Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Torunianki :)
Odpowiedz

Torunianki :)

Oceń ten wątek:
  • rah Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super! To juz ładnie. W poniedziałek powinien byc wysoki! ;D

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • AnaR Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    we wtorek do gbiorczyka ide:) pewnie padnie ze zdziwienia ze sie tak szybko udalo:)

rah, Magda lena, polly8725 lubią tę wiadomość

geeky-2017-12-21.jpg
    nzjdqqmzsy5sbehi.png
    Uleczka 29.01.2016
  • rah Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i super! Nic tylko brać przykład :) to akurat zdążysz odebrać w poniedziałek betę.

polly8725 lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaR wrote:
    Mam wyniki bety:)26
    Gratuluję :) Super wiadomość. Na tescie rzeczywiście lekko różowe ale ta beta! Super!
    Myślisz że to sono hsg ci pomogło? Z tego co pamietam staraliście sie już ponad rok.

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj jak pięknie! Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Koniecznie dawaj znać. Gratuluję! Spokojności <3
    Rah dobrze mówi.... Trzeba wziąć przykład. nie ma co się obijać :)

rah lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png

Wysłany: 15 maja 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie Magda Lena :), my też działamy i juz wkrótce chwalimy sie betą :)

Magda lena, rah lubią tę wiadomość

• Pazyfae Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super!!Gratulacje!!Moze i mi Gbiorczyk szczescie przyniesie:) To pierwsza taka beta odkad jestem na tym forum wiec tym bardziej mnie ta wiadomosc uradowala!!dawaj nam znac na biezaco!mysle ze sono mialo w tym swoj udzial ;)

Płatek szkarłatny lubi tę wiadomość

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • AnaR Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mysle, ze leki a raczej wspomagacze dla meza, sprawdzenie droznosci jajowodow i clo, ktore pierwszy raz wzielam:)

Pazyfae lubi tę wiadomość

geeky-2017-12-21.jpg
    nzjdqqmzsy5sbehi.png
    Uleczka 29.01.2016
  • AnaR Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatek szkarłatny wrote:
    Gratuluję :) Super wiadomość. Na tescie rzeczywiście lekko różowe ale ta beta! Super!
    Myślisz że to sono hsg ci pomogło? Z tego co pamietam staraliście sie już ponad rok.
    w sumie ponad rok starań. Ale takich dokładnych pod kontrolą lekarza to 2 cykl to byl

Pazyfae, Płatek szkarłatny lubią tę wiadomość

geeky-2017-12-21.jpg
    nzjdqqmzsy5sbehi.png
    Uleczka 29.01.2016

Wysłany: 15 maja 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby więcej takich wieści :)

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie temperatura wariuje jak w kalejdoskopie i jest do dupy:( buuuu. Pewnie dlatego, że nie mierzę o tej samej porze, ale nie mam mozliwości. Raz wstaję o 5, a innym razem o 8. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2015, 07:17

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaR GRATULACJE! Oby wszystko poszło dobrze :)
    ja znowu czekam jak na szpilkach jeszcze kilka dni, czy @ przyjdzie... pewnie tak, żadnych dziwnych objawów nie mam, cykl jak każdy.. tylko zmęczona chodzę, ale w sumie też leniuch ze mnie:)
    Zaczynam się skłaniać ku temu, aby też zapisać się do Łojko lub Kocha i pokazać swoje wyniki... zapisałam się do gin na 1 czerwca, powinno być tuż przed owu.
    Dziewczyny czy wy odczuwacie owulację? mnie w tym cyklu przez dwa dni tak koszmarnie bolał lewy jajnik, że nawet seks to była męczarnia :(

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    Dziewczyny czy wy odczuwacie owulację? mnie w tym cyklu przez dwa dni tak koszmarnie bolał lewy jajnik, że nawet seks to była męczarnia :(
    To dobrze, tzn.niedobrze, że seks był męczarnią z tym bólem :D ale tzn. że jajniczek pracował :D i kluła się owulka.

U mnie to różnie... Były cykle, gdzie nic nie czułam, były cykle, co ból był, ale nigdy nie czułam bólu podczas seksu (w czasie owulacji). Ciekawe od czego to zależy. ale dobrze jest czuć kiedy owulacja się zbliża :)

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • polly8725 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaR gratulacje dla tak dobrych wieści :) Obyś nam przyniosła szczęście :)
    Sayuri ja też ostatnio miałam ból jajnika przy owulce. Czekamy na wieści czy przyszła @-oby nie :)

Endo IV stopień. 2014-laparo, 2016.03
    2 oocyty, jeden zapłodniony(mrożak) 2016.05.30 crio ☹️
    2016.08 operacja, 2019.01 laparo
    2019.03 podchodzimy do IVF
    Amh 0,92
    26.03.19 Punkcja-1 oocyt
    28.03.19 Transfer zarodka w 2 ddobie
    e5d5d8a3de363b2745adb62076475daf.png

Wysłany: 16 maja 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasem też trochę czuję ale to niewiele mi mówi, bo czasem to jest chyba dość długo przed owulką. Samego momentu owulki niestety nie czuję co udowodnił ostatni monitoring.

Dziś rano nie mogłam spać i podjęłam decyzję, że jak na Bielanach nie uruchomia tego sprzętu to idę do Matopatu. Zbankrutuję i będę całe lato chodzić w starych ciuchacha ale teraz poczułam ulgę, że mam jakis konkretny plan działania i nie chcę już zyc w niepewności czy wszsytko ok.

Bo dzis odstawiłam dupka i zrobiłam test. Oczywiście negatywny:(. coraz bardziej nienawidzę robienia tych testów.

Wysłany: 16 maja 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaR, jak tam się czujesz nasza nowa szczęściaro?

• AnaR Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze sie czuje, ale maz mowi ze chcialby aby byl to juz wtorek i lekarz to potwierdzil bo on sie stresuje:)

geeky-2017-12-21.jpg
    nzjdqqmzsy5sbehi.png
    Uleczka 29.01.2016
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym miesiącu masakrycznie czułam ból. To nie tam takie zwykłe pobolewanie, tylko konkretny, kłujący ból. Tak zdarzyło mi się drugi lub trzeci raz, i z tego, co pamiętam, nie w zeszłym miesiącu. Tzn. że nie co miesiąc tak potworny ból mi się pojawia. Co miesiąc z reguły czuję ten jajnik.. ale tak naprawdę, dlaczego jajnik boli? czytałam wiele artykułów i sama już nie wiem.. czy boli, jak pęka? czy jak wchłania się płyn? bo niby podrażnia wyściółkę wszystkiego? ten ból czułam przez dwa dni, a potem leciutkie kłucie.. ech :(
    Polly to pięknie, że jest owu!!

• Pazyfae Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym cyklu czulam bol w lewym jajniku a owu byla w prawym-co wykazal monitoring:) Platku- ja tez tak mam,ze uspokajam sie jak mam konkretny plan dzialania w zwiazku z zajsciem. Na ten moment modle sie o zielony koniec cyklu.ale jesli to nie nadejdzie poczekam na hsg. Kolejny etap to powtorzenie badan u meza. Potem wyjazd na wakacje. A potem to juz nie wiem...ale mam nadz ze w miedzyczasie bedzie po prostu ciaza :)

Płatek szkarłatny lubi tę wiadomość

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży

Wysłany: 16 maja 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaR wrote:
    dobrze sie czuje, ale maz mowi ze chcialby aby byl to juz wtorek i lekarz to potwierdzil bo on sie stresuje:)
    Rozumeiem stres ale beta jest taka piękna :). Po prostu musi być dobrze.

‹‹ 235 236 237 238 239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ