Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Torunianki :)
Odpowiedz

Torunianki :)

Oceń ten wątek:
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pazyfae wrote:
    powiem Wam dziewczyny że można narzekać na Bielany i na Łojko bo człowiek chciałby wszystko szybko, już i od razu. Ale nie można mu odmówić tego, że stara się dla swoich pacjentek i nie zostawia nas samopas.

Hmm u mnie następny krok to HSG, a że na Bielanach u Łojko nie działa w chwili obecnej, to zamiast mi powiedzieć, żebym spróbowała gdzieś indziej, to on kazał mi czekać... i tu u mnie narobił sobie krechy i złej opinii.... :(

Płatek szkarłatny, Pazyfae lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatek szkarłatny wrote:
    mozna wiedzieć dlaczego sayuri? To ciekawe jest.

Tak jak napisała Polly, ale ponadto pęcherzyk, jak rośnie, ma rozmiar powyżej 20 mm, a jajnik ma rozmiary około 2,5 cm X 3,5 cm, zwyczajnie pęcherzyk rozpycha się, co powoduje napięcie/powiększenie jajnika (tego powiększenia nie jestem pewna, czy dobrze zrozumiałam), a to z kolei powoduje ból.

12 DPO. Test negatywny. Ech :(

• mkl Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) Jestem zainteresowana inseminacją czy wiecie co jak i gdzie w Toruniu?? Czy w ogóle gdzieś ten zabieg wykonują?? Oczywiście prywatnie.

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• Pazyfae Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadz ze mi pekl rwn pecherzyk bo wieczorem strasznie mnie bolal lewy jajnik.tyle ze nie pamietam na ktorym byl pecherzyk wiec wole sobie nie wkrecac:p jutro pojde to sie dowiem.dzis chillout.w koncu piateczek, dziewczyny:) co do inseminacji to w Toruniu chyba nie ma takiej mozliwosci?

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się wydaje, że nie ma.
    Pazyfae myśl, że pękł :) skoro ból odczuwasz. Choć mi gin też powiedziała, jak skarżyłam się na częsty ból lewego jajnika, że takie same objawy daje "przetwarzanie" pokarmu, a raczej formowanie hmm... kupy w końcowym odcinku... który jest właśnie w tym samym miejscu, co lewy jajnik. To znaczy, na tej samej wysokości.

• Torunianka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    Hej dziewczyny:) Jestem zainteresowana inseminacją czy wiecie co jak i gdzie w Toruniu?? Czy w ogóle gdzieś ten zabieg wykonują?? Oczywiście prywatnie.

Inseminacje robią w Toruniu w przychodni N&N. Ale bardziej bym poleciła w Niemczu k/Bydgoszczy ; http://www.klinika-zdrowko.pl/inseminacja-domaciczna.html

• mkl Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka wrote:
    Inseminacje robią w Toruniu w przychodni N&N. Ale bardziej bym poleciła w Niemczu k/Bydgoszczy ; http://www.klinika-zdrowko.pl/inseminacja-domaciczna.html

Bardzo dziękuje za te informację, w sumie do N&N jestem zapisana, bo kiedyś wynajmowałam mieszkanie na Legionów, nawet nie wiedziałam że robią inseminację, 600zł to nie dużo, ciekawe jak z "jakością" zabiegu

f2w3rjjge8qi32en.png

• Tova33 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym się tak bólem konkretnego jajnika nie nakręcała. U mnie to na opak. Bolały mnie oba, ale lewy mocniej, okazało się, że pęcherzyk dominujący jest w prawym I bądź tu mądry. Jakiś nagły ból jajnika też nie świadczy o owulacji. Z reguły samego momentu pęknięcia się w ogóle nie czuje. No co innego jak płyn się wylewa.

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    Odpuść sobie Toruń. Wszędzie tylko nie tu. Sam Gbiorczyk mi powiedział, że Toruń jest mocno zacofany. Gbiorczyk poleca Invicte w Gdańsku. Zapytaj swojego lekarza gdzie poleca.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ryczałam caly wieczór po wizycie u Gbiorczyka :(. boję się, że skoro ja tak emocjonalnie podchodzę do tych wizyt to znaczy, że jest we mnie straszne napięcie i może to ten czynnik psychologiczny przeszkadza...:(

Wysłany: 13 czerwca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do inseminacji, to mi Wojtynek powiedział, że w Toruniu nie robią i polecił klinikę w Poznaniu - Medart. Dowiadywałam sie tak wstępnie dzwoniąc do nich. Można tam przyjechać z dnia na dzień, badania wszystkie łącznie z monitoringiem zrobić w Toruniu i zadzwonić na 3 dni przed owulacją i cię przyjmą. Bardzo miłe podejście przez telefon :).

• mkl Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatek szkarłatny wrote:
    Co do inseminacji, to mi Wojtynek powiedział, że w Toruniu nie robią i polecił klinikę w Poznaniu - Medart. Dowiadywałam sie tak wstępnie dzwoniąc do nich. Można tam przyjechać z dnia na dzień, badania wszystkie łącznie z monitoringiem zrobić w Toruniu i zadzwonić na 3 dni przed owulacją i cię przyjmą. Bardzo miłe podejście przez telefon :).

Boje się, że zapłacę za inseminację, a tu okaże się że jak przyjadę to pęcherzyki pękły albo są za małe:/ Jednak na miejscu jest łatwiej, bo w każdej chwili możesz podjechać, nie znam się na tym ale myślę że odległość w przypadku inseminacji jest dość trudna

Rozumiem że facet oddaje nasienie zaraz przed zabiegiem??

Czy wiesz w jakiej cenie jest inseminacja w Poznaniu??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 10:58

f2w3rjjge8qi32en.png

Wysłany: 13 czerwca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojtynek twierdzi, że wiele jego pacjentek tak jeździło, więc chyba da sie zrobić.
    Jeszcze tego nie przechodziliśmy ale tak, z tego co wiem oddaje zaraz przed zabiegiem bo podróży mogłoby nie przetrwać :/.

Jak dzwoniłam do tej kliniki to mówili, że często mają pacjentki z torunia na inseminację i pytali mnie o nazwisko lekarza, bo okazuje się, że oni maja taka stałą współprace i ten lekarz co tam robi inseminację zna lekarzy z Torunia. podobno ci z Torunia czasem sami tam pacjentki umawiają jak przychodzi odpowiedni moment.

Wysłany: 13 czerwca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A cena z tego co pamietam to 600 zł. Tyle, że jeszcze dojazd...

• polly8725 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak z innej beczki to zaczynam sie niepokoic moim cyklem. 35 dzień,10 dni po luteinie i nic,dupa blada :( może ta temperatura co mi skoczyła tak to wszystko poprzestawiała? Może jak nie przyjdzie do poiedziałku to sie ruszę do szpitala na usg i tyle. bo ręce opadają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 11:43

Endo IV stopień. 2014-laparo, 2016.03
    2 oocyty, jeden zapłodniony(mrożak) 2016.05.30 crio ☹️
    2016.08 operacja, 2019.01 laparo
    2019.03 podchodzimy do IVF
    Amh 0,92
    26.03.19 Punkcja-1 oocyt
    28.03.19 Transfer zarodka w 2 ddobie
    e5d5d8a3de363b2745adb62076475daf.png
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może to coś, co widział ten facet na USG to nie była owulacja? może jednak miałaś późno?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 15:53

• mkl Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatek szkarłatny wrote:
    Wojtynek twierdzi, że wiele jego pacjentek tak jeździło, więc chyba da sie zrobić.
    Jeszcze tego nie przechodziliśmy ale tak, z tego co wiem oddaje zaraz przed zabiegiem bo podróży mogłoby nie przetrwać :/.

Jak dzwoniłam do tej kliniki to mówili, że często mają pacjentki z torunia na inseminację i pytali mnie o nazwisko lekarza, bo okazuje się, że oni maja taka stałą współprace i ten lekarz co tam robi inseminację zna lekarzy z Torunia. podobno ci z Torunia czasem sami tam pacjentki umawiają jak przychodzi odpowiedni moment.

W sumie chyba w moim przypadku nie byłoby tak źle, bo mam bardzo regularne cykle, owulacja jest zawsze w 14 lub 15 dniu cyklu ( sprawdzone 3 razy na monitoringu).

f2w3rjjge8qi32en.png

Wysłany: 13 czerwca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polly ale to wychodzi 11 dni od owulacji to może to ciąża ale jeszcze za wcześnie na test..

mkl, jak masz tak regularnie owulację to nie będzie problemu z ustaleniem terminu i dojazdem :)

Wysłany: 13 czerwca 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polly a na kiedy ci OF wyznaczał @?

• polly8725 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sayuri wlasnie tez dochodze do wniosku,ze tamto to nie byla owulacja.
    Platku moze za wczesnie,ale OF mi @ wyznaczyl na wczoraj :)."poczekam,popatrze.zrozumiem wiecej..."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 22:42

Endo IV stopień. 2014-laparo, 2016.03
    2 oocyty, jeden zapłodniony(mrożak) 2016.05.30 crio ☹️
    2016.08 operacja, 2019.01 laparo
    2019.03 podchodzimy do IVF
    Amh 0,92
    26.03.19 Punkcja-1 oocyt
    28.03.19 Transfer zarodka w 2 ddobie
    e5d5d8a3de363b2745adb62076475daf.png
‹‹ 253 254 255 256 257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ