Forum Starając się - ogólne TESTOWANIE- SIERPIEN 2017
Odpowiedz

TESTOWANIE- SIERPIEN 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 sierpnia 2017, 14:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahah Ellka normalnie :D oo, chyba teraz na weekendzie namówię swojego tatę żebyśmy porobili takich różnych soczkow, przetworów na jesień:)

    Ellka, Sońkaa lubią tę wiadomość

  • Pati88 Autorytet
    Postów: 889 318

    Wysłany: 24 sierpnia 2017, 14:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo wg monitoringu u gina owulacja piękna endometrium cudowne i tona śluzu w macicy. No super elegancko a tu nie jest tak łatwo jak niejedna z nas piszę. Sorki za trucie ale jakoś tak łatwiej jak się jest na tym formum z Wami

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 sierpnia 2017, 14:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki:) ja pierwszy raz na tym forum, nasze starania trwają od 3 miesięcy,z tymże tak konkretnie to od miesiąca. W tym miesiącu jestem juz i dni po owu i ciągle bolą mnie jajniki i podbrzusze a za tydzień okres liczę że zwiastuje to coś dobrego chociaż staram się nie nakręcić:) życzę wszystkim nam II wyczekanych kresek ❤

  • Ellka Autorytet
    Postów: 2387 768

    Wysłany: 24 sierpnia 2017, 14:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, po to jest forum, żeby truć :D

    Naacia, a co za soczki będziecie robić?:)

    Aife, Pati88 lubią tę wiadomość

    Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • mamamarysi Przyjaciółka
    Postów: 101 22

    Wysłany: 24 sierpnia 2017, 14:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny! Robiłam betę w sobotę i było 0, bo myślałam, że owu miałam jak człowiek w okolicy 14-17dc. A tu masz! Z tego wychodzi, że była ok 27/28dc.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2017, 14:29

    Marysia 21.12.2016

    c2ce02cf6fc4973cee1f848956fdcf72.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 sierpnia 2017, 14:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka w sumie to jeszcze pomysłu nie mamy :P ja na pewno będę chciała zrobić jakiś soczek gruszkowy, marchewkowy :) wszystko zależy jakie owocki kupimy :)

    Ellka lubi tę wiadomość

  • Sońkaa Autorytet
    Postów: 582 256

    Wysłany: 24 sierpnia 2017, 15:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny soczki super, ale ja i czochem nie gardzę ;) :P

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2017, 14:49

    10 cs szczęśliwy <3

    ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • Aife Autorytet
    Postów: 303 242

    Wysłany: 24 sierpnia 2017, 15:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońkaa wrote:
    Aife, ja to np. nigdy żadnych plamień nie mam, nie wiem jak u Ciebie?

    Ellka, Pati pomaga nie doszukiwanie się i odstawienie termometru mimo, że korci jak cholera. Ale w poprzednich cyklach też niby temp była niezła, az tu nagle bum w dół i @,wiec jaki to sens taki stres sobie fundować? Ellka, a Ty w szczęśliwym cyklu czulas, że coś się święci?
    U mnie niestety takie jednorazowe plamienia się już zdarzały i nic z tego nie wychodziło...no ale tak silnego bólu w życiu nie miałam...we wrześniu Idę do kliniki i zaczynam przygodę z clostylbegyt..mam nadzieję,że tam wszystko mi wyjaśnia i pomogą w walce o maluszka.. czasem się zastanawiam czy to nie te zioła ojca sroki sa odpowiedzialne za te wszystkie dolegliwości w drugiej fazie..

    In vitro -wrzesien +ah beta 13 dpt 282
    ganns65ge86jk8bk.png
    Słaba morfologia plemników ( 2 nieudane iui)
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2419 800

    Wysłany: 24 sierpnia 2017, 15:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale jestem zadwowolna :) byłam u nowej ginekolog ;) mówię że z mężem staramy się od 9 miesięcy o dziecko i nie wychodzi i poza tym w czerwcu miałam cykl 25 dni w lipcu 35 dni i nie wiem o co chodzi a ogólnie mam około 30 dni. (nie musiałam jej kłamać że staramy się już rok !) i zleciła od razu tarczycę i prolaktynę na NFZ, AMH (nie wiem gdzie ją zrobić żeby było w miarę tanio :( ) monitoring zaczęłyśmy- mówi że już jest śluz w pochwie pochwa wygląda dobrze, jest pęcherzyk dominujący ale czegoś tam nie ma (nie zapamiętałam czego) co dla niej się wydawało dziwne, mówiła jeszcze ze owulacja znowu się przesunie. Mówi że musimy jeszcze zrobić test jakiś po stosunku i sprawdzić drożność jajowodów, a mąż rozszerzone badanie nasienia. i te moje badania LH FSH estriadol są jak najbardziej dobre. I za tydzień kolejna wizyta-monitoring :)

    Aife, nodemo, Ellka, Sońkaa, justysbp lubią tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • nodemo Ekspertka
    Postów: 236 99

    Wysłany: 24 sierpnia 2017, 15:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Dziewczyny ale jestem zadwowolna :) byłam u nowej ginekolog ;) mówię że z mężem staramy się od 9 miesięcy o dziecko i nie wychodzi i poza tym w czerwcu miałam cykl 25 dni w lipcu 35 dni i nie wiem o co chodzi a ogólnie mam około 30 dni. (nie musiałam jej kłamać że staramy się już rok !) i zleciła od razu tarczycę i prolaktynę na NFZ, AMH (nie wiem gdzie ją zrobić żeby było w miarę tanio :( ) monitoring zaczęłyśmy- mówi że już jest śluz w pochwie pochwa wygląda dobrze, jest pęcherzyk dominujący ale czegoś tam nie ma (nie zapamiętałam czego) co dla niej się wydawało dziwne, mówiła jeszcze ze owulacja znowu się przesunie. Mówi że musimy jeszcze zrobić test jakiś po stosunku i sprawdzić drożność jajowodów, a mąż rozszerzone badanie nasienia. i te moje badania LH FSH estriadol są jak najbardziej dobre. I za tydzień kolejna wizyta-monitoring :)
    Dobry lekarz to podstawa :)
    POWODZENIA!

    w57v3e3kwxi49z9z.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2419 800

    Wysłany: 24 sierpnia 2017, 15:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko szkoda że czekałam na niego 9 miesięcy , bo już dawno mogłam być zdiagnozowana przebadana , ale ech człowiek uczy się na błędach

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • nodemo Ekspertka
    Postów: 236 99

    Wysłany: 24 sierpnia 2017, 15:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    tylko szkoda że czekałam na niego 9 miesięcy , bo już dawno mogłam być zdiagnozowana przebadana , ale ech człowiek uczy się na błędach
    Najważniejsze,że w końcu do niego trafiłaś..

    MałaMi90 lubi tę wiadomość

    w57v3e3kwxi49z9z.png
  • Ellka Autorytet
    Postów: 2387 768

    Wysłany: 24 sierpnia 2017, 15:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi, super że trafiłaś na odpowiedniego lekarza:) Teraz posprawdzać wszystko i czekać na efekty:*

    MałaMi90 lubi tę wiadomość

    Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • nodemo Ekspertka
    Postów: 236 99

    Wysłany: 24 sierpnia 2017, 15:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka jak się czujesz? Ja mam dzisiaj jakiś spadek formy...
    Od południa chciałabym tylko spać i spać...
    Na piersiach pojawił mi się niebieskie żyłki...i zaczynają coraz bardziej dokuczać :)

    w57v3e3kwxi49z9z.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 sierpnia 2017, 15:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam spadek formy od tygodnia odkad jestem na chorobowym ;) ale w poniedzialek wracam do pracy :) w ogole tu w Holandii lubie to ze nie ma czegos takiego jak L4 :) po prostu dzwoni sie do firmy i sie mowi ze idzie na chorobowe ;)

    Ehhh fajnie ze jestem w ciazy, ze sie udalo ale smutno mi ze mnie ominie moj planowany urlop na Sycylii :( wlasnie probuje sprzedac bilety lotniczne ale Polacy za granica to straszne dusigrosze i dla nich wymarzony urlop to w PL ;) moze sie uda!

  • nodemo Ekspertka
    Postów: 236 99

    Wysłany: 24 sierpnia 2017, 16:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Ja mam spadek formy od tygodnia odkad jestem na chorobowym ;) ale w poniedzialek wracam do pracy :) w ogole tu w Holandii lubie to ze nie ma czegos takiego jak L4 :) po prostu dzwoni sie do firmy i sie mowi ze idzie na chorobowe ;)

    Ehhh fajnie ze jestem w ciazy, ze sie udalo ale smutno mi ze mnie ominie moj planowany urlop na Sycylii :( wlasnie probuje sprzedac bilety lotniczne ale Polacy za granica to straszne dusigrosze i dla nich wymarzony urlop to w PL ;) moze sie uda!
    U mnie chyba jest problem, ze siedzę w domu :)
    Powiem Ci szczerze,ze tez wole wakacje w Polsce :)
    Jestem znad morza, ale kocham góry latem :)
    Ogólnie to nie lubię jak jest gorąco....Wiec ja na wycieczki zagranice w ciepłe rejony się nie nadaje :)

    w57v3e3kwxi49z9z.png
  • Ellka Autorytet
    Postów: 2387 768

    Wysłany: 24 sierpnia 2017, 16:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nodemo, dzięki że pytasz :-) zmęczona i śpiąca jestem. Przespalabym z pół dnia najchętniej :-D ale niestety nie da się ;-)
    Ja wcześniej sprawdzałam Ale żył wyraźnych nie zauważyłam. Delikatnie mnie mdli praktycznie codziennie,Ale za to mogę jeść słodkie :-D

    Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Ellka Autorytet
    Postów: 2387 768

    Wysłany: 24 sierpnia 2017, 16:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nodemo, a nie ma opcji żeby wyniki były coś wcześniej?

    Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • nodemo Ekspertka
    Postów: 236 99

    Wysłany: 24 sierpnia 2017, 16:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Nodemo, a nie ma opcji żeby wyniki były coś wcześniej?
    Ja mam żylasty cały dekolt i piersi, może dlatego ze jestem szczupła...
    Mnie dzisiaj wyjątkowo nie mdli, może trochę w nocy. Słodkiego nie mogę jeść :( ale nawet nie mam ochoty..odrzuca mnie.
    W pierwszej ciazy miałam tak samo,zero słodyczy cała ciąże..
    Sprawdzam cały czas wyniki, ale nie ma.
    Ja robiłam w medicover pierwszy raz Wiec nie wiem jak tam u nich to wyglada...

    w57v3e3kwxi49z9z.png
  • Ellka Autorytet
    Postów: 2387 768

    Wysłany: 24 sierpnia 2017, 16:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może dlatego :-)
    Oj ja w pierwszej ciąży nie mogłam. Nawet ukochanej czekolady ;-)
    Kciuki cały czas zaciśnięte :-*

    Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego