X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne TESTOWANIE- SIERPIEN 2017
Odpowiedz

TESTOWANIE- SIERPIEN 2017

Oceń ten wątek:
  • pilik Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene - 6 tydzien to może być za wcześnie. Pęcherzyk ciążowy będzie, ale na serduszko możesz jeszcze poczekać tydzien albo i dwa. W innym wątku dziewczyna się zamartwiała, że serduszko za wolno biło, a okazało się że to były pierwsze dni i wszystko ok, ale stresu się najadła co nie miara! Ja bym odczekała chyba chociaż tydzień i poszła na tamtą drugą wizytę...

Jagodowa, na Twoim miejscu by mnie pewnie skręciło i jutro z rana bym nasikała :p...

Dziewczyny którym po tylu latach jakieś kropelki mleka jednak lecą - zbadajcie sobie prolaktyne, progesteron i sprawdźcie na monitoringu czy jest owulacja!! Jeżeli jest, a progesteron ładny to pewnie nie ma się co przejmować, ale to jest typowy objaw problemów z wysoką prolaktyną, przez którą nawet jak dochodzi do owulacji to może być za niski progesteron żeby później ciążę utrzymać. Sprawdźcie to żeby uniknąć niepotrzebnej straty... czasami lepiej się z miesiąc czy dwa przeleczyć niż przezywać stratę...

Rene, jagodowa91, mi88 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • mamamarysi Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale jakby progesteron był niski, to byłaby chyba krótka faza lutealna czy nie?

Marysia 21.12.2016

c2ce02cf6fc4973cee1f848956fdcf72.png
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa, ale zagadkę mamy z Tobą ;) No, no ciekawe jak się sytuacja rozwinie, trzymam kciuki :) :*

jagodowa91 lubi tę wiadomość

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamamarysi wrote:
    No ale jakby progesteron był niski, to byłaby chyba krótka faza lutealna czy nie?
    Każdy przypadek jest inny, tak jak np. mój, hormony raczej nie wskazują na owulację, a była, potwierdzone monitoringiem :)

mi88 lubi tę wiadomość

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • mamaNika Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wytrzymałam, u mnie 10 dpo przechodziłam kolo lab i zrobiłam bete. Negatywna. Testuje we wrześniu :-)Trzymam kciuki za resztę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 17:06

• Rene Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinek 91 wrote:
    Dziewczyny zafasolkowana - jak tam sie czujecie? jak samopoczucie??

Jagodowa - Spokojnie, poczekaj jeszcze chwilke i testuj, jeszcze jest szansa!

Ja dzisiaj byłam na badaniach, zrobiłam TSH, Prolaktyne i progesteron...zobaczymy, co z tego będzie :)
    u mnie nie najlepiej ciągle chce mi się spać:-(

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • jagodowa91 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik nie chcę się znów zastanawiać czy oby nie za wcześnie jak będzie biel. Kasy szkoda na testy :P

'Porażki to szczeble sukcesu'
    Zosieńka 05.10.2010 <3 moje Szczęście!
    Aniołki <3 [*] 08.2009 21tc [*] 05.2017 6tc
  • pilik Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, rozumiem ;) ja przy ostatnim testowaniu tyle wydałam na testy ze teraz taniej przez internet kupiłam i chyba mam 7 z trzech rożnych firm w szafce :p...
    Mama Marysi - krótsza ale nie koniecznie bardzo, u mnie trwała ok 11-11 dni przy bardzo marnym progu. No i bez monitoringu nie jesteś w stanie określić tak naprawde ile trwała fl...

mi88 lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinek, ja w porządku chociaż bardziej senna i zmęczona. Drzemka dziennie musi być. Na więcej niestety nie mogę sobie pozwolić.
    Kiedy wyniki? Kciuki :-*

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten cykl chyba również nie należy do mnie :( Do @ jeszcze 4 dni, ale nie wytrzymałam i zrobiłam dzisiaj test z czułością 10 i poza kreska testową nie było nic więcej, nawet bladego cienia :( Czuje, że jednak nic z tego nie będzie, nie w tym cyklu :(

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • jagodowa91 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Haha, rozumiem ;) ja przy ostatnim testowaniu tyle wydałam na testy ze teraz taniej przez internet kupiłam i chyba mam 7 z trzech rożnych firm w szafce :p...
    Mama Marysi - krótsza ale nie koniecznie bardzo, u mnie trwała ok 11-11 dni przy bardzo marnym progu. No i bez monitoringu nie jesteś w stanie określić tak naprawde ile trwała fl...
    Kupię test w poniedziałek. I już. Weekend w pracy to może nie będę tak myśleć o tym wszystkim :) :P

• pilik Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa na pewno przeleci!
    Mi w pracy tak leci że nagle koniec tygodnia. Ja chyba świruje z testowaniem i tyle testów bo jakbym wiedziała że się udało to muszę leki od razu włączyć, a że dwie ciąże już straciłam to nie chce do tego znowu dopuścić. Mam nadzieję że we wrześniu będę testowała i będziecie mnie hamować przed za wczesnym testem :p

jagodowa91, mi88 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nodemo Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Nodemo jakiś czas temu ci pisałam ze wroze ciążę. Jesteś 9dpo? Troche za wcześnie zeby świętować. Poczekaj do dnia miesiączki lub zrób test z krwi. Osobiście jestem za poczekaniem. Ja 1 test zrobiłam 10dpo a potem co drugi dzien do dnia spodziewanego okresu. Nie dostałam wiec wiem na pewno ze ciaza.

Powinien być 9dpo. A Tobie wyszedł pozytywny w 10dpo?

Nie mogę dzisiaj funkcjonować, nie dość ze mnie boli to jeszcze mnie strasznie ciągnie jak trochę pochodzę.
    Prawie cały dzień w łóżku.
    Piersi nie są tkliwe,a bolą same z siebie. No i czasami swędzą

w57v3e3kwxi49z9z.png
  • jagodowa91 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Damy radę Cię ujarzmić :)

pilik lubi tę wiadomość

• nodemo Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Hej przyłączam się do was, ja również testuję 22.08. Staramy się o drugie dziecko. Mam już 3,5 letnią córkę, w grudniu 2016 poroniłam w 11 tygodniu. A teraz staramy się już 6 cykl.

Też biorę duphaston i źle na mnie działa, wahania nastroju :/

To czekanie do terminu miesiączki mnie dobija, nie potrafię o niczym innym myśleć...

Trzymam kciuki :)
    Ja na duphaston reagowałam dobrze. Przede wszystkim wyregulowal mi cykl.
    Zmieniłam teraz lekarza, który specjalizuje się w niepłodności i in vitro.
    W tym cyklu mi go nie przepisał, twierdząc ze nie pomoże mi to w zajściu w ciąże. Ale jeżeli będę czuła się lepiej biorąc go to nie ma problemu.
    I wyszło tak, ze ten miesiąc jestem bez duphastonu;))
    W poniedziałek idę na betę i zobaczymy co to będzie ...:)

w57v3e3kwxi49z9z.png
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Jagodowa na pewno przeleci!
    Mi w pracy tak leci że nagle koniec tygodnia. Ja chyba świruje z testowaniem i tyle testów bo jakbym wiedziała że się udało to muszę leki od razu włączyć, a że dwie ciąże już straciłam to nie chce do tego znowu dopuścić. Mam nadzieję że we wrześniu będę testowała i będziecie mnie hamować przed za wczesnym testem :p
    A ja ze względu na Twoje przeżycia będę Cię gonić do testu już 10 dpo ;-) :-*

pilik lubi tę wiadomość

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czuje tylko piersi :) bola a najgorzej jak moj labrador niechcacy albo i chcacy skoczy mi na nie ;) mam ochote udusic malolata :) bardziej senna czulam sie jak pracowalam, teraz na chorobowym nie chce mi sie tak spac ale za to zasypiam jak dziecko :) i poki co zadnych innych objawow nie mam.

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez zasypiam jak dziecko i nam problem ze wstaniem rano jak mlody mnie wola, czasem cos w pachwinie pociagnie i tyle. patrzylam sie dzisiaj kiedy bylam na wizycie w pierwszej ciazy to 6t1d i było juz serduszko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomnialam dodac ze jestem strasznie rozchwiana emocjonalnie. Wszystko doprowadza mnie do placzu.

• mamamarysi Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie do szału, nie wiem co gorsze :-/

Marysia 21.12.2016

c2ce02cf6fc4973cee1f848956fdcf72.png
‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ