X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Torunianki :)
Odpowiedz

Torunianki :)

Oceń ten wątek:
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka wrote:
    hej dziewczyny ja już w domku czyję się dobrze nie ma co się bać :-)
    dr Ł mówił że wszystko u mnie ok jajowody drożne a zrostów jednak nie było także teraz to już chyba lżejsza głowa i do pracy :-)
    Rah ciężko mi powiedzieć ale myślę że miesiąć na pewno zekania takżę jak najszybciej się zapisz.
    dzięki za wszystkie kciuki buziaki :-)
    Kasiu! Bardzo dobre wiadomości!

Wpadłam się tylko przywitać, my zrywamy boazerię i wczoraj poszło jakieś spięcie, że wywaliło bezpiecznik główny, a że stara instalacja to musieliśmy wezwać teścia- elektryka do pomocy... no i naprawił, ale gdzieś jest coś nei tak i dziś będziemy szukać zwarcia, a raczej oni będą a ja będę patrzyła :)

Buziaki
    Przyjemnej niedzieli!

misia79, Iwka, Kaśka lubią tę wiadomość

83c27385cd.png
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka wrote:
    Dzięki dziewczyny za wsparcie ;-) czuję sie super nie biore leko p/bolowych od eyjscia ze szpitala i jest ok. Ja w tym cyklu odpuszczam staranka bo miałam jeszcze rzz kontrast podany do oceny droznosci i jakies wstrzasy jajnikow czy coś podobnego zeby je pobudzic i prawdopodobnie bedzie bezowulacyjny ten cykl tylko zeby sie nie dluzyl :-)
    Bardzo dobrze Kasiunia że wszystko jest dobrze czyli cykl bez staranek i bardzo dobrze przynajmniej Ty i mąż odpoczniecie psychicznie poczekasz spokojnie na @ i zaczniecie i zobaczysz że od razu będzie to strzał w dziesiątkę :-) Byc może to cykl bezowulacyjny życzę Ci aby się zbytnio nie dłużył :-)

Iwka, Kaśka lubią tę wiadomość

• Iwka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka wrote:
    Dzięki dziewczyny za wsparcie ;-) czuję sie super nie biore leko p/bolowych od eyjscia ze szpitala i jest ok. Ja w tym cyklu odpuszczam staranka bo miałam jeszcze rzz kontrast podany do oceny droznosci i jakies wstrzasy jajnikow czy coś podobnego zeby je pobudzic i prawdopodobnie bedzie bezowulacyjny ten cykl tylko zeby sie nie dluzyl :-)
    No to super :) Ważne żeby wszystko się oczyściło i zobacz tak się bałaś :* Mnie też straszyli zrostami i niedrożnością i wszystko było oki. A wstrząs jajników to kauteryzacja :) Mi po Tym jajnik ruszył i mam prawie na przemian owulkę a wcześniej miałam tylko z jednego!!!
    Kaśka to w grudniu II krechy na teście !!!!

misia79, Kaśka lubią tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
    Synuś <3 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudziutka7 wrote:
    Kasiu! Bardzo dobre wiadomości!

Wpadłam się tylko przywitać, my zrywamy boazerię i wczoraj poszło jakieś spięcie, że wywaliło bezpiecznik główny, a że stara instalacja to musieliśmy wezwać teścia- elektryka do pomocy... no i naprawił, ale gdzieś jest coś nei tak i dziś będziemy szukać zwarcia, a raczej oni będą a ja będę patrzyła :)

Buziaki
    Przyjemnej niedzieli!
    Szybkiego remonciku życzę :)

misia79 lubi tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja tylko na chwilę <3 Znajomi zostają do jutra!!!! A ja nie przygotowana na taki czas, mieli dzisiaj jechać i prawie wszystko mi sie do jedzenia pokończyło. Kurcze mogli uprzedzić że plany się pozmieniały - no trudno muszę to ogarnąć! Teraz wywaliłam ich na starówkę a ja staram sie odgruzować mieszkanko ;/ A się kłócą ! Jestem w szoku...
    Życzę kochane wspaniałej niedzieli <3

edit: i u mnie @ do wieczora przylezie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 13:44

misia79, Kaśka lubią tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • Kaśka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka :-)
    ja sobie odpoczywam tylko piesek mnie zmusza na spacerki bo jęczy niemiłosierne heh a mój M pojechał ale już niedługo wróci i to z obiadkiem :-)
    dziś też spoko się czuję tylko trochę barki bolą ale jak się na tym skupię bo jak nie myśle to nie jest źle pbólów nie potrzebuję.

życzę miłej niedzieli i kto ma to długiego weekendu :-)

misia79, Iwka lubią tę wiadomość

konie82.gif
    f2w3rjjg1da4lr23.png
  • Kaśka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laseczki witam się z rana :-)
    trochę ponuro i ciemno już deprecha się odzywa powoli :-P
    u mnie ok już mnie roznosi najchętniej to bym coś porobiła ale staram się jeszcze poleniuchować bez wyrzutów sumienia :-)

Misia Ty jesteś obcykana w tych szpitalnych klimatach mam kilka pytań do Ciebie ale może złapię Cię później :-)

konie82.gif
    f2w3rjjg1da4lr23.png
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :-) Ja wpadłam na chwilkę zobaczyć co tutaj słychać a jestem w pracy. Widzę że dziś każdy leniuchuje do góry brzuchem :-)
    Kasiu możesz pytać o co zechcesz jak tylko będę wiedziała to Ci odpowiem. :-)
    Buziaczki pozdrowionka z Bydzi :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 15:57

Iwka lubi tę wiadomość

• Iwka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dzień lenia! Dobranoc i słodkich snów:)

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • rah Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien lenia? To znaczy, ze tylko ja wczoraj pracowałam?;p
    Miłego dnia!

Iwka lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • siala Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry:)
    jak też wczoraj pracowałam, ale krótko;)
    dziewczynki a orientujecie się jak to jest właśnie przy 2,4mln/ml plemników z serduszkowaniem? co drugi dzień, co 3 dzień? :)

5b5211ad7eafec310ad4ffe564da66b6.png
  • siala Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo dziś mam lekki wzrost, to oznacza, że za ok 2 dni będzie owu jeśli będzie? :)

• Iwka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rah ja miałam wolne za 1.11 :) siala kurczę nie wiem jak to jest, ale mi się zdaję że to nie chodzi o ilość ale o jakość nasienia.
    Mój dzisiaj znowu biegnie i zaraz jedziemy do Pigży, a później na obiad do rodziców. Milej niedzielo-wtorku :)

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • siala Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzeba poczekać...
    Iwka cały czas myslę o tym żeby kiedyś wziąć udział w tych łubiankowych biegach;) mój rekord to 6,5 km ale znajoma namawia mnie na dyszkę w ciechocinku za rok. a Ty nie biegasz? mnie blokują starania bo to nie jest chyba dobry moment na starty z bieganiem.

• misia79 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    Dzien lenia? To znaczy, ze tylko ja wczoraj pracowałam?;p
    Miłego dnia!
    kochana ja też wczoraj pracowałam dzielnie :-) cały dzień wczoraj i dzisiaj od wieczora będę :-) Buziaczki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 12:53

Iwka lubi tę wiadomość

• misia79 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka wrote:
    Rah ja miałam wolne za 1.11 :) siala kurczę nie wiem jak to jest, ale mi się zdaję że to nie chodzi o ilość ale o jakość nasienia.
    Mój dzisiaj znowu biegnie i zaraz jedziemy do Pigży, a później na obiad do rodziców. Milej niedzielo-wtorku :)
    połamania nóg :-) miłego dnia Kochani trzymam kciuki

Iwka lubi tę wiadomość

• misia79 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siala wrote:
    dzień dobry:)
    jak też wczoraj pracowałam, ale krótko;)
    dziewczynki a orientujecie się jak to jest właśnie przy 2,4mln/ml plemników z serduszkowaniem? co drugi dzień, co 3 dzień? :)
    Siala tak naprawdę to nie ma znaczenia jak często się kochacie. Bo najważniejsza jest jakośc tych plemników może byc ich nawet 1 mln ale tu chodzi o to aby były żywotne i szybko docierały do celu :-) Aczkolwiek według reguł książkowych przy małej ilości wojowników współżycie podczas starań jest zalecane co drugi trzeci dzień aby jąderka zdążyły odpowiednią ilośc wyprodukowac tylko w dni płodne głównie przed owulką na całego codziennie :-)
    A swoją drogą badanie zawsze trzeba powtórzyc :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 13:58

Iwka lubi tę wiadomość

• misia79 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dzionka Kochane ja dziś wstałam około 12.00 :-) Teraz robimy z mężem wspólnie obiadek :-) karkówka z ziemniaczkami i cebulka zapiekane w rękawie :-)

Iwka lubi tę wiadomość

• siala Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia79 wrote:
    Siala tak naprawdę to nie ma znaczenia jak często się kochacie. Bo najważniejsza jest jakośc tych plemników może byc ich nawet 1 mln ale tu chodzi o to aby były żywotne i szybko docierały do celu :-) Aczkolwiek według reguł książkowych przy małej ilości wojowników współżycie podczas starań jest zalecane co drugi trzeci dzień aby jąderka zdążyły odpowiednią ilośc wyprodukowac tylko w dni płodne głównie przed owulką na całego codziennie :-)
    A swoją drogą badanie zawsze trzeba powtórzyc :-)
    Dzięki

Iwka lubi tę wiadomość

• siala Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego

Iwka lubi tę wiadomość

‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ