Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Torunianki :)
Odpowiedz

Torunianki :)

Oceń ten wątek:
  • AnaR Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie nasienia 150zl a SIS 250zl

Magda lena lubi tę wiadomość

geeky-2017-12-21.jpg
    nzjdqqmzsy5sbehi.png
    Uleczka 29.01.2016
  • Pazyfae Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tova jeszcze nie mam tego leku,mowil ze przepisze w czwartek jak bedzie taka potrzeba. Jak kiedys u niego bylam na monitoringu to mowil do poloznej (tej co siedzi w rejstracji na izbie przyjec)ze przyjdzie dziewczyna z pregnylem to ma jej zrobic zastrzyk. Wiec moze tam tez da rade..co do dostspnosci to mysle ze jest to lek pod specjalne zamowienie..

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaR wrote:
    Mi ostatnio mówił ze on ma tam zniżki. A mozesz podać stronę z cennikiem bo znaleźć nie moglam. A ja u niego też średnio godzinę czekam

Nie ma cennika, też szukałam. Ale wpisałam w dr google i na jakimś innym forum mi wyskoczyło, tylko to była cena z Płocka z tego laboratorium.
    Dziś będę dzwonić i wypytywać po ile te moje badania.
    Pewnie 200 zł. mi pójdzie .... :(

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • polly8725 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sayuri glowa do gory.jak sama mowisz to dopiero 9 dpo.wiec wiesz jest jeszcze szansa-moje nowe motto:dopoki @ nie ma jest nadzieja :)

Płatek szkarłatny lubi tę wiadomość

Endo IV stopień. 2014-laparo, 2016.03
    2 oocyty, jeden zapłodniony(mrożak) 2016.05.30 crio ☹️
    2016.08 operacja, 2019.01 laparo
    2019.03 podchodzimy do IVF
    Amh 0,92
    26.03.19 Punkcja-1 oocyt
    28.03.19 Transfer zarodka w 2 ddobie
    e5d5d8a3de363b2745adb62076475daf.png
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena a ja myślałam, że masz wizyte po mnie.
    to już mniej więcej wiem co u mnie powie, pewnie to samo ;).
    Zobaczymy, to czekanie już mnie przeraża.
    Tego badania na rezerwę jajnikową bardzo sie boję :(. Ten czas tak leci...

Sayuri 9 dzień to bardzo wczesnie. wytzrymaj jeszcze i nie łam się.

Wysłany: 10 czerwca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda Lena a przed sono hsg musisz robić jakieś badania?

• Tova33 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pazyfae wrote:
    Tova jeszcze nie mam tego leku,mowil ze przepisze w czwartek jak bedzie taka potrzeba. Jak kiedys u niego bylam na monitoringu to mowil do poloznej (tej co siedzi w rejstracji na izbie przyjec)ze przyjdzie dziewczyna z pregnylem to ma jej zrobic zastrzyk. Wiec moze tam tez da rade..co do dostspnosci to mysle ze jest to lek pod specjalne zamowienie..
    Ja kupiłam bez problemu w aptece przy wejściu na teren szpitala. Akurat mieli 4 zastrzyki tyle ile na recepcie miałam, więc się zdziwiłam trochę co ten Koch mówił, ale farmaceutka mówiła, że to raczej szczęście miałam, bo rzeczywiście czasem jest problem z dostępnością.
    Czekam na relację z jutra ;-)

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • Pazyfae Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tova a jaki to jest koszt mniej wiecej?ile ten pregnyl kosztuje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 20:36

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • rah Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://bazalekow.mp.pl/leki/item.html?item_id=85487

Pazyfae, Tova33 lubią tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatek szkarłatny wrote:
    Magda Lena a przed sono hsg musisz robić jakieś badania?
    Nieeee, dał receptę na antybiotyk (zamiennik Sumamedu) i kazał wziąć 3 tabl dzień przed badaniem :)

No ja tak sobie obliczyłam, że jeśli dostanę miesiączkę w terminie to 25 lub 26 czerwca będę miała badanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 22:02

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatek szkarłatny wrote:
    Tego badania na rezerwę jajnikową bardzo sie boję :(. Ten czas tak leci...
    .

Kurcze ja mam 27 lat, i lekarze mówią, ze młoda jestem, ale Gbiorczyk od razu mi opowiedział mi, że ma pacjentkę w takim wieku jak ja, która rezerwę jajnikową ma ok.5 % więc marne szanse :( Dlatego mówi, że nie ma co czekać....

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Tova33 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pazyfae wrote:
    Tova a jaki to jest koszt mniej wiecej?ile ten pregnyl kosztuje?
    Żaden majątek. Z tego co pamiętam to ok 10zł za zastrzyk.

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • Tova33 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz weszłam na stronę, do której link podała rah. Kurde widocznie kupiłam pregnyl od najdroższego producenta! Ale co tam, ważne, że jest.

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ważne ze 10 zł a nie 40zl jeden zastrzyk;)

Tova33 lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • Pazyfae Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tak. Byłam na monitoringu, 16 dc, pęcherzyk 21mm. Dostałam receptę na Pregnyl - 2 zastrzyki. I zaczęła się gonitwa - dr Łojko kazał lecieć mojemu mężowi do apteki (tej przy szpitalu) a my szukaliśmy kogoś, kto mi ten zastrzyk zrobi. Dr szukał po całym szpitalu i się w końcu znalazła pielęgniarka która mi ten zastrzyk podała. W sb idę na kontrolę czy pęcherzyk pękł. Ale narazie nie czuję żadnego bólu ani nic i się boję że nie pęknie :( powiem Wam dziewczyny że można narzekać na Bielany i na Łojko bo człowiek chciałby wszystko szybko, już i od razu. Ale nie można mu odmówić tego, że stara się dla swoich pacjentek i nie zostawia nas samopas.

3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pracuję w służbach mundurowych i z doświadczenia wiem, jak łatwo jest człowiekowi narzekać, bo, jak piszesz, nie ma czegoś na już-teraz. A wszystko przez durne przepisy, nakazy, zakazy, regulacje itp... każdy boi się coś zrobić ponad swoje obowiązki, w obawie przed zarzutem przekroczenia uprawnień.

To tak abstrahując :)

Musisz wierzyć, że pęcherzyk pęknie. Nie u każdego boli. Ja akurat zwijam się z bólu, ostatnio gin mi tłumaczyła, dlaczego mnie tak boli.

Wysłany: 11 czerwca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mozna wiedzieć dlaczego sayuri? To ciekawe jest.

Wysłany: 11 czerwca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od Gbiorczyka. Dal mi te same badania co Tobie Magda Lena i kazał dzwonić w trakcie miesiączki.
    Mam dzis straszne wątpliwości czy dobrze robię :(. Powiedział dziś, że sono nie udraznia, a może gdyby zrobić hsg, to by jakoś pomogło. Sama nie wiem :(.
    Nie mam już siły czekać. Ostatnio widzę, że każdą kolejną wizytę znoszę coraz gorzej :(.

Magda lena lubi tę wiadomość

• polly8725 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli dlatego,ze jak peka to plyn wylewa sie do jamy brzusznej(do powlok brzusznych czy cos) i je podraznia.czasem tak bardzo,ze nawet jest plamienie owulacyjne.

Endo IV stopień. 2014-laparo, 2016.03
    2 oocyty, jeden zapłodniony(mrożak) 2016.05.30 crio ☹️
    2016.08 operacja, 2019.01 laparo
    2019.03 podchodzimy do IVF
    Amh 0,92
    26.03.19 Punkcja-1 oocyt
    28.03.19 Transfer zarodka w 2 ddobie
    e5d5d8a3de363b2745adb62076475daf.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatek szkarłatny wrote:
    Wróciłam od Gbiorczyka. Dal mi te same badania co Tobie Magda Lena i kazał dzwonić w trakcie miesiączki.
    Mam dzis straszne wątpliwości czy dobrze robię :(. Powiedział dziś, że sono nie udraznia, a może gdyby zrobić hsg, to by jakoś pomogło. Sama nie wiem :(.
    Nie mam już siły czekać. Ostatnio widzę, że każdą kolejną wizytę znoszę coraz gorzej :(.
    Wiesz, że ja mam tak samo .... Po wizycie u Gbiorczyka, już w domu ryczałam z tego wszystkiego. Z tej niemocy.
    Ale z tym że sono nie udrażnia ... :( ahh no ja i tak pójdę, bo nie chcę czekać, a to mi kazał Łojko robić... No kurde nie. Naczekałam się.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
‹‹ 252 253 254 255 256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ