Torunianki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Iwka wrote:Jak mój robił to normy były że powyżej 15 mln tu widzę 2,4 mln? dobrze napisałaś? Pewnie 24 ml co? Mój rok temu miał 39 mln
Siala sprawdź te wyniki
Iwka no niestety sprawdzałam i ma 2,4mln/ml
ostatnio się przetrenował a w wieczór przed badaniem do 23 coś w ogrodzie robił i się zmęczył-może to mu obnizyło;( mam nadzieje.
zbada za jakiś czas jeszcze raz ale raczej w bydzi na komputerowym, dam mu jakieś suplementy ale nie wiem jeszcze jakie sa dobre.
inne parametry niby ok ale jest ich za mało;( to tym bardziej trzeba wycelowaćIwka lubi tę wiadomość
-
Rudziutka7 wrote:To przez Visanne, ale odkąd piję wodę z sokiem z połowy cytryny ustało nawet. Zobaczymy co dalej a w grudniu zrobię sobie morfologię i żelazo.
-
siala wrote:witam się witam;)
Iwka no niestety sprawdzałam i ma 2,4mln/ml
ostatnio się przetrenował a w wieczór przed badaniem do 23 coś w ogrodzie robił i się zmęczył-może to mu obnizyło;( mam nadzieje.
zbada za jakiś czas jeszcze raz ale raczej w bydzi na komputerowym, dam mu jakieś suplementy ale nie wiem jeszcze jakie sa dobre.
inne parametry niby ok ale jest ich za mało;( to tym bardziej trzeba wycelować
Mojej koleżanki mąż miał pare badań nasienia przed ivf i jak trzymał się abstynencji od alkoholu to wszystko było oki a jak raz napił się na imprezeie trzy dni przed badaniem to miał 0 ruchomych plemników, nawet lekarz był w szoku że tak bardzo źle jego plemiory reagują na alkohol. Dodatkowo minimum 3 miesiące przed badaniem nie powinno się zażywać antybiotyku, kochana jest wiele czynników które mogły wpłynąć na wynik więc głowa do góry Ale powiem Ci że ogólnie to mało obyta jestem w tych sprawach może ktoś inny się wypowie ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 12:39
-
Iwka wrote:salfazin? a ogólnie trzymaliście się abstynencji serduszkowej i alkoholowej?
Mojej koleżanki mąż miał pare badań nasienia przed ivf i jak trzymał się abstynencji od alkoholu to wszystko było oki a jak raz napił się na imprezeie trzy dni przed badaniem to miał 0 ruchomych plemników, nawet lekarz był w szoku że tak bardzo źle jego plemiory reagują na alkohol. Dodatkowo minimum 3 miesiące przed badaniem nie powinno się zaszywać antybiotyku, kochana jest wiele czynników które mogły wpłynąć na wynik więc głowa do góry Ale powiem Ci że ogólnie to mało obyta jestem w tych sprawach może ktoś inny się wypowie ?
była abstynencja od alko i serduszkowania ok 4 dni. no i może też problem z sauna bo mąż bardzo lubi i łaził średnio 2 razy w tyg.
will see...
Iwka lubi tę wiadomość
-
Rudziutka7 wrote:Iwka, a który taki hojny, ja to muszę na siłę wydzierać badania... Jak miałam krwiomocz to musiałam wyprosić badanie moczu! absurd jakiś
misia79 lubi tę wiadomość
-
siala wrote:dzieki
była abstynencja od alko i serduszkowania ok 4 dni. no i może też problem z sauna bo mąż bardzo lubi i łaził średnio 2 razy w tyg.
will see...siala, misia79 lubią tę wiadomość
-
Kochane przyszłam po wsparcie. Proszę mnie doprowadzić do porządku moje wariactwa sięgają zenitu jak co miesiąc jestem pewna że jestem w ciąży ale teraz już na pewno!!! ja się wykończę po co człowiek jest taki głupi?
-
Rudziutka7 wrote:Piąteczek piątunio! Soboto przyjdź! Niedzielo nie odchodź! Poniedziałku nie przychodź! A nie... Środo nie przychodź! Weeeeekend
misia79 lubi tę wiadomość
-
Rudziutka7 wrote:Iwka, a który taki hojny, ja to muszę na siłę wydzierać badania... Jak miałam krwiomocz to musiałam wyprosić badanie moczu! absurd jakiś
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 16:52
Iwka lubi tę wiadomość
-
siala wrote:dzieki
will see...
Kochana przede wszystkim przed badaniem nasienia prawidłowo abstynencja od alkoholu powinna byc miesiąc niestety taka jest prawda ja trochę w tym siedze bo mąż mój też ma problem z małą ilościa plemników i troszkę wiedzy posiadam.
Sauna to największy wróg plemników tak jak podgrzewane siedzenia ogólnie przegrzewanie jąder jest niekorzystne i żadne gorące kąpiele
Mój chodził do Dziewięckiego zapisywał mu suplementy najważniejsza była L-karnityna i cynk do tego androvit i wit C. Dodatkowo poziom testosteronu jest ważny.
Ale ogólnie nie jest źle tylko mała ilośc jak u mojego.
Kochana niech powtórzy badanie ale musi się z miesiąc wstrzymac od alkoholu dla dziecka ze wszystkiego można zrezygnowacWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 16:57
Iwka, siala lubią tę wiadomość
-
Iwka wrote:Ja teraz chodzę do przychodni wojskowej dr Sacha Ostatnio nawet na badanie dna oka mnie wysłał no i do endokrynologa, ale to dno oka potrzebowałam do kliniki
Iwka lubi tę wiadomość
-
Iwka wrote:Kochane przyszłam po wsparcie. Proszę mnie doprowadzić do porządku moje wariactwa sięgają zenitu jak co miesiąc jestem pewna że jestem w ciąży ale teraz już na pewno!!! ja się wykończę po co człowiek jest taki głupi?
Iwka, siala lubią tę wiadomość
-
misia79 wrote:Iwka taki stan emocjonalny to u nas norma mi też się zawsze wydaje że mogę byc w ciąży. W takim razie uspokajam Cię Iwka zawsze możesz zrobic test nie denerwuj się !!!!!
Kochane długi weekend !misia79, siala lubią tę wiadomość
-
misia79 wrote:ja też chodzę do Wojskowej Ale do Kuternogi też świetny lekarz dużo badań daje jak się chce to da
On to jest dobry, sam sie nie wysila i bada czasem "na oko", bo w większości przychodzą do niego stare hipochondryczki ;p ale jak idziesz i powiesz, ze chyba czas zbadać to, i to, i to, i to...to na wszystko da skierowanie ;p
Ja chodzę niezbyt czesto...ale jak juz ide to z lista za całe pol roku Zawsze sie śmieje ze mnie co to mu znowu przyniosłammisia79 lubi tę wiadomość
-
Iwka wrote::* wariactwo, pewnie ze już zmiękłam ale nawet negatyw mnie nie uspokoił dobrze że jutro mam gości to się zajmę przygotowaniem jedzonka. Ale aż zła jestem na siebie ze znowu głupia uwierzyłam. A mąż jeszcze mi tu gada ze (.)(.) urosły i lata za mną a one bolą.
Kochane długi weekend !
Lepiej?Iwka lubi tę wiadomość