Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Torunianki :)
Odpowiedz

Torunianki :)

Oceń ten wątek:
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Pazyfae - ja się tylko o sono HSG dowiadywałam u Gbiorczyka. :(

Płatku - duphaston biorę od 6 miesięcy. od 14 dc . 10 tabletek.
    Mi Łojko od oraz powiedział, że jak zajdę w ciążę to dupek będę brać przez 3 miesiące na pewno albo i dłużej....

Magda Lena, a czy ty wiesz po co ten duphaston? Miałaś nieregularne cykle? Ja ciągle nie do końca rozumiem w czym to ma pomóc :(

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatku, ja miałam bardzo krótką faze lutealną. Trwała jakieś 9 dni. Cykle miałam 19 -21 dni. Teraz pięknie się wydłużyły do 25-26 dni. Zrobiłam sobie wcześniej na własną rękę badanie progesteronu, lekarz powiedział, że za niski.

mhsvo7esg1a4x3m2.png

Wysłany: 7 maja 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Magda Lena za informacje.
    chociaz nadal nie wiem czemu to biorę :). ale zaczełam to pociągnę ten cykl a potem znów pójdę do Łojko i niech mi to tłumaczy.

po wieściach od ciebie, że hsg do końca maja nie robia, zaczęlismy się z moim P zastanawiać czy nie zrobić prywatnie. znalazłam w necie że w matopacie 1500 zł! Tyle, że znieczulenie dają...ale tyle pieniędzy :(.

Nie wiem już co z tym wszystkim robić...
    A ty jak teraz się umówiłaś z Łojko? Będziesz robić hsg w czerwcu, zdążysz w najbliższym cyklu?

• Pazyfae Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wlasnie jak to jest z tym hsg?bo tak sie zastanawiam -skoro mam skierowanie to jest to rownoznaczne z przyjeciem na oddzial.jak to dalej wyglada?ile czasu sie spedza na oddziale?ile trwa takie badanie?i jakie warunki trzeba spelniac aby sie odbylo?pewnie jakies badania wczesniej tez trzeba zrobic?czy trzeba miec owulacje aby to badanie bylo w ogole przeprowadzone?

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • AnaR Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=

po wieściach od ciebie, że hsg do końca maja nie robia, zaczęlismy się z moim P zastanawiać czy nie zrobić prywatnie. znalazłam w necie że w matopacie 1500 zł! Tyle, że znieczulenie dają...ale tyle pieniędzy :(.

Nie wiem już co z tym wszystkim robić...
    A ty jak teraz się umówiłaś z Łojko? Będziesz robić hsg w czerwcu, zdążysz w najbliższym cyklu?[/QUOTE]

ja polecam badanie u Gbiorczyka, szybko, bezbolesnie i nie az tak drogo bo 250zl:)

geeky-2017-12-21.jpg
    nzjdqqmzsy5sbehi.png
    Uleczka 29.01.2016
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz jadę do Łojko. Na 7:15 się z nim umówiłam i wtedy będziemy myśleć. Cykl nowy zaczyna mi się ok.24 maja, także na pewno w nastepnym cyklu nie zdążę.
    U Gbiorczyka jest taniej, bo to HSG jest za pomocą usg , a nie rtg. I podobno to standardowe HSG jest bardziej skuteczne jeśli chodzi o udrożnienie jajowodów, jak ktoś ma z tym problem.
    Ja zapytam się czy mogę np. ze skierowaniem od niego do innego miasta pojechać....? Ale pewnie mnie wyśmieje :D no poczekam, trudno :(

Matopat trochę przegiął z ceną...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 06:28

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Pazyfae Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to daj znac koniecznie!kurde super ze mozesz na 7:15 podjechac. Mi powiedzial ze mam byc na 8:30 wiec musialam zrezygnowac z monitoringu :(a mowilam ze dla mnie im szybciej tym lepiej.no nic.ide do Gbiorczyka ale we wt dopiero.

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • polly8725 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi Dziewczyny co sądzicie o moim wykresie? niby wg poprzednich cykli jeszcze chwilka do @,więc te testy negatywne chyba są obiektywne. Ale nie wiem czy to jeszcze nie za wcześnie na testowanie. Dobija mnie to.(termometr sie nie zaciął :) ).

Endo IV stopień. 2014-laparo, 2016.03
    2 oocyty, jeden zapłodniony(mrożak) 2016.05.30 crio ☹️
    2016.08 operacja, 2019.01 laparo
    2019.03 podchodzimy do IVF
    Amh 0,92
    26.03.19 Punkcja-1 oocyt
    28.03.19 Transfer zarodka w 2 ddobie
    e5d5d8a3de363b2745adb62076475daf.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed hsg nie ma badan. Powinno sie dostac antybiotyk zeby w razie czego nie przenieść bakterii z pochwy do macicy, ale dziewczyny ktore łykała Summamed juz nie dostają kolejnego antybiotyku w następnym miesiącu. Rano jest przyjęcie na oddział co moze trwać godzinami (polskie szpitale). Gdy juz wjedziesz na gore, wszystkie panie do przyjęcia siedzą na korytarzu i po koleii proszone sa do gabinetu. Pytają o stan zdrowia, choroby itp. potem w zabiegowym pobranie krwi i założenie wenflonu. Ja miałam od badan posiniaczona reke to powiedziała ze w razie potrzeby założą potem. Kładziesz sie do łóżka i czekasz do ok 10-11. Łojko bierze do innego zabiegowego, zakłada cewnik do macicy, siadasz na wózek i wiozą Cie do pokoju rtg. Kładziesz sie na plecach, jest pan radiolog, ktory robi foty a Łojko przez cewnik wpuszcza kontrast. Trwa to kilka minut. Wyciąga cewnik, podkłada podkład pod tyłek i odwozi do sali. Moze byc troszke plamienie/krew ale to jednorazowo. No i 1-3 dni moga resztki kontrastu wypływać (woda). Każą leżeć do popołudnia zeby sprawdzic czy wszystko ok, ja sie po 1,5 godz po zabiegu wyrywałem do domu to jakos przed 14 mnie wypuścili.

Pazyfae lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • rah Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly no dziwny taki równy ;p moze równa dawkę hormonow wydzierasz ;p no a do szans na jakis plusik to jeszcze ze 2-4 dni minimum ;) jakiej dlugosci masz fazę lutealna?

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.

Wysłany: 8 maja 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polly8725 wrote:
    Powiedzcie mi Dziewczyny co sądzicie o moim wykresie? niby wg poprzednich cykli jeszcze chwilka do @,więc te testy negatywne chyba są obiektywne. Ale nie wiem czy to jeszcze nie za wcześnie na testowanie. Dobija mnie to.(termometr sie nie zaciął :) ).

Polly mi też się wydaje że jeszcze czas na testowanie. A na kiedy ci wyznacza @?

Wysłany: 8 maja 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaR, zastanawialam się nad tym tańszym ale wlasnie wyczytałam, że w razie niedrożności tym rtg lepiej przepychają. Jesli by się więc cos okazało musiałabym iść drugi raz.

• Pazyfae Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rah! Dziękuję za odpowiedź :) jesteś niezastąpiona jak zwykle :)

3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pęcherzyk 24 mm. Zawsze mi pękały jak miały 22 mm. :( Ale co zauważyłam.... Łojko inaczej mierzy pęcherzyki niż Migda... Serio. Porównałam zdjęcia pęcherzyka od Migdy i dziś od Łojko. Łojko zawyża. Migda zaznacza idealnie, a Łojko za pęcherzyk "wyjeżdża". Więc już sama nie wiem.
    Idę w pon kolejny raz i patrzymy co się wydarzyło. Ale całkiem możliwe, że cykl stracony, bo mam straszny zapierdziel w pracy. Pracuję po 14 h dziennie, śpię po 4h i do tego stres.

Rah? To nie trzeba zrobić posiewu pochwy? Czytałam że to raczej obowiązkowe przed HSG. Tym bardziej, że sumamed wzięłam teraz, a hsg dopiero w połowie czerwca. Kurcze .....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 21:04

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie trzeba. Sa rozne zasady w rożnych szpitalach np. na południu bez posiewu ani rusz. U nas zamiast posiewu "na zapas" dają antybiotyk. Jak Summamed teraz a hsg w połowie czerwca to tylko miesiac. Gdyby minęły 2-3 albo wiecej to kilka dni przed hsg daliby Ci kolejny do łyknięcia.

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • rah Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha i nie trzeba miec owulacji itp. Hsg robi sie od razu po @, wlasnie przed owulacja. Czesc ginow poleca wstrzymać sie ze staraniami w rym cyklu, bo mozna nabawić sie zakażenia (podrażniona śluzówka, czasem porozrywane zrosty itp). Niektórzy mówią, ze to nie przeszkadza. Ja wierzyłam tym pierwszym, tym bardziej ze u mnie były zrosty itp. wiec wyobrażałam sobie poranione jajowody ;p Ale za to kolejny cykl po hsg jest podobno najbardziej płodny, bo wszystko ładnie oczyszczone (przy braku problemów) lub pojawia sie chociaz mały prześwit (przy niedrożności).

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • polly8725 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatku @ wyznaczył mi na dziś właśnie ale na podstawie długości fazy lutealnej z poprzednich cykli. A tak jak liczyłam to powinnam oklo 12 dostać. Zobaczymy

Amh 0,92
    26.03.19 Punkcja-1 oocyt
  • polly8725 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    Polly no dziwny taki równy ;p moze równa dawkę hormonow wydzierasz ;p no a do szans na jakis plusik to jeszcze ze 2-4 dni minimum ;) jakiej dlugosci masz fazę lutealna?
    około 10 dni

Amh 0,92
    26.03.19 Punkcja-1 oocyt

Wysłany: 9 maja 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly dziś jak widzę spadła temperatura...to może być znakżezbliża się @ :(. Chociaż różnie może być...

Wysłany: 9 maja 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda Lena, czy Łojko już cię zapisał na połowę czerwca?
    Też bym już chciała, może by mi się udało "dołączyć do ciebie" ;).

‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ