Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Torunianki :)
Odpowiedz

Torunianki :)

Oceń ten wątek:
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jak dostałas skierowanie to czemu prywatnie?
    Widzę, że Gbiorczyk nie lubi czekać i od razu działa. I bardzo dobrze. Tak powinno być.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 11:49

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Pazyfae Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak ale jak mam skierowanie od lekarza prywatnego to bedzie platne...no powiem Ci ze sie zaskoczylam bo ja tam poszlam tylko po monitoring.anon zaczal wypytywac,dopytywac. Mam przyniesc wszystkie wyniki itp. Nie bylam przygotowana bo chcialam tylko usg zeby z wynikiem do Lojko ale zaczal wnikac no i wykryl te macice dwurozna.
    zobacze jaki ma pomysl dalej

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa no tak, przecież sama mając skierowanie od Migdy musiałam płacić za hormony. Co za beznadzieja :-/
    A to Ci powiem, że zaciekawiłaś mnie tym Gbiorczykiem....
    No to super! Może będziesz mogła do niego pójść na nfz? Przyjmuje na Bażyńskich.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Pazyfae Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie bylam na Bazynskich,ale prywatnie.a na nfz tez tam przyjmuje?

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pazyfae wrote:
    Madzia,no narazie ide w czw.zobaczymy co z pecherzykami.macica sie nie martwie juz az tak,troche ppczytalam i tragedii nie ma.maz mowi ze najwyzej bedzie moim sluzacym przez 9 mcy jak nie bede mogla nic robic;) chociaz czytalam ze sa przypadki gdy nie ma problemow i kobiety np sie dowiaduja przy porodzie. Takze nie ma co sie na zapas stresowac. Zobacze co Gbiorczyk powie w czw. A w ogole dostalam skierowanie na badanie przeciwcisl na rozyczke,toksoplazm i cytomegalie.szkoda ze to prywatnie:p

No własnie mnie martwi, że inni nie dają skierowania na te badania :(. Wszystko trzeba wymuszać na tych lekarzach a to powinno być standardem.

Ja czytałam, że tą macicę dwurożną to trzeba powteirdzać innymi badaniami, bo na usg tego nie widać za dobrze. może jak pójdziesz na hsg, to sie okaże że tego nie masz albo w bardzo małym stopniu i dlatego inni nie widzieli.

Pazyfae lubi tę wiadomość

Wysłany: 13 maja 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Pazyfae, i co Gbiorczyk chce dalej robić? Jakie plany?
    Kurcze... patrzciee jakie to wszystko dziwne, że poprzedni lekarze tego nie widzieli, a on tak? Może macica jakoś inaczej się "ułożyła" i teraz to było widoczne?

Płatku, nie, już nie idę. Teraz mam dać znać czy miesiączka przyszła, czy nie.
    Oby to hsg już działało od czerwca....

Płatku, ja wiem, że u Ciebie będzie zielony kropek na końcu cyklu :D więc Tobie żadne hsg nie będzie potrzebne :D :D

Marze oczywiście o zielonym kropku i gdyby mnie hsg ominelo z tego powodu wcale bym się nie mrtwiła :).

U ciebie też rośnie pieknie tempka, więc może tez kropek się pojawi :).

• rah Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatek szkarłatny wrote:
    No własnie mnie martwi, że inni nie dają skierowania na te badania :(. Wszystko trzeba wymuszać na tych lekarzach a to powinno być standardem.

Skoro i tak dostajesz skierowanie na badanie płatne, to mozna isc bez wymuszania i bez skierowania od razu do punktu pobrań ;)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.

Wysłany: 13 maja 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja Rah, chyba tak zrobię wkrótce. Wszystko co uznam za stosowne przebadam i tyle :)

• rah Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak (niestety, bo drogo) robiłam wszystkie hormony po kolei. Do tego tsh i ft4. To tak na dzien dobry:)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.

Wysłany: 13 maja 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tsh robię co pare tygodni, ostatnio jeszcze morfologię i przeciwciała, hormony raz też robiłam. Wszystko oczywiście prywatnie. Zbankrutować można.

• rah Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie :/

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • Pazyfae Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Platku,obys miala racje co do tej macicy :)a ja mam nadzieje ze Magda ma racje co do Ciebie i nie bedziesz potrzebowala HSG.mooocno trzymam kciuki. z badaniami to prawda,zbankrutowac mozna:/ja staram sie tarczyce i fsh na nfz robic.zagadaj z Lojko -robilam prolaktyne i jakies 2 inne hormony tez od niego ze skierowsnia na nfz albo umow sie do byle jakiego endo na nfz po same badania tylko.ja tak robie.czekam np z 4mce a potem robie na nfz i juz z wynikami ide prywatnie

Płatek szkarłatny lubi tę wiadomość

3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • AnaR Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem, że sama jestem zaskoczona postawa Gbiorczyka ☺ nie bawi się w żadne ceregiele i działa od razu. Ja jak byłam u niego w styczniu pierwszy raz to mi powiedział ze w marcu bd miał pełny obraz sytuacji włącznie z przebadaniem męża. I tak było bo w marcu miałam u niego SHG:)

geeky-2017-12-21.jpg
    nzjdqqmzsy5sbehi.png
    Uleczka 29.01.2016
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow. Szok. Super.
    Jeśli w czerwcu na Bielanach dalej nie będzie czynne HSG to pójde do Gbiorczyka na Sono. Mam już kuźwa dość czekania. To chore, żeby jedyny sprzęt w mieście do HSG (na nfz) nie działał ?!?

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoja droga ciekawa jestem co tam nie działa skoro tam nie używa sie żadnego sprzętu! Tylko rtg moze nie działać. Tak to masz wsadzona gumowa rurkę a kontrast jest wstrzykiwany ręcznie strzykawka.

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to nie pierwszy raz :( A to rtg jakieś specjalne jest? Czy takie normalne, zwykłe?
    Ja myślałam, że to może jakiś wypasiony sprzęcior ....

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pierwszy raz? Ja na szczescienie trafiłam na problemy...
    Nie wiem jakie rtg. Taki większy i bardziej rozbudowany stół, jakby tam było od razu cos innego. Jak idziesz do przychodni na prześwietlenie np. Kręgosłupa, to masz zwykły, płaski stół i nad tym skrzynkę. Tu był duży, zabudowany stół, wysoki z rozbudowana maszyna nad nim. Z ruchomym ramieniem jak u wielkiego, ciężkiego robota ;p
    Ale ogolnie to chyba taki normalny, tylko większy :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 14:27

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • rah Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do hsg masz cos takiego
    http://www.redi-tech.com/products/redi-clearvue-hsg-catheter-set/

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)

Wysłany: 14 maja 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Wow. Szok. Super.
    Jeśli w czerwcu na Bielanach dalej nie będzie czynne HSG to pójde do Gbiorczyka na Sono. Mam już kuźwa dość czekania. To chore, żeby jedyny sprzęt w mieście do HSG (na nfz) nie działał ?!?

Tez już o tym myślałam ale martwię sie, że nic mi tam nie przepchnie. Podobno nawet dziewczyny z droznymi jajowodami szybciej zachodzą w ciążę po hsg.
    A to badanie sono oczyszcza choć trochę?

Wysłany: 14 maja 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pazyfae wrote:
    Platku,obys miala racje co do tej macicy :)a ja mam nadzieje ze Magda ma racje co do Ciebie i nie bedziesz potrzebowala HSG.mooocno trzymam kciuki. z badaniami to prawda,zbankrutowac mozna:/ja staram sie tarczyce i fsh na nfz robic.zagadaj z Lojko -robilam prolaktyne i jakies 2 inne hormony tez od niego ze skierowsnia na nfz albo umow sie do byle jakiego endo na nfz po same badania tylko.ja tak robie.czekam np z 4mce a potem robie na nfz i juz z wynikami ide prywatnie

Cudnie by było bez hsg :)
    Ja tez robie na tarczycę. Ja to jestem taka jakaś nieuporządkowana, nie udaje mi sie tak tego wszystkiego rozplanować i zawsze ostatecznie płacę.

‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ