X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Torunianki :)
Odpowiedz

Torunianki :)

Oceń ten wątek:
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka wrote:
    Iwka jak wyjezdzalam o 11 to jeszcze prąd był :-)
    W weekend muszę wybrać się na basen koniecznie :-)
    Buziaki dla wszystkich :-*
    No u nas nie było tak od 10 do 12:30. Ale jak wracałam samochodem do domu to nie wszystkie budynki były bez prądu, myślałam że całe osiedle, ale jednak nie :)Lece sprzątać po weekendzie :P

misia79 lubi tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
    Synuś <3 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
  • Kenya Koleżanka

Wysłany: 8 grudnia 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny! :)

Byłam, byłam, doczekałam się na wizyte do endokrynologa! :) Dziś generalnie na nogach od 6:00, zaczęło się od zmierzenia temperaturki (wyrabiam nawyk!), po czym z bólem wielkim zwlokłam się, ogarnęłam, dupka w auto i fruuu na Uniwersytecką, a tam oczywiście "czarno" w poczekalni, ale poszło dość sprawnie, więc zdąrzyłam wrócić, jeszcze psiurka wyprowadzić i na 8:00 zdąrzyć do pracy! Praca do 15:00, po czym znów dupka w auto i prosto na Uniwersytecką po wyniki, wszystko było by fajnie, gdyby nie komentarz Pani laborantki, musiała sprawdzić co badałam (TSH i bHCG) i podając mi kartke z uśmiechem na twarzy rzekła: "Nooo, wynik podniesiony!", super, też będę się cieszyć z dodatniej "bety", ale może następnym razem - oby jak najszybciej! No, ale reasumując: 3 dni po zabiegu "beta" 778.4, a dziś 13 dni po mamy 53.1, więc uff, spadek ładny, oby teraz jak najszybciej do zera! Prosto z Uniwersyeckiej, droga do endokrynolog i powiem Wam, jestem zadowolona! :) Wizyta z poślizgiem, ponieważ każda trwała dłużej, niż planowe "10minut", babeczka rzeczowa, konkretna, miła, taka do pogadania, odrazu powiedziała, że ten wynik trzeba obniżyć, że musi być mniej niż 2.5! i że... tak, można uznać, że to była wielce prawdopodobna przyczyna obumarcia zarodka! :( Z jednej strony łzy stanęły mi w oczach, a z drugiej... wiem, jak działać! Mam skierowanie na usg tarczycy, i już się umówiłam na 19.12.14! Mam eutyrox 50, mam witD w kroplach do śniadania, bo dr stwierdziła, że takimi preparatami, jak "Felvital", tego poziomu nie uzupełnie, i do tego na noc mam brać Magnez, także od jutra zaczynamy terapie! Kontrolna wizyta po mc z kontrolą TSH i już po usg... eh, a w środe planuje wizyte u gina, może już będzie wynik histo w szpitalu, zobaczymy... tak, czy siak troszke mnie martwią te "brudzenia" od wczoraj, takie jakby ciemno brązowe, czerwonawe, ale skąpe, tyle o ile na wkładce... Brzuch delikatnie ćmi, to nie jest ból, więc wytrzymam do środy... Kurcze, najbardziej mnie denerwuje, że nie wiadomo, w którym momencie cyklu jestem, może w środe dowiem się czegoś :)

A propos humoru, to nadal jest średnio... Conajmniej... Ale najważniejsze, że zadowolona jestem z wizyty u endo - bałam się ignorancji i zbycia! - i z tej okazji popijam sobie właśnie winko! :) Zdrówko dziewczyny! :)

Kaśka, Iwka, rah lubią tę wiadomość

cb7wrjjg9u7sy1x3.png
    ojxetv7304pj7574.png

Aniołek [*] - 25.XI.2014 - 12t2dz (ob. 8t5dz)
  • Kaśka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kenya dobrze ze w miare zgrabnie wszystko idzie u Ciebie i że masz plan działania i wiesz na czym stoisz :-) jeszcze ginek i spokojnie wroci wszystko do normy i w przyszlym Roku zycze Ci dwoch kreseczek i nudnej ciazy jak kazdej z naszych ovufriendek :-)

Kenya, misia79, Iwka lubią tę wiadomość

konie82.gif
    f2w3rjjg1da4lr23.png
  • Kenya Koleżanka

Wysłany: 8 grudnia 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och, Kochana, myślę, że dla każdej z nas ten Nowy Rok przyniesie wiele dobrego, bo wkońcu przecież musi ten czas nadejść prawda? :)

Oj, tak, ciesze się i próbuje trwać w tej mojej "radości" z wizyty u endo, ale wiem, gdzieś tak w środku czuje, że te moje uczucia/odczucia nie są takie stabilne jeszcze... Napewno wiecie o co chodzi, że jest euforia, a nagle przychodzi totalne rozmemłanie... Ale tfu, trzeba to wsio poukładać jakoś i zebrać się w całość! Jutro praca od 10 do 18, a na środe wzięłam dzień wolny, oby przyniósł równie dobre informacje, co dziś endo! :)

Dobrej nocki Dziewczyny, no i niech nad tym Toruniem wkońcu zaświeci słońce, witaminy trzeba syntetyzować! :)

misia79, Kaśka, Iwka lubią tę wiadomość

cb7wrjjg9u7sy1x3.png
    ojxetv7304pj7574.png

Aniołek [*] - 25.XI.2014 - 12t2dz (ob. 8t5dz)
  • Kaśka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurde wcięło mi post hehe
    dzień doberek moje ovufriendki :-)

Iwka, misia79 lubią tę wiadomość

konie82.gif
    f2w3rjjg1da4lr23.png
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek! Wcięło Ci mówisz? Mi też czasem tak się dzieje!
    Kenya! Cieszę się, że endokrynolog wyjaśnił sytuację, bo jak już mówiłam, najważniejsze to znać wroga! Beta spada, więc organizm się oczyszcza, moze stąd te plamienia? Teraz terapia i przyszły rok niech przyniesie same dobre wieści! Każdej z nas!

Mi pozostało 6 jak to moja stara kochana babcia mówi "tabletków" :)

P.S. Kenya, Pani Laborantka chciała dobrze...

Iwka, Kaśka, misia79 lubią tę wiadomość

83c27385cd.png
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek !!!!
    Kenya nic tylko sie cieszyć ze ktoś o Ciebie dba :) Fajnie mnieć takiego endo :) Musisz mi podać jej nazwisko, bo moja to jakaś dziwna kobita jest.
    Kochane Wy moje już wtoreczek a jutro mężusio wraca !!!! Ja jutro jadę do Bydzi na pierwsze spotkanie z pierwszą klientką :)
    Boję się...musiałam wziąć urlop w pracy( bo w pracy nikt nie wie o mojej firemce)
    Dzisiaj tempka mi poszybowała do góry - ale się nie nastawiam bo wczoraj jak spadła to sobie piwko otworzyłam a wiadomo alk podwyższa tempki.
    Słonecznego dnia kochane Wam życzę
    0slonce.gif

Kaśka, misia79 lubią tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tabletków jak mrówków :) jak byłam mała to na podwórku się do "mrówków" wszystko porównywało
    Rudziutka super - cieszę się razem z Tobą - a pamiętam jak zaczynałaś brać a tu już koniec!!!hura.gif

Rudziutka7, Kaśka lubią tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka, nikt nie wie o Twojej pracy? Pamietaj, ze podatkowo musisz to zglosić w miejscu pracy, bo ulgę podatkową odliczasz w działalności a nie w pracy.

Iwka lubi tę wiadomość

83c27385cd.png
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, no i paczę paczę na tą tempkę Twoją :)

Iwka lubi tę wiadomość

83c27385cd.png
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudziutka7 wrote:
    Aha, no i paczę paczę na tą tempkę Twoją :)
    nie pacz :* ona nie miarodajna jest!

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Iwka lubi tę wiadomość

83c27385cd.png
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudziutka7 wrote:
    Iwka, nikt nie wie o Twojej pracy? Pamietaj, ze podatkowo musisz to zglosić w miejscu pracy, bo ulgę podatkową odliczasz w działalności a nie w pracy.
    No jo ale jak mam spółkę z o.o. to nie muszę, prawda? Jestem prezesem zarządu ale nie zatrudnionym :)

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A! To nie, cicho sza :)

Iwka lubi tę wiadomość

83c27385cd.png
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka wrote:
    tabletków jak mrówków :) jak byłam mała to na podwórku się do "mrówków" wszystko porównywało
    Rudziutka super - cieszę się razem z Tobą - a pamiętam jak zaczynałaś brać a tu już koniec!!!hura.gif
    właśnie! jak mrówków! Podwórkowy slang :)

Iwka lubi tę wiadomość

83c27385cd.png
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudziutka7 wrote:
    A! To nie, cicho sza :)
    No!!! bo już mnie nastraszyłaś :*

Rudziutka7 lubi tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej Kochane ovufriendki :-) Jak tam Wasze samopoczucie ?
    Iwka Twoja tempka daje nadzieję i Tobie i nam ale faktycznie trza zobaczyć co będzie jutro bo mnie po alko zawsze wzrasta
    Rudziutka super odliczmy dziś 6 jutro 5 pojutrze 4..... i będzie po bólu :-) A potem bzykanko i zmalowanko :-)
    Kasiu jak tam Twoje plecki mam nadzieję że już nie bolą
    Kenya plamienia masz bo beta spada organizm się oczyszcza ja też tak miałam.
    Rah co tak nam tutaj zamilkłaś
    India toca siala co tam u Was ?

Rudziutka7, Iwka lubią tę wiadomość

• misia79 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nasza Torunianka mkl w ciąży !! :-)

Kaśka, Iwka lubią tę wiadomość

• Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O! A czemu się nie pochwaliła u nas? Gratuluję i zyczę spokojnej i zdrowej ciąży :) teraz jak będę mijała ciążową to będę się uśmiechała i zastanawiała czy to mkl

misia79, rah, Iwka lubią tę wiadomość

83c27385cd.png
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak :-)

Iwka lubi tę wiadomość

‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ