Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 🌞 Testujemy w czerwcu 🌞
Odpowiedz

🌞 Testujemy w czerwcu 🌞

Oceń ten wątek:
  • okruszek Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2022, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja podjęłam decyzję o całkowitym odstawieniu córki od piersi. Bo ma już prawie dwa lata a to jest powód zaburzeń cyklu + najpewniej braku owulacji. Trzymajcie kciuki za siły dla mnie na ten czas.
    Nie wiem jak ja ją dam radę uśpić gdzie ona tylko z cyckiem zasypia zawsze

Mart768 lubi tę wiadomość

1 𝑐𝑦𝑘𝑙 𝑠𝑡𝑎𝑟𝑎𝑛 - styczeń 2022 ⚪

❌ przerwane starania od lutego do maja 2022 ❌

2 𝑐𝑦𝑘𝑙 𝑠𝑡𝑎𝑟𝑎𝑛 - czerwiec 2022
  • eRKow. Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2022, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola111 wrote:
    Dziewczyny....Lekarz w szpitalu stwierdził prawidłowa ciążę! Tylko jest umiejscowiona w rogu macicy blisko jajowodu ale lekarz twierdzi że będzie się rozwijać w kierunku do macicy. Pobrali mi bete o 23 będą wyniki. I najprawdopodobniej pojadę do domu, na kontrolę do lekarza za 5 dni czy ciąża rośnie w dobrym kier , chyba że będę miała silne bóle to do szpitala.
    Cieszę się ale też bardzo boję...
    Świetnie??trzymam mocno kciuki.

MTHFR heteri
    PAI-1 homo

💔24.07.2022 r. Aniołek. (7tc/10tc) [*] Sławek
    💔04.04.2023 r. Aniołek (8tc/10tc) [*] Józio
    ❤️ 02.02.2024 r. Feliks, 3370g, 54cm, 10pkt
    age.png
  • raskar90 Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca 2022, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola111 wrote:
    Dziewczyny....Lekarz w szpitalu stwierdził prawidłowa ciążę! Tylko jest umiejscowiona w rogu macicy blisko jajowodu ale lekarz twierdzi że będzie się rozwijać w kierunku do macicy. Pobrali mi bete o 23 będą wyniki. I najprawdopodobniej pojadę do domu, na kontrolę do lekarza za 5 dni czy ciąża rośnie w dobrym kier , chyba że będę miała silne bóle to do szpitala.
    Cieszę się ale też bardzo boję...

Niesamowite, niech cud trwa! Ale ile nerwów się najadłaś to twoje

Mama x 2. Staramy się o trzecie dziecko (czerwiec- piąty cykl starań).

👧 10.2016 ❤️
    👧 01.2019 ❤️

👧/🧑 ???
  • raskar90 Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca 2022, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okruszek wrote:
    A ja podjęłam decyzję o całkowitym odstawieniu córki od piersi. Bo ma już prawie dwa lata a to jest powód zaburzeń cyklu + najpewniej braku owulacji. Trzymajcie kciuki za siły dla mnie na ten czas.
    Nie wiem jak ja ją dam radę uśpić gdzie ona tylko z cyckiem zasypia zawsze

Znam to dokładnie :) trzymam kciuki, dużo siły dla Ciebie i małej :) początki będą cieżkie, ale dacie radę!

👧 10.2016 ❤️
    👧 01.2019 ❤️

👧/🧑 ???
  • AnetaOl Znajoma

Wysłany: 24 czerwca 2022, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuje waszej porady. Wczoraj miałam dostać okres. Do teraz się nie pojawił. Delikatne brązowe plamienie po wczorajszym ❤️. Dzisiaj nic. Testy negatywne. Dodatkowo jakieś parę dni temu miałam sluz z różową domieszką jakby krwi. Trwalo to jeden dzień. Miałyście coś podobnego ? Do tej pory zawsze miałam plamienia na 3 dni przed okresem. Dość obfite. I dość regularnie wszystko się odbywało. A tym razem całkiem inaczej, a testy jednak negatywne 😕

• Gaga Znajoma

Wysłany: 24 czerwca 2022, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Trzy dni do planowanego okresu. A przyszedł już dziś. Mam plamienie i boli mnie podbrzusze. Czyli kolejny cykl stracony. A to już trwa prawie rok.
    Nie mam już sił.

• Ola111 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2022, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnetaOl wrote:
    Dziewczyny potrzebuje waszej porady. Wczoraj miałam dostać okres. Do teraz się nie pojawił. Delikatne brązowe plamienie po wczorajszym ❤️. Dzisiaj nic. Testy negatywne. Dodatkowo jakieś parę dni temu miałam sluz z różową domieszką jakby krwi. Trwalo to jeden dzień. Miałyście coś podobnego ? Do tej pory zawsze miałam plamienia na 3 dni przed okresem. Dość obfite. I dość regularnie wszystko się odbywało. A tym razem całkiem inaczej, a testy jednak negatywne 😕

Jedyne co mi przychodzi na myśl to beta Hcg z krwi ona wszystko wyjaśni

• AnetaOl Znajoma

Wysłany: 24 czerwca 2022, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola111 wrote:
    Jedyne co mi przychodzi na myśl to beta Hcg z krwi ona wszystko wyjaśni
    Byłam pewna, że dziś dostanę miesiączkę albo chociaż pojawią się plamienia jak zawsze, a tu nic. Betę będę mogła zrobić dopiero w poniedziałek wiadomo 🙈 ahh sama już nie wiem czy sobie czegoś nie wkręcam i nie spóźnia mi się po prostu miesiaczka.

• Ola111 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2022, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnetaOl wrote:
    Byłam pewna, że dziś dostanę miesiączkę albo chociaż pojawią się plamienia jak zawsze, a tu nic. Betę będę mogła zrobić dopiero w poniedziałek wiadomo 🙈 ahh sama już nie wiem czy sobie czegoś nie wkręcam i nie spóźnia mi się po prostu miesiaczka.

Tak też może być, ja nie raz takim myśleniem zatrzymałam sobie @ A ona przyszła ale z 3 dniowym opóźnieniem

• eRKow. Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2022, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam dziś wyniki, czy uważacie że na 5+2 progesteron 25,8 jest w porządku, nie za niski? Niby norma od 11-44. Ginekolog mi powiedziała że jak będzie poniżej 25 to mam do niej pisać i mój wynik to tak blisko tej granicy...

MTHFR heteri
    PAI-1 homo

💔24.07.2022 r. Aniołek. (7tc/10tc) [*] Sławek
    💔04.04.2023 r. Aniołek (8tc/10tc) [*] Józio
    ❤️ 02.02.2024 r. Feliks, 3370g, 54cm, 10pkt
    age.png
  • Mart768 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2022, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaga wrote:
    Dziewczyny,
    Trzy dni do planowanego okresu. A przyszedł już dziś. Mam plamienie i boli mnie podbrzusze. Czyli kolejny cykl stracony. A to już trwa prawie rok.
    Nie mam już sił.

Gaga przykro mi :( ale rozumiem, u mnie to samo… na początku to jeszcze sobie myslalam, ze luz nie zawsze sie udaje za pierwszym razem, a teraz to z każdym razem ryczę jak zobaczę @

🙋‍♀️32 🙋‍♂️ 43

Starania o pierwsze dziecko
    na luzie od 12.2020
    na poważnie od 08.2021

wrzesień 2022: cb
    styczeń 2023: cb?
    marzec 2023: cb?
    maj 2023: poronienie 7tc

08.09.23 - II
    13.05.24 - Oliwka jest z nami :)
  • okruszek Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2022, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raskar jak tam? Pociemniała kreseczka?

Gaga bardzo mi przykro :( u mnie znowu 34dc a okresu brak.. Ciąży też nie ma.. Eh, mógłby już przyjść 😭😭 chce zacząć już kolejny cykl

• AnetaOl Znajoma

Wysłany: 25 czerwca 2022, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okruszek wrote:
    Raskar jak tam? Pociemniała kreseczka?

Gaga bardzo mi przykro :( u mnie znowu 34dc a okresu brak.. Ciąży też nie ma.. Eh, mógłby już przyjść 😭😭 chce zacząć już kolejny cykl
    U mnie podobnie.. 33 dc, okresu brak, testy negatywne. Ale dzisiaj już pojawiły się plamienia także @ chyba nadchodzi ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2022, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem 7dpo I dziś robilam pierwszy test, ale nie wiem co myśleć niby widzę jakiś cień.
    Co myślicie?
    https://zapodaj.net/a9647647fdb10.jpg.html

• Ola111 Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2022, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula5 wrote:
    Hej dziewczyny jestem 7dpo I dziś robilam pierwszy test, ale nie wiem co myśleć niby widzę jakiś cień.
    Co myślicie?
    https://zapodaj.net/a9647647fdb10.jpg.html

Niestety nie pomogę bo nie otwiera mi w ogóle linków z tego zapodaj nie wiem czemu:(

• Ola111 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2022, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co u was dziewczyny??
    Cisza tu;)
    Ja jestem w szpitalu, ciąża wewnatrzmaciczna ale zagrożona. Krwawie, więc albo poronie albo nie. Beta rośnie więc maluch walczy....dziś też sprawdza bete. W macicy jest też krwiak może przez niego krwawie muszę dziś wypytać jeszcze bo oczywiście trzeba za język ciągnąć

• raskar90 Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2022, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie prawdopodobnie drugi raz ciąża biochemiczna :(

👧 10.2016 ❤️
    👧 01.2019 ❤️

👧/🧑 ???
  • okruszek Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2022, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola111 wrote:
    Co u was dziewczyny??
    Cisza tu;)
    Ja jestem w szpitalu, ciąża wewnatrzmaciczna ale zagrożona. Krwawie, więc albo poronie albo nie. Beta rośnie więc maluch walczy....dziś też sprawdza bete. W macicy jest też krwiak może przez niego krwawie muszę dziś wypytać jeszcze bo oczywiście trzeba za język ciągnąć
    Oby wszystko się dobrze skończyło! Trzymam mocne kciuki 💜

• okruszek Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2022, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    raskar90 wrote:
    U mnie prawdopodobnie drugi raz ciąża biochemiczna :(
    Dlaczego tak myślisz?

• okruszek Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2022, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest dzisiaj 36dc , brak okresu i brak dwóch kreseczek :(

‹‹ 35 36 37 38 39
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ