Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Torunianki :)
Odpowiedz

Torunianki :)

Oceń ten wątek:
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To idź na spokojnie do Kocha. skoro ma dobre opinie, to może jest jakiś do rzeczy. Daj znać co ci powiedział i jakie masz odczucia.
    Podobno jedno poronienie jeszcze nie świadczy o problemach z utrzymaniem. Ja tez poroniłam. Lekarz nie robił z tego problemu, mam nadzieję, że słusznie.

Zaintrygowałaś mnie tym nowym lekarzem w lux medzie. Muszę to sprawdzić. Ja już straciłam nadzieje, że zatrudnią tam kogoś sensownego.

• pyatii Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odebrałam wyniki AMH prawie 5, ale nasienie chyba źle. Generalnie wyszło że ma w ejakulacie ponad 82 miliony plemników więc super, ale wyszło upłynnienie mechaniczne a to nie jest chyba nic dobrego i jeszcze jakieś lekko obniżone odchylenia główek, ale leciutko o chyba 0,3 ale nie wiem też co to?

07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
    1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
    ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
    C3 0,6
    zespół antyfosfolipidowy
    CD4/CD8 2,8
    equoral, encorton, neoparin, acard

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMH chyba na granicy więc ok.
    A ruchliwość i morfologia plemników jaka?

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie nasienia robiliście w matopacie?

• pyatii Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, pojechaliśmy specjalnie do gdańska do invicty :P wszystko jest powyżej norm, tylko ten jeden parametr mnie martwi...

C3 0,6
    zespół antyfosfolipidowy
    CD4/CD8 2,8
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Pola_x. Myślałam o Tobie niedawno! Myślałam, że już tu nie zaglądasz! Gratulacje z okazji narodzin maluszka <3 Rodziłaś chyba jeszcze w 2015 roku? czy już w 2016?
    A gdzie rodziłaś?
    Ja byłam zagrożona porodem przedwczesnym od 25 tc, a dziś już 34/35 tydzień. uff, więc kto wie czy nie przenoszę :D Chociaż powiem Wam, czuję, że coś się dzieje. Aplikując luteinę czuję, że szyjka jest otwarta. Mogę tam ze 3 palce wsadzić. Jeszcze 2 tyg tak nie miałam, było ciasno i twardo. No i w nocy już minimalne skurcze mnie łapią. Nie są bolesne, tylko nieprzyjemne.

Zaglądałam, ale dość nieregularnie i potem ciężko było odpisywać. Dziękujemy :* W 2016 już. Ja miałam skurcze od jakiegoś 18tc, a potem już było coraz gorzej. I tak dociągnęłam potem, że urodziłam dzień przed tym jak miałam się już zgłosić do szpitala :D A rodziłam w Brodnicy.

km5sio4phkxiw92p.png
  • AnaR Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak narazie cisza. Mloda wazy 3300. A zaczac cos maja w piatek wiec moze coscsie ruszy

geeky-2017-12-21.jpg
    nzjdqqmzsy5sbehi.png
    Uleczka 29.01.2016
  • AnnaK89 Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana a jaki lekarz tam o ciebie dba teraz?

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3300 to idealna waga :). Coś mi się wydaje, że Ulcia się zaraz pojawi ;)

• pyatii Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatek czy ja dobrze kojarzę, że Ty chcesz podejść do inseminacji? Jeśli tak to w toruniu? jeśli tak to gdzie :P bo tez o tym myślę.

C3 0,6
    zespół antyfosfolipidowy
    CD4/CD8 2,8
  • AnaR Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opiekunem sal jest Paluszynski. Podobno maja balonik zalozyc najpierw

geeky-2017-12-21.jpg
    nzjdqqmzsy5sbehi.png
    Uleczka 29.01.2016
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaR wrote:
    Opiekunem sal jest Paluszynski. Podobno maja balonik zalozyc najpierw
    ehhh. Może urodzisz do tego czasu? Po schodach pomykaj!!!!!!!! Ale już!!!!!!!

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • KTB Znajoma

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam Gbiorczyka jeśli chodzi o leczenie niepłodności w CT :) w każdym razie mi się udało. Jedyne co odstrasza to kolejki. Raz poszłam do lekarza na Filtrową (nie pamiętam nazwiska) - nie dość, że był niemiły to jeszcze mnie nastraszył, że nie zajdę w ciąże, więc już więcej mnie zobaczył. Ideałów nie ma ale najważniejsze to ufać lekarzowi i dobrze się u niego czuć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 12:43

ckailhb8ez7m7qlw.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważam, że Gbiorczyk jest okej, ale nie do "grubszych" spraw. W Toruniu nie ma specjalisty od leczenia niepłodności.

KTB. Widzę po suwaczku, że masz fasolkę w brzuszku. Gratulacje. Życzę spokojnych i nudnych 9 miesięcy!!!!!
    Długo się staraliście o maluszka?

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • KTB Znajoma

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moją sytuację chyba można nazwać "grubszą". W sumie jakieś 1,5 roku minęło zanim się udało. Najpierw okazało się, że mam pcos. Później nie reagowałam na leki stymulujące(clo). Z kolei zastrzyki (cięższe leki) powodowały przestymulowanie. Międzyczasie średnie wyniki męża i problemy żołądkowe. W skrócie zero owulacji przez te półtorej roku i zero szans. W końcu po innym leku udało się wywołać owulację-jedną i jedyną :D i od razu za pierwszym razem się udało. A już miałam wizję inseminacji a nawet in-vitro.

ckailhb8ez7m7qlw.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KTB, super, że u Was tak to się "skończyło"! :)
    Cieszę się, że Gbiorczyk dopasował odpowiedni lek i teraz maluch w drodze.
    Ja też dużo zawdzięczam Gbiorczykowi, ale ilość pacjentek mnie odstrasza. Drugiej ciąży nie poprowadziłabym u niego. Czasami widać, że jest zmęczony. Szczególnie wieczorami. np. o 22:00, gdy mnie przyjmował... uhh.

mhsvo7esg1a4x3m2.png

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pyatii wrote:
    Płatek czy ja dobrze kojarzę, że Ty chcesz podejść do inseminacji? Jeśli tak to w toruniu? jeśli tak to gdzie :P bo tez o tym myślę.
    Tak, pewnie będę podchodzić w marcu. W Toruniu raczej nikt nie robi bo do tego trzeba odpowiednio przygotować nasienie. Będę robić w Niemczu pod Bydgoszczą. Opinie są średnie o tej klinice ale chyba raz spróbuję. Jak będzie bardzo źle to w przypadku konieczności kolejnej inseminacji może pojadę gdzieć dalej. Mój lekarz twierdzi, że nie ma znaczenia kto robi zabieg bo to nic skomplikowanego.

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super KTB, życzę spokojnej ciąży :)
    anaR, moja koleżanka miała ostatnio balonik i udało się wywołać.

• Pola_x Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KTB wrote:
    Ja polecam Gbiorczyka jeśli chodzi o leczenie niepłodności w CT :) w każdym razie mi się udało. Jedyne co odstrasza to kolejki. Raz poszłam do lekarza na Filtrową (nie pamiętam nazwiska) - nie dość, że był niemiły to jeszcze mnie nastraszył, że nie zajdę w ciąże, więc już więcej mnie zobaczył. Ideałów nie ma ale najważniejsze to ufać lekarzowi i dobrze się u niego czuć.

Gratulacje :) I spokojnej ciąży życzę!
    U nas też 1.5 roku starań, a naszą kruszynkę zawdzięczam również Gbiorczykowi. Później poprowadził mi trudną ciążę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 20:26

km5sio4phkxiw92p.png
  • Tova33 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera a co to ten balonik? Chyba muszę zasięgnąć porady wujka google...
    Za moich czasów podawali oksytocynę...
    Ale popieram chodzenie po schodach. Znajoma tu z OF w taki sposób wywołała poród, a też była w szpitalu już. A poród trwał bardzo krótko - więc tylko pomarzyć...
    AnaR trzymam kciuki! Jak fajnie masz, że tak blisko już do spotkania z Ulcią...
    KTB, a ten z Filtrowej to nie był Nowicki czasem? Gratuluję ciąży :-) Zdrówka dla Was!

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
‹‹ 332 333 334 335 336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ