacji bo to bardzo częste i wiele kobiet traci przez to ciąże, a starczyły by zastrzyki żeby uniknąć niepowodzeń...
mi88 lubi tę wiadomość
-
Mi, niestety ze spania nici. Raz że już prawie chodzący szkrab nie pozwala, a dwa szykuje jutro zarelko na niedzielę bo imprezka rodzinna
-
pilik wrote:Mi - czy będzie druga kreska czy przydałoby się zrobić te badania poza tym polecam zrobić badanie czystości pochwy (wymaz jak na cytologię pobiera gin) i badanie moczu pełne i posiew też. Poza tym ja polecam zrobić badania mutacji bo to bardzo częste i wiele kobiet traci przez to ciąże, a starczyły by zastrzyki żeby uniknąć niepowodzeń...
pilik, super, dziekuję! Dużo już badań zrobiłam, niektóre parę miesięcy temu, hormony dopiero w tym cyklu. W sumie napiszę, co mi parę miesięcy temu zleciła ginekolog, może komuś się przyda
mocz, morfologię, cytologię, usg piersi, przeciwciała na różyczkę, cytomegalię i toksoplazmozę... chyba tyle.
W takim razie w najbliższym czasie zrobię też te inne badania, które wymieniłaś. A jak się dokładnie nazywają te badania mutacji?
mamamarysi wrote:A tak ogólnie i na rozluźnienie - ile chciałbyście mieć dzieci???
-
mamamarysi wrote:A tak ogólnie i na rozluźnienie - ile chciałbyście mieć dzieci???
Zazdroszczę Rene, bo ona już ma 5
A ja mam L4 do 23. Antybiotyk też mam. Test dziś robiłam negatyw.
-
Mi tu masz opis co i jak plus tam najtaniej badania. Ja zrobiłam w diagnostyce za 250zl bodajże samego leidena! Ten pakiet za ponad 800, a tutaj 330zl, dużo dziewczyn u nich robi.
http://www.testdna.pl/choroba_zakrzepowo-zatorowa/
Dziewczyny - nie chcę żeby to wyglądało na strasznie, ale każda powinna sobie zrobić taki pakiet. Macie nastoletnie córki? One też! Wiem że to nie tanie, ale warto odłożyć i zrobic... trombofilia jest groźna nie tylko dla kobiet w ciąży! Zagraża też podczas brania pewnych leków (hormonalnych i sterydowych) i tak np. Kamila Skolimowska miała zakrzep wlasnie na wskutek trombofilii w połączeniu z jakimiś lekami! Bardzo łatwo zapobiec tragedii - wystarczy wiedzieć czego unikać, a podczas ciąży i dłuższego unieruchomienia wiedzieć jakie leki wprowadzić.mi88 lubi tę wiadomość
-
pilik wrote:Mi tu masz opis co i jak plus tam najtaniej badania. Ja zrobiłam w diagnostyce za 250zl bodajże samego leidena! Ten pakiet za ponad 800, a tutaj 330zl, dużo dziewczyn u nich robi.
http://www.testdna.pl/choroba_zakrzepowo-zatorowa/
edwarda20 wrote:Nodemo tak w 10dpo wyszedł pozytywny. Potem robiłam co 2 dzien i czekałam do okresu. Bety nie robiłam i robic nie będę. Do lekarza idę dopiero za tydzień. Daj znac.
Oczywiście,ze dam znac
Czuje się jakbym miała zaraz dostać @, doszedł ból w krzyżu. Niby termin mam dopiero za 7 dni.
Mam nadzieje,ze jutro będzie lepszy dzień
Aaa i gratuluje dwóch kresekWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 20:32
-
nick nieaktualny