X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Torunianki :)
Odpowiedz

Torunianki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dziś rano i jedna kreska... Poza tym znów pojawił się śluz z krwią tak więc to chyba jakieś hormonalne zawirowania i poprostu @ tak mi się rozkręca :-(

• AnnaZ Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile masz do @?

2013 Córka - największa miłość
    7.04.2017 - 9tc [*] Aniołek
    12.2017 cp
  • gozomalta Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy wypada dzień spodziewanej miesiączki?

ov72hlz.png
  • AnnaZ Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gibonku jakie wieści u Ciebie po wizycie u lekarza?
    Estrella coś się zmieniło u Ciebie z tymi objawami?

12.2017 cp
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaZ wrote:
    Gibonku jakie wieści u Ciebie po wizycie u lekarza?
    Estrella coś się zmieniło u Ciebie z tymi objawami?

wczoraj wyslał mnie prosto do szpitala ,oczywiście stawiłam się rano pobrali mi mase krwi na badania hormonalne i glukoza na dzień dobry.
    pozatym zapalenie jajnikow i dostałam dwa antybiotyki,moj lekarz dziś był w szpitalu także mi łatwiej jutro już wychodzę,a wyslał mnie bo nie podoba mu się mój jajnik miałam mega dużo pęcherzyków jak nigdy hormony szaleją.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety te plamienie to byly początki @ która wczoraj się rozkręciła tak więc rozpoczynamy 5 cykl starań... A mój mąż twierdził że w drugą ciążę zachodzi się od razu... Zdziwił się biedak i sam zaczyna się zastanawiać kiedy się uda...

• AnnaZ Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gibonku wyszłaś ze szpitala?
    Estrella nie łam się,ją mam takie niefajne doświadczenia, co widać w mojej stopce a jednak nie tracę nadziei.Nowy Rok będzie łaskawszy!Czego życzę sobie i Wam Koleżanki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2018, 15:20

12.2017 cp
  • gozomalta Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby ten rok był dla nas pomyślny dziewczyny, ja bardzo w to wierzę że teraz posypią się pozytywne testy :) dobrze, że możemy się tu wspierac

ov72hlz.png
  • Tusia91 Znajoma

Wysłany: 1 stycznia 2018, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Torunianki, ja również życzę nam wszystkim w 2018 roku samych podwójnych kreseczek! Trzymam za Was wszystkie kciuki i wiem, że się uda :)

• AnnaZ Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gozomalta,widziałam w innym wątku Twoje pytanie,dziewczyny z Torunia na kafeterii pisały,że robiły monitoring cyklu u dr Gbiorczyka,kilka w Civis Vita.Może doczytaj sobie na kafeterii.Tutaj też na tym wątku pojawił się temat,ale musiałabyś wrócić do początku.

12.2017 cp
  • gozomalta Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info, w poniedziałek idę do Matopatu do dr Stankiewicza. Dziś odebrałam wyniki hormonów, wszystko w normie więc zobaczymy :)

ov72hlz.png
  • wisienka94 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) ja dziś 4dc i 6cs :( kurczę, myślałam że po clo to od razu zaskocze. A tu już 3ci cykl z nim rozpoczynam. Musi coś wpływać na zagnieżdzenie.. bo pecherzyki ładne i super pękają.

Pixi86 lubi tę wiadomość

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • gozomalta Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka94, ja też jestem pierwszy cykl na clo, ale jakoś nie nakręcam się. Czytałam o wielu wypadkach, że nie sprawdził się ten lek. U nas zaczął się 3cs

ov72hlz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam 3 cykle na clo i niestety nie podziałało ( jestem na metforminie dodatkowo i jedynie już teraz). Okropnie się czułam - 3 miesiące przespałam i do tego wydłużył mi się tylko cykl. Teraz już jestem drugi cykl na samej metforminie, bez żadnych wspomagaczy i jest bajka - wszystko książkowo ... ale do tej pory się nie udało ...

Ciekawe ile jeszcze będziemy musieli czekać.

TO prawda nie na każdą clo działa ... a też wiązała z nim bardzo duże nadzieje

• gozomalta Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co, ja byłam w poniedziałek na monitoringu i w 12dc mój pęcherzyk miał 16mm więc zalecenie od ginekologa, aby działać czwartek/piątek/sobota

ov72hlz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno właśnie jak bierze się clo, to monitoring przede wszystkim - u mnie monitoringu nie było i chyba tej pomocy nam zabrakło :) ale ja pewnie z tych pechowych. Jak lekarz mówił,że od jutra przez 3 dni to tak działajcie :) Myślę, że macie mega duże szanse :D

P.s. i też tak miałam,że owulacje na clo miała dopiero ok 16-18 dnia cyklu ... a bez clo mam książkowo w 14 dc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 13:47

• gozomalta Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi - to akurat wypadną mi te dni cyklu :) ogólnie chyba czuję wszystkie przesłanki :P nie zaszkodzi spróbować, ale staram się nie nakręcać. Dzisiaj wypiję trzy saszetki inofemu. Czasem też mi się wydaje, że jestem pechowa :(

Pixi86 lubi tę wiadomość

ov72hlz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2018, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gozomalta - faktycznie lepiej się nie nakręcać, sam lekarz mi powiedział, że im mniej o tym myślimy tym lepiej - więc coś musi być na rzeczy ;) ale nie wierzę w takie coś, jak inni mówią " Bo Wy za bardzo chcecie" :) . Chcemy i tylko to się liczy ;)

A pech kiedyś mija ;) A inofem swego czasu brałam i faktycznie jest genialny :) także pij i do roboty ! :)

• gozomalta Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brałam miovarian i teraz czas na inofem. Tak, działaliśmy wczoraj. Dziś też będziemy :)

ov72hlz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, troche mnie tu nie było ale w pracy masakra, do tego córeczka chora więc nie mam kiedy napisać nawet kilku słów. Obecnie trwa 5 cykl starań, mąż wykorzystany ;) ale coś mi sie wydaje że nic z tego, ten cykl znów jakiś pokrecony... Około 10 dc miałam śluz z krwią myślałam że to z powodu owulacji ale testy były negatywne, test pozytywny pojawił się w pt czyli 17 dc.. Tak więc koniecznie muszę iść do lekarza i spr co się dzieje. Wizytę mam 6 lutego więc już niedługo. Pozdrawiam gorąco w ten mroźny dzień

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2018, 17:05

‹‹ 365 366 367 368 369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ