Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Torunianki :)
Odpowiedz

Torunianki :)

Oceń ten wątek:
  • polly8725 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatek szkarłatny wrote:
    Polly dziś jak widzę spadła temperatura...to może być znakżezbliża się @ :(. Chociaż różnie może być...
    Wiec tak sie dzis zdazylo,ze wyladowalam na SORze,i zrobili mi bete-negatywna niestety :( wiec czekamy na @.

Endo IV stopień. 2014-laparo, 2016.03
    2 oocyty, jeden zapłodniony(mrożak) 2016.05.30 crio ☹️
    2016.08 operacja, 2019.01 laparo
    2019.03 podchodzimy do IVF
    Amh 0,92
    26.03.19 Punkcja-1 oocyt
    28.03.19 Transfer zarodka w 2 ddobie
    e5d5d8a3de363b2745adb62076475daf.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatek szkarłatny wrote:
    Magda Lena, czy Łojko już cię zapisał na połowę czerwca?
    Też bym już chciała, może by mi się udało "dołączyć do ciebie" ;).

Nie. W poniedziałek idę jeszcze do niego. Zobaczymy czy pęcherzyk pękł.
    Zapisy zaczną się dopiero na koniec maja, tak mówił, ale może coś się zmieni....? W pon go wypytam!

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly, nowy cykl to nowa nadzieja :)

Magda Lena, wypytaj i dawaj znać. Ja już nie widzę innej możliwości dla siebie tylko zrobić hsg jak najszybciej.

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatku! Ale może nie będzie potrzebne u Ciebie hsg! Tempka taka ładna :) Oby zwiastowała fasolkę!

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • polly8725 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatku masz rację dziękuję. Jeśli w tym cyklu u Ciebie nic to hsg może tu dużo wyjaśnić ale trzymam za Ciebie kciuki :)

Endo IV stopień. 2014-laparo, 2016.03
    2 oocyty, jeden zapłodniony(mrożak) 2016.05.30 crio ☹️
    2016.08 operacja, 2019.01 laparo
    2019.03 podchodzimy do IVF
    Amh 0,92
    26.03.19 Punkcja-1 oocyt
    28.03.19 Transfer zarodka w 2 ddobie
    e5d5d8a3de363b2745adb62076475daf.png

Wysłany: 10 maja 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Płatku! Ale może nie będzie potrzebne u Ciebie hsg! Tempka taka ładna :) Oby zwiastowała fasolkę!

Bardzo bym chciała ale ja już tyle razy się łudziłam. Teraz tym bardziej nie chcę bo biorę dupka i boję się, że ta temperatura to jego zasługa :(

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, u mnie to normalnie cyrk :D Aż sam Łojko zgłupiał i nie wiedział co powiedzieć.
    Więc tak, owulacja ... CHYBA była. Dużo płynu w zatoce douglasa, ciałko żółte jest.
    Ale .... pęcherzyk też jest :D i to jakiś inny niż ostatnio. Ostatnio było 24 mm i ten pękł. A teraz jest jakiś pęcherzyk 18 mm też w tym samym jajniku... No komedia normalnie. Mówię Wam, sam Łojko aż okulary zdjął i zaczął dumać.

Na razie czekamy na miesiączkę (oby nie ...) po miesiączce mam zadzwonić do niego i dowiadywać się o HSG, bo na razie nic tam nie działa :( Słabo ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 16:20

mhsvo7esg1a4x3m2.png

Wysłany: 11 maja 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To masz po prostu bogactwo pęcherzyków Magda Lena! Podobno zdarzają się czasem dwie owulacje w jednym cyklu. Musicie dalej działać. może zrobicie bliźniaki ;).

Cos mam złe przeczucia, czy to hsg to nawet w kolejnym cyklu da się zrobić :/.

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko, że ze wcześniejszych zdjęć nie wynika, że inny pęcherzyk rośnie. Byłam 4 dni temu u niego i nic nie było oprócz tego dużego (24mm). Cieszę się, że sam pękł.
    Chociaż tyle. Ciało, organizm kobiety są tak nieprzewidywalne.

mhsvo7esg1a4x3m2.png

Wysłany: 11 maja 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak,kobieta to po prostu magia :)

• rah Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda Lena inna torunianka tez miała podwójna owulacje niedawno! Najpierw jeden a potem jeszcze dwa.:) i to w odstępie kilku dni po pęknięciu/wchłonięciu pierwszego.
    A bierzesz jakies leki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 11:51

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.

Wysłany: 12 maja 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super jest! Dwie szanse w jednym cyklu :)

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od 5 cykli biorę duphaston. nic poza tym. No i falvit od jakiś 8 lat :D z przerwami, ale to bardziej na włosy i paznokcie :D
    Nie myślałam, że takie coś jest możliwe...Ciekawe od czego to zależy.

Temperature mam niespecjalną na owulację ... ale to przez pracę, w ost tyg mega mało spałam i byłam zmęczona.... czyli teoretycznie na dniach powinnam mieć spadek temp ponowny? Czy jak.... ?
    Łojko powiedział tez, że mam bardzo dużo płynu w zat douglasa, więcej niż normalnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 18:08

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Pazyfae Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzis u Gbiorczyka na monitoringu (bo najwczesniejszy termin mial).no i sie zalamalam.moze zaczne od pozytywow.pecherzyk jest,na prawym jajniku,ponowna wizyta w czwartek.dzis mnie boli wiec pewnie peknie.ale... Gbiorczyk zauwazyl cos,co pomineli(?)inni lekarze (a troche ich bylo) mianowocie...DWUROŻNOŚĆ MACICY!!juz myslalam ze przytrafia mi sie najgorsze co moze,ze jest zle,ciezko ale nie!bo moze byc gorzej!myslalam ze sie porycze ale trzymam sie twardo.nie czytam w internecie bo sie zalamie.znowu cos?serio?

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży

Wysłany: 12 maja 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda Lena niesamowite to wszystko. ciekawa jestem jak to się dalej potoczy. Idziesz jeszcze na monitoring czy ten drugi pęcherzyk pęknie?

Wysłany: 12 maja 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pazyfae, a może właśnie Gbiorczyk się myli skoro inni lekarze tego nie zauważyli.
    Skup się na staraniach i myśl pozytywnie.

Wysłany: 12 maja 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pazyfae a czy ty miałaś robione hsg? Czy Gbiorczyk powiedział, że to masz czy, że podejrzewa tylko, że to masz?

• Pazyfae Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Platku-nie mialam hsg jeszcze..chce zrobic w szpitalu jak wszystko bedzie dzialac.dwuroznosc stwierdzil na podstawie usg

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pazyfae, i co Gbiorczyk chce dalej robić? Jakie plany?
    Kurcze... patrzciee jakie to wszystko dziwne, że poprzedni lekarze tego nie widzieli, a on tak? Może macica jakoś inaczej się "ułożyła" i teraz to było widoczne?

Płatku, nie, już nie idę. Teraz mam dać znać czy miesiączka przyszła, czy nie.
    Oby to hsg już działało od czerwca....

Płatku, ja wiem, że u Ciebie będzie zielony kropek na końcu cyklu :D więc Tobie żadne hsg nie będzie potrzebne :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 10:39

Płatek szkarłatny lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Pazyfae Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia,no narazie ide w czw.zobaczymy co z pecherzykami.macica sie nie martwie juz az tak,troche ppczytalam i tragedii nie ma.maz mowi ze najwyzej bedzie moim sluzacym przez 9 mcy jak nie bede mogla nic robic;) chociaz czytalam ze sa przypadki gdy nie ma problemow i kobiety np sie dowiaduja przy porodzie. Takze nie ma co sie na zapas stresowac. Zobacze co Gbiorczyk powie w czw. A w ogole dostalam skierowanie na badanie przeciwcisl na rozyczke,toksoplazm i cytomegalie.szkoda ze to prywatnie:p

3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
‹‹ 232 233 234 235 236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ